• 9.378.471 stemmen

The Incredible Hulk (2008)

Actie / Sciencefiction | 112 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Louis Leterrier

Met onder meer: Edward Norton, Liv Tyler en Tim Roth

Gesproken taal: Portugees, Spaans en Engels

Releasedatum: 19 juni 2008

Plot The Incredible Hulk

"You'll like him when he's angry."

Dr. Bruce Banner (Edward Norton) probeert te leven met zijn alter ego The Hulk, een groen, groot en enorm sterk wezen dat verschijnt als hij kwaad begint te worden. Dit is absoluut niet eenvoudig aangezien er horden mensen achter hem aan zitten die misbruik willen maken van zijn bijzondere krachten. Maar dan ineens verschijnt The Abomination (Tim Roth), een kwaadaardig en wild beest. Banner ziet zichzelf genoodzaakt zijn krachten te gebruiken om de stad te redden van dit afschuwelijke monster.

Bruce Banner / The Hulk

The Incredible Hulk (stemrol) / Security Guard

avatar van Zuzuu

Zuzuu

BlueJudaskiss schreef:

Spider-Man 4...de idioten. Er bestaat toch nog wel zoiets als de magie van een trilogie?

Dat klopt, maar het verhaal van Spider-Man is maar voor 5% verteld. Dat vind ik te weinig. Ik kan ze niet kwalijk nemen dat ze met een nieuw Spider-Man film komen.

avatar van Apster

Apster

Het is me allemaal redelijk meegevallen, had het erger verwacht. De begincredits zijn al direct een pluspunt, je zit gelijk weer in het verhaal. Ook de scenes in Brazilie zijn mooi gefilmd en de vaart zit er ook goed in. Helaas zit het technisch met de effecten niet altijd even goed in elkaar. Het einde nekt zelfs bijna de film, het lijkt wel een computerspelletje. Blijf nu hangen op 2,5*. Het hadden er 3 kunnen zijn, als het einde niet zo uit de bocht vloog.

avatar van bateman

bateman

Boven mijn verwachting. Norton speelt goed. De achtervolgingen zijn spannend. Vooral de opening van de film is sterk. Soms te veel actie, vooral de 2e helft van de film zakte mijn aandacht weg. Dan wacht ik op een plotwending die er niet komt. Al met al aardig om een keertje gezien te hebben.

avatar van pietpuk

pietpuk

Best vermakelijk, maar wel een beetje 13 in een dozijn

avatar van Glacius

Glacius

Zuzuu schreef:

Het einde van The Incredible Hulk is het begin van een nieuw Marvel-Films tijdperk.

Er zijn al plannen omstreeks Marvel Films die in de toekomst gemaakt zullen worden:

Punisher: War Zone

Deathlok

The First Avenger: Captain America

Spider-Man 4

The Avengers

Overigens zijn niet al die films onderdeel van hetzelfde universum als waar de Incredible Hulk en Iron Man zich in afspelen.

Alhoewel je kan verwachten dat sowieso Thor, Captain America, Ant-Man, Iron Man 2, Nick Fury en natuurlijk Avengers dat wel zijn.

X-Men origins zijn beide het zelfde universum als de eerdere X-Men films. Spiderman 4 van de eerdere Spiderman-trilogie universum.

Punisher lijkt me ook overduidelijk een stand-alone film.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Aardige film, maar niets bijzonders. Het beste van de hele film is het begin in Brazillië, maar daarna word het eigenlijk steeds een beetje minder. Norton is een klasse acteur, maar ik vond 'm niet echt goed in deze film passen. Desondanks is hij verreweg de beste van de cast en zijn de andere personages maar matig. Het verhaal is flinterdun, maar de CGI is prima in orde en ook mogen we genieten van een paar leuke actiescénes. Voor de rest heeft alles niet zo veel om zich heen eigenlijk. Kleine tegenvaller toch wel. Toch kijkt de film lekker weg en heb ik me wel vermaakt. Ook leuk om Robert Downey Jr. op het eind nog even te zien trouwens.

avatar van Killerbert

Killerbert

mooie film, verhaal is mooi bedacht

de uitwerking is goed

avatar van awas

awas

Mooie film , goed gemaakt , goed gespeeld , Acties & SFX & Decors zien er goed uit .

Leuke knipoog naar de Hulk series .

