• 9.375.055 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Walter Hill

Met onder meer: Michael Beck, James Remar en Deborah Van Valkenburgh

Plot The Warriors

"These are the armies of the night."

Cyrus, de charismatische leider van de straatbende Gramarcy Riffs, wil de volledige controle over New York. Hij heeft daarvoor de hulp nodig van de andere bendes. Wanneer ze zich verenigen, zijn ze drie keer zo talrijk dan de politie en kunnen ze over de stad regeren. Cyrus maakt zijn plan bekend tijdens een nachtelijke vergadering in de Bronx, waar elke bende negen ongewapende vertegenwoordigers naartoe gestuurd heeft. Iedereen is enthousiast en bereid de krachten te bundelen. Maar dan wordt Cyrus neergeschoten door Luther, de aanvoerder van de Rogues. Hij beweert echter dat de moord door een van de Warriors gepleegd werd. Meteen wordt het bestand opgeheven en de Warriors vogelvrij verklaard.

avatar van Quentin

Quentin

Het verhaal zelf heeft genoeg potentie, maar de uitwerking heeft gewoon niet (altijd) genoeg kracht en vaart en is wat te voorspelbaar de scene met de vrouwelijke bende. Hill heeft een geweldig oog voor sfeer en beeld maar schiet hiermee toch te kort.

avatar van Wouter

Oneens. Ik vind het een meesterwerk.

Vijf sterren.

avatar van reveal

reveal

Na het spelen van het spel (rockstar) was ik wel eens benieuwd naar deze film.

Lekker rauwe film met een duister sfeertje er rond. Ik heb er echt van genoten.

4* verdient ie dus zeker

avatar van andy1980

andy1980

klassieker van een film, rauw sfeertje i like it, heb nu het PS2 spel en kan mij nu zelf eens uitleven:-)

avatar van Bobby Digital

Bobby Digital

Ik had deze film al jaren geleden gezien en had de dvd meteen gekocht toen ik hem zag liggen.

Deze movie is zeker een cult movie in mijn ogen.

En net zoals andy1980 al zei; lekker uitleven in de game !!

Ik heb de game ook alleen dan op de xbox, hem m al uitgespeeld maar hij blijft verslavend, best een geweldadige game en dat brengt me meteen bij het enige punt wat ik wel jammer vond aan de film; het geweld gehalte had iets meer gemogen maar ondanks dat een zeer goede film, van mij mag ie dan ook zeker 4 sterren hebben

Alleen eh ik ben heel benieuwd naar die remake.

Ik heb er niet echt een goed gevoel over want ik heb al gehoord dat de remake niet in N.Y. gaat afspelen maar helemaal aan de andere kant van de states; namelijk L.A.

Maar goed we zullen zien

avatar van Waku

Waku

Heerlijke straatbende film die het nu ook nog goed zou doen.Want nu 25 jaar later is de strijd hetzelfde.

Harde scenes, veel geweld en uiterst confronterend.

avatar van Kageta

Kageta

Echt een goeie film. Met goede kostuums enz. Genoeg geweld en spanning om het boeiend te houden.

avatar van SmuttWars

SmuttWars

Er komt een re-make!!! En hij gaat in Los Angelos afspelen...pfff! Nergens voor nodig!

avatar van seheldinblabla

seheldinblabla

een vrij leuke niet echt zo veel actie je weet niet eens waarom cyrus dood is geschoten raar eigenlijk

weinig vechten (geef mij maar in hell) vecht scenes waren kort maar wel goed gevochten.

3.5 ok

avatar van RoBreda

RoBreda

seheldinblabla schreef:

3.5 ok

Je hebt niet goed opgelet Want in één van de scenes vraagt Swan aan Luther waarom hij nou Cyrus heeft neergeschoten. En dan zegt Luther: 'zomaar, omdat ik dat leuk vond'

Maar een hele goede film overigens. Zeker 4,5 ster.

avatar van somebody

somebody

ik vond het een goede film goeie film 4,0

de game is trouwens ook best vet

avatar van sombogywogy

sombogywogy

Mooie klassieke film, lang geleden een keer gedeeltes ervan gezien die mijn aandacht altijd hielden voor deze film, maar nu eindelijk dan toch echt gekeken. Kwam doordat ik de dagen ervoor het spel had gespeeld, het enige jammere hieraan was dat ik hierdoor al bijna alle belangrijke momenten had 'meegemaakt'

Maar zeker een top film en game

avatar van Metalfist

Metalfist

zeer goede film maar ze hebben hem precies nooit uitgezonden ... heb hem uiteindelijk gezien door dat mijn moeder hem vroeger ooit eens had opgenomen

spel is ook zeer leuk volgt de film goed

avatar van TimD

TimD

Als je de film nu kijkt merk je echt dat het verouderd is: Niet stoer meer. Althans, voor de normale filmkijker. Ik vond het tof. 3,0 *.

avatar van FillumGek

FillumGek

Metalfist schreef:

spel is ook zeer leuk volgt de film goed

De game is ongeveer de enige game met een filmlicentie dat wél een toppertje is.

