Rendition (2007)
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon en Meryl Streep
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Releasedatum: 6 maart 2008
Plot Rendition
"What if someone you love... just disappeared?"
Als haar van terrorisme verdachte echtgenoot tijdens een vlucht van Zuid-Afrika naar Washington verdwijnt, besluit Isabella (Reese Witherspoon) de zaak met behulp van een politieke vriend verder uit te zoeken. In dezelfde tijd is CIA-agent Douglas Freeman (Jake Gyllenhaal) getuige van een nogal onorthodox verhoor, dat de nodige vragen bij hem naar boven brengt.
Isabella Fields El-Ibrahimi
Safiya
Lee Mayer
Said Abdel Aziz
Smi
Beetje een film waar ik de bedoeling al vanaf het begin van door had. En dan werkt het ineens een stuk minder.
Wel verschrikkelijk natuurlijk dat dit soort dingen gebeuren, maar daar heb ik geen film voor nodig.
Ik snap wat je bedoelt. Mijn visie op wat er werkelijk speelt momenteel en wat er in de film zit is toch iets anders.
Ik vind het erg belangrijk dat de groepering van de Jihad (of bijvoorbeeld de extremisten van de Taliban) zouden worden neergezet als een groepering alleen. Dat de Islam zelf niet het kwaad is maar de extremistische bewegingen dat net helaas Allah aanhaalt voor hun motieven.
In Rendition was deze groepering wel te zien als losstaande groepering. Alleen had ik het graag gezien dat daar meer nadruk op lag.
daevilmikie
Nou ja, dat was toch wel logisch? Hij had gewoon uiteindelijk Jake Gylenhaal's tip gevolgd. Een geweldig verhaal verzonnen. Uit je duim zuigen, etc..... Je mag er als kijker van uit gaan dat Anwar onschuldig was. Alhoewel en daar heb je gelijk in, het niet voor de volle 100% feitelijk werd weergegeven. Het moraal in deze film is belangrijker dan het feit of hij uberhaupt iets er mee te maken heeft gehad. Moeilijk uit te leggen, maar ja.
****
Idd een verzonnen verhaal, en als je goed opgelet hebt kom je erachter dattie wel onschuldig was, het ging namelijk om dar gemiste oproepje van hem helemaal aan het begin van de film waar hij d8 dat het zijn vrouw was. Verder zie je dat onze goede vriend gylenhaal op een gegeven moment zelf de telefoontjes nacheckt en niks vind
Goede film!! geen moment verveeld en vond hem niks te lang duren eerlijk gezegd!
mr. white
Goeie film en prima verrassend verhaal. Sfeervol in beeld gebracht. En we hadden al zo'n hekel aan de US en Bush.....
Spannende, knap gemonteerde thriller die oog heeft voor detail en niet alles voorkauwt. Vrij subtiel ook, met meerdere invalshoeken en vier verhaallijnen die kunstig in balans zijn. Nadeel van de meerdere verhaallijnen is wel dat de film bij vlagen nogal gekunsteld aandoet en dat sommige personages niet echt tot leven komen. Vooral de rollen van Witherspoon en Gyllenhaal hebben hier enigzins onder te lijden, ook al doen ze hard hun best. Met de zuid-afrikaanse regisseur Hood aan boord durft de film gelukkig kritisch te kijken naar de amerikaanse politiek en is er geen sprake van het onderschatten van het publiek. Niet heel origineel allemaal, maar goed gedaan.
kort0235
Erg goede film, één van de betere.
Mij heeft de film in ieder geval geboeid en vond hem zeker niet langdradig.
Een 4.0*
Donkerwoud
Het gehele thema voelde bij mij aan als mosterd na de maaltijd. In Europa is de discussie over hoe Amerika na 9/11 zich inzet tegen terroristen al lang en breed uitgemeten en becommentarieerd. Voor de enkeling die na Abu Graib en Gutanamo Bay nog niet wist dat hun methodes niet koosjer zijn, is er deze film met sterrencast uitgebracht.
Als thriller heeft het te lijden onder een hoeveelheid aan karakters die gewoonweg weinig voorhanden hebben in het algehele verhaal. Meryl Streep en Reese Witherspoon komen er uiterst bekaaid vanaf met hun beider marginale rollen. De transformatie van Jake Gyllenhaal is een tikkeltje geforceerd in hoe hij tot bepaalde inzichten komt. Alles tezamen is het een aardige thriller met een politiek tintje, maar er zijn zeker sterkere films rond deze thematiek gemaakt.
Toch wel een ietwat tegenvallende film. De film heeft op zich een aardig verhaal, maar de uitwerking is tegenvallend. Ondanks het best wel aardige spel van de meeste acteurs, weet de film op de een of andere manier niet altijd de aandacht vast te houden. Het geheel wordt af en toe op een erg langdradige manier gebracht. De film is af en toe erg traag, maar er wordt soms te snel en teveel geswitched naar de verschillende plotlijnen die de film bevat en die niet allemaal even goed uitgewerkt zijn. Het einde is verder vrij voorspelbaar en niet echt bevredigend. In zijn geheel best onderhoudend, maar nergens bijzonder.
orbit
- 12092 berichten
Verbaasd me dat deze zo'n hoog cijfer krijgt, zo bijzonder was ie nou ook weer niet. Uiteindelijk zelfs een beetje voorspelbaar.
