• 9.378.932 stemmen

Met onder meer: Sophie Hilbrand, Waldemar Torenstra en Jeroen Willems

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 20 maart 2008

Plot Zomerhitte

Fotograaf Bob (Waldemar Torenstra) ontmoet tijdens een broeierige zomer op Texel de geschiedenisstudente Kathleen (Sophie Hilbrand). Wanneer hij haar later weer tegenkomt in de disco, waar ze een zomerbaantje heeft, ziet hij dat ze wordt opgehaald door een oude man bekend als "De Mummy". Dan maakt Bob kennis met Federici, die net als hij onder de indruk is van de mooie Kathleen. In de daaropvolgende dagen ontstaat er een geheimzinnige band tussen de twee mannen. Bob - inmiddels in de ban van Kathleen - volgt de ontmoetingen tussen Kathleen en De Mummy, die niet helemaal betrouwbaar lijkt nauwgezet. Wie is hij, en wat doet hij eigenlijk op het eiland? Wanneer Bob met de hulp van Federici de raadsels rond De Mummy en Kathleen ontrafelt, stuiten ze op een levensgevaarlijk en ingewikkeld complot. Het is de vraag of de liefde tussen Bob en Kathleen hier tegen bestand is.

avatar van robertvanmourik

robertvanmourik

vond het niks aan,....

avatar van valerio2003

valerio2003

ik vond het een hele leuke film,en de acteerprestaties waren ook top

ik snap niet dat er zoveel negatieve reacties zijn maar ieder voor zich

avatar van Quido

Quido

Uitstekende opening met 430.000 euro op 85 prints. Hopelijk gaat ie zo door, maar denk van niet.

Quentin

Haalt volgens mij de Platina film wel hoor.

avatar van Flipman

Flipman

Wat een stijve dialogen zal ik in de trailer gisteren! Ik was hier wel benieuwd naar, maar mijn belangstelling is behoorlijk gedaald! Heel erg clichématig, allemaal.

rose

Vond de film erg matig. Sophie kan dus wat mij betreft beter blijven presenteren en het acteerwerk links laten liggen. Geen enkele emotie was van haar gezicht af te lezen. Steeds maar weer die grijns op haar gezicht. En dan die mastrubatiescene...tjonge wat gedurfd..pfff. Het einde was ook bedroevend...

avatar van eppo349

eppo349

teleurstellende film,ik heb medelijden met de mensen die hiervoor naar de bioscoop zijn geweest.

avatar van swrene

swrene

erg matige film. het verhaal is vrij eentonig en de zogenaamde verrassende momenten zijn allemaal lang van te voren te voorspellen. En ik weet niet wie er opgewonden is geraakt van de masturbatiescène, maar ik vond hem eigenlijk bijna lachwekkend, zo nep.

avatar van Defnoch

Defnoch

Eppo349 Dankje voor je medelijden,

Vond het inderdaad een teleurstellende film..

Acteer werk was opzich wel goed

maar zoals altijd Wij nederlanders moeten nog veel leren.

De Sexueele scéne's vond ik echt zwaar onder de maat... hier kreeg ik niet een Lange jan van in de broek....

Mahgoed we zien nu wel weer dat Sophie Hilbrand toch niet zo lekker eruit ziet al mensen denken

Genoeg gezegt..

Acteer werk geef ik 1 Ster

En een halfe omdat het Camera werk van de Waldemar Torenstra goed gespeeld was

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Waldemar acteerde behoorlijk goed, Sophie was behoorlijk matig maar dat is niet gek als dit pas je eerste rol is. De film zelf vond ik meevallen, na wat negatieve recensies/meningen verwachtte ik er niet veel van, en dan valt het achteraf wel mee. Vantevoren zei men dat er veel sex in zat, maar het waren slechts 2 scenes en geen scenes waar ik een staande ovatie in m'n broek van kreeg..

3* voor het mooie camerawerk en dat de film niet zo slecht was als ik gedacht had.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11918 berichten

Defnoch schreef:

En een halfe omdat het Camera werk van de Waldemar Torenstra goed gespeeld was

Eh?

