• 9.374.473 stemmen

Genre: Animatie / Avontuur

Geregisseerd door: Simon Wells

Met onder meer: Kevin Bacon, Bridget Fonda en Phil Collins

Plot Balto

"Part Dog. Part Wolf. All Hero."

Balto is een zwervershond die niet bepaald geliefd is. Hij steelt z'n eten en zwerft over de straten. Hij heeft een oogje op Jenna, een vrouwtjeshond waarvan het bazinnetje ernstig ziek is geworden door een ziekteverspreiding. Het medicijn moet vervoerd worden vanaf Nenana, een stad ver van Nome. Balto wil degene zijn om het medicijn te halen en zo het hart van Jenna winnen.

Balto (stemrol)

Boris the Goose (stemrol)

Jenna (stemrol)

Steele the Sled Dog (stemrol)

Muk and Luk (stemrol)

Young Rosy (stemrol)

Nikki (stemrol)

Kaltag (stemrol)

Star (stemrol)

Dixie / Sylvie (stemrol)

avatar van Justice4All

Justice4All

mooie film, waard om het te bekijken

Prachtige film! Echt een van de beste tekenfilms ever!

avatar van ll_Sparrow

ll_Sparrow

En dat het een waargebeurd verhaal maakt het nog mooier!

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Inderdaad. Ik ben sowieso fan van waargebeurde verhalen die sterk verfilmd worden, een mythe rondom een film geeft meestal net iets extra's. Balto is een prachtig "meesterwerkje" met een sterk verhaal en leuke karakters. De avonturen en het einddoel van de film zijn enorm leuk om te zien en al helemaal geen straf als een van de oudere MM-users (ouder dan ik ben, begrijp me niet verkeerd ) en eigenlijk mist Balto niets. Ik weet niet welke studio ons die meesterwerkje heeft afgeleverd maar ik gok op WB en als dat zo is, is het een van de beste animatiefilms die zij ooit hebben gemaakt. MUST-SEE

avatar van Frank V

Frank V

Angrod_Pallanén schreef:

Universal heeft deze film afgeleverd. Dit was de laatste in een rij van 5 door Steven Spielberg geproduceerde tekenfilms uitgebracht door Universal. De andere vier zijn: An American Tail (Een Avontuur Met Een Staartje), The Land Before Time (Platvoet En Zijn Vriendjes), An American Tail: Fievel Goes West en We're Back! A Dinosaur's Story. Deze laatste flopte echter gigantisch.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

De rest niet!

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Mooie Film, geweldig verhaal!

Valt mee. De wolf-hond, over wie het gaat, kijkt de hele film een beetje zuur, wat hem een stereotype maakt. Het hele verhaal van de echte Balto is verdraaid, er is nooit een beer geweest die Balto probeerde te doden. Ik vind het ook jammer dat de vingers alleen naar Balto wijzen, wat dacht je van de andere sledehonden die in het team hebben gezeten (in het echt)? Ze doen alsof Balto het allemaal alleen heeft gedaan, wat het toch wel zijn minpunten geeft.

De animaties zijn mooi, maar dat vind ik dan ook alles. Ook het verhaal is wel origineel.

avatar van BlueSword

BlueSword

Rianneke_Dan schreef:

Mooie Film, geweldig verhaal!

zelfde, was helemaal gek op deze film vroeger!

spannend was die zeker, alleen heb geen behoeft om die andere delen te zien.

deel 1 was gewoon goed en daar blijft het bij.

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Wel een leuke (kinder)film. Niet zo mooi gemaakt als Ice Age of Shrek maar het verhaal is lieflijk en educatief ook wel. Leuk genoeg om te kijken. Dramatiek zit er ook in, vriendschap natuurlijk ook.

***-sterren

avatar van HCF

HCF

Wat een mooie film !! Zag hem voor 't eerst toen ik vijf of zes jaar was, en nog steeds schieten de tranen me in de ogen als ik hem opnieuw bekijk. Lang leve de nostalgie !! 5*

avatar van Disney1987

Disney1987

Weet iemand wie de Nederlandse stemmen heeft ingesproken?

avatar van hinie

hinie

Carlo Boszhard

Birgit en Katja Schuurman...

avatar van kiriyama

kiriyama

Een hele mooie film, die zeker weet te ontroeren. Hoewel het al een tijd terug is dat ik deze voor het laatst gezien heb. Weet ik nog goed dat ik hem heel mooi vond.

