Genre: Drama / Romantiek
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 20 maart 2008
Bekijk via Videoland
Plot Zomerhitte
Fotograaf Bob (Waldemar Torenstra) ontmoet tijdens een broeierige zomer op Texel de geschiedenisstudente Kathleen (Sophie Hilbrand). Wanneer hij haar later weer tegenkomt in de disco, waar ze een zomerbaantje heeft, ziet hij dat ze wordt opgehaald door een oude man bekend als "De Mummy". Dan maakt Bob kennis met Federici, die net als hij onder de indruk is van de mooie Kathleen. In de daaropvolgende dagen ontstaat er een geheimzinnige band tussen de twee mannen. Bob - inmiddels in de ban van Kathleen - volgt de ontmoetingen tussen Kathleen en De Mummy, die niet helemaal betrouwbaar lijkt nauwgezet. Wie is hij, en wat doet hij eigenlijk op het eiland? Wanneer Bob met de hulp van Federici de raadsels rond De Mummy en Kathleen ontrafelt, stuiten ze op een levensgevaarlijk en ingewikkeld complot. Het is de vraag of de liefde tussen Bob en Kathleen hier tegen bestand is.
darkjaap
weet niet wat ik ervan moet verwachten het boek is van jan wolkers dus veel seks
ben vooral benieuwd naar sophie hilbrand ik heb haar nooit eerder zien acteren dus ben er benieuwd naar
nathalienathalie
Heb hem gisteravond mogen zien in Utopolis. Echt een heerlijke film om naar te kijken. Zou hem plaatsen onder het genre: romantiek, maar meningen waren daar gisteren over verdeeld. Van te voren dacht ik meer aan een thriller. Zou het ook kunnen zijn hoor. Maar de romantiek tussen de 2 hoofdrolspelers gaf bij mij de overhand. Je krijgt Sophie meerdere keren te zien in vol ornaat. Inderdaad veel seks, maar kom op....Jan Wolkers....Vooral één masturbatiescene....geweldig! En dan ben ik nog een vrouw. Heel goed gedaan door Sophie. Absoluut niet ordinair.
Mijn complimenten voor de 2 hoofdrolspelers! Je kan zien dat ze goed op elkaar zijn ingesteld. Leuk verhaal. Deze film heeft me echt geboeid tot het einde. Cees Geel zorgt op het einde weer voor de nodige humor. Maar de hele film bevat leuke 'knipogen'. Zeker de moeite waard om naartoe te gaan. Alleen de release is in maart??? Ik zou dat wat later doen...is echt een zomerfilm. Alle acteur zijn bruinverbrand en zomers gekleed.
Prachtige muziek overigens en mooie beelden van de natuur van het eiland.
De scene met de uil, zoals die ook in het boek voorkomt had er van mij niet ingehoeven. Verder een heerlijke film om te kijken. Monique en haar man waren er gisteravond trouwens ook. Echt een aanrader deze film. Ik heb een superavond gehad!
Wat vind jij?
Als hij op een onaffe versie al 4 sterren geeft, mag het wat mij betreft blijven staan. Zal vast niet lager worden.
neo
Dat zegt ie net. En ben ik het ook mee eens. Ik neem aan dat de temp score er ook nog onder geplakt zit? Oftewel allerlei verschillende muziek van filmcomponisten voor oudere films, samen gesmeed tot 1 tijdelijk geheel totdat dit later bij de affe versie is vervangen door originele muziek van de ingehuurde componist.. Als iemand dan ook positief is over de muziek.... Punt blijft dat de film op allerlei vlakken nog onaf is.
Ja.
Ik ben er dus voor om pas stemmen toe te laten als de film officieel af is.
mister blonde
Och, vind het best interessant wat iemand van een onaffe versie vindt (met stem). Als iemand later de affe versie een ander cijfer wil geven, kan dat gewoon nog.
neo
Onaf kan van alles zijn; van de ruwe versie, wel of niet locked, met temp zonder temp etc. Dat is lastig allemaal zomaar te scharen onder de algemene ''onaf' term en nog moeilijker te controleren. Eventueel alleen onafffe persvertoning als criterium nemen, maar alsnog. Vermeld het dan gewoon bij een film, iets wat zeer zeker interessant kan zijn. Stemmen zie ik alleen niet zitten.
Hij kan het toch ook gewoon vertellen?
Precies. De versie die men zag was voor een zogenaamde RAS (rrecruited audience screening). DWZ dat niet al het geluid (of niet al het juiste geluid) in de film zit, dat de film nog ongemixd is, dat kleurcorrectie nog niet gedaan is, dat de film nog niet de definitieve edit heeft, dat de muziek nog gemaakt moete worden, etc.
Natuurlijk kan je dan al een mening hebben, maar stemmen vind ik te vroeg.
neo
Kijk liever uit naar de score van Christian Henson... Argh, wat een vervelende titelsong.
FisherKing
Is dat nodig ? Het meeste van Van Velzen vind ik tenenkrommend. Zeker in de herhaling.
neo
Nee niet gehoord, maar zoals je zal weten ben ik niet erg weg van titelsongs.
Dan was je in ieder geval te voorbarig.
Overigens zijn er genoeg films waar songs in zaten die hits werden en uitstekend in de film werkten.
Quentin
Quentin
Ben nog niet echt onder de indruk...

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime