Rendition (2007)
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon en Meryl Streep
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Releasedatum: 6 maart 2008
Plot Rendition
"What if someone you love... just disappeared?"
Als haar van terrorisme verdachte echtgenoot tijdens een vlucht van Zuid-Afrika naar Washington verdwijnt, besluit Isabella (Reese Witherspoon) de zaak met behulp van een politieke vriend verder uit te zoeken. In dezelfde tijd is CIA-agent Douglas Freeman (Jake Gyllenhaal) getuige van een nogal onorthodox verhoor, dat de nodige vragen bij hem naar boven brengt.
Isabella Fields El-Ibrahimi
Safiya
Lee Mayer
Said Abdel Aziz
roy7477
Een indrukwekkende film met sterk acteerwerk. Het einde van het verhaal was niet voorspelbaar.
Het verhaal zat echt goed in elkaar, waardoor je aandacht niet verslapte. De spanning was vanaf minuut 1 aanwezig.
De verhoren (lees: martelingen) heb ik als schokkend ervaren. Wat dat aangaat ben ik het volledig eens met Kleez: kwaad met kwaad bestrijden is gewoon niet goed.
Ché Cliché
Redelijke film, maar o zooo traaaaaaaaggg.. Goede acteerprestaties, maar de film kon mij niet de volle twee uur boeien. Hou van ietsjes meer vaart/spanning, zeker in een thriller...
Quatro
mooie film.. door een simpele truck met de chronologie wordt er een extra twist aan de film gegeven.. prima!
een beladen thema in een hollywood sausje door uitstekende acteurs vertolkt.
één ding uit de verhaallijn wordt niet uitgediept wat ik storend vond de reden van de arrestatie is duidelijk, de beweegreden van de rol van streep is duidelijk, de paniek van de moeder is duidelijk, gyllenhaal krijgt wroeging en gelooft in de onschuld van Metwally.. maar waarom doet sarsgaard (persoonlijke assistent van de senator) zo'n moeite? is hij nog steeds verliefd op witherspoon? is hij mensenrechten activist? dat wordt nergens duidelijk.. jammer
streep komt overigens, net als in evening, maar 5 minuten in beeld oid.. beetje bijbeunen op haar ouwe dag..
marteling mag niet maar je ziet soms is het nodig om het leven van duizenden anderen te beschermen. Als die zelfmoordenaars berijt zijn hun leven op te geven voor hun doel dan krijg je moeilijk antwoorden uit hun. 4*
Toontje35
Wat een topfilm. Spannend vanaf het begin. Aangrijpend. Realistisch verhaal. En onverwacht plot.
Ik heb genoten !
anacondas
mooie film,heeft mij echt van het begin tot het eind kunnen boeien.
superred
Jongens, deze film komt pas is maart uit. Zijn jullie illegaal aan het downloaden, of legaal aan het delen?
In Belgie draait ie al hoor! Gisteren in Antwerpen geweest.
Erg indrukwekkende film, goed verhaal. Het begon allemaal wat traag en verwarrend, maar op het laatst werd alles duidelijk. Zeker het einde vond ik heel spannend!!
DVD-T
Vond het wel een goeie film,ik ben 2 uur lang toch geboeid gebleven,ik wou gewoon weten hoe het afliep.En het einde vond ik persoonlijk toch niet zo voorspelbaar.Maar tsjong jonge wat kreeg ik een hekel aan dat pesonage van Streep wat een gemeen mens
Donvado
Niet echt mijn type film!! Maar leuk om een keer gezien te hebben!! Alleen jammer dat ik er niet achter ben gekomen wat nu de redenen waren van de contacten tussen Anwan en de Rachid. (het voetbalteam verhaal??)
cubedude
Vind hem goed in elkaar gestoken, vooral door het goede knip en plak werk van de film.
Ook best indrukwekkend, aangrijpend en zijn er toch wel momenten waarbij je denkt van: "dat had ik nu even niet gedacht".
Waku
Goed geacteerde en zeker uitermate boeiend terreur drama.
