• 9.379.649 stemmen

Met onder meer: Jack Nicholson, Morgan Freeman en Sean Hayes

Releasedatum: 27 maart 2008

Plot The Bucket List

"Find the joy."

Miljonair Edward Cole (Jack Nicholson) en arbeider Carter Chambers (Morgan Freeman) ontmoeten elkaar op een speciale kanker-afdeling in een ziekenhuis. Beide mannen zijn terminaal ziek en hebben niet lang meer te gaan. Toch hebben ze beiden nog genoeg dingen die ze willen gaan doen. Op een dag besluit het oude tweetal om uit het ziekenhuis te ontsnappen om de lijstjes met dingen die ze ooit nog hadden willen doen te gaan uitvoeren.

avatar van blablabla89

blablabla89

Ik vind het een goede film, zeker voor zo'n cliché onderwerp. Het is een pakkende film zonder al te zoetsappig te zijn. Het bevat een aantal goede grappen wat het ook niet al te zwaar maakt. De personages zijn goed, met name Nicholson.

Ik wilde eigenlijk een andere film zien maar die was uitverkocht, dus heb ik deze gekozen en heeft me zeker niet teleurgesteld. 4 sterren

avatar van soom

soom

Zittend achter de computer, terugdenkend aan wat ik heb gezien, roept de ontroering weer op, die ik voelde tijdens en na het zien van the Bucket List. The Bucket List drijft het hier en daar net ietsje te ver qua sentimentaliteit, maar ik kon soms de tranen maar moeilijk binnenhouden. Niet dat ik nu volop zat te huilen, maar toch wel.. Een paar tranen heb ik zeker gelaten. En na het verlaten van de zaal waar ik de film bijwoonde, had ik zeker nog een uur nodig om weer tot mezelf te komen. Het greep me namelijk best aan, dit gevoelige onderwerp. De dood hoort namelijk bij het leven, en dat is pijnlijk genoeg om te zien en zelf te ervaren. 4*.

avatar van The One Ring

The One Ring

Degelijke film, die het probleem heeft dat hij precies 100% zo verloopt als verwacht. Ik heb geen enkele verrassing gezien en de sentimentele truukjes gaan op een gegeven moment tegenstaan. De film wordt staande gehouden door de twee hoofdrolspelers die zoals gewoonlijk weer goed zijn, ook al spelen ze zeker niet hun beste rollen. Verder een paar leuke scènes en een prima wegkijkertje, maar geen bijzondere film.

avatar van BandOfBrothers

BandOfBrothers

Wat een fantastische film!

Zeker een traantje waard, en humor erbij, kortom super!

Goede acteerprestaties, en een fantastische verhaallijn!

Zeker ontroerend, en het laat je toch weer eens over het leven nadenken.

Zoals bij iedere film, weten mensen wel weer wat kritiek te vinden, maar ik zou niet weten waarom.

Ik heb er lekker naar kunnen kijken, en moeite gehad om geen traantje te laten lopen, dus deze film krijgt van mij een dikke ;

avatar van NoSence

NoSence

Zelf ben ik niet zo'n fan van Drama/Komedie, maar deze mag er zijn.

Mede door het goede acteer werk, en de leuke verhaallijn. Zo heeft iedereen toch wel zijn/haar ding(en) wat hij/zij wil doen voor het uur van de waarheid!

avatar van Waxli

Waxli

had van mij nog wel wat langer mogen duren! vond het jammer dat het op het einde allemaal zo snel ging... 3.5*

avatar van pietpuk

pietpuk

Geen topper, maar wel vermakelijk. Jack Nicholson op de automatische piloot.

avatar van Castor Troy

Castor Troy

Heel vreemd dat deze film zo een hoog gemiddelde heeft, want dit is toch een film die tussen middelmaat en aardig in balanceert. Het sentiment loopt zo hoog op dat ik het niet geloofwaardig vind overkomen, de heren zijn komen ook wel erg springlevend over voor terminale patiënten en lijken nergens last van te hebben.

Verder is t verhaal weer heel standaard, zoals de dochter die Nicholson nog heeft en nog moet gaan opzoeken. De acteurs zorgen ervoor dat de film toch wel zijn aardige momenten heeft.

Raar dat de originele poster weg is.

avatar van Polsini

Polsini

pittig onderwerp, oscar material, maar niks gewonnen.

Acteerprestaties Morgan en Nicholson briljant, erg naturel. Met recht twee van de beste acteurs in Hollywood!

avatar van Leintje

Leintje

Ik vind het een zeer matige film. Met 2 topacteurs in de hoofdrol had ik meer verwacht. De film moet een comedy zijn, maar ik heb mezelf niet op veel lachmomenten kunnen betrappen. De enige reden om te lachen is jack nicholson en dan niet om z'n goede grappen, maar om zijn eeuwig grappige hoofd

avatar van Ari..

Ari..

Vooraf verwachtte ik niet zoveel van deze film. Het verhaal leek saai, en oubollig.. Het tegendeel was waar. Een schitterend mooi film, soms lachwekkend, en een perfecte rol voor Nicholson en Freeman. Zeker een aanrader.

avatar van koentjje

koentjje

Ari.. schreef:

Precies! Vantevoren leek het me geen geweldige film, maar achteraf zat ik toch wel even van: Nice!

Ook zijn die twee oudjes natuurlijk fantastisch gespeeld, zo verschillend en daarom zo geweldig..

avatar van Obiwan

Obiwan

Heerlijke film !!

