• 9.374.183 stemmen

Geregisseerd door: Charles Guard en Thomas Guard

Met onder meer: Emily Browning, David Strathairn en Elizabeth Banks

Releasedatum: 16 april 2009

Plot The Uninvited

"Can you believe what you see?"

Nadat haar moeder is overleden, zit Anna Rydell (Emily Browning) tijdelijk in een tehuis voor geesteszieken. Als ze weer thuis komt treft ze daar een levende nachtmerrie aan. Haar vader (David Strathairn) blijkt samen te leven met de voormalige verpleegster (Elizabeth Banks) van zijn vorige vrouw. Als Anna dan op een nacht bezoek krijgt van een geest die haar attent maakt op de slechte intenties van haar stiefmoeder, besluit Anna samen met haar zus een einde aan de relatie te maken.

avatar van paterjurn

paterjurn

vond het behoorlijke film. In het begin is hij taai om naar te kijken, maar wordt goed naar een climax gewerkt.

avatar van Cyberator

Cyberator

Ik heb een paar stukken van de film gezien en deed me enorm denken aan 'A Tale of Two Sisters ' ??

Ik zag zelf scénes die letterlijk overgenome ware??

Dit houd me wel enorm tegen om de film te zien.

Is dit weer zo een Amerikaanse remake?

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Cyberator schreef:

Is dit weer zo een Amerikaanse remake?

Correct

avatar van meijer1996

meijer1996

nog nooit zo'n bagger film gezien.

avatar van Spookje

Spookje

Redelijk goeie fim, maar dit hebben we toch vaker gezien....De twist had ik persoonlijk aan zien komen..Wel af en toe een leuk schrikmomentje,,,Toch houd ik van dit genre....

avatar van pve

pve

was niet echt onder de indruk van de film

het is weer s een 13 in een dozijn verhaaltje waar aan het einde een draai aan wordt gegeven zodat mensen het kwijt moeten zijn

het o zo zit dat verhaal is dus zo uit de lucht gegrepen dat iedereen zoiets heeft van dat zag ik niet aankomen (duh)

of het idee heeft van goh probeer je zo een avond te verzieken probeer dan iets anders

echt orgineel was het allerminst

de poster doet dan nog iets denken aan een horror film

ik had het op 1 schrikmomentje na zeker niet in de gaten dat het echt zo was

maar goed zal wel weer teveel hebben gezien en is het daarom een tegenvaller 2 sterren

Offtopic gezeur verwijderd.

avatar van Fryce

Fryce

Heb deze met ietwat glazige oogjes gekeken. Volgens mij is dit ook 1 van de 7 two die for films. Heb daar nu geloof ik 4 van gezien en allemaal waren ze echt bar en bar slecht. Ik moet eerlijk bekennen dat het plot mij verraste maar daar is dan ook alles mee gezegd. Verhaal, omgeving, camerawerk… nee het is allemaal net niets naar mij idee.

avatar van Spartaan1986

Spartaan1986

Vrij aardig Drama/Horror die nooit echt verrassend is maar toch grotendeels je aandacht weet vast te houden.

avatar van Hectometersnor

Hectometersnor

Een hele slechte en vooral niet spannende film met nog een aardige plot twist op het einde, al lijkt dat ook een standaard iets te worden. Als ik dan zie dat deze film gemiddeld hoger dan 3 sterren scoort en the strangers lager dan begin ik echt te twijfelen of mensen wel inzien hoeveel verschil in spanning en overtuiging in deze 2 films zit. Iedereen zijn eigen mening maar ik zat bij deze film echt te slapen en bij the strangers op het puntje van mijn stoel. Ik vind dit echt een baggerfilm

avatar van clockwork72

clockwork72

spannende film met een behoorlijk sterk eind.

avatar van tcdaizz

tcdaizz

Een goede film.

Een mooi en goed einde.

avatar van bartje30

bartje30

Vrij voorspelbaar drama, want een horror kan ik het niet noemen. Die 3 momenten die je eventueel als horror kan omschrijven waren ook een drama. Het einde zag je ook al van verre aankomen. Het enige pluspuntje van deze film is Emily Browning die een goede rol neer zet.

avatar van Techro

Techro

Mwa ik vond het na alle goede verhalen in mijn vriendengroep een middelmatige film.

avatar van Expressyourself

Expressyourself

Toppunt van Amerikaanse clichematigheid in horrorfilms... Tjonge wat was alles voorspelbaar, nep... en acteerwerk van lage kwaliteit. Mijn tijd en geld verspild aan een domme film!

avatar van elbartje

elbartje

Het einde maakte de film goed

avatar van djinnax

djinnax

meijer1996 schreef:

nog nooit zo'n bagger film gezien.

dan kijk jij niet veel films zijn er sowieso makkelijk 10 op te noemen welke veeeeeeeeeeeeel slechter zijn.

