• 9.377.617 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Geregisseerd door: Walter Hill

Met onder meer: Michael Beck, James Remar en Deborah Van Valkenburgh

Plot The Warriors

"These are the armies of the night."

Cyrus, de charismatische leider van de straatbende Gramarcy Riffs, wil de volledige controle over New York. Hij heeft daarvoor de hulp nodig van de andere bendes. Wanneer ze zich verenigen, zijn ze drie keer zo talrijk dan de politie en kunnen ze over de stad regeren. Cyrus maakt zijn plan bekend tijdens een nachtelijke vergadering in de Bronx, waar elke bende negen ongewapende vertegenwoordigers naartoe gestuurd heeft. Iedereen is enthousiast en bereid de krachten te bundelen. Maar dan wordt Cyrus neergeschoten door Luther, de aanvoerder van de Rogues. Hij beweert echter dat de moord door een van de Warriors gepleegd werd. Meteen wordt het bestand opgeheven en de Warriors vogelvrij verklaard.

avatar van street-racer

street-racer

net voor mijn tijd maar een hele goede film vind ik

ik vind al die gangs geweldig

avatar van rep_robert

Prudh schreef:

Sure, alle gangs waren bevriend met elkaar....

Alleen na het onfortuinlijke ongeval van Cyrus was er een staakt-het-vuren. Daarvoor waren de gangs echt niet gezellie met elkaar aan het midgetgolfen hoor... Kijk nog maar eens naar de toespraak van Cyrus, dat zal een hoop verklaren.

De grootste Gangs waren naar de toespraak toegekomen, om samen tegen de politie te strijden. Het is ook niet de bedoeling geweest om vrienden met elkaar te worden, maar door die moordpartij was er dacht ik een beloning uit gegeven naar diegene die the warriors(het liefst levend) te pakken zou krijgen.

De gangs deden het denk ik dus voor die beloning o.i.d.?

Het blijft gewoon een toppiefilm!

avatar van mj rules

mj rules

heb deze film een paar dagen geleden toegekregen en vond hem geweldig!5 sterren

avatar van grabberke

grabberke

Leuke film, kijkt erg gemakkelijk weg. En dan maar allemaal een eigen 'bende' oprichten in de jaren 80

Wat is die Luther van de Rogues een gigantische blaas zeg (deed me soms denken op die idioot uit Police Academy soms, die zo raar spreekt).

Acteerwerk vond ik zeker niet slecht, vooral Swan was wel te pruimen.

3.5*.

avatar van film88888

film88888

Prachtige running action movie. James Remar, en de rest spelen super. De actie scene's waren dik in orde, en de film kijkt goed weg. Alleen mogt het iets langer duren voor mij. De film heeft nog wel een redelijk leuk verhaal, en het zeker en vast Walter Hill's beste film volgens mij. De dialogen waren heel goed. De game kan echt niet op tegen de film. Een 4.0 voor deze.

avatar van Xcobra

Xcobra

Zeer goede film, inmiddels 13 maal gezien

Geen twijfel mogelijk 5 sterren

avatar van FixX

FixX

net de wanderers gezien en nu moet ik deze ook hebben

zaterdag even naar de mediamarkt

avatar van platesman

platesman

vette film,lekker robbertje vechten

avatar van johan76

johan76

Een echte classic, al enkele keren opnieuw gezien en hij blijft geweldig!

Deze moet in je verzamelkast staan!

avatar van boschenaar

boschenaar

Ik heb deze film ook al een keer of 6 gezien en hij blijft geweldig.
Vooral dat stukje op het eind als de moordenaar van cyrus( Luther)naar de warriors roept:Warriors come out to play,warriors come out to playyyyy,maar ook de riffs komen mee spelen.

Een 5 krijgt die zeker hier ,van mij krijgt deze film een dikke 9 op schaal van 10

avatar van rocky I.S

rocky I.S

geweldige film,heel sterk verhaal en de verschildende gangs waar the warriors door moeten.the baseball furies scene was geweldig gewoon.en de punks scene.ajax en swan vond ik geweldig.

avatar van Reticulated

Reticulated

hele toffe film!

Oldschool sfeer!!

avatar van JanVR

JanVR

Goede film, Ik vond het een goede sfeer, heerlijk costume-design en matig acteerwerk. De enige opmerking die ik heb: Ik heb eerst het spel van Rockstar gespeed op PS2, en als je het geweld en de gevechten ermee vergelijkt is de film nogal soft! maar voor de rest alles dik in orde.

avatar van Prudh

Prudh

Van de week maar weer eens opgezet, maar wat blijft dit toch een heerlijke film. De sfeer met die neonlampen en al die wacky bendes, fantastisch gewoon. Tijd voor een verhoging naar 4,5. Of worden het er toch die vijf sterren?