Jack op z'n best en Morgen als vanouds !

avatar van Mcgyver2503

Mcgyver2503

Goede film, had eigenlijk ook niet anders verwacht van deze 2 topacteurs. De verhaallijn sprak mij van tevoren niet zo aan, maar de acteurs hebben me overgehaald om deze film toch te bekijken.

Heb er geen moment spijt van gehad.

voor mij een dikke 4.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Makkelijke onderwerpen om tranen te laten vloeien, maar in sommige scenes werkt het wel, wat vooral te maken heeft met de hoofdrolspelers. Ze blijven - zeker Jack Nicholson - erg goede acteurs. De kalmerende stem en de krankzinnige bekken van Jack Nicholson werken nog steeds.

3,5 *

avatar van Hectometerpaal

Hectometerpaal

Heerlijke film met een Nicholson in topvorm.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Nicolage Rico schreef:

3,5 *

Met de kalmerende stem bedoel ik die van Morgan Freeman.

avatar van wallie550

wallie550

ik vond het een hele goede ontroerende film.

heel mooi gegaan dat ze overal heen gingen in de wereld en een prachtig ontroerend einde

TOP

avatar van zzzozzzo

zzzozzzo

Zeer matig met een budget van $ 45,000,000 mag je meer verwachten (een groot deel zal wel in de zakken van de hoofdrolspelers zijn verdwenen)

Verhaal was voorspelbaar en ik vond dat het niet echt klikte tussen Freeman en Nicholson. Sentimentele standaard Hollywood meuk. Kan gerust gemist worden.

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Ari.. schreef:

Je verwoord precies hoe ik ook over deze film denk, 4****

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Prachtige film die door een compleet gebrek aan verrassing wel minder is dan verwacht. Het is echt gru-we-lijk voorspelbaar. En hoewel de hoofdrolspelers ook akelig precies de rol vertolken die je bij ze verwacht, doen ze dit wel heel erg goed. Maar goed, hun rollen zijn dan ook een soort gemiddelde van typetjes die ze al hun hele leven spelen. Maar ondanks dat zowel de scriptschrijvers als de acteurs enkel platgetreden paden bewandelen, is de film zeker de moeite waard.

3.5 sterren

avatar van Punkette

Punkette

Ik verwachtte dat ik me ging vervelen omdat het onderwerp me eigenlijk niet erg aanspreekt. Maar ik gaf de film een kans vanwege de acteurs. En inderdaad, een mooie, sentimentele film. Alles klopte, het verhaal, de acteurs, de ideen en grappen. Ik geef 4,0 sterren.

avatar van viewtiful

viewtiful

Ik vond het een hele goede film, maar zag ik niet een klein foutje. Tijdens dat autorijden reed die gele auto eerst aan de linkerkant van vooraf gezien, maar in de volgende shot rijdt plotseling die rode auto aan de linkerkant om die gele auto in te halen.

Maar ach boeiend, hele sterke scènes zitten in deze film, je gaat heel erg meeleven met de acteurs.

absoluut 4 sterren waard.

avatar van johanneman

johanneman

mooie film , echt genoten vooral de koffie mop was briljant , en op het einde toe de lijst aanhouden was even slikken. Het was een film die bleef hangen nadat ik hem gezien had zodat je erover nadacht , en als dat zo is dan is de film geslaagd. En ook deze film bewijst dat nickelson en vooral freeman een goede acteur is en een hele mooie vertel stem heeft , net zoals in shawshank kwam dat mooi tot zijn recht

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Freeman en Nicholson zijn geweldig in deze, toch wel heel gevoelige, film.

Tuurlijk wekken ze niet het idee dat ze terminaal ziek zijn.

Vaak wanneer terminale patienten het slechte nieuws te horen krijgen hebben ze nog een soort lijstje van wat ze nog willen doen.

En ik moet ook zeggen dat meestal de nabestaande verder in de put zitten dan de patienten zelf, dus kunnen ze positief overkomen voor omstanders.

Reiner gaat niet te diep in op de ziekte zelf maar laat zien dat wanneer je het bericht krijg dat je terminaal ziek bent nog heel veel dingen wilt doen.

De boodschap is duidelijk; Geniet van het leven!

avatar van IcU

IcU

Hele mooie film. Wat spelen die mannen toch briljant.

avatar van Naduah

Naduah

Wat een prachtige film....een toppertje voor mij! Ontroering, emotie, maar zeker ook humor kwamen langs. Uitstekende acteerprestaties van beide hoofdrolspelers....een lach, een traan liggen dicht bij elkaar in dit soort omstandigheden. Misschien zet het mensen aan het denken....Geweldige prestatie dit!

avatar van missl

missl

ik vind dit helemaal geen bijzondere film, mannen die allemaal coole dingen gaan doen maar er ook nog een beetje sentiment bij gooien. het goede aan deze film zijn de soms briljante oneliners

avatar van schaap140

schaap140

Een hele mooie film vind ik dit. Geef hem ook niet voor niets een 4,5. Het sprak me ook heel erg aan. Ik heb gelachen maar werd ook emotioneel bij sommige stukken. Je gaat over het leven nadenken. Voor mij had de film een diepere betekenis.

Daarnaast speelden de acteurs echt sterk. en de one liners waren echt relaxt

Heb zelf ook maar een Bucket List gemaakt

Tja daar staan dan weer wel dingen op die ik graag wil doen, zoals mount everest beklimmen, over de noordpool heen huppelen enzo

Leven kan kort zijn, je moet er wat van maken zolang het nog kan! Geld verdienen is leuk maar plezier maken is geweldig!

Een echte aanrader deze film!