Horrordude

serieus... The Warriors is deel uit gaan maken van mijn dagelijks leven!!!

Ik kreeg in 2005 het spel... leuk ik hoor dat er ook een film van is Leuk!!!

1 jaar het spel niet meer gespeeld... zie het in de kast liggen... spelen... Verslaaaafd

film kijken ... verslaafd echt waar... de sfeer in deze film, geweldig!!!

5* ( ook voor de game;) )

avatar van Sollomon T.

Sollomon T.

fijne film , hoop dat ze hier ooit nog eens een remake over maken , als jij kijkt naar de game hoeveel verhaallijnen ze verzonnen hebben over de warriors

kan dat niet onmogelijk zijn

( er is een scéne bij pulp fiction die denk ik een verwijzing geeft naar de warriors , het deel waar uma thurman vincent verwacht en door die micro spreekt )

Sollomon T. schreef:

kan dat niet onmogelijk zijn

De remake komt er hoor... Dit jaar nog als het goed is.

Maar verwacht er niet teveel van hoor, de remake bevat geen BaseBall Furies, en andere gangs, waardoor de 1979 versie juist zo beroemd om is geworden!

avatar van FillumGek

FillumGek

BaseBall Furies vond ik één van de tofste gangs.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Geen onaardige film, is natuurlijk niet hetzelfde als het spel, maar om een of andere reden wel vermakelijk. Waarschijnlijk proppen ze meer aktie in de remake...4,5*

avatar van JurassicPark

JurassicPark

hahaha dit spel heb ik op m'n playstion 2

avatar van El*Mariachi

El*Mariachi

Wel een goeie film al word niet echt duidelijk wat er gebeurt met Cleon. Is hij dood? Istie opgepakt? Die warrior die word opgepakt hoor je ook niks meer over in de film en die warrior die onder de trein komt hebben de andere leden ook geen besef bij. Verder een leuk knokfilmpje en het spel is ook wel cool.

avatar van Terror-Dog

Terror-Dog

En ik vind de film nog steeds erg stoer hoor. Weer eens wat anders als je over 'gangsters' spreekt. In deze tijd hoor je alleen maar 'bro', 'shizzle' en 'nigga'. dit schreef FillumGek

het zijn geen gangsters maar Hooligans

ik hep het spel meerdere malen uitgespeeld en vind het SUPER maar heb de film nog niet gezien

ik hoop echt dat the warriors 2 van het spel een keer wordt gemaakt en uitkomt

avatar van JurassicPark

JurassicPark

the warriors 2 maak me niet gek is zo wel goed

Horrordude

denk het niet hoor... Warriors 1 maakten ze ook niet voor xbox360, dus zo sucsesvol was hij niet ( maar wel erg leuk naar mijn mening)

avatar van Wassup !

Wassup !

Erg vet spel ik heb het op mijn Playstation 2 . Wel veel te gemakkelijk .

The warriors is een goude klassieker.

Het verhaal over de gangs die elkaar het liefst willen vermoorden....Is buitengewoon geweldig.

Als er een remake van deze klassieker komt,moeten ze zeker de bendes er weer in doen,anders verpest het de verhaallijn.Een aanrader voor de vechtfanaten.Er word misschien niet veel in gevochten maar als ze aan het vechten zijn,is het geweldig.

Een absolute gouwe ouwe topper.

4,5 sterren.

avatar van Redlop

Redlop

Cinema-Reporter schreef:

...Als er een remake van deze klassieker komt,moeten ze zeker de bendes er weer in doen...

Goeie tip.

Cinema-Reporter schreef:
The warriors is een goude klassieker.
Een absolute gouwe ouwe topper.

4,5 sterren.

Volgens mij moet jij The Warriors nog een keer goed kijken, jij zegt : Het verhaal over de gangs die elkaar het liefst willen vermoorde..is buitengewoon geweldig...
de gangs willen elkaar niet vermoorden, ze willen alleen The Warriors vermoorden, voor de moord van cyrus waren alle gangs gewoon bevriend met elkaar hoor, ze vermoorden elkaar alleen als men op iemands anders gebied kwam, na de moord van Cyrus zijn ook alle gangs gewoon met elkaar bevriend, alleen niet meer met The Warriors...

avatar van Prudh

Prudh

Horrordude schreef:

Sure, alle gangs waren bevriend met elkaar....

Alleen na het onfortuinlijke ongeval van Cyrus was er een staakt-het-vuren. Daarvoor waren de gangs echt niet gezellie met elkaar aan het midgetgolfen hoor... Kijk nog maar eens naar de toespraak van Cyrus, dat zal een hoop verklaren.