Rendition (2007)
Met onder meer: Jake Gyllenhaal, Reese Witherspoon en Meryl Streep
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Releasedatum: 6 maart 2008
Plot Rendition
"What if someone you love... just disappeared?"
Als haar van terrorisme verdachte echtgenoot tijdens een vlucht van Zuid-Afrika naar Washington verdwijnt, besluit Isabella (Reese Witherspoon) de zaak met behulp van een politieke vriend verder uit te zoeken. In dezelfde tijd is CIA-agent Douglas Freeman (Jake Gyllenhaal) getuige van een nogal onorthodox verhoor, dat de nodige vragen bij hem naar boven brengt.
Isabella Fields El-Ibrahimi
Safiya
Lee Mayer
Said Abdel Aziz
Bramha Bull
Sommige recensies bij films begrijp ik niet helemaal.
Opmerkingen zoals oersaai en traag zeggen meer over de kijkers dan over de film. Mogelijk te hoog gegrepen.
Dit was een geweldige film met inhoud. van mij een 4.
dus jij noemt mensen die deze film net als ik traag en saai vinden, dom???
ik denk dat je eigen opmerking je eigen valkuil is.
ongelooflijk!
Johnny Chops
erg vermakelijke film,
jake gyllenhaal speelt weer overtuigend, doet het zelfs goed, wanneer hij in bepaalde scenes niks hoeft te zeggen.
de film is erg sterk omdat je verdwaalt in het verhaal , de plaats en zelfs de tijd waarin het zich afspeelt, later word een hoop duidelijk,
erg mooi in beeld gebracht, en zelfs reese witherspoon speelt haar rol perfekt.over meryl streep zwijg ik liever.
geweldig gespeelt met de chronologische volgorde.
zeker een goed tijdverdrijf.
3.5
janhero
Dat is niet waar, want ze vond dat boek al een stuk eerder .
Sorry klopt.
Hij wilde haar weten dat hij van haar hield( en in het begin misschien wel misbruikte voor het contact) en haar vader haat voor de dood van zijn broer en dat hij zijn broer wilde wreken met zijn martelaarsdood.
jogert
Heb net vanavond deze film bekeken,
Vond het verhaal goed, heb me niet verveelt deze 120 minuten
wibro
Deze film een maand geleden in de sneak gezien. Ik vond het verhaal zeer goed en er werd erg goed geakteerd. Zo gauw hij in de bioscoop draait ga ik hem opnieuw bekijken, want bepaalde dingen in deze film zijn mij ontgaan. Zeer goed acteerwerk van Meryl Streep trouwens als hoofd C.I.A.
Duuckje
naar mijn mening hadden ze bepaalde aspecten beter uit kunnen werken. hiermee doel ik op wat de vrouw allemaal heeft gedaan om haar man terug te krijen, en wat C. wittman ofzo allemaal meemaakt. het einde is chronologisch gezien geniaal gedaan though
otherfool
Rendition viel me na de sterke trailer helaas niet mee. De relatie tussen Witherspoon en Metwally krijgt maar geen grip (we zien ze ook nooit gezamenlijk in een scene) en het schimmenspel achter de schermen wil maar niet echt spannend worden. Rendition is amusant, heeft heus wel interessante lijnen (de relatie tussen Khalid en Fatima) en is soms boeiend, maar hier was gezien het hete topic veel meer uit te halen.
3 kleine sterretjes.
Reticulated
Leuk om een keer gezien te hebben maar voor mij niet bijzonder goed.
Milan07
Gisteren gezien. Een goed verhaal wat geen moment verveelt of langdradig wordt. De 2 uur kijken prettig weg. De marteling scene's zijn niet echt om vrolijk van te worden, maar realistisch. Ik denk dat het in werkelijkheid ook zo gebeurt. Hier ligt nog heel wat werk voor Amnesty International. Maar goed, dat is politiek, wat in de film ook terugkomt. Realistisch en de bomaanslagen zijn nieuws van de dag.
Er zit een flashback in de film die ik in het begin wat lastig plaatsen vond. Zineb Oukach vond ik goed acteren, had nooit van haar gehoord. Alle acteurs en actrices speelden hun rollen goed.
de_rens
zeer sterke film. Prachtig verhaal en het laat dingen zien die gebeuren maar waar niemand wat van af weet. Het einde was onverwachts en heel mooi gedaan. Jake Gyllenhaal maakte net als in Zodiac weer een zeer goede indruk op mij.
A-star-is-born
Indringende film! Na het kijken snap ik nu ook dat ze in Amerika deze film een beetje naar de achtergrond hebben willen verdringen. De film heeft daar nauwelijks aandacht gekregen.
