• 9.379.744 stemmen

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

Muziek / Misdaad | 116 minuten

Genre: Muziek / Misdaad

Alternatieve titel: Sweeney Todd

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Tim Burton

Met onder meer: Johnny Depp, Helena Bonham Carter en Alan Rickman

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street

"Never Forget. Never Forgive."

Benjamin Barker komt door toedoen van Judge Turpin onterecht in de gevangenis. Na zijn gevangenschap zint hij op wraak en besluit hij een partner in zijn plan te betrekken: Miss Lovett (Helena Bonham Carter). Barker begint een kapperszaak boven de pasteiwinkel van Miss Lovett. Samen rekenen ze af met de vijanden van Barker, die zich Sweeney Todd laat noemen.

avatar van Vinco

Vinco

Wat een geweldige film,hou normaal niet van dit genre!

Alles is zo mooi in elkaar gezet van de muziek tot aan de omgeving.

Ook het verhaal bouwt zich perfect op,alles past bij elkaar,muziek,verhaal etc.

En Johnny Depp was weer magistraal wat is en blijft deze man toch een gruwelijk goeie acteur.

een dikke 4*

avatar van Keutul

Keutul

han de barman schreef:

Dit zou best een leuke film kunnen zijn, maar ik hou nou eenmaal niet van liedjes waartussen enkel 3 zinnen normaal gesproken wordt. De akteurs zijn echt top!

Toch de film na een 12 minuten uit gezet.

eehmmm, dat noem je musical

Ik vind overigens dat je niet moet stemmen als je een film niet hebt gekeken.

avatar van kochheimsc

kochheimsc

Vorige week naar deze film geweest en ik vond het echt geweldig! Heerlijke duistere sfeer en geweldige acteurs! Helena en Johnny zijn het perfecte duo voor deze film. Zelfs de zang is goed En wat een goed einde! Beetje treurig wel maar die scene met dat bloed wat uit Todd zn nek sijpelt..cool! haha Ik kende overigens de nummers al wel een beetj, dat vond ik wel prettig. Ik kan me wel voorstellen dat als je een paar nummers verwacht en dan blijkt alles gezongen te worden dat je het niet echt op prijs kan stellen, maar als je niet van musical houdt moet je er gewoon niet te veel van verwachten en wie weet valt t dan wel mee. En anders gewoon nie gaan Maar ben je een musical fan, net als ikke, dan zeker gaan!

avatar van Qwertary

Qwertary

Gewedlige film, vooral het einde is erg...ja.. vet

DAt er veel gezongen wordt... kom op, het is een MUSICAL for christ's sake! Verhaal is heel goed uitgewerkt en ik heb me echt kapot gelachen onder het lied Johanna als Sweeney dan...

avatar van maurice74

maurice74

Wat een verschil met de meeste musicals, die vooral erg blij zijn. Alleen jammer dat de liedjes en zangstemmen niet heel erg goed zijn in Burtons film.

avatar van chrismans12

chrismans12

ben een beetje teleurgesteld over deze film, niet dat ik iets tegen musicals heb en ik ben normaal gesproken ook een grote burton liefhebber, maar ik vind de liedjes simpelweg niet pakkend genoeg en dat is bij een musical als deze wel van groot belang.. natuurlijk valt er ook veel goeds te zeggen zoals het heerlijk donkere Burton sfeertje dat door de gehele film loopt en de verrassend goede (Bowie-achtige) zangstem van Depp, en het mooie einde. Maar het blijf op 3*

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ik vond de gast die verliefd werd op Sweeney's dochter een verschrikkelijke kerel, deed afbreuk aan de film. Ook alle nummers waarbij hij op wat voor manier betrokken was waren strontvervelend. Vond de muziek veel te overheersend, maar gelukkig waren er nummers die ik wel sterk vond. Eigenlijk alle nummers die niet over de liefde gingen, maar zich op wraak richtten, vallen in die categorie. Verder nog een paar twijfelgevallen, maar verder een prachtig vormgegeven, top geacteerd, aangenaam verhaaltje over een fraaie wraak. Ruime 3*

avatar van diedier

diedier

Ik heb lang naar deze film uitgekeken,maar ik vond het ook de moeite waard!Gewoon een zalige film van het begin tot het einde!Zeer veel bloed!Zeer veel!De liedjes waren ook goed maar niet allemaal.De zoveelste samenwerking met burton en depp,het blijft goed !!!