Meryl Streep haalt hert bloed onder je nagels vandaan als ijskoude en arrogante CIA bazin.
Whiterspoon nu eens niet in een inhoudsloze komedie.
Zeer verrassend eind.
Zet je als kijker echt even op het verkeerde been.
Schrijnend is de situatie van de gearresteerde vermeende terrorist.
Zet ook tot nadenken.
Prima film.
Dos37
Geweldige film zeg, zet je zeker aan het nadenken. Zeker 4 sterren hij had nog hoger kunnen zijn als ze wat meer na het verhaal verder gingen. De gevolgen voor dit systeem wat de VS onderhoud.
De Knip
Nou ja, dat was toch wel logisch? Hij had gewoon uiteindelijk Jake Gylenhaal's tip gevolgd. Een geweldig verhaal verzonnen. Uit je duim zuigen, etc..... Je mag er als kijker van uit gaan dat Anwar onschuldig was. Alhoewel en daar heb je gelijk in, het niet voor de volle 100% feitelijk werd weergegeven. Het moraal in deze film is belangrijker dan het feit of hij uberhaupt iets er mee te maken heeft gehad. Moeilijk uit te leggen, maar ja.
****
Angrod_Pallanén
Goede film. Hoewel ik tot ongeveer het laatste half uur de clue niet begreep, was het einde toch verrassend! Het verhaal zit goed in elkaar en hoewel het je niet continu in zijn greep houd, blijven de verschillende scènes en verschillende verhaallijnen boeiend. Erg goed gedaan en zeker interessant.
3.5
De Knip
O ja, ik werd toch wel op het verkeerde been gezet en dan heb ik het over de 2 verschillende tijdspannes. Best laat, maar toen de vriendin vluchtte kreeg ik t pas in de gaten. Vond ik dan toch wel goed gedaan.
Blood Duster
Geweldige film met een sterk verhaal. Behoord zeker al tot een der betere films van dit prille jaar:)
*4.0*
kanjertje
Aangrijpende en onvoorspelbare film .
Ook niet echt mijn genre van film maar werd toch aan het scherm gekluisterd van de spanning.
Als Reese Witherspoon fan viel het wel wat tegen wat ze speelde eigenlijk maar een bijrol.
3,5
flyer
Prima film goed verhaal acteren is op hoog niveau. Laat zien hoe de wetten in de USA misbruikt worden. Zit wel met de vraag hoe Ibrahimi de tweede keer wel de USA binnenkwam. Lijkt mij dat je toch eenmaal op een lijst staat je er niet zomaar afkomt.
olleke6
Heb hem vandaag gezien en was wel onder de indruk van deze film, zeker toen ik die grote kale man (kojak look like) zag janken... en zag dat hij ook menselijke kanten had. Conclusie top film.
cafe1900
Hier is Amerika niet blij mee. Geweldige film. HUIVERINGWEKKEND !
balkanG
Mooie film met een onvoorspelbaar einde. Ik vond de film opzich wat traag. maar verder klasse.
4.0
Raffael77
Zeer goede Drama/Thriller met goed acteer werk.
Deze film laat je zien dat beide kanten fouten maken die orgen voor een foute toekomst.
Ook de soundtrack vond ik goed en saai is deze film niet.
Het zet je aan het denken.
5 sterren.
lordhumangus
Ik vond die kale beter spelen als die babyface. Niet echt spannend gebeurt te weinig in 2 uur. Wat is Streep oud geworden zeg !
tevelenco
Goede dramathriller die bestaat uit verschillende verhaallijnen waarbij voor elk verhaal veel tijd uitgetrokken wordt om de mensen te introduceren.
Wat er voor zorgt dat de film nogal langzaam overkomt.
Wel worden de verhaallijnen goed, realistisch en sfeervol in beeld gebracht en wordt er redelijk goed geakteerd.
En wordt de film naar het einde toe steeds spannender om vervolgens mooi af te sluiten.
Al met al toch wel een film die boven de middelmaat uitstijgt.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Felon