Quido schreef:

670.987 deze week, die gouden film is dit weekend al binnen.

BlueJudaskiss schreef:

Eh?

Hij was fotograaf, weet je nog?

Quentin schreef:

670.987 deze week, die gouden film is dit weekend al binnen.

Ik ben bang dat het zonder de naaktheid van Sophie niet gebeurd zou zijn.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Nicolage Rico schreef:

Ik ben bang dat het zonder de naaktheid van Sophie niet gebeurd zou zijn.

Het heeft in ieder geval niet met de kwaliteit van de film te maken.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Boekverfilming die eigenlijk niks brengt

Zomerhitte van Jan Wolkers. Ik heb het gelezen en vond het geen spannend of goed boek. Misschien aardig als je echt niks anders hebt, maar echt geen aanrader. Maar ik had gisteren uren vrije tijd die ik nog in Utrecht moest doorbrengen, dus ben toch naar de film geweest in bioscoop (bij gebrek aan beter, er draaide echt niks op de tijd dat ik ging). Was de film net zo inhoudloos als het boek zelf?

Het antwoord is een volmondig ja. Het eerste deel van de film blijft zelfs opvallend trouw aan het boek, alleen het einde heeft men omgegooid (meer "actie" in de film, wat ook nodig was maar toch ook niet goed uitpakt in de film). Toch is noch het eerste noch het tweede deel echt goed. Het probleem bij de film (en het boek) is echt het gebrek aan inhoud en spanning.

In de film kom je een aantal centrale figuren tegen, maar echte karakters worden het niet en ze kunnen je allemaal niet echt schelen. Bovendien zijn hun relaties onderling vaag en onduidelijk (soms bewust, soms niet) en heb je regelmatig het gevoel van: "wat doet die persoon eigenlijk in deze film?" of "nu zullen we die wel weer tegenkomen". De personages zijn grotendeels niet uitgewerkt, oppervlakkig, stereotype en bovendien verschrikkelijk irritant.

Irritant om verschillende redenen. Allereerst hebben ze geen inhoud, geen duidelijke, interessante rol en lijken ze slechts opvulling bij het verhaal (als gebrek aan het laatste). Ook de acteurs zijn niet optimaal. Ze doen hun best met hun rol, maar kunnen er zelf ook niks van maken. De dialogen in de film zijn daarnaast echt flut, en het overfunctioneel naakt heb je op een gegeven moment ook wel weel (letterlijk en figuurlijk) gezien.

Het verhaal is verder dan wel trouw aan het boek, maar springt (ook net als het boek) van de hak op de tak. Ik had het gevoel bij het boek alsof de personages maar wat rondliepen op een eiland, zonder echt doel, verhaal of vaste lijn. Bij de film had ik er iets meer grip op, juist omdat ik het boek gelezen had: ik verwachtte geen duidelijke verhaallijnen of een echt doel van de hoofdpersoon. Andere mensen zullen hier meer last van gehad hebben, maar ik zelf had het toch ook nog in de film; de personages liepen vrij doelloos rond op het eiland, en er speelde wel een slap verhaallijntje van drugs waardoor alle personages gecombineerd werden, maar echt goed was het allemaal zeker niet. Bovendien zijn de 'schurken' wel van erg laag niveau.

Het gebrek aan een mooie soundtrack en aan prachtige shots is ook jammer. Net als in het boek is het enige pluspunt de locatie: het waddeneiland is wel mooi. Maar steeds dezelfde locaties terugzien (het huis van de hoofdpersoon, de club, de boot, het moerasje en het strand) gaat toch vervelen. Bovendien wordt het verhaal onderbroken door onzinnige, niks toevoegende stukjes in de film: een lelijke aanval van een velduil, wat gesprekken op een terrasje.. Bah.

Ik was al geen fan van veel nederlandse films (er zijn wel een paar leuke) en deze film bewijst maar weer eens waarom. Geen goed verhaal (zonder echt 'doel'), slecht uitgewerkte personages, geen goed acteerwerk, uberslechte dialogen, en bovenal het gebrek aan inhoud (en talent) en overmatig gebruik van 'naakt'. Nee, de film kon mij niet bekoren - alleen qua uiterlijk van de film was het wel verzorgd. 1*

Mr_White schreef:

Het heeft in ieder geval niet met de kwaliteit van de film te maken.