avatar van naamhier

naamhier

Niet echt vermakelijke film. De animatie is matig, net zoals het verhaal, dat zich vooral vult met stereotypes. Niet echt het kijken waard; de verhaallijn is nogal eentonig. Het enigste wat me licht interesseerde was de muziek. Jammer hoor. Helaas, ik vind het 1 ster waard.

avatar van Balto-lover

Balto-lover

Mooie film heb hem zelf gekocht vanwege dat het om een wolf ging maar het was meer dan dat en ik vind hem zeer mooi heh heh heh ben zelf balto freak geworden en daar ben ik trots op

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Deze film moet ik altijd met mijn nichtjes kijken Je weet hoe het gaat he.... Ik vind dit gewoon een hele gezellige familie film die erg mooi uitpakt. De stemmen zijn erg leuk vooral die van phil collins omdat ik hem erg goed vind met muziek Verder is dit gewoon een erg leuke film zoals ik al zij... Hij kan niet tippen aan BV ANTZ ofzo (dan heb ik het nog niet over een goede) maar hij is erg leuk...

geef 3,5*

avatar van jayytjee

jayytjee

ben het met je eens moviefan ! erg leuke familiefilm om met je neefjes en nichtjes te kijke

avatar van FeX

FeX

Ik vind Balto de beste tekenfilm die ik tot nu toe gezien heb! Weergaloos gewoon! Ik word telkens opnieuw weemoedig na het zien van deze filmparel!

avatar van moviegirl

moviegirl

Dit is een geweldige tekenfilm met een goed verhaal.

ik heb altijd van deze film gehouden. hoe ouder ik word hoe leuker ik het vind

avatar van Spiritlover

Spiritlover

Heb er ooit een stukje van gezien maar ik houd niet zo van tekenfilms.

avatar van moviegirl2

moviegirl2

Een kinderfilm met een mooi verhaal.

Bijzonder dat het echt gebeurd is!!

een 3,5*

avatar van Kaltag

Kaltag

Geen worden voor dit pracht stukje film. Een meesterwerk, zoiets als voor de kunstliefhebbers de Mona Lisa; Mysterieus, mooie animaties, prachtig verhaal en tevens achtergrond.

Het is erg aan het afwijken van het waar gebeurde verhaal maar als je er later een samenvatting van bij-één sprokkelt vind je het ware verhaal er in terug.

Dit zijn de betere films

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

De beste tekenfilm die ik ooit gezien heb. Prachtige muziek, mooie beelden, en mooi begin en eind, leuk gedaan.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

wat een meesterwerk!

van begin tot einde zit je erin.

prachtig getekend, goed verhaal, en die russische gans!

ik lachte me helemaal kapot!

een aanrader voor iedereen die houd van een goede cartoon met een verhaal dat je niet meer loslaat!

5 *

kwinz

kanjertje schreef:

Hele mooie tekenfilm

Heb er van genoten

Ikben het helemaal met je eens. Ik vind het een mooie film. Vooral omdat ik veel van dieren houd en ook vooral van wolven/honden. Zelf heb ik deze film in de kast staan en kijk hem maar al te graag.

avatar van carrotkid

carrotkid

Typisch een gevalletje waar in de jaren 90 (en heden) niet genoeg aandacht aan is besteed in Nederland. Hoewel het een prachtfilm is! Ongelooflijk mooi, altijd tranen met tuiten gehuild en heb hem net herzien, en kon nog steeds even een traantje wegpinken. Volgens mij heeft deze film zelfs niet in de Nederlandse bioscopen gedraaid, zo zonde! Het is ook nooit op TV te zien volgens mij? Ongelooflijk zonde zeg van zo'n super film. Balto sluit ik voor eens en altijd in mijn hart, hoelang mijn levenspad nog zal zijn.. Prachtig!

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

een pracht van een tekenfilm, heb deze film honderden keren bekeken, zeker een 4 waard.

Is deze film trouwens gebaseerd op een echt gebeurt verhaal of niet?

avatar van carrotkid

carrotkid

JTV-kijker schreef:

Is deze film trouwens gebaseerd op een echt gebeurt verhaal of niet?

Ja deze film is gebaseerd op een waar verhaal Hij leefde van 1922 - 14 maart 1933 en heeft in 1925 deze tocht gemaakt. Er staat een standbeeld van hem in New York central park.

zie voor meer informatie Balto - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org