Een dikke 4.5*

avatar van ylonaih

ylonaih

Geweldig verhaal! Heb me echt vermaakt.

avatar van lagaiske

lagaiske

Ik keek reeds lang uit naar deze nieuwe Burton-Depp film.

Alleen Depp al zingend in een Burton film met dan nog horrror aspecten...?

Maar ik ben aangenaam verrast in de zangkwaliteit van depp.

De film bouwt zich rustig op naar de climax en is zoals we gewoon zijn van Burton,weer geniaal in beeld gebracht.

Alleen begon de zang zo nu en dan een beetje te vervelen.

En het slot van de film vond ik jammer genoeg ook niet zo goed.

Maar dit blijft een zeer mooie en leuk film.

En laat je vooral niet afschrikken door het horror aspect want dit valt eigenlijk best wel mee.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

een kameraad zei dat dit een echte psychotpatenfilm was...

is dit ook zo of valt het nog mee?

Jammer.

Vond de nummers niks, de zang ook niet. Qua ritme en teksten sloeg het eigenlijk helemaal nergens op, daarbij haalt het de sfeer van de film veelal onderuit vond ik.

Verder wel fraai vormgegeven, leuk donker sprookje ook. Al vraag ik mij af waarom dit nu KNT zou moeten zijn. 't Is wat duister en er spat wat bloed, maar niks om jochies van boven de 12 zomaar te verbieden.

Duurde ook iets te lang, sommige scenes zijn een beetje overbodig, maar verder kijkt het wel aardig weg. Alleen jammer van het hele musical gegeven. Had het liever niet, ofwel wat beter gezien.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Erg mooie film. Ik vind de zang juist erg goed, wat ik niet had verwacht met Johnny Depp etc. Maar tot mijn verassing heb ik erg genoten in de bioscoop van elke minuut. Echt dat mooie Tim Burton sfeertje weer. Prachtig.

avatar van Olaf K.

Olaf K.

Vre-se-lijk. Ja, het ziet er prachtig uit, en de visuele vondsten overtuigen, en dat zijn we wel van Burton gewend. Waar ik geen liefhebber van ben, maar dit is echt vele malen vervelender dan pak-em-beet Sleepy Hollow. Waarom? Omdat het een moderne fucking musical is, met van die fucking vervelende liedjes, die allemaal hetzelfde klinken en vol staan van de vakkundige fucking rijmelarij (‘Then an actor/That’s compacter’) en die zo fucking gezwollen gezongen worden, met lange uithalen op het eind, hetgeen wij al na tien minuten na zaten te doen. Wat irriteert is ook dat je zeker weet dat noch Johnny Depp, noch Helen Bonham-Carter, noch Alan Rickman in het dagelijks leven ooit naar zo’n musical zouden gaan. Die arme Depp, probeert zijn vriendje Burton te helpen en zijn talent om te buigen zodat het past binnen het geijkte musical-overgeacteer. Hetgeen erop neerkomt dat hij van de twee uur zo’n 1 uur 50 boos en gemeen loopt te kijken. Aan het begin zit een liedje waarin Sweeney Todd zijn messen toezingt en je weet “Dit wordt moeilijk”. Het werd een gedrocht.

avatar van veron35

veron35

Ik vandaag al de hele dag met Little Pries in mijn hoofd.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Geen topfilm, wel prima vermaak.

Helaas zat de halve zaal na een minuut of tien al te bellen, te sms-en of met een chipszak te kraken omdat men er blijkbaar niets aan vond. Wist ik gelijk weer waarom ik niet zo vaak naar de bioscoop ga.

En ik kan die mensen ook niet geheel ongelijk geven. Als musical is het een vrij matig geheel; de liedjes zijn vlak en de stemmen niet bijzonder. De sfeer is echter goed getroffen en het verhaaltje is, hoewel wat kinderachtig, niet onaardig.

Het verbaasde mij daarom ook dat hier zo'n hoge leeftijdsgrens voor staat; Sweeney Todd deed me toch meer denken aan Mary Poppins, dan aan enig horror-icoon.

