• 9.379.535 stemmen

Met onder meer: Jack Nicholson, Morgan Freeman en Sean Hayes

Releasedatum: 27 maart 2008

Plot The Bucket List

"Find the joy."

Miljonair Edward Cole (Jack Nicholson) en arbeider Carter Chambers (Morgan Freeman) ontmoeten elkaar op een speciale kanker-afdeling in een ziekenhuis. Beide mannen zijn terminaal ziek en hebben niet lang meer te gaan. Toch hebben ze beiden nog genoeg dingen die ze willen gaan doen. Op een dag besluit het oude tweetal om uit het ziekenhuis te ontsnappen om de lijstjes met dingen die ze ooit nog hadden willen doen te gaan uitvoeren.

avatar van MIsStenVelde

MIsStenVelde

gotti schreef:

Zeker als je je bedenkt dat de wijze oude neger (no offence) Freeman één van de twee hoofdrollen vertolkte. Juist om die andere hoofdrol (die van Nicholsen, een favoriet van ons beiden) besloten we om toch wel te gaan.

Dit is vooral te danken aan Nicholsen, die met een simpele grijns meteen de sympathie wekt bij de kijker, ongeacht hoe hij zich gedraagt of wat ie zegt. Freeman deed het bij mij minder. Net als Nicholsen speelt ie altijd toch een zelfde soort rol, maar waar Nicholsen er altijd iets leuks van maakt begint Freeman nu toch wel erg in de herhaling te vallen.

3,5*, voor deze aangename verrassing.

ik vind dat hier een mening neer is gezet, jullie geven duidelijk aan niet weg te zijn van freeman..., en dat nicholson het daarom juist neer heeft gezet...., ik denk dat mensen die wel weg zijn van freeman en niet van nicholsen er het tegenovergestelde over denken!

ik bijvoorbeeld vond freeman wel erg goed, een prachtige acteur om te zien op zijn leeftijd...

daarbij even over de film zelf....

erg goed in elkaar gezet, het verhaal is goed waarbij het einde er ook juist op aan sluit..het duurt eerst erg lang voordat ze aan de bucketlist beginnen!.. mijn mening daarover is dat het wel een beetje eentonig is!......!

avatar van Rarara

Rarara

saai voorspelbaar drama met de boodschap: atheïsten geloven stiekem toch wel in god hoor.

avatar van rubenzzz

rubenzzz

Leuk voor één keertje.

avatar van Dejive

Dejive

Barcel schreef:

eindelijk Morgan Freeman in een komedische film

Volgens mij heeft Morgan Freeman al wel eerder in een komische film gespeeld hoor

avatar van Counterfeit

Counterfeit

Dejive schreef:

in Bruce Almighty en Evan Almighty toch. als god

avatar van Amerongen1985

Amerongen1985

Zeer leuke film, die lekker wegkijkt!

avatar van TA-E

Op welk gebied dan?

Verhaal.

avatar van doeshnormal

doeshnormal

Aan de scores van iedereen te zien vind je het óf helemaal niks óf een gewelidige film, de 0,5en en 4,5en vliegen in het rond.

Ben benieuwd

avatar van svendex

svendex

Mooie film , mooi verhaal , aan het einde een klein traantje weggepinkt

avatar van Barcel

Barcel

doeshnormal schreef:

Ben benieuwd

Inderdaad!

avatar van oxford

oxford

Dit is toch wat veel mensen zouden willen doen als hun einde nadert.

Trieste film die op een ludieke manier is neergezet.

Absoluut de moeite waard.

avatar van janwillembol

janwillembol

Gisteren met vriendin in Pathé Arena gezien. Leuke, intrigerende film. Alhoewel ik me idd afvraag of twee terminaal zieke mannen toekomen aan een road-trip. Aan de andere kant ga ik naar de bioscoop om een avondje te ontspannen, niet om kritisch te zitten zijn.

Kortom; fijne film. Vriendin huilde bij de laatste scène. Succes dus

avatar van The Oceanic Six

Ik keek eerst wat sceptisch want de algemene kritieken waren niet erg lovend. Na afloop kan ik voor mezelf zeggen dat ik totaal niet begrijp waarom. Wat een schitterende film!
Deze film is gewoon ontzettend mooi gemaakt. Beide hoofdrolspelers stelen de show in dit sterke drama met een komische onderrand.
Jack Nicholson is de steenrijke en in zichzelf levende man en Freeman is de ''simpele'' arbeider die op dezelfde kamer liggen en horen dat ze dood gaan. Wat volgt is een hechte vriendschap voor de laatste maanden en bezoekjes aan prachtige locatie's en het doen van bijzondere of gekke dingen. Ik vond deze roadtrip heel erg vermakelijk. Je kan je afvragen of 2 mannen met kanker nog wel in staat zijn tot zon trip, maar dat boeide me eigenlijk niks. Het einde vond ik trouwens prachtig als Nicholson op de begraafnis van Freeman een mooie tekst spreekt en ook deed wat Freeman hem had aangeraden; contact zoeken met zijn dochter waarmee hij nooit meer contact had. . Misschien wat voor de hand liggend, maar het was wel mooi.
Zoek je een ontroerende film waar je ook wel wat om kan lachen, dan zit je hier goed.

4* maar misschien maak ik er nog wel 4,5* van.

avatar van KeteltjeJB

KeteltjeJB

Dit is de eerste keer dat ik een berichtje plaatst omdat ik de Bucket List een absolute topper vind.