Heb deze film gisteren bekeken. Inderdaad een beetje een standaard filmpje, niks nieuws en niks verassends. Het einde was op zich aardig, maar ook weer niet dat je zegt van wow. De cast was op zich wel aardig. Acteerprestaties zijn gewoon middelmatig, niks bijzonders maar niet direct slecht te noemen.

Alhoewel het een horror/drama is, is de sfeer niet grimmig/ruw te noemen, veel scenes spelen gewoon overdag af. Er zit ook veel kleur in de film waardoor de film wel juist een beetje de horror sfeer mist. Maar dat is mijn mening.

Standaard filmpje, net een voldoende.

3 sterren * * *

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Ben bang dat het visueel schitterende en complexe ´A Tale of Two Sisters´ volledig is verkracht door deze Amerikaanse remake.

Totaan de plottwist niet erg onder de indruk van deze film maar achteraf toch een redelijk bevredigend gevoel overgehouden aan deze horror die nergens echt eng wordt. Ik was meer gefascineerd door de lippen van Emily Browning

Ik vond het een spannende film met een redelijk verhaal.

De film heeft me goed vermaakt.

Voor de liefhebbers van dit genre, toch wel een aanrader!

avatar van Nancy1980

Nancy1980

Heb genoten van deze film

Hij is spannend, en het einde is goed.

niet wat ik verwachte en dus verrassend.

avatar van Pkunk

Pkunk

Wat een verassing, niet verwacht dat het zo'n leuke film zou zijn.

avatar van Dawn93

Dawn93

Het was een Spannende film , IK heb helaas niet het origineel gezien die wel beter schijnt te zijn . Maar tog heb ik me wel vermaakt met deze film een goede Film.

Iedereen die hier per ongeluk of uit gebrek aan taalkennis schrijft dat de film een "verassing" is, maakt in het geval van deze film natuurlijk wel een hilarische fout

De film wist me van begin tot einde te boeien. Alhoewel een soortgelijk einde wel eerder is gedaan, verraste het me toch en dat is het knappe van de film.

Goed spel van de acteurs is noodzakelijk voor dit soort film en alle acteurs voldeden ruimschoots. Geen topper, maar wel goed voor een avondje spanning.

deze film in het vliegtuig gezien. de schrikeffecten waren niet zo eng, wel vond ik dat roodharige meisje een btje creepy.
ik had wel de hele film al het idee dat er iets niet klopte met wat ze je wilde doen geloven, namelijk dat de stiefmoeder de slechte was, dat lag er imo een beetje te dik boven op..maar dit einde had ik dus ABSOLUUT NIET verwacht!!!...bij de ontknoping kreeg ik echt kippenvel..en ik snap ook niet hoe mensen dit van te voren wisten?..en over welke hints ze het hadden? zou iemand me dat kunnen vertellen?..de film zelf was goed maar door het einde word hij nog veel beter, 4 sterren!

avatar van ForgottenSon

ForgottenSon

De enige hint die ik tijdens zou kunnen hebben gehad (ik vond het opmerkelijk) was het feit dat de twee zusjes samen in de badkuip aan het praten waren. Dat is niet de meest handige plek voor een gesprek

Redelijk goede film, met een geweldig einde..

avatar van Theunissen

Ondanks dat het een draak van een film was vol met clichés waren de laatste 10 minuten wel verrassend. Ik heb deze film gekeken vanwege het hoge gemiddelde hier (meer dan een 3) maar ik verbaas me wel om dit gemiddelde. De film blinkt nergens in uit en uitgezonderd van een paar schrik momenten (de dode moeder) heeft deze film weinig te bieden. De hoofdrol spelers stelden zwaar teleur en konden niet overtuigen.

De film is leuk om eens gezien te hebben maar meer ook niet. Gelukkig duurde hij ook niet te lang.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Dat vind ik toch altijd zo'n flauwekul he, dat van, een film vol cliches!!! Dat woord dat gebruiken ze toch zo graag.Het is echt cliche dat je bij iedere film cliche gebruikt. Kijk