• 9.379.413 stemmen

Met onder meer: Sophie Hilbrand, Waldemar Torenstra en Jeroen Willems

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 20 maart 2008

Plot Zomerhitte

Fotograaf Bob (Waldemar Torenstra) ontmoet tijdens een broeierige zomer op Texel de geschiedenisstudente Kathleen (Sophie Hilbrand). Wanneer hij haar later weer tegenkomt in de disco, waar ze een zomerbaantje heeft, ziet hij dat ze wordt opgehaald door een oude man bekend als "De Mummy". Dan maakt Bob kennis met Federici, die net als hij onder de indruk is van de mooie Kathleen. In de daaropvolgende dagen ontstaat er een geheimzinnige band tussen de twee mannen. Bob - inmiddels in de ban van Kathleen - volgt de ontmoetingen tussen Kathleen en De Mummy, die niet helemaal betrouwbaar lijkt nauwgezet. Wie is hij, en wat doet hij eigenlijk op het eiland? Wanneer Bob met de hulp van Federici de raadsels rond De Mummy en Kathleen ontrafelt, stuiten ze op een levensgevaarlijk en ingewikkeld complot. Het is de vraag of de liefde tussen Bob en Kathleen hier tegen bestand is.

avatar van Hoodini

Hoodini

Wat een saaie film zeg. Erg slecht verhaal. Leuk om sophie een keer in een film, maar ze kan het inderdaad beter bij presenteren houden... Of misschien wat acteer lessen nemen.

robertvanmourik schreef:

vond het niks aan,....

Als je hier niks aan vindt, dan is er een steekje bij je los. Alleen al de naaktheid van Sophie is minimaal 3 sterren waard. Nog 0,5* voor het verhaal en je zit op 3,5. De enige juiste score voor deze film

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

MIsStenVelde schreef:

echt weer hollands hea, waarom denken de nederlanders toch altijd dat er seks aan de orde moet komen als je een goede film neer wilt zetten..

Weleens een boek van Jan Wolkers gelezen?

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Nicolage Rico schreef:

Weleens een boek van Jan Wolkers gelezen?

Je kunt zeggen wat je wil over Jan Wolkers (en ook ik vind dat in zijn boeken wel wat veel seks voorkomt) maar toch niet dat er geen liefde, drama en romantiek in zit. Zelfs in zomerhitte wel, al stond de seks in het boek wel voorop.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Ik heb het puur over zijn opmerking dat Monique van de Ven (in dit geval) sex wil proppen in een film om hem goed te laten zijn. Dat is natuurlijk onzin, daar Wolkers altijd woeste sex in zijn boeken beschrijft.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Oke, dan begreep ik je opmerking verkeerd In dat geval heb je gelijk.

Maar de film is naar mijn mening, al dan niet met veel seks, echt een wanproduct geworden. Geen aanrader.

avatar van Hoodini

Hoodini

Locutus schreef:

Wat een onzin om een film alleen al 3* te geven vanwege een naakte vrouw, wie het dan ook mag zijn. Zo geef je niet echt een betrouwbaar oordeel over een film. Hoe lekker een Sophie dan wel niet mag zijn. Dan is er pas echt een steekje bij je los...

avatar van edpret62

edpret62

Oef..wat een enorm teleurstellende film...vanuit mijn "verleden"met Monique vd Ven en Jan Wolkers in Turks Fruit ging ik hier eens lekker voor zitten...

Geen moment kon ik in de Wolkers-sferen komen die wel voelbaar waren bij zijn andere verfilmingen.Moest erg zoeken naar zijn bekende thema's en vooral de erotiek was ontzettend geacteerd.

De druppel voor mij waren die momenten dat Sophie in woord, daad en intonatie erg haar best (moest doen?) deed om een soort Nieuwe Olga te zijn...toen was ik klaar..

Noem het een film met vaart en aktie, maar laten we Jan Wolkers er alsjeblieft buiten houden..

avatar van johnboer

johnboer

Wat een flinterdun,flut verhaaltje. B-film.Positiever kan ik het niet zeggen.

Wie trouwens denkt dat die naar een wellustige film gaat met veel erotiek. FOUT!! Niet gaan. Het is een onvoorstelbare kuise film.!!!

