Genre: Drama / Romantiek
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 20 maart 2008
Bekijk via Videoland
Plot Zomerhitte
Fotograaf Bob (Waldemar Torenstra) ontmoet tijdens een broeierige zomer op Texel de geschiedenisstudente Kathleen (Sophie Hilbrand). Wanneer hij haar later weer tegenkomt in de disco, waar ze een zomerbaantje heeft, ziet hij dat ze wordt opgehaald door een oude man bekend als "De Mummy". Dan maakt Bob kennis met Federici, die net als hij onder de indruk is van de mooie Kathleen. In de daaropvolgende dagen ontstaat er een geheimzinnige band tussen de twee mannen. Bob - inmiddels in de ban van Kathleen - volgt de ontmoetingen tussen Kathleen en De Mummy, die niet helemaal betrouwbaar lijkt nauwgezet. Wie is hij, en wat doet hij eigenlijk op het eiland? Wanneer Bob met de hulp van Federici de raadsels rond De Mummy en Kathleen ontrafelt, stuiten ze op een levensgevaarlijk en ingewikkeld complot. Het is de vraag of de liefde tussen Bob en Kathleen hier tegen bestand is.
neo
Kijk er naar uit. Oorspronkelijk sprak van der Ven volgens mij over een release datum van rond kerst 2008 dacht ik.
hinie
Heeft Sophie ooit eerder gespeeld in een film?
Van oorsprong is ze actrice volgens mij. Het presenteren is ze pas later gaan doen...
hinie
Ze is dus pas echt bekend geworden , sinds ze is gaan presenteren volgens mij.
Vind haar een erg leuke meid. Heb haar nooit zien acteren, ben benieuwd.
De Mees
Weer een (top) actrice die haar regiedebuut maakt.
We hebben het eerder gezien met van Ammelrooy "De vlinder tilt de kat op"
Kan de t bij Hildebrand in de synopsis verwijderd worden.
Weer een (top) actrice die haar regiedebuut maakt.
Niet helemaal waar:
Monique van de Ven - us.imdb.com
Regiedebuut wat betreft lange speelfilm.
Noem me oppervlakkig, maar ik kijk het meest uit naar de (kennelijk spraakmakende) sexscenes.
Jan Wolkers verhalen doen me verder meestal helemaal niets.
hinie
Oppervlakkig? Je bent gewoon eerlijk als je het mij vraagt.
De Mees
Dit is het vijfde boek van wolkers dat verfimld wordt. ik ben benieuwd. wat het gaat worden.
Quentin
Oppervlakkig? Je bent gewoon eerlijk als je het mij vraagt.
Aan spraakmakende sexscenes denk ik anders niet bij Hilbrand en Van Houten.
Dat was anders het hoofdpunt van discussie bij elk praatprogramma waar deze film langskwam.
FisherKing
Ik vond het boek al leeg, dus niet veel hoop op een goede film qua scenario/verhaal, maar de cast/sfeer kan natuurlijk veel goedmaken.
raymon
ga ik zeker naar toe, alleen al omdat monique van der Ven de regie op zich heeft genomen.
Mochizuki Rokuro
Voorbereiding/Post Productie zal komende wel extra belangstelling krijgen nu Jan Wolkers is overleden. Op het NFF werd er al reikhalzend naar uitgezien (naar de film dan, niet naar het overlijden).
Ik heb het boekje, ook al was het dun niet uitgelezen. Ben ook niet zo'n Wolkers fan.
Ik hoorde Monique van der Ven gisteren bij Pauw en Witteman over nasynchronisatie. Betreft het hier de gehele film, of alleen maar kleine stukken?
Quentin
Ze doen er gewoon alles aan om het niveau van Turks Fruit te evenaren, inkluis de nasynchronisatie
Omdat je vorige film van haar ook zag?
Stukken, lijkt me. Iedereen is hier nogal panisch over nasynchronisatie, maar het gebeurt bijna bij iedere film. Tegenwoordig kunnen we dat in Nederland gewoon prima.
Ben niet echt panisch, ben alleen bang voor Rob Houwer praktijken. IN Het Woeden... klonk het namelijk nog steeds nergens naar. Zag laatst wel een item over de (ik meen) editor van Alles is Liefde die meldde dat stukken van die film ook nasynchronisatie kenden. Daar is niets aan te horen.
Zoals bij 99% van de Nederlandse film tegenwoordig, gelukkig. Houwer is hier uniek in, dat hoef je bij niemand anders te verwachten...
Quentin
Iemand die bij Het Woeden betrokken was vertelde me het volgende; "Het antwoord op dit fenomeen is het doof worden van Houwers gehoor. Hij zal het nooit toegeven maar aan een oor is hij zo doof als een kwartel met bijbehorende paranoia."
Grappig, maar hooguit heel erg indirect waar, natuurlijk. Het is niet zo dat Houwer zélf achter de knoppen zit....
Quentin
Gedaan door een Tsjech, onder Houwer's welbekende "supervisie"

Nederlandse serie 'Rampvlucht' is een kijktip op NPO Start Plus

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'