Genre: Muziek / Misdaad
Geregisseerd door: Tim Burton
Met onder meer: Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Alan Rickman
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street
"Never Forget. Never Forgive."
Benjamin Barker komt door toedoen van Judge Turpin onterecht in de gevangenis. Na zijn gevangenschap zint hij op wraak en besluit hij een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett (Helena Bonham Carter). Barker begint een kapperszaak boven de pasteiwinkel van Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden van Barker, die zich Sweeney Todd laat noemen.
- Trailer (YouTube)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The String of Pearls (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (BoekMeter)
- Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (MusicMeter)
Sweeney Todd
Johanna
Toby
Baby Johanna
anne J
ik zou niet weten hoe dit perfecter had gekund.. Sweeney Todd is de hele film bezig met het wreken van zijn vrouw, na de grand finale blijkt hij zojuist zijn vrouw de keel doorgesneden te hebben. Zijn houding spreekt boekdelen, wat moet ik nu nog. Jongetje, hoe ironisch, wreekt juist weer Ms Lovett, terwijl hij ondertussen Sweeney Todd min of meer een dienst bewijst.
Dat vind ik ook echt goed,, als je er over nadenkt. Heel slim allemaal
Mochizuki Rokuro
Jammer dat Shakepeare het alleen in 1595 al had bedacht... Dus zo wereldschokkend briljant is het nu ook weer niet, toch?
Co Jackso
- 21924 berichten
De vrouw van Sweeney Todd is trouwens het slechtste karakter in de gehele film. Ze werd werkelijk zeer geforceerd de film in gebracht, en de enige betekenis die ze kon hebben, was dat zij zijn vrouw was. Het moet wel heel gek gif zijn geweest, om je te gedragen zoals zij deed, als één of andere dorpsgek. Misschien was deze twist in 1595 nog verrassend, in 2008 in ieder geval niet meer.
Respekked
Opzich gaat Burton best vooruit met dit grauwe product. Al die felgekleurde sprookjes als de scissor-man en sjakie deden gruwelijk pijn aan mijn ogen.
Maar de film boeit helaas maar heel af en toe, de momenten dat er gewoon gepraat wordt. De liedjes en vooral de verhaallijn van die matroos die het vrouwtje wil gaan redden zijn tergend.
Toch vind ik het altijd fijn om Rickman te zien en ziet het er best leuk uit.
Montorsi
Wat maakt het uit wie het bedacht heeft?
Mochizuki Rokuro
Het gaat er mij niet om wie, maar wanneer. Deze verhaalwending is dus al ruim 400 jaar geleden bedacht en wordt hier maar weer eens herkauwd. Niet echt origineel, toch? En uit jullie reactie begrijp ik dat het briljant zou moeten zjin
veron35
Maar orginaliteit is ook weer niet de hele film. Niemand kan ontkennen dat de art direction en het acteerwerk geweldig zijn. Ik vind daarbij de muziek , zwarte humor, af en toe een lekker ligubere sene en de eindsene gewoon geweldig.
Mochizuki Rokuro
Ja dat ontken ik ook niet. Het ging mij er om aan te geven dat er wordt gedaan als of de verhaalwending aan de einde zo geweldig origineel zou zijn. Nou niet dus. Minstens 400 jaar oud. 't Ziet er geweldig mooi uit en lekker bloederig. Maar goed, 't is ook niet zo'n major issue.
Montorsi
hoe vaak ook herhaald, het verhaal is toch gewoon hetzelfde.. herkouwd klopt, maar ik ken persoonlijk geen soortgelijk verhaal, en had nog nooit een andere Sweeney Todd-versie gezien/gelezen/gehoord, dus voor mij was het gewoon helemaal nieuw.
veron35
MiekieMow
Ik vind het uit dit hele topic totaal niet duidelijk worden wat voor soort film het is! Wat voor lading brengt de film nou met zich mee? Is het echt een horror gevoel? Of meer diepgang en passie?
anne J
Het ging er ook niet om wannéér het bedacht was, maar hoe.
Natuurlijk is het al eerder bedacht en is dit gewoon een nieuwe bewerking van Sweeney Todd. En uhm, ik weet niet waar je die informatie vandaan hebt gehaald maar het is niet door Shakespeare bedacht en zeker niet in 1595. De Londense legende 'Sweeney Todd' is pas rond de tweede helft v.d. 19e eeuw ontstaan/verzonnen... Ik weet niet of je ooit in Londen bent geweest, maar daar zijn ook wel wat plekken/bezienswaardigheden die over de kapperslegende gaan, wel interessant en leuk opzich.
[EDIT] Heb even vlug op wiki precies opgezocht.
enz. Verder op wiki.
anne J
Dat hangt hier heel af van hoe je het persoonlijk ervaart denk ik. Want ik kan me voorstellen dat sommige mensen het heel bloederig vinden en daardoor horror. Ik vind het zelf allemaal wel meevallen en het ook helemaal geen horrorfilm (musical in dit geval). En ik vind zelf dat er wel diepgang, gevoel en drama in zit. Ook zit er een spanningselement in natuurlijk! Maar horror? Dat vind ik totaal niet.
Maar ja, ik kan dat niet zeggen voor jou, want misschien ervaar jij het heel anders en juist wel als horrorachtig en heel bloederig.
BobdH
Het blijft een liefdestragedie, dus in die zin zit er wel degelijk emotie en passie achter verscholen. Het is er wel eentje van het meest grimmige soort: een donker, Gotisch sprookje, zeg maar. Spreekt deze omschrijving je aan? Gaat hem dan zien! Naast ons in de bios zaten twee vrouwtjes die volgens mij dit soort helemaal niet gewend zijn, maar toch genoten (hoewel enkele malen hun gezicht wegtrokken). De horror zal zich dan ook met name beperken tot enkele 'door je vingers heen kijken' momenten.
Mochizuki Rokuro
Ik ben blijkbaar door iedereen verkeerd begrepen. Er werd gerept over een briljant einde waarbij de ene geliefde de ander per ongeluk dood en in zijn/haar eigen ongeluk de hand aan zichzelf (laat) slaan. Een duidelijke verwijzing naar Romeo and Juliet wat mij betreft dus niks origineels of briljants aan. Dat is van Shakespeare en is uit 1595. Maar goed, dat was niet helemaal duidelijk. Is ook niet zo belangrijk.
Turkeyloverz