Het acteerwerk van beide hoofdrolspelers is subliem te noemen.

Een lach en een traan en zeer zeker een boodschap verborgen in het, toch wel trieste, onderwerp.

Beide spelers, Freeman en Nicholson vullen elkaar schitterend aan en de film was boeiend van begin tot het einde.

Voor mij is deze film zeker een 4,5

avatar van MrMeller

MrMeller

Een mooie film die mij weer even deed nadenken. Kijkt heerlijk weg met komische en serieuze momenten. Deze wil ik nog wel een keer kijken.

avatar van zjandannybob

zjandannybob

niet echt een film om als komedie te gaan kijken, dus ben je van plan om even goed te kunnen lachen met een film dan is dit niks. Echt een standaart filmpje met een mooie verhaallijn maar meer ook niet.

avatar van Bibelonseberg

Bibelonseberg

Mooie rollen van Nicholson en Freeman. Spitsige dialogen en tragie komische scenes. Beetje voorspelbare film, maar zeker een aanrader om deze te zien. Ik heb me geen moment verveelt tijdens de film.

avatar van Barcel

Barcel

Counterfeit schreef:

in Bruce Almighty en Evan Almighty toch. als god

inderdaad, maar ik vind hem als god in die films wel erg stom, niet zoals dit film met Jack... en ik vind hem ook maar niets (buiten de films) en in de films acteert hij wel perfect alleen baal ik dat hij altijd serieus neemt, daarom zie ik hem eindelijk in een komedische film omdat de trailer ziet er goed uit en Freeman acteert wel grappig

avatar van gotti

MIsStenVelde schreef:

Dat valt wel mee hoor. Freeman speelt de laatste tijd alleen veelal dezelfde soort rollen en dat begint me zo langzamerhand een beetje tegen te staan. Waar Nicholsen me wel keer op keer weet te overtuigen doet Freeman dit steeds minder. Daarbij komt nog dat Nicholsen gewoon een klasse beter dan Freeman is.

Dat mag natuurlijk. Of ze gelijk hebben is een ander verhaal natuurlijk.

Dat is Nicholsen ook nog wel. Daarbij komt nog dat deze een veel meer aanwezige indruk achter laat dan de makke Freeman. Dit hoeft niet per definitie slecht te zijn. Ik hou gewoon niet zo van het type acteur...

avatar van Lad

Lad

Schitterende film!

Zeer goede acteerprestaties en een ontroerend, grappig verhaal.

Ik twijfelde tussen 4 en 4,5 sterren, maar dankzij het ontroerende einde besluit ik te gaan voor 4,5 sterren.

avatar van Vegetius

Vegetius

Amerongen1985 schreef:
Zeer leuke film, die lekker wegkijkt!

Inderdaad. Deze film is totaal niet onvoorspelbaar, spectaculair of spannend, maar kijkt gewoon heerlijk weg. En die grijns van Nicholson... Daar doe je het voor!

Ik had trouwens nooit verwacht dat Freeman eerder zou te komen overlijden dan Nicholson

avatar van lindakroes

lindakroes

Geweldige film!!!

avatar van timburton

timburton

Geweldige film inderdaad. Sean Hayes is grappiger dan ooit, en ook Freeman vult goed aan. Maar Jack Nicholson steelt natuurlijk ieders hart weer. Wat blijft die man toch geweldig...

Een dikke 4 (neigend naar een 4,5) voor dit kleine pareltje.

avatar van Hertog_Johan

Hertog_Johan

Drama en Humor. Een film die lekker wegkijkt

avatar van deTuinman

deTuinman

timburton schreef:

Een dikke 4 (neigend naar een 4,5) voor dit kleine pareltje.

Sean Hayes grappig? anders dan homo zijn kan hij blijkbaar niet

avatar van fornax

fornax

Erg goede film. Freeman en Nicholson zetten ijzersterk 2 personen neer, waarin drama en humor goed gedoseerd worden.

Erg goed hoe een eigenlijk trieste toestand wordt neergezet met een goede dosis humor.

Een goeie 4 sterren.

avatar van goliath26

goliath26

Vanavond deze film gezien.

Een meesterwerkje, ook dankzij de perfect spelende acteurs Nicholson en Freeman.

In mijn geval blijft het thema "dingen die iedereen zou moeten doen voor je sterft" een heel sterke motivatie!

4 sterren dus voor deze topper...

avatar van Moreau

Moreau

prima film met 2 Uitstekende acteurs. Triest verhaal mooi aangekleed.

avatar van Respekked

Respekked

Triest verhaal idd, quasi hartverwarmende onzin. Hoewel de laatste wens van een erg ziek iemand natuurlijk wel vaker wordt vervuld, slaat dit gegeven in deze film nogal door.

Op zich is dat ook nog niet zo heel erg, en kan het best vermakelijk zijn om 2 'oude' mannen wat rare trucs uit te zien halen die op hun 'to do-list' staan.

In dit geval is dat echter niet, omdat beide oude mannen niet leuk en heel erg cliché personages zijn met cliché teksten. Daarnaast moeten ze in verloop van tijd de beste vrienden worden, maar die vriendschap is niet te ontdekken (Clueless Dork heeft het terecht over compleet gemis aan chemie tussen Freeman en Nicholson). Vooral de tenenkrommende tranen-na-lach scene maakt dit pijnlijk duidelijk.