Genre: Actie / Avontuur
Releasedatum: 22 mei 2008
Bekijk via SkyShowtime
Plot Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
"The adventure continues..."
1957. De Koude Oorlog is op zijn hoogtepunt. Nadat hij op een afgelegen vliegveld ternauwernood ontsnapt aan een groep snode Sovjet-agenten, ontmoet de avontuurlijke archeoloog Indiana Jones de jonge, opstandige Mutt die zijn hulp nodig heeft bij een persoonlijke missie. In ruil daarvoor maakt Indy grote kans op het vinden van de Crystal Skull van Akator, een legendarisch en fascinerend voorwerp omringd door bijgeloof en gevaar. Indy en Mutt reizen naar de uithoeken van Peru, maar merken al snel dat zij niet de enigen zijn die de Crystal Skull zoeken.
- Trailer (YouTube)
- Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (MusicMeter)
- Kijk op SkyShowtime
Antonin Dovchenko
Russian Suit
Russian Suit
janpaul
geweldige film kwam er geloof waardig over zoals elke idi film maar alleen jammer dat er aliens in moesten de was de geloofwaardigheid weg maar afgezien van dat TOPFILM
TrozA
Ga jij eens heel gauw terug naar school.
kleine oorlam
vond het een heele goeie film
maar dit is niet de laaste ze gaan besig met een deel 5 van indiana jones
het verhaal is nog onbekent
RogerV
Het was leuk om Indiana weer eens in actie te zien. Ook is op zich wel een leuk idee om hem als ouder in een latere tijd neer te zetten.
Al hadden ze voor mij ook een nieuwe Jones mogen neerzetten.
Minotaures
Na het hele Idiana Jones quadrilogy te hebben gezien, blijf ik het 3de deel het leukst vinden.
Deze was ook een vermakelijke avonturenfilm, maar daar bleef het bij. De achtervolging (zoals in elke Jones-film) waren wel goed, actie die erin zat ook goed. En af en toe iets komisch, als voorbeeld het caféscène, waar de 'vetkuifen' tegen de 'high school'-ventjes op de vuist gingen.
Natuurlijk dat ''baas'' gevecht had ook een lekkere locatie; zo tussen mensenetende mieren. Wat een gruwlijke dood lijkt mij dat.
Ook hier waren de valstrikken in de Azteekse tempel te pruimen. En dat legende van dat skelet vond ik niet zo interessant en vond 't einde maar een beetje jammer. Zoiezo zijn de Jones films niet realistisch maar dat einde met al die skeleten en de ruimteschip en een andere dimensie, etc. etc. was beetje teveel van 't goede.
Toch wel (hopelijk) een echte sloteinde dat Jones met zijn oude side-kick Marion trouwt. Tenzij ze andere delen gaan maken met Labeouf als de nieuwe Jones.
Wel een beetje op de niveau van deel 2: een magere 3tje voor een vermakelijk avond.
Q Jones
Tijdje geleden herzien, en ik snap eigenlijk niet waarom er over deze film zoveel gezeurd werd. Oke hij het verhaal is over de top maar dat neemt niet weg dat dit heerlijk popcorn vermaak is.
Ford is ook weer geweldig en hij schitterd weer als vanouds. Wat ik altijd belangrijk vind bij een Indie film is de humor en die is hier ook heel goed aanwezig. De actie scenes zien er goed uit.
Kortom wat wil je nog meer, voor een avondje vermaak is dit een prima film die zich wel degelijk kan meten met zijn voorgangers.
Emma'
Mooie film, de actiedelen waren goed uitgewerkt, mooie special effects, vooral bij de kernexplosie en op het einde, wanneer alles instort en die dimensionale gang wordt geopend. Ook de skeletten van de aliëns waren mooi uitgewerkt. Het acteerwerk kwam bij mij een beetje matig over, het heeft wel iets weg van 2012, hoewel ik vind dat in die film nog wel beter wordt geacteerd. Harrison Ford en Cate Blanchett trouwens niets over te klagen. Goed verhaal, goede actie-scènes, matig geacteerd. 3,0*
Weertenaar
Ik zie er niet veel meer in dan een geslaagde marketingsstunt: 2.50 (2.60)
Zoals vaker de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden wordt een succesvol concept uit de jaren tachtig nieuw leven ingeblazen, en zowaar is dat ook met Indiana Jones niet onaardig uitgepakt. Daarin helpt natuurlijk de terugkeer van Ford mee, evenals dat Spielberg de touwtjes weer in handen heeft. Maar de generatiekloof van bijna twintig jaar is in alle facetten merkbaar. De prent is in een moderner jasje gestoken, wat de cinematografische kant zeker geen windeieren heeft opgeleverd, maar alles wat de voorlopers aan Indiana Jones uitademden, hoe goed of slecht dat ook was, mist deze moderne versie daar de nadruk te veel op de actie ligt en te weinig op avontuur. Daarnaast kent de prent hier en daar wat misplaatste spot wat ik niet kon waarderen en is die hele alien-setting zo niet Indiana Jones.
rkdev
