Genre: Muziek / Misdaad
Geregisseerd door: Tim Burton
Met onder meer: Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Alan Rickman
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
"Never Forget. Never Forgive."
Benjamin Barker komt door toedoen van Judge Turpin onterecht in de gevangenis. Na zijn gevangenschap zint hij op wraak en besluit hij een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett (Helena Bonham Carter). Barker begint een kapperszaak boven de pasteiwinkel van Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden van Barker, die zich Sweeney Todd laat noemen.
- Trailer (YouTube)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The String of Pearls (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (MusicMeter)
Sweeney Todd
Johanna
Toby
Baby Johanna
Martijnnn
Mensen. Als je niet van musicals houd ga dan niet naar een musical in de bioscoop. Zo simpel is het...
In dee marketing campagne die aan deze film hing werd niet duidelijk gemaakt dat het hier om een musical ging, ik moest mensen 2 minuten voor de film zeggen dat er vooral in gezongen zou gaan worden. Dat is wat anders dan liedjes in een film.
Trouwens ook leuk om Sacha Baron Cohen in een serieuzere rol te zien.
Serieus? Echt...
Dat was toch wel het grappigste uit de hele film!
Ik denk overigens dat ik de film beter had gevonden als er wel gewoon liedjes in gezeten hadden maar het toch geen musical was. Nu was er zo weinig vordering in het verhaal, soms had ik het gevoel dat ze zo lang in één scene bleven hangen.
otherfool
Nee, want er is een verschil tussen standaard iets hebben tegen nummers tijdens een film (oftewel elke musical zoals ik hier bedoel) en de nummers in de film zelf.
Nou, vooruit dan maar. Had het iets anders gelezen...
Ik ben dol op musicals. Maar niet op deze.
Mr_White
- 2067 berichten
Dat vond ik nou ook. In de trailer zat misschien 5 seconden gezang, waaruit men maar moest concluderen dat het een musical was. Nu was ik er al van op de hoogte maar dat had wel beter gemogen, zeker omdat er genoeg mensen bestaan die musicals geen zak aan vinden.
Rebby87
Geweldige film, depp speelt weer fantastisch.
De liedjes vond ik zelf over het algemeen wel leuk, natuurlijk heb je er altijd mindere tussen zitten maar sommigen vond ik persoonlijk erg goed. Ook vond ik het mooi in de film passen.
Het is geen film voor iedereen, maar zelf vond ik hem top!
Prudh
Heel veel oogsnoep, maar het oorsnoep was niet aan mij besteed. Ik ben sowieso niet into musical, maar met Burton aan het roer durf ik mij er nog wel aan te wagen. Tevergeefs, zo bleek (wederom). Ik geef drie sterren voor de visuele kost die gelukkig wel super is.
Stepjuh
Hmm, beetje gemengde gevoelens over deze film. Moest eerst even wennen aan al het gezang in de film, maar vond het erg leuk!
De rest van de muziek er omheen vond ik ook erg mooi en bij de sfeer van de film passen.
Minpunt vond ik dat het erg bloederig was, hou ik persoonlijk niet zo van, maar smaken verschillen natuurlijk
Leuke rol ook van Sacha Baron Cohen.
Vond het accent (of praat ie altijd zo?) van Johnny Depp wel veel lijken op dat van de rol van Jack Sparrow.
veron35
Hoezo is hij Brits. Hij is geboren in de VS.
anne J
Lol, wat 'ie is slaat natuurlijk op het laatstgezegde, het Amerikaans.
kaz
Ik vond dit een verrassend goede film! Van te voren dacht ik dat ik de musicalsfeer in de film maar niks zou vinden, maar ik denk juist dat dit essentieel is geweest voor de film. Af en toe werd er wel wat te veel gezongen maar ik heb me er niet echt aan gestoord.
faun
Ik heb me er heel erg aan gestoord dat elke dialoog gezongen werd net zoals in de film Hairspray. Ik vond het ook totaal niet spannend ofzo zoals bij elke Burton film de spanning ver te zoeken is.
Als je een donkere film maakt moet het ook spannend zijn vind ik anders heeft de donkere sfeer naar mijn mening geen effect.
Ik vind de waardering ook erg hoog hier en heb het gevoel omdat het door Burton gemaakt is het al meteen vier sterren krijgt.
faun
Ik had meer verwacht van de film.. Depp was best wel goed.. Kan me nog steeds niet voorstellen dat hij zo serieus kan blijven in de buurt van Bonham Carter.. Wat zo vaak gewoon te droog over komt xD Het einde blijf ik vaag en afgeragelt vinden...
*4,5
Waarom geef je hem dan 4,5 sterren
rokkenjager
Erg degelijk.
