Genre: Oorlog / Thriller
Verenigde Staten / Luxemburg
Geregisseerd door: Kathryn Bigelow
Met onder meer: Jeremy Renner, Anthony Mackie en Brian Geraghty
Gesproken taal: Engels, Arabisch en Turks
Releasedatum: 11 februari 2010
Plot The Hurt Locker
"You'll know when you're in it."
Een groep Amerikaanse elitesoldaten is in Irak belast met een levensgevaarlijke opdracht: bommen ontmantelen in het heetst van de strijd. Wanneer sergeant James de leiding krijgt over een getraind ontmijningsteam, sleept hij zijn ondergeschikten roekeloos mee in een dodelijk kat-en-muisspel met de vijand. De dood laat hem schijnbaar onverschillig. Terwijl de mannen hun losgeslagen leider onder controle proberen te houden, explodeert de stad in chaos...
Staff Sergeant William James
Colonel John Cambridge
Beckham
Black Suit Man
sylphil
Heb geen idee waar ik naar heb zitten kijken...
Begrijp ook niet goed waarom deze film op dit moment een 7,6 scoort op IMDB..
Wat een baggerfilm, geen actie, geen spanning, geen verhaal, gewoon niets..
Ben maar naar "Doubt" gaan kijken..daar zit nog meer spanning in..haha.
Heb geen idee waar ik naar heb zitten kijken...
Begrijp ook niet goed waarom deze film op dit moment een 7,6 scoort op IMDB..
Wat een baggerfilm, geen actie, geen spanning, geen verhaal, gewoon niets..
Ben maar naar "Doubt" gaan kijken..daar zit nog meer spanning in..haha.
volgens mij heb jij zitten slapen, want ik heb genoeg actie gezien voor een heel jaar.
cdman19800
vond hier ook niets speciaals aan, maar zeker niet slecht gefilmd of geacteerd. Deed me gewoon wat documentaireachtig aan zonder een echte verhaallijn.
Geeft dus wel de verknipte sfeer weer voor degenen die daar moeten werken.
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
Ik weet eigenlijk niet wat ik ermee aan moet. Hij is heel spannend, dat is zeker, maar ik kan me moeilijk voorstellen dat bepaalde dingen daar echt zo lopen.
Zoals velen hier al zeggen lijkt het een combinatie van spannende actie/thriller met een documentaire.
Ik snap niet helemaal waarom hij opeens dat jongetje weer levend zag en er verder niet op in gegaan werd..
Of bij het sniperstuk, wanneer die ene kerel opeens van achter bij de brug komt, Eldridge hier melding van maakt, en dat James zoiets zegt van: Ja kijk maar wat je er mee doet, ik zou op zn minst toch zelf even omkijken ofzo.
Of dat ze bij de sniperscene ook gewoon lekker blijven zitten met zn allen. (zowel friendly en enemy)
En zo had ik nog een paar van deze momentjes.
Het komt allemaal een beetje over alsof ze al geaccepteerd hebben dat ze het waarschijnlijk niet gaan overleven. (wat ook wel een aantal keer voorbij komt, maar toch)
Ik vond echt dat er wat miste aan de film, maar ik kan niet precies zeggen wat. Desondanks dat toch 3,5*, want hij was wel echt spannend op momenten waar het nodig was
Enigma
Wat een warrig verhaal vond er totaal niks aan 0,5
kluys
best een goeie film. Laat een ander aspect zien van de oorlog in Irak bommen
mrhanky
Je kan het zeker een combinatie van spannende actie/thriller met een documentaire noemen. Het zal niet voor iedereen geschikt zijn maar ik vond hem erg goed.
@Charlie
Volgens mij kon James en die gast achter de gun niet omdraaien omdat er nog steeds 1 gast in het huisje leefde(of ze dacht dat dit zo was). Als ze zouden bewegen / zich verplaatsen dan kon die persoon op ze schieten.
Charlie Cheese
- 1936 stemmen
@mrhanky: Waar maakt hij dan 10sec later uit op: I think we're done...?
janhero
Aardige film. Niet echt speciaal alleen het onderwerp wel in een Irakfilm. Personages konden beter uitgewerkt worden.
Explosive
Aardige Film. Moeilijk om er iets zinnigs over te vertellen. Gewoon kijken en oordeel zelf
b00ts
Prima film. Wat mij betreft de betere oorlogsfilm. Dat er mensen zijn die het verhaal warrig vinden begrijp ik dan weer niet. Kortom een aanrader. 4 sterren van mij.
lauwrens
Misschien geen goede weergave van de realiteit, maar toch prima vermaak!
grandpa
ja als je Rambo (2008) **** geeft zit je hier inderdaad verkeerd.....
ICE1907
Wat heeft dit nu met Rambo te maken ?
Maargoed , The Hurt Lock is een goede film..effecten waren weer top en het acteer werk was ook wel goed.
vranque
Had wat mij betreft een half uur korter mogen zijn. Nu treed er een verzadigingseffect op. De impact zou groter en intenser zijn (en een halve ster meer opleveren) als alle kwaliteiten van deze film teruggebracht zouden worden tot een redelijke tijdsduur.
Puthenaer
'k Ga 'm van 't weekend kijken. Leuk dat er gestemd wordt van 0,5 tot 4,5 ster....ik denk dat ik er ergens tussenin eindig....
Apster
Aan de reeks van anti-oorlogfilms in Irak lijkt geen eind te komen. Bigelow maakt echter een verschil door een soldaat (goede rol van Renner) niet te laten zweten van angst, maar juist kickt op de adrenaline van oorlog. Nu weet ik niet of er mensen in dat gebied zitten die kicken op het ontmantelen van bommen, want buiten het feit dat het een aantal spannende scenes oplevert, vond ik het behoorlijk onvoorstelbaar.