Iets dat briljant is hoeft niet altijd origineel te zijn hoor.
MiekieMow
Anne J en M-fan,
Bedankt. Dit soort info wou ik nou horen! Ik ga er maar wel heen nu!
Montorsi
bij mij liepen er na 10 minuten al mensen de zaal uit.. nogal idioot, verdiep je dan eerst een beetje. Je kan het dan alsnog niks vinden halverwege, maar na 10 minuten. Ik snap dat niet.
BobdH
Bij ons vertrokken er ook al twee hele groepen in de eerste helft. Ik ben er vrijwel zeker van dat het zingen hen niet aanstond. Tsja.
darkjaap
erg mooie film ! depp was alweer erg goed.
vond de muziek mooi hoe het gemaakt was erg tof !
dit bewijst weer dat burton een fantastisch regisseur is
* * * * 1/2
Glow_After_Dark
is het een enge film met veel bloed of niet?
want ik wil er heen gaan met vriendinnen v an mij, maar ik ben niet zo van de enge films..
cubedude
Niet dat depp een zanger is, maar het is zeer goed gedaan. Ik hou normaal gezien niet van musicals, maar deze films heb ik toch twee maal gezien, gewoon om de liedjes nu mee te zingen. Ook het verhaal is prachtig weergegeven door Tim Burton.
"Ladies and Gentlemen, may have your attention pleaaase"
Baklap
Ik vond hem prachtig.. Tim Burton in alles wat je ziet. Depp.. wat hoop ik dat die beste man een lang leven krijgt!!! Toppertje.. een mooie dikke 4 (met een neiging naar 4,5)
bartman
is het een enge film met veel bloed of niet?
Er vloeit heel wat bloed, maar toch is dat totaal niet eng. Zat zelf met iemand in de bioscoop die nog wel eens onwel kan worden bij bloederige scene 's en ook hij had nergens last van. Dat is ook wel typisch voor Burton films, een soort speelse omgang met de dood; noem het romantisering van de dood.
Over de film; hij was nog net vermakelijk maar ik vond hem wat tegenvallen. De muziek vond ik niet erg bijzonder, niet zoals in the nightmare before christmas bijvoorbeeld. En dat weegt natuurlijk zwaar in een musical. Bovendien had ik het gevoel dat de tragedie wel wat pakkender had kunnen worden neergezet (dus niet een ánder verhaal, maar hetzelfde verhaal op een meeslependere manier). Pluspunt was wel dat de decors erg mooi waren en dat Johny Depp veel minder slecht zingt dan ik vreesde.
***
Montorsi
het zingen stond mij in het begin ook niet aan, ik denk dat je er gewoon even doorheen moet, en dan waardeer je het ook een stuk beter.
Chilli
Alle mogelijke eindes zijn al ooit eens bedacht geweest. Zo veel verschillende eindes waren nu ook niet mogelijk. Ofwel bleven ze alletwee in leven en leefden ze nog lang en gelukkig, ofwel bleef er één in leven ofwel geen van beiden. Het goede aan dit einde is dat het goed gebracht is. Ik vond het enorm pakkend en was een uur later nog aan het bekomen.
Ik ben zelf absoluut niet voor musicals, maar één keer ik eraan gewend was kon ik wel genieten van de liedjes. Ik vond dat zowel Johnny als Helena ontzettend goed geacteerd hebben. Beiden waren echt geknipt voor de rol.
han de barman
Dit zou best een leuke film kunnen zijn, maar ik hou nou eenmaal niet van liedjes waartussen enkel 3 zinnen normaal gesproken wordt. De akteurs zijn echt top!
Toch de film na een 12 minuten uit gezet.
TonyMontana
Toch de film na een 12 minuten uit gezet.
waarom stem je dan??
Inland Rabbit
hahahaha het is me wat he TonyM., in 2 topics precies dezelfde constatering/opmerking te kunnen plaatsen. Ik kan er in ieder geval de humor wel vn inzien.
Ergerlijk blijft t wel natuurlijk.

El Laberinto del Fauno

Marina Abramovic: The Artist Is Present
Biografie / Documentaire, 2012

The Last Days
Documentaire / Oorlog, 1998
confessionasielrazorvillainweduwemusicalbeggarblood splattergebaseerd op toneelstuk of musicalchild in perilcane lustgeweldkannibaalperson on fireincestinfatuationshaving social injusticebarbershopovenbeadleuxoricideseamanmother figurebarber shopfolk talefolktalecorrupt judgehorror musical