Ik had best trek in Burtons volgende werk, vooral omdat het weer een samenwerking met Depp zou zijn, waar ik minder blij mee was dat het een musical zou zijn.....en niet ongegrond want dat was zoeen beetje waar ik me aan stoorde.
Laat ik eerst begin met paar goede punten wat de film moeite waar maken, Johnny Depp is onbarmhartig en solide....hij zet dadelijk een uitstekende rol neer....angstaanjagend en kluchtig tegelijkertijd.
Dat oscar nominatie is niet zo gek, maar een oscar? nee absoluut niet......hoewel zijn rol ijzersterk is komt het naar mijn mening niet in de buurt van zijn sterkste rollen. Helena Bonham Carter is net als altijd weird genoeg om de rol aan te kunnen, voor mij de grootste bijdrage aan de film. Ook nieuwkomers Jamie Campbell Bower en Jayne Wisener doen goede zaken....jammer van wat mindere screen-time....Sacha Baron Cohen kleine bijrol wat tevens niet verkeerd.
Tim Burtons stijl is weer geweldig, duister....geestig....griezelige sfeer....vol met excentrieke personages....de decors....stevige camera....et cetera. toch is Burtons stijl hier niet genoeg voor een meesterwerk, Correctie:....(De film is verre van een meesterwerk).....
De plot...tja een man keert terug voor wraak....doodeenvoudig maar kan ook zeer interresant zijn, wraak films zijn mijn ding, maar toch moet er wat spanning in zitten vooral met zoeen duistere sfeer....om te zeggen dat de film niet spannend is is absurd, maar om te zeggen dat de film behoorlijk spannend is is ook idioot....want erg spanned wordt ie nooit...het griezeligheid is continu aanwezig maar toch.
Het geweld in de film, geen idee wat je er mee moet....volkomen onnodig en het past ongetwijfeld niet bij de film...(iets wat de studios ook niet erg blij mee waren)....en ik kan ze geen ongelijk voor geven. het is niet schokkend noch deftig. Meest irriterend van de film is natuurlijk en ik denk ook de meeste die de film niet konden waarderen het feit dat de film een musical is, ik ben nooit een fan geweest van musical en hier zal ook geen verandering aan komen....het is werkelijk treiterend als je er niet van houd.....telkens als ze beginnen met zingen denken je van....(here we go again
)....het zou malen beter geweest zijn als Sweeney Todd geen musical was....maar daar kan je Burton natuurlijk niet voor verwijten.
Sweeney Todd: een vermakelijk film met een geweldige cineast en een topcast....maar ongetwijfeld geen meesterwerk.
3 en half sterren
Xinix
Da's dan een knap merkwaardige redenatie van jouw kant.
Sweeney Todd is een misser zoals ze zelden worden gemaakt, en gezien de namen die eraan mee hebben gewerkt is dat niet minder dan zonde. De liedjes zijn werkelijk afgrijselijk, het verhaal sleept zich voort als (ik quote Edmund B.) een astmatische mier met zware boodschappen, en de film krijgt het tongue in cheek sfeertje maar niet voor elkaar. Eigenlijk heb ik me gewoon 2 uur lang kapot geërgerd.
1*.
Xinix
Ben het helemaal met dit bericht eens 0.5 voor de moeite en dat is al veel
Tim Burton
ik vond het echt een geweldige film! echt zoals we van Tim Burton & Johnny Depp mogen verwachten!
Ik ga er zeker nog een keer heen!
Hoezo is hij Brits. Hij is geboren in de VS.
Dat schreef ik dan ook.
mafiaferzeti
jesus hea waarom zo'n einde dan. Denk je van komt eindelijk alles goed, wordt die gek vermoordt door dat rotjoch. Had wel op een mooier einde gehoopt...
veron35
Schitterend eind juist. Depp ontdekt net dat hij zijn vrouw heeft vermoord en zingt dat dat alles was waar hij voor leefde. Hij heeft haar in zijn armen en die jonge snijd zijn keel door met het zelfde mes als waar zijn vrouw net aan gestorven was. Hij sterft met haar in zijn armen en de ligubere sfeer van de film veranderd niet doordat er veel bloed uit Todd's nek komt en dat op zijn vrouw komt.
Geweldig
Janiet
Hmm, ik heb een beetje gemengde gevoelens bij deze film.
Ik ging naar de bioscoop met alle recensies al in mijn hoofd; de één vond hem geweldig, d ander vond hem niks, dus wat dat betreft toch nog wel een beetje onbevooroordeeld.
Het eerste uur vloog om, er zaten zeker goede liedjes bij, goed verhaal, goed geacteerd door zowel de bekende als de onbekende acteurs. Maar in de pauze dacht ik: Hm, ze zeiden dat het heel bloederig zou worden, maar al meer dan de helft van de film is om.
Tweede helft vond ik een stuk slechter dan de eerste helft, ik keek met minder plezier in elk geval.