Geen slechte film, maar inwisselbaar met andere films over de oorlog in Irak en dat docu film stijltje kennen we onderhand ook wel. Beetje een misleiding trouwens dat Pearce en Fiennes bij de rollen worden vermeld, want die rollen zijn piepklein.
rtt
Deze film heeft mij ongelooflijk weten te boeien. Met name het camera en acteerwerk zijn van een zeer hoog niveau.
Ik vond het bijzonder knap dat je een dergelijke film kunt namaken en dan toch steeds de indruk hebt dat het helemaal echt is.
Zeer realistisch allemaal.
Goed gekozen muziek en acteurs. Ik vond tot 5 minuten voor het einde de film een 5 waard. Het slot vond ik slecht gekozen. Dat was een kleine teleurstelling. Afbreken in Irak zou beter zijn geweest. Die paar minuten in de VS deden nergens meer toe.
Voor mij een 4.5 en een film die ik nog wel een keer wil bekijken.
Naduah
Boeiende film....ik weet persoonlijk weinig van Irak-oorlog, net zo min van de WOII (in levende lijve dan), dus ik ga er maar vanuit, dat het geheel redelijk op waarheid berust.....if so.....dan moet het toch vreselijk zijn geweest (en nog!) om daar te zitten voor je beroep. En ja...die verhalen over zelfmoordbommen en bommen aan het lichaam geplakt door derden, hebben we toch ook op het nieuws kunnen aanschouwen. Al met al....een goede film in mijn ogen, die een duidelijk beeld schetst, omtrent de situatie in Irak. Ik ben het met rtt eens, dat het einde anders had moeten verlopen i.p.v. de ontbijtgranen. Wellicht laat dit zien, hoeveel keuze er is in de supermarkt in de USA.....neemt niet weg, dat de acteur wederom voor oorlog kiest boven zn gezin! Oordeel zelf over deze film....
AsianFreak
ik deel de mening met vele mensen hier. Vandaar ook een 3.5. Wel een van de apartste films rond 'oorlog', vond ik. Alhoewel het wel weer allemaal propoganda was voor het Amerikaanse leger. Was interessanter als wij, wij als'buitenstaanders' eens wisten hoe en waarom terroristen juist die plaatsen voor bommen uitzochten. Enne Rambo-film-liefhebbers of mensen die altijd perse een verhaal of gesloten einde verwachten. Logisch dat zij dan een laag cijfer geven voor deze film....
puhpuh
De ontmijningsscènes waren beklijvend, dat vond ik knap gedaan.
En daar houdt het dan helaas op ...
Het hoge propagandagehalte liet bij mij een vieze nasmaak achter.
Ik kan het omwille daarvan niet meer geven dan 1*
magaal
stoere film, apart verhaal, maar wel leuk om naar te kijken ! wat toch het belangrijkste is. 4 sterren, en terrecht vind ik
Er is alleen 1 ding wat ik niet snap: Waarom staat Ralph Fiennes bij de hoofdrolspelers.. want zo lang is hij niet in beeld..
klienie
ik kon zou niet echt zeggen dat deze film voor mij voor herhaling vatbaar is. In het begin een paar keer een moment dat je aan voelt komen dat er wat gaat gebeuren, en dan gebeurd er toch niks, waardoor de rest van de film op momenten dat het spannend bedoeld was te zijn, hij me niet echt kon boeien.
jammer
Dreazz500
Goed acteerwerk, weinig inhoud. Na het zien van de trailer dacht ik werkelijk dat ik na het zien van deze film meer te weten zou komen over hoe het is/was om in Irak als soldaat gestationeerd te zijn. Ergens in het midden van de film was het even 20 minuten wel heel spannend. De squad wordt midden in de dessert aangevallen door scherpschutters. Een zeer bloedstollende scene volgt. Helaas zakt de film hierna weer in.
Errie
mooie film.
zeker de moeite waard om te kijken.
Vond het niet echt een oorlogsfilm. Meer een paar mannetjes in het buitenland die bommen onschadelijk maken.
arjanpprins
De ontmijningsscènes waren beklijvend, dat vond ik knap gedaan.
En daar houdt het dan helaas op ...
Het hoge propagandagehalte liet bij mij een vieze nasmaak achter.
Ik kan het omwille daarvan niet meer geven dan 1*
Helemaal mee eens.
Een film waarin goed te zien is dat hij (deels) gefinancierd wordt door het Amerikaanse leger. Vooral de hoofdrolspeler waarin maar 1 ding belangrijk voor hem is. "het leger".
Jammer dat deze film zo'n hoge score krijgt, was het zeker niet waard.
Multivitamine
Zo weer 2 uur van me leven weggegooid, wat een waardeloze film, zonder ook maar een enige vorm van 'n verhaal te hebben.

Oorlogsfilm 'The Hurt Locker' van Kathryn Bigelow woensdag op televisie

Bekroonde oorlogsfilm 'The Hurt Locker' is nog maar kort te zien op Netflix

Netflix komt ook in september met een waslijst aan topfilms: dit zijn de best beoordeelde

Vanavond op televisie: 'The Hurt Locker' en 'Moonlight'

Platoon
Oorlog / Drama, 1986

Gran Torino
Drama / Misdaad, 2008
explosiveloyaltyons legerpalestinian-israeli conflictiraqcar bombreddentensionterrorismesoldaatgeweldiraq waranti warbomb squadbody armor vrouwelijke regisseurarmy sergeant