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Klassieker. Gruwelijk inaccuraat beeld van straatbendes maar dat maakt de film alleen maar toffer, met al die gekke outfits en 'stoere' praat (Can you dig it!). Gevechten zitten goed in elkaar en de film is ook gruwelijk spannend.

avatar van stefan dias

stefan dias

Ik kan een hele hoop redenen verzinnen waarom ik dit slecht zou kunnen vinden (onwaarschijnlijk, simplistisch verhaal, onnozel zelfs…) maar de sfeer in deze film zit helemaal goed.

Heb 'm 27 jaar gezien in schoolverband gezien. Dat was wel even opkijken, want normaal kregen we een Grieks drama of Shakespeare voorgeschoteld. Dan was deze film toch wel iets anders.

En ook lekker kort!

avatar van Peter 1966

Peter 1966

Geweldig jeugdsentiment en een topfilm!!!

Wordt tijd voor een nieuwe uitgave op dvd met geremasterd beeld en geluid!!!

avatar van Prudh

Prudh

Of niet. Ik houd wel van dat jaren 70 nitty gritty sfeertje. Je gaat je antieke kast toch ook niet schuren omdat er oneffenheden in zitten

avatar van Enigma

Enigma

5 * voor deze klassieker

SanderSander88

Deze film heeft een toffe stijl en liep (denk ik) mijlen ver voor op zijn tijd. Het concept van verschillende gangs in New York met ieder hun eigen stijl is vet. Erg jammer dat ze een re-make gaan maken, ze hebben het verhaal en de characters eruit gegooid en gaan voor een meer realistische look. Nogmaals, erg jammer.

5* voor deze versie!

avatar van decsss

decsss

Samen met The Wanderers een jeugdsentiment 4,5*

avatar van leidsehoodie

leidsehoodie

Geen jeugdsentimenten voor mij, ben ik iets te jong voor, maar zeker een vette film.

Qua sfeer en stijl vind ik het prachtig. Ook Coney Island op het einde met al die oude achtbanen/kermisatracties is prachtig. En die Metro en de stations, alles helemaal onder de grafitti, ziet er erg mooi uit.

Acteren is minder, niet slecht, maar het 'verhaal' leent zich er ook niet voor. Gewoon een beetje cool doen is genoeg.

Alleen vind ik het einde afgeraffeld en de eindscene slecht geplaatst en/of in beeld gebracht. Op dat strand verdwijnt even die hele urban look van de film (met name door dat groene gras denk ik). Maar de laatste beelden, met dat comic-book effect zijn wel weer mooi.

De bad-guy vond ik storend over-acten, maar het leverde wel een mooie regel op: Warriors Come Out And Plahaaay! Kwam die zin laatst nog tegen in één of ander hip-hop nummer.

Coole film, laat NY van zijn mooiste kant zien (vind ik).

avatar van Kevin13

Kevin13

ik had is gehoord dat er een remake ging komen van The Warriors.

klopt dat ?

avatar van Metalfist

Metalfist

Kevin13 schreef:

ik had is gehoord dat er een remake ging komen van The Warriors.

klopt dat ?

Klik

SanderSander88

Als ik de geruchten mag geloven wordt die remake een ramp.

avatar van Wouter

Welke geruchten?

avatar van Quentin

Quentin

Er is nog geen meter film gedraaid ...

avatar van gotti

Met Tony Scott aan het roer is het wellicht een ramp in wording...

SanderSander88

Er zijn geruchten dat alleen Cyrus er nog in zit als een van de originele characters en dat ze de gangs een stuk realistischer willen maken. Dan denk ik dus aan geen schmink en geen foute kleding. Daarnaast is er ook het gerucht dat het zich dit keer in L.A. afspeelt.

Ik zeg niet dat IMDB volledig betrouwbaar is, maar dit staat daar als plot-omschrijving:

"A Los Angeles gang is framed for killing the boss of the city's top gang during a time of peace, sending them on a dangerous cross-city mission to get back to their home turf alive."

L.A. kan opzich wel leuk uitpakken. Geen Baseball Furies zou blasphemy zijn.

avatar van Wouter

Van de andere kant vind ik het onzinnig als ze exact hetzelfde gaan doen. De oude film blijft bestaan; bedenk dus maar iets nieuws.

Uiteindelijk was het 'origineel' ook een variatie op een bestaand verhaal, laten we dat niet vergeten.