Ik vond het zingen af en toe ook irritant en ik zat me te ergeren toen Johanna zong, dat paste voor mijn gevoel niet in de film.
Maar toen het moorden begon, was er een ommekeer in de film, vond ik. Na een tijdje raakte ik zelfs gewend aan al het bloed. Ik las hier boven ergens dat diegene het einde heel goed vond en het idee is wel erg mooi, maar dat alle 5 de hoofdrolspelers vermoord worden, vond ik niet geweldig. En al helemaal jammer is het dat niet verteld werd hoe het af liep met Toby en Anthony&Johanna.
Maar vanwege het goede verhaal, acteerprestaties, muziek en de sfeer een 7, oftewel 3.5 *
Regan_Robbie24
echt een geweldige film! heb em in de bioscoop gezien gisteren, heel mooi!
Co Jackso
- 21924 berichten
De pluspunten van de film zijn vooral te vinden in de art-direction en sfeer, en ook de acteurs passen goed bij hun rol. Minpunten zijn vooral te vinden in de voorspelbaarheid van het verhaal, en het constante gezang wat iets van de sfeer wegneemt. Hoewel de film wel uniek is, en musicals vanuit Hollywood vrij schaars zijn, had ik achteraf liever een versie zonder de liedjes gehad.
Leetah
heel mooi om te kijken!!!! vond t echt een tim burton film en bij johnny depp passen...t mocht wel iets spannender dat wel maar heb super zitten te genieten van de style en kleding en beelden
Goodfella1812
Was dat nou weer voor suffe kinderopmerking! Kan er ook niks aan doen dat jij je films waarschijnlijk nog op zo`n 70cm ouwe glasbak kijkt en praat ik dan stoer als ik aangeef dat films kijken op een full hd tv er beter uitzien dan in de bios????
Ik heb m trouwens 2,5* gegeven, ik vond de film helemaal niks (1*) door al dat zingen maar m`n vriendin vond m geweldig (5*) dus vandaar een gemiddelde van 2,5*
Mochizuki Rokuro
Een nogal saaie film, die nodeloos zo lang is uitgesponnen vond ik (had zo een half uur minder gekunt). Het ziet er mooi uit (wat verwacht je anders), maar die rokende schorosteentjes hadden ze nog in de computer staan van Charlie & The CF lijkt mij zo. Burton en liedjes is ook niet nieuw.
Depp zingend was eigenlijk nog het hoogepunt, want dat ging m goed af. En ook zijn motoriek in deze rol was fraai. Is dat dan een reden om hem eindelijk eens zo'n beeldje te geven? Heb hem beter zien doen.
Opvallend bloederig ook, maar echt amuseren, dat zelden.
anne J
Na meer dan een jaar geweten te hebben dat ik naar deze film zou gaan heb ik hem dan eindelijk afgelopen zondag gezien.
Sweeney Todd heeft gelukkig aan mijn verwachtingen voldaan en me niet teleurgesteld. Sinds donderdag heb ik bewust niet meer zo grondig gelezen in dit topic, alleen nog maar een beetje globaal (want ik wil echt geen spoilers ontdekken op voorhand). Ik heb wel gezien dat de meningen heel verdeeld zijn. Sommigen zijn écht teleurgesteld (ze vonden bijvoorbeeld de zang teveel of niet goed) en anderen vonden het een geweldig meesterwerkje.
Ik vond het geen van beiden. De film is echt geen 5* waard vind ik, maar ik heb er wel héél erg van genoten. Mijn gevoel zegt een 4*, niet te laag en niet te hoog voor mij in dit geval.
Er zijn voor mij persoonlijk twee minpunten in de film:
Soms miste ik de spanning, het was totaal niet eng. Ik had het enger gehoopt, het is toch een 'bloederige horror musical'? Oké, er was veel bloed, maar niet op een horror/thriller achtige manier. Het was eerder om om te lachen gewoon, ook leuk natuurlijk.
Bloed dat zó uit een nek spuit lol. Ik had het gewoon wat viezer verwacht, ik vond het er nu niet erg genoeg uitzien.
Dan, het tweede is het einde. Ik (en een vriendin van mij waar ik mee was had hetzelfde) had niet echt het gevoel dat het einde nu volledig en klaar was. Alsof er nog iets achter moest komen en alsof er iets niet klopt. Dat is natuurlijk niet zo, want het ligt heel simpel: Iedereen is dood, behalve Johanna en Anthony die een gelukkig leven gaan leiden. Ja, en dat jongetje dan, maar die redt zich wel. Maar toch, het einde gaf mij niet zoveel voldoening. Als het einde van een film voor mij werkt krijg ik altijd een warm/goed gevoel van binnen (of ja, hangt af van de film want stel dat het niet goed afloopt, maar ik bedoel, ik krijg dan gewoon een bepaald gevoel). Hier bleef ik compleet leeg bij. Wat mis ik? Ik weet het niet.