Wél grappig bij ons in de bios ...

Een koppel oudere vrouwtjes voor ons die bij elk spatje bloed het bijna in hun broek deden. Helemaal grappig wanneer ééntje helemaal gek werd op het einde toen Depp zijn eigen dochter een kopje kleiner wilde maken. Ze zat echt luidop "oh nee! nee!" roepen.

't Is natuurlijk wel dat ikzelf van enige afstand naar de film zat te kijken, maar vond het wel grappig.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Altijd grappig als mensen zo meeleven met een film. Iets dergelijks hadden wij ook bij Brokeback Mountain indertijd.

Ik vermoed trouwens dat de zaal bij ons vol zat met mensen die eigenlijk naar No Country for Old Men wilden, want die was al lang uitverkocht. Wij wilden daar in eerste instantie ook naartoe. 't Kan verklaren waarom de meesten er niks aan vonden.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

veron35 schreef:

Ik vandaag al de hele dag met Little Pries in mijn hoofd.

Ik krijg de liedjes ook echt niet meer uit mijn hoofd. Vooral No Place Like London en Joanna zitten helemaal in mijn brijn vastgeroest de afgelopen twee weken

avatar van dennisloquet

dennisloquet

mooi verhaal, visueel zeer knap, maar de muziek stoorde met momenten enorm, ik ben een musicalfan maar deze muziek vond ik echt niks

avatar van oxl

oxl

Bevindt de kappersstoel zich nu net niet boven de pasteiwinkel? Hoe kunnen de lijken dan recht naar beneden vallen?

avatar van Getting Louder

Getting Louder

Normaal kan dit soort films mij echt niet boeien. Burton heeft hier echter wel een zeer goeie film neer gezet. Het was gewoon leuk om naar te kijken. Al moet ik kzeggen dat het bloedgehalte soms wel heel erg hoog was, slagaderlijke bloedingen die maar bleven bloeden.. tja een beetje too much vond ik op een gegeven moment. Over dat de zang slecht zou zijn, vind ik absoluut niet. De liedjes zijn goed geschreven, de teksten zijn grappig en het is ook nog een keer goed gezongen. Deze film is wel 4 sterren waard, een film die ik niet snel zal vergeten.

avatar van gotti

Viel me wat tegen helaas. De film mist niks aan sfeer, zoals eigenlijk nooit bij Burton. Maar helaas, zoals wel vaker bij Burton, is het vooral sfeer en doet het in dit geval nogal traag aan. Inhopudelijk gezien deden ook niet alle liedjes ertoe helaas.

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Prachtige film, locaties, sfeer en details heel mooi gedaan.

Mooie liedjes

Fraaie shots en cameraposities

Goede acteurs

en een heerlijk naar einde

avatar van tn2543

tn2543

De rating van deze film is vrij snel gedaald. Een tijdje geleden stond er echt een dikke 4 voor deze film.

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Goede constatering.

avatar van spuit11

spuit11

De setting van de film is geweldig, je wordt vanaf het begin gepakt en zit gelijk in de film. Ik vond het zingen helemaal niet storend, het verhaal was niet heel diepgaand en ingewikkeld, maar dat deerde niet . Ik heb genoten van de film, en vond het acteerwerk van Carter zeker niet onderdoen voor Depp. 4*

avatar van rokkenjager

rokkenjager

tn2543 schreef:

Ik ben er opzich wel blij mee.....male beter dan Imdb waar elke recente film top 250 bereikt.

avatar van brad911

brad911

Ik wist waaraan ik me moest verwachten dus het zingen was geen verrassing. Ik heb me kostelijke geamuseerd. De sfeer is subliem. Geslaagde film.

avatar van sju

sju

Inderdaad jammer dat een groot deel van de kijkers die niet voorbereid waren op een musical dat gelijk laten merken in hun waardering. Ik was op en top voorbereid en voor mij was het muziekelement juist schitterend (verbazingwekkend ook dat door iedereen zo fijn gezongen wordt); het maakt deze film nog weer een stukje origineler dan dat het verhaal alleen al was...

Maar als Burton je nooit heeft kunnen bekoren kun je Sweeney Todd gewoon overslaan, want het is een Burton-creatie in de zuiverste vorm!