Precies, dat bedoelde ik ermee te zeggen...

avatar van IcU

IcU

Deze film is de laatste weken vreselijk over gepromoot. In elk programma ging het wel hier over. Hierdoor had ik hoge verwachtingen die niet werden vervult. Sophie rent ook een beetje als een vent.

avatar van Quido

Quido

Binnen 9 dagen goud voor Zomerhitte

Zomerhitte, de debuutfilm van regisseur Monique van de Ven, heeft binnen 9 dagen meer dan 100.000 bezoekers getrokken. De verfilming van het boek van Jan Wolkers heeft daarmee de status van Gouden Film bereikt. De trofee wordt vanavond in RTL Boulevard aan Monique van de Ven uitgereikt.

Eerder al werd bekend dat Zomerhitte het beste openingsweekend behaalde van een Nederlandse boekverfilming in de afgelopen 30 jaar (kinderboeken uitgezonderd). Producent Ate de Jong reageert enthousiast: ' Zomerhitte is net als alles van Jan Wolkers; spraakmakend. Iedereen heeft er een mening over en iedereen wil het gelezen, of in dit geval, gezien hebben. Zomerhitte vervult het verlangen van heel Nederland naar een hete, zwoele zomer'.

Bron: NFF

avatar van MIsStenVelde

MIsStenVelde

echt weer hollands hea, waarom denken de nederlanders toch altijd dat er seks aan de orde moet komen als je een goede film neer wilt zetten..

we hadden het geveol naar een porno te zijn geweest, terwijl we toch eht op zoek waren naar drama/romantiek..

keek wel lekker weg, maar zeker geen aanrader...!

Quentin

Had wel wat meer seks in gemogen ...

LOL...

Pornofilm? hahahaha...waar?

avatar van MIsStenVelde

MIsStenVelde

Quentin schreef:

Had wel wat meer seks in gemogen ...

meer???..., ik had al omgeschreven dat je af en toe dacht dat het porno was!!.., dan kun je beter daar naartoe gaan, niet naar een romantische film;)!!, !!!

daar is die niet voor gemaakt.... ( lijkt mij )!!!

Quentin

Tja als Dirty Dancing je erotische filmhoogtepunt is kan ik me daar wat bij voorstellen.

MIsStenVelde schreef:

daar is die niet voor gemaakt.... ( lijkt mij )!!!

Bij romantiek hoort toch ook seks? En komop zeg, zoveel seks was er niet.

avatar van stronk

stronk

Ik heb de film gezien en ik vond het zeer matig. Natuurlijk is Sophie een mooie verschijning.

Sophie komt als Halle Berry uit het water. Lijkt net of ze de fotograaf al kent. Komt langs bij zijn huis. Terwijl hij een drankje haalt kleedt zij uit en als hij terug komt gaat ze staan vingeren. Waarom moet dat? Zonde, zonde.

Verhaal is niet echt boeiend en het hield mij niet vast. Eigenlijk was ik meer aan het letten op de foutjes in de film.

Geen aanrader.

avatar van schip010

schip010

Een heerlijk typische Nederlandse film, Lekker op z,n Wolkers.Dit soort films moet je niet langs de internationale filmlat leggen.Kun je over gaaan azijnpissen, dan is het een easytarget.

Vond het een leuke film, hij bleef boeien.

avatar van deTuinman

deTuinman

Quido schreef:

Binnen 9 dagen goud voor Zomerhitte

Bron: NFF

en dit laat weer zien hoe dom de gemiddelde Nederlandse kuddedieren weer een kutfilm omhoog helpen, zo blijven ze deze films maken

avatar van Wouter

MIsStenVelde schreef:

we hadden het geveol naar een porno te zijn geweest

Eh.... wel eens porno gezien ...?

Quentin

Van de tweede naar de eerste plaats in de box office gestegen, na het tweede weekend al bijna een miljoen opgebracht.