Ik moet trouwens wel zeggen dat er ook hele goede dingen in het einde zaten! Neem nou het shot dat dode Sweeney zó naast zijn dode vrouw zit. Prachtig gedaan. Of neem nou de spanning, die was op het einde gewoon te snijden, er hing een geweldige drukkende sfeer. En ik mag niet vergeten te zeggen dat het einde vol zat met grote verassingen!!
Ik vond het einde dus wel leuk om te kijken, alleen het gevoel naderhand..
Op dit moment heb ik trouwens de liedjes van de film opstaan. Ik moet ook echt zeggen: geweldige liedjes. Natuurlijk kon daar ook niet zoveel mis gaan, want ze bestonden al. Het kon alleen erger aflopen met al die acteurs die helemaal geen zangervaring hebben, alleen drie maanden zangles voor de film. De eerste twee liedjes met Johnny Depp en Helena Bonham Carter waren trouwens wel even wennen ('Worst pies in London' vond ik trouwens te hoog gezongen voor haar).
Ook al zijn het geen zangers, ze hebben het geweldig gedaan vind ik. Allemaal, stuk voor stuk. Een paar liedjes/momenten die ik leuk vond:
Voordat de contest begon met Pirelli: Sweeney en Lovett vallen in in Toby met 'Het is pis met inkt' enz, dat was een komisch liedje.
Ook toen Turpin op de stoel bij Sweeney lag (de eerste keer) en ze Pretty Women zongen. Heerlijk hoe daar de spanning werd opgebouwd.. En dat Sweeney erna helemaal door het lint ging, omdat Turpin hem net op het hoogtepunt was ontsnapt. Heel gaaf gedaan.
Nou ja, ik kan alle liedjes wel gaan opnoemen, allen waren overtuigend vond ik. Of ze nu komisch of dramatisch waren.
Dan moet ik natuurlijk ook nog iets zeggen over het uiterlijk van de film. Een echte Tim Burton, uhuh
. Het feit dat de hele film zo donker is (zwart-wit bijna) en het bloed roder dan rood is is echt een dikke plus. De contrasten in de film zijn netjes (de flashbacks zijn trouwens ook mooi in heldere kleuren).
Nou ik kan nog veel meer positieve dingen over de film gaan opschrijven, maar ik zeg alleen nog maar: Ga maar voor jezelf kijken
Ik hoop dat je er net zo van geniet als ik heb gedaan.
(Hoe ziek ben je trouwens om mensenlijken in je taartjes te verwerken)
4* dus.
Montorsi
Wat een onverwacht schitterende film zeg. Laat ik alvast duidelijk zijn dat ik musicals normaal echt een misdaad tegen de menselijkheid vind. Het belangrijkste, het verhaal, is natuurlijk opzich al waard voor een dikke voldoende. Cinematografisch was het van begin tot eind schitterend. De geweldige openingsscene, die ik al op youtube had gezien maanden geleden, kwam op het witte doek nog beter naar voren. De grauwe straten van London, de gore stadslucht, het contrast met de felblauwe zee, het dieprode bloed, het is allemaal tegen het perfecte aan.
Dan komen we bij een substantieel deel van de film, de zang en muziek. In het begin vond ik het eigenlijk vooral heel irritant.. daarna ga je wat beter naar de tekst luisteren en hoor je pas de genialiteit. Komische teksten en leuke rijm. Zoals ik al zei zag ik echt tegen het zangaspect op, maar het viel me heel erg mee, sterker nog, het werkte gewoon heel goed.
Tim Burton heeft gewoon een bijzonder goede en originele film neergezet. 4.5*
Montorsi
ik zou niet weten hoe dit perfecter had gekund.. Sweeney Todd is de hele film bezig met het wreken van zijn vrouw, na de grand finale blijkt hij zojuist zijn vrouw de keel doorgesneden te hebben. Zijn houding spreekt boekdelen, wat moet ik nu nog. Jongetje, hoe ironisch, wreekt juist weer Ms Lovett, terwijl hij ondertussen Sweeney Todd min of meer een dienst bewijst.
Volgens mij is dat behoorlijk geniaal te noemen, de contrasten in die slotscene zijn wat mij betreft super.

El Laberinto del Fauno

Marina Abramovic: The Artist Is Present
Documentaire / Biografie, 2012

The Last Days
Documentaire / Oorlog, 1998
confessionasielrazorvillainweduwemusicalbeggarblood splattergebaseerd op toneelstuk of musicalchild in perilcane lustgeweldkannibaalperson on fireincestinfatuationshaving social injusticebarbershopovenbeadleuxoricideseamanmother figurebarber shopfolk talefolktalecorrupt judgehorror musical