Als film op zich is het bij deze 4e Indy film natuurlijk volop genieten. Je krijgt 2 uur lang een lekker avontuur te zien, met mooie decors, leuke vonsten (zie reactie Emma') en goede actiescenes met veel humor. Toch bleef ik na het zien van deze film met een onbevredigend gevoel achter. En dat heeft vooral te maken met het alien plot en de vliegende schotel aan het einde. Hier heeft George Lucas toch iets teveel zijn zin gekregen lijkt me. verder prima film en goed past tussen de andere (betere) 3 delen van de reeks.
Killer-Instinct
Hier heeft George Lucas toch iets teveel zijn zin gekregen lijkt me. .
Hoezo Lucas,Spielberg is er ook niet vies van blijkt uit veel van zijn films.
Killer-Instinct
Goede film,maar kan niet tippen aan de oude delen.
Vergeleken met die films is deze minder maar toch is dit gewoon een hele vermakelijke film en beter dan de gemiddelde actiefilm die tegenwoordig uitkomt.
Ik vond het jammer dat er af en toe overdreven special effects gebruikt werden en Blanchett vond ik niet leuk als badgirl.
Ford doet het gewoon weer prima,en ook Shia zet een leuke rol neer.
De film verveeld niet en heeft een lekker tempo,en het einde,tja,ik stoor me er niet echt aan.
Uitstekende avonturenfilm. Ondanks dat er bijna 20 jaar tussen deze en de vorige Indiana Jones zit, valt deze zeker niet uit de toon. Alle ingredienten zijn aanwezig: spectaculaire scenes, avontuur, humor en de onmiskenbare tune van John Williams. De acteurs hebben zichtbaar plezier met hun rollen, en ook leuk om Karen Allen weer terug te zien.
mplite
Southpark was right. Lucas en Spielberg raped Indiana Jones. haha. Een teleurstelling voor de geweldige Indiana-reeks. Helaas.
Hoezo?? Lucas en Spielberg zijn verantwoordelijk voor alle 4 de Indiana Jones films.
Beffrey28
Laat ze aub stoppen met jaren na de 'laatste' film in de reeks er nog 1 achteraan te plakken. Die Hard 4, Terminator 3 en 4, en deze Indiana vond ik allemaal zwaar tegenvallen. Daarom ga ik Rocky 6 en Rambo 4 waarschijnlijk ook niet kijken. De verwachtingen zullen wederom (te) hoog zijn ben ik bang.
Dus voor mij geen hollywood melkkoeien als deze meer...
mrwhite
Dus voor mij geen hollywood melkkoeien als deze meer...
rocky en rambo zou ik toch kijken. zeker de moeite waard.van terminator en deze indiana jones ben ik het volledig met je eens.
mplite
De strekking is dat ze deze film totaal verkracht hebben.
Jonesy
Ben al van jongs af aan fan van indy, en het is niet de eerste keer dat hij in een avontuur met science fiction elementen terechtkomt. Misschien dat hier meer mensen indiana jones and the infernal machine gespeeld hebben. Dat was nog veel erger dan deze film maar zeker niet minder Indy...
Milan07
In de jaren 50 was amerika helemaal into the sciene fiction, dachten ze ook dat er leven op buitenlandse planeten bestonden. Mooi verwerkte sciene fiction momenten in deze kwaliteitsfilm.
erik1677
Wel een vermakelijk deel, maar wel de slechtse van de 4.
Nou ja de minste moet ik eigenlijk zeggen.
Nu komt de film op drie sterren bij me uit, maar kan wel zo in de toekomst weer worden naar herziening.
AC1
- Harrison Ford weet niet meer hoe hij Indy moet spelen en acteert hoe hij de laatste 10 jaar acteert. De chemie dat hij in de eerste film naar boven wist te brengen is weg.
- Banaal verhaal en hoogst ongeloofwaardig gebracht, dit in contrast met Raiders Of The Lost Ark. Ik krijg niet de indruk dat hier een grote regisseur aan het werk is.
- Onnatuurlijk klinkende dialogen die doen denken aan de Star Wars Prequels.
- te weinig geslaagde 'gags'
- Geforceerde en ongemakkelijke 'corny' momenten (de blik van Marion als ze naar Indy kijkt)
- het 'epische gevoel' ontbreekt volledig, het ADHD gevoel is daarentegen weer volop aanwezig.
- Shia wordt klaargestoomd om de fakkel van onze held over te nemen.
- John Hurt en zijn karakter 'Ox' worden te weinig uitgewerkt en/of uitgespeeld.
mnrk
Het 4e deel van Indiana Jones....
Ik heb deze herzien op Blu-ray en nog steeds vind ik dit een prima avonturen film.
De film heeft weer alle elementen voor een typische Indiana Jones film..humor,actie en mooie locatie's.
Nu hopen dat ze verder gaan met Shia LaBeouf als "the young Indy"...en dat de andere delen ook maar op Blu-ray mogen komen
Q Jones
Nee dat hoop ik niet Ford blijft de enige echte Indy en als hij niet meer in herhaling treedt moeten ze stoppen naar mijn mening
Decec
as woensdag 13 oktober gaat niet door!
vrijdag? stond niet in tv gids...
klopt ik heb het aangepast beste denise.

Indiana Jones and the Dial of Destiny
2023

Indiana Jones and the Last Crusade
1989

Indiana Jones and the Temple of Doom
1984

Raiders of the Lost Ark
1981

Netflix voegt binnenkort de eerste vier films uit de beroemde 'Indiana Jones'-reeks toe

De eerste vier Indiana Jones-films staan binnenkort weer op Netflix: 'Spannend, avontuurlijk, op elk punt geslaagd'

'Indiana Jones 5' krijgt heel nieuw script

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back