Wil je echt graag de blote schouders met aanverwante artikelen van (de overigens zeer aantrekkelijke) Sophie een paar keer zien. Ok,ga maar. Have fun.

Kunnen ze trouwens niet Nederlandse films voortaan gaarne van Nederlandse ondertiteling voorzien? En nee,ik ben niet doof.

Volgens mijn info is de tegenspeler haar eigen man/vriend.? Dat is een foute keuze dan,indien dat echt het geval is. Mijn concentratie t.o.v. de verhouding in de film was in elk geval daardoor totaal verdwenen.Verder leek de gehele films wel uit losse flarden te bestaan.Ligt dat aan mij? Ik heb totaal geen vloeiende film gezien,waarin de scenes "naadloos" in elkaar overgaan.? Allemaal losse stukjes film. Als klap op de vuurpijl nog een kale acteur die een "boefje" of iets dergelijks probeert na te spelen. Nou vooruit dan maar. Dat werkte in elk geval nog op de lachspieren.

Sophie Hilbrand kan misschien onder een goede regisseur best een goede actrice zijn/worden. Ze heeft heel veel in haar "mars". Zij kan natuurlijk ook niet van tevoren beoordelen of een film top of flop gaat worden. Dus...wel heel jammer voor haar debuut. Van haar tv-programma's weten we al dat het een hele leuke vrouw is met een prachtige natuurlijke uitstraling.

Maar de film dus.Op een normaal beeldscherm blijft er van deze B-film helemaal niets over. En...haal aub de naam Jan Wolkers weg aan het begin van de film. Dit verdient hij niet.

avatar van Jefferson019

Jefferson019

Kan niet begrijpen dat deze film de status gouden film heeft bereikt . Wat was deze film slecht. Heb er spijt van ,dat ik deze film ben gaan zien.Wat dat naakt/sex betreft, kom op zeg wat zie je nou , een flits van een paar tieten en dat was het wel. Wat de spanning in de film betreft , waar is die ?, je kan beter een aflevering gaan kijken van uhhhh totally spies ofzo. En de drama ?? waar was de drama? DE FILM IS DRAMA. heb geen traan gezien in die hele film. beter deze film laten liggen en hopen dat Sophie ooit eens een keer met de billen bloot gaat in de playboy ofzo.

avatar van rose

rose

Waarom? je hebt alles al gezien van haar nu. En ( vind ik dan) niet echt vrouwelijk mooi.

avatar van katapult_2007

katapult_2007

Nederlandse films zijn over het algemeen goede films, maar deze hoort niet daarbij wat mij betreft.

Een slechte film

avatar van VanDeGriend

VanDeGriend

De ophef over deze film lijkt me onterecht.

avatar van consilleri

consilleri

tja, matig verhaal, te gespeeld. Totaal geen gevoel mee los te krijgen, ook al is Sophie te zien.

Maar de tijd ging iig vrij snel voorbij, dankzij wat tapas en lekker biertje in de bios

2 sterren voor Sophie en waldemar

avatar van rosco39

rosco39

na alle negatieve recensies ben ik de film maar zelf eens gaan kijken ik moet zeggen dat ik wel eens een slechtere film heb gezien als deze het viel mij erg mee hij krijgt dan ook 4 sterren

avatar van demimoorefan

demimoorefan

na het zien van deze film weer enige hoop in de nerderlandse films gekregen

had daarvoor de moeite genomen om alles is liefde te bekijken

maar dat schijfje is nu inmiddels mijn vaste onderzetter geworden voor glaasje cola

vindt hem passen in het straatje

hoge hakken....

brandende liefde

natuurlijk bij lange na geen Turks fruit

inhoudelijk mag jezelf gaan bekijken

wat denk ik wel meespeelt tenminste wel bij mij is dat ik een bijzondere liefhebber ben van Texel en je herkent stukken waar jezelf bent geweest dat scheelt toch in je mening (heb ik mezelf op betrapt)

3.5

Hoodini schreef:

Haha. This is TV man. Het gaat om de beelden, dus nogmaals, als dat je niet bevalt, dan is er echt iets mis. Of je valt niet op vrouwen dat kan natuurlijk ook dan snap ik het.

avatar van swouters

swouters

Locutus schreef:

0,5 voor het verhaal? elke kleuter had zo'n simpel verhaal kunnen bedenken...