Oosie
HELE GOEIE FILM en heel goed in elkaar gezet 4****
ik heb echt genoten .
erres
De film heeft een pakkend verhaal en zit goed in elkaar. Eigenlijk heeft de film alles wat een film zou moeten hebben. Toch heeft het me nooit echt gepakt en dat is jammer, want dan zou ik het een van de betere films in de afgelopen tijd hebben gevonden.
De film blijft wel even hangen. Later moest ik er nog een aantal keer denken aan het anti-terrorisme beleid van de VS. Ik geloof graag dat het in het echt ook zo gaat als in de film!
MrMitch
Kheb betere films gezien..
Vrij saaie film..
Aardig verhaal..
Leuke explosie aan het begin
Jeauhan
Inderdaad heel jammer. T is natuurlijk nooit leuk om met de praktijken die in je land gaande zijn geconfronteerd te worden.
"'t Geen men niet weet en ziet,
deert het hart niet"
Vrij vertaald naar I. Harreb
jessinha
Goeie spannende film, soms wel hard maar dat is mijn mening. Maar lekker spannend en zeer vermakelijk om naar te kijken. Heb hem vandaag in de bios gezien. Vond dat de muziek soms wel wat minder mocht, die arabische muziek was soms een beetje té.
Van mij krijgt hij 4,5 sterren zeker
markel66
Sommige recensies bij films begrijp ik niet helemaal.
Dit was een geweldige film met inhoud. van mij een 4.
Je bedoelt dat als iemand geen hoogdravende recensie wil/kan schrijven dat ze maar gewoon hun bek moeten houden ????
markel66
De moeite van het kijken waard, volgens mij dan.
ook deze film weer gekeken puur om de reactie's op moviemeter.
Bedankt weer
Flanagan
Het cijfer 9 voor mij ......... 4.5* dus .
Moviemeter zou eigenlijk met cijfers moeten werken net als IMDB , maar goed dat is mijn mening .
Ik vind deze film een topper met een uitstekende Meryl Streep .
chembrother
Een bovengemiddelde film met een interessant onderwerp. Gelukkig komt er weer iets goeds binnenrollen in de bioscoop. Vooral de kritische kijk op deze anti-terreurwet is aardig om te zien en de worstelingen van Douglas tijdens zijn werk. Ook vanwege de speciale verhaalwendingen is dit een goede film!
cassini1
Een hele goede film is dit, de effecten, verhaalinhoud en de originaliteit ervan. Doet me denken aan Babel, m dan in een ander verhaal.
een 4.5 waard,
thomzi50
- 1991 berichten
Vind men hier toch een stukje te positief. De film heeft een leuk uitgangspunt, een sterk spelende allstarcast en een lekker tempo, maar biedt uiteindelijk toch erg weinig. Het hele morele dilemma wordt er veel te dik bovenop gelegd en naarmate het einde vordert wordt het uiteindelijk toch gewoon een redelijk saai en vooral voorspelbaar heldenverhaaltje. Daarbovenop was de muziek te prominent en geforceerd en daardoor een wezenlijk minpunt en leken de laatste paar scènes wat afgeraffeld. Degelijk actievermaak, niets meer. 3*
SuperSideSwipe
Mooie film, de hele cast acteert overtuigend, verhaal is goed uit elkaar getrokken om een constante interesse op te wekken. Hood heeft ook heel goed een juiste tempo en opbouw weten te realiseren, waardoor je goed het gevoel krijgt dat je goed en rustig in het verhaal wordt meegenomen.
Wat het allemaal wat minder maakt is dat je je op een gegeven moment toch realiseerd dat de hele film, eigenlijk een grote steek onder de gordel is van de anti-tereur politiek van de US.
Ik hou het al met al toch op een dikke 3,5*
Dino_V
Zeer goede film, er zaten (zoals eerder gezegd) wel wat momenten in waarbij je de aandacht een beetje verliest, maar mede door de muziek en de hardheid van de martelingen pakt de film je weer helemaal.
Het einde vond ik niet voorspelbaar al had ik graag meer gezien over de terugkeer van Anwar in de US.
+ wat ik wel een tegenvaller vond is dat Reese helemaal geen echte actie ondernam terwijl ze wist dat haar man onterecht ontvoerd was door de staat, een simpel bezoekje aan de media had vast meer aandacht op de zaak gebracht dan dat haar "college-vriendje" kon bewerkstelligen.
Eindoordeel: Goede drama/thriller die je aan het denken zet.
4 sterren.
Epitaph
Sterke film, alleen jammer van een paar losse eindjes. Ik heb me geen moment verveeld, ben eigenijk héél benieuwd met hoeveel sterren George W. Bush deze rolprent waardeert.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Felon