%%%%%%
Film die mij verast heeft met het genre ik verwachte een politieke thriller maar voor mij is het toch meer een drama
Maargoed de film is verder goed en probeert ook een boodschap te geven die soms niet helemaal goed tot zijn recht komt
Maar verder zitten er best wat aangrijpende scene's in o.a
als die jongen zichzelf wilt opblazen en dan haar vriendin komt die probeert hem tegen te houden en dan nog fout afloopt Enzo zijn er nog een paar
Verder vind ik de soundrack echt bij vlagen slecht geplaatst
En Jake Gyllenhaal stelde me teleur
Al met al miste ik iets in de film ik had er toch meer van verwacht door de score op moviemeter
kleine 3,30 dus een 3,50
En Meryl Streep is goed gecast voor een heks
MarazRecep
Bijzondere film die de waarheid vertelt en zo laat zien hoe machtig Amerika is, ik heb genoten van deze film, van mij krijgt ie 4* (8/10)
Fatsa
İk vond dit een zeer goeie film, alles lekker blootgesteld en erg goed geacteerd door alle acteurs. İk heb ook enorm genoten van de film, ik ben erg onder de indruk van het verhaal. That's America..
bob de niro
Hele goeie film,Meryl Streep speelde inderdaad een vreselijk ...wijf!Kreeg echt een hekel aan haar dus speelde ze het heel goed!iIk vond Reese Witherspoon ook goed spelen,weer is wat anders dan die slappe comedys!ik geef 4*
Aapje81
Behoorlijk sterke genrefilm met een mooi uitgewerkt scenario en uitstekend acterweerk. Een grote meevalller.
rupie
Geslaagde film! Absoluut aanrader! Goed verhaal, acteurs goed.
Meryl Streep heeft alleen maar een piepklein rolletje, jammer dat deze voorop staat.
Ben wel een fan van Jake Gyllenhaal vond m in Jarhead ook goed en niet te vergeten Donnie Darko
Delvenaartje
Vond 't een érg goeie film, heb 'm samen met m'n moeder in de bioscoop gezien en die was ook 'very impressed' en dat komt niet vaak voor.
Verhaal is erg goed in elkaar gezet, vooral omdat je ook meeleeft met de man die gemartelt wordt.
Zeker nog een keertje het kijken waard!
4*!
Jasper72
Teveel verhaallijnen lopen door elkaar heen om de film boeiend te houden. Aandacht had meer moeten liggen op de rol van de CIA en hun 'verhoortechnieken'. Met de acteerprestaties was overigens niks mis. Jammer van het typische Hollywood einde.
willemfilm
Bovengemiddelde goede film. Heeft me kunnen boeien. Weinig op aan te merken.
Turkeyloverz
Totaal anders dan ik had verwacht. De film is voorspelbaar, maar toch wist het me elke keer weer te verbazen met z'n wreedheid. Ik heb zelfs een paar keer met kippevel gezeten. Er wordt fantastisch geacteerd, Jake en Reese zijn geweldig en het verhaal is gewoon uiterst boeiend. Ook Streep mag zeker genoemd worden, wat speelde zij een overtuigende heks zeg. Halleluja Obama, maak hier een einde aan!
nightbreed
Prima drama/thriller met goede acteurs. Het eerste half uur kon ik me nog niet inleven in het verhaal, maar vanaf het moment dat Reese Witherspoon hulp vraagt aan het hulpje van een senator kwam ik er in. Daarna vond ik de film met de minuut boeiender worden. Het acteerwerk was erg goed en de bijrol van Streep als een cold iron lady vond ik het best ingevuld. Bij de DVD zit ook een interessante korte docu (27 min.) met echte verhalen van mensen die dit hebben meegemaakt. Door deze docu zijn ze op het idee van deze film gekomen.
Miss A
Echt zo'n mooie film vond ik dit, heb echt met kippenvel gekeken naar deze film..
Wat vond ik Merryl streep een bitch haha
Echt 1 van de betere films die er in 2008 in de bios waren!
Thom1994
Spannende,mooie film.
Erg goed geacteerd, en een goed verhaal.
Alleen is de film wel erg verwarrend vanwege de vele "verhalen" die door elkaar heen lopen. Dit is in mijn ogen ook het enige nadeel.
Fran
- 1953 berichten
Zo, wat een goede film was dit. Ik zag de namen Reese Witherspoon en Jake Gyllenhaal en ik dacht toch aan een met hollywood overgoten filmpje. (Sorry voor de fans). Dit was toch echter een hele sterke film.
Heel goed dat dit onderwerp eens op deze manier aangepakt word in een amerikaanse film. Heel sterk ook het gedeelte met het verhaal van de dochter van de beul. Je denkt dat het synchroon loopt met het hoofdverhaal maar aan het einde zie je pas dat dit alles al voor de bomaanslag heeft plaatsgevonden en dat zijn bloedeigen dochter hier een hele grote rol in had. Dat vond ik een krachtig punt in de film.
Het acteerwerk was heel degelijk in deze film. Wel een eervolle vermelding voor Meryll Streep. Ik weet allang dat het een hele goede actrice is (one of the best) maar wat zette ze een ijzersterke rol neer. Ik had echt een hekel aan haar ha ha.
Ja, een hele indrukwekkende film met een belangrijke boodschap.
JDSsmetje
Door de bij momenten goede setting, prachtig camerawerk en schitterende muziek ontstaat er een donkere en passende sfeer, een belangrijk argument die de kwaliteit van deze film aanzienlijk doet verbeteren en een originele toets geeft, wat dan een groot onderscheidt maakt tussen de VS films in het genre maar ook het script gaat niet ten onder. Dankzij de spanning en het medeleven ontstaat er een groot kijkgenot. Meer dan voldoende.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'