Edward Norton met zijn ; Vocè está fazendo me com fome !!! Prachtig !!

avatar van Livefree70

Livefree70

Redeljik sterke actiefilm, goed geacteerd, leuke special effects en een bad guy die redelijk overtuigend overkomt, het geheel wordt afgerond met een waanzinnig lekkere Liv Tyler(sensueler kan niet).

avatar van strunglady

strunglady

Absoluut 1 van de slechtere marvel films. Totaal overtrokken en de hulk.. tja, ik was er niet van onder de indruk. Zonde van Norton. Een uitstekende acteur waarvan dit toch wel een misstap is. Jammer.

avatar van Yvo1983

Yvo1983

• 1922 stemmen

Beste stuk uit de film, cameo van the one and only Lou Ferringo!!!

avatar van Koek

Livefree70 schreef:

helemaal gelijk...

avatar van Glacius

Glacius

Ik vind Liv Tyler helemaal niet knap en haar acteerprestaties zijn ook niet meer dan matig.

Op het moment dat ze begon te schreeuwen in deze film, had ik haar het liefst in een afgrond getrapt.

avatar van gabla

gabla

Apster schreef:

helemaal mee eens daarom ook een 2.5 voor mij

avatar van skipy05

skipy05

deze film was niet slecht. had hem slechter verwacht. het eerste uur vind ik wel beter dan naar het einde toe. Edward Norton heeft het goed gedaan. Liv Tyler stoorde mij ook niet.

avatar van Waku

Waku

"The Incredible Hulk" heeft mij prettig verrast.....

En ik ben nog enthousiaster dan over zijn voorganger.

Mede dankzij Edwart Norton die een nog menselijk karakter aan Bruce Banner geeft.

De eerste scenes in de sloppenwijken van Brazilie zijn uitermate sfeervol.

De special effects zijn prima.

Het uiteindelijke gevecht in New York misschien een beetje over de top maar zeker vermakelijk!

Tenslotte is de verwijzing naar "Iron man"aan het eind van de film een sterke vondst...

avatar van Biglia

Biglia

Waku schreef:

het is vooral een slimme, commerciële vondst

avatar van patrick17

patrick17

Zojuist bekeken. Een goede film. Jeugd sentiment komt weer naar boven!! Edwart Norton speelt een goede rol als The Hulk. Verhaal is makkelijk maar goed om te volgen. Ik heb me wel vermaakt.

3.0

avatar van eltorro

eltorro

Behoorlijk goeie superhelden film, ik was even bang dat het verhaal te ingewikkeld en te moeilijk was uitgewerkt want je komt eigenlijk midden in het verhaal terecht maar dat viel heel erg mee beter nog ik kon het makkelijk volgen. Ik vond deze hulk ook ontzettend goed en realisties uitgewerkt. En dan zet Edward Norton de personage van Bruce Banner ook ontzettend goed neer. En dan maakt het eind van de film het helemaal compleet, ik heb nog nooit zo'n vet gevecht gezien als in deze film.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Dat teuntje in de Trailer is dat de zelfde als die Van 3 things to yuma in de trailer ?

avatar van roc12345

roc12345

Heb deze al bekeken in de bios en gaf toen nog een 4

maar ga nu eens opdvd bekijken om de kippenvel gevoel weer terug te krijgen en dan direct weer beoordelen tot die tijd een 4

avatar van baltazor12

baltazor12

Hele goede film vond hem wel iets minder als de eerste maar zeker de moeite waard om te kijken

avatar van lyn.theresa

lyn.theresa

Ik ben heel benieuwd! Edward Norton voorspelt meestal veel goeds

Binnekort ff in huis halen.

avatar van SioM

SioM

Ik ergerde me dood toen ik de film zag (toch helemaal uitgekeken en dus 2u van m'n leven verspilt)

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Siom snap niet dat je de film dan uitkijkt? Je weet wat je verwachten kan bij dit soort films, ik persoonlijk vind het een goede film.Ik heb 2 uur genoten, kijk smaken verschillen maar een 0,5 is toch belachelijk.....(stem/kijk) dan niet. 3.5

avatar van _Moonwalker

_Moonwalker

Beter dan de eerste Hulk film. Vooral door de acteerprestaties van Edward Norton en Liv Tyler (al blijf ik haar nog altijd zien als de wondermooie Elf Arwen).

Ik heb genoten van de film en snap niet al de negatieve berichten. Maar ja...ieder zijn smaak gelukkig.

avatar van chili-palmer

chili-palmer

Wat een gezwam, gewoon een geweldige film....

avatar van Rob1984

Rob1984

En toch denk ik niet dat Ironman zn volgende tegenstander wordt, maar eerder Leader. Of misschien wel 2 vijanden in 1 film.

In de film vlak nadat Abomination ontstond viel er bloed op het voorhoofd van de bewusteloos geslagen "Mr Blue"

In de comics gaat het anders dan nu in de film ging...

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Aardige film, had er weinig van verwacht, maar vond hem zeker beter als de vorige remake....

*3.0*