darkjaap

bij films gaat het om het verhaal en ok sophie is dan wel lekker en ze kan wel goed acteren maar om 3* te geven puur om haar lichaam dan ben je geen goede filmcriticus....

avatar van mikeypsp

mikeypsp

Afgelopen week zomerhitte bekeken. Had er meer van verwacht. Moniek vd Ven is geen Paul Verhoeven, dat blijkt. Hij heeft wel wat raakvlakken met Turks Fruit maar daar blijft het dan ook bij. Vond de acteer prestaties wat tegenvallen en het verhaal rammelt een beetje. Wat ik wel jammer vind, dat het niveau en vooral durf van Turks Fruit nooit gehaald wordt. Die film is 35 jaar oud en is gedurfder dan alle latere verfilmingen van Wolkers (en ook vooral beter.) Ik weet niet of er nog boeken van Wolkers zijn die we nog kunnen verfilmen. Maar probeer er dan vooral meer durf en gevoel in te steken.

Nu bliif ik steken bij een mager 6 je(3 sterren)

darkjaap schreef:

Dat ben ik ook niet. De belangrijkste ingrediënten zaten er trouwens ook in: tieten, schieten en een helikopter.

darkjaap

tja.. daar moet je van houden

ik ben daar niet zo van geef mij maar een film met een goed drama verhaal zoals turks fruit bijv. ik weet niet maar daar hing echt zo''n sfeertje die die film gewoon een meesterwerk maakte en ik verwachtte dat hier ook maarja..

avatar van Malick

Malick

Ooit eens een boek van Jan Wolkers gelezen weet alleen niet meer welke en wat ik ervan vond. Vandaar dat ik eens een boekverfilming wou zien. Toepasselijk draaide deze en dacht ik waarom ook niet. Maar wat kwam ik met me mede bioscoopgenoten teleurgesteld uit de film. Collectief verdriet bestaat dus toch! Wat een erbarmelijke lachwekkend verhaallijntje, kun je het wel een verhaallijn noemen. Tenenkrommende maar vooral oersaaie dialogen zoals alleen wij Nederlanders dat kunnen. Acteerwerk waar ik geen woorden aan vuil wil maken. Een bepaalde dame zag ik de hele film naakt in beeld, stel het was een mooie dame dan had ik er geen probleem mee maar deze doos deed zich voor als een 27 jarige. Plus dat het weer naaktlopen was voor geen goede doel, het enige doel was om Wolkers doel te bevredigen. Verder had ik naar een kwartier het plot door en dan kun je twee dingen doen. Opstappen of met je bioscoopgenoten er één grote lachshow van maken. En ik moet eerlijk bekennen naardat ik het allemaal opeens niet zo serieus nam en overal de humor in zag was het beter te doen. Deze film valt dan ook in de categorie zo slecht dat het weer lachen wordt terwijl het geen parodie moest voorstellen. Dus een film waarvoor ik me als Nederlander weer mag voor doodschamen.

avatar van Quido

Quido

Toch gek, volgens mij valt het qua naakt nog ontzettend mee i.v.m. bijvoorbeeld Turks Fruit. Kan me zelf maar vier blootscènes herinneren. Dus om nu te zeggen dat je 'een bepaalde de dame de hele film naakt in beeld zag lopen', is flink overdreven.

darkjaap

er waren maar een paar naaktscenes met name vooral in het begin en als je die masturbatie scene meetelt nog wel een meer maar daar zag je bar weinig

avatar van Malick

Malick

Quido schreef:

Een beetje sarcasme...

avatar van Quido

Quido

Maar gezien de rest van je 'betoog' beklemtoont het alleen je vooroordelen, die je met dit soort omschrijvingen alleen maar verder wenst te verspreiden.

avatar van Ari..

Ari..

Redelijke film, voor dit genre, en in deze context...

avatar van Denveen

Denveen

rosco39 schreef:

Hahah

avatar van movielover1986

movielover1986

Erg jammer dat deze film zo laag scoort... Zelf heb ik deze film 5* gegeven. Vooral voor een Nederlandse film vond ik dit een super film!

Sophie Hilbrand vond ik ook erg goed en geloofwaardig spelen! Ook het verhaal vond ik beter dan ik in 1ste instantie had gedacht. Nogmaals erg jammer dat deze film niet meer sterren heeft...