• 9.372.269 stemmen

The Toxic Avenger, Part II (1989)

Komedie / Horror | 96 minuten / 103 minuten (unrated version)

Genre: Komedie / Horror

Speelduur: 96 minuten / 103 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: Michael Herz en Lloyd Kaufman

Met onder meer: John Altamura, Ron Fazio en Phoebe Legere

Gesproken taal: Russisch, Japans en Engels

Plot The Toxic Avenger, Part II

"The first Super-Hero from New Jersey is Back!"

De Toxic Avenger wordt door het bedrijf Apocalypse Inc naar Tokio gelokt. De Toxic Avenger gaat het kwaad in Tokio bestrijden. Maar hij weet niet dat Apocalypse Inc dit gedaan heeft om zijn stad Tromaville te kunnen terroriseren.

The Toxic Avenger / Apocalypse Inc. Executive

jedymaster

toxie 1 was zeer verassend maar 2 kan r niet aan tippen

avatar van Derkje

Derkje

Niet best, maar in mijn optie beter dan 1.

avatar van IcU

IcU

Weer zo'n belachelijk slechte film, waar alles gewoon slecht aan is. Het nadeel was, in tegenstelling tot deel 1, dat hij gewoon niet kijkbaar was. Ergenissen stapelen op, en de humor is flauw, stom en slecht uitgewerkt. Nee, geen Toxic Avenger meer voor mij. 1½*

avatar van Reinbo

Ik had je nog gewaarschuwd.

avatar van IcU

IcU

Ik weet het Maar ik had hem liggen, en ik ben eigenwijs.

Volgende keer zal ik naar je luisteren.

avatar van otherfool

otherfool

Stuk minder dan het eerste deel. Bizarre twist dat het zich in Japan afspeelt, wederom een hoop onzin maar met minder charme.

2,5*.

avatar van PEN15

PEN15

Deze heb ik direct na deel 1 bekeken en zo kon ik ze goed met elkaar vergelijken. Het gezapige gevecht in de startminuten is nog wel lekker corny, en de actie in japan is wat mij betreft nog te pruimen, maar zo lang de minuten weg tikken is troma hier bezig de reputatie die ze hebben opgebouwd met het origineel schaamteloos te vernielen alsof het ze niks uitmaakt. Dit had veel beter gekund.. en gemoeten.

raar vind ik dat Toxie nergens meer zijn zwabber gebruikt en hij niet eens op de eerste Toxie lijkt. De missie in Japan hield me wel bezig omdat japan een passie van me is. Ergens bij een actie scene voor een Taiyaki kraam moest ik even glimlachen. Taiyaki is een japanse traditie en zijn een soort van wafels in een visvorm.

Concluderend moet ik wel zeggen dat de makers hier totaal de weg kwijt zijn. Alleen deel 1 is goed.

avatar van cultfilms

cultfilms

whaha deze moet ik echt zien:P

kijk dit stukje op :

eens echt zo grappig

avatar van horrorjp

horrorjp

Jammer dat deze niet meer zo goor is als het 1e en 4e deel. En er word veel minder gemoord. Maar Sommige grappen waren wel weer erg goed. Ik ben nu ook wel erg benieuwd naar deel 3 Hoop dat daar de gore weer in terug komt

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Slechte film. Een heleboel leuke nonsens word ook in dit deel weer gebracht, maar inderdaad met veel minder charme dan het eerste deel. De gore van het eerste deel was bijna helemaal verdwenen. Sommige grappen waren leuk.

avatar van Max en Joep

Max en Joep

eigenlijk wordt alleen deel 4 Citizen Toxie gezien als een waardig vervolg.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Max en Joep schreef:

eigenlijk wordt alleen deel 4 Citizen Toxie gezien als een waardig vervolg.

Dat kan best kloppen, ik ben bezig met de boxset dus we zullen zien.

avatar van Legan

Legan

Een waardeloos vervolg.

Het eerste deel van The Toxic Avenger reeks is super, maar met het tweede deel is alle sfeer, oprechtheid en campyness verdwenen. De leuke humor en zowat alle leuke gore zijn verdwenen en wat er is overgebleven is een film met 'n IQ onder de 50. Het is werkelijk allemaal zoooooo dom geworden, dat woorden mij te kort schieten.

Maar tot mijn verwachting kan het allemaal nog erger.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Heerlijke nonsens.

Aardig vervolg op het geweldige eerste deel. Gewoon weer heerlijk fout.
Ook waren sommige dingen weer hillarisch. Een soort postbode die een blinde oma in een rolstoel af knalt met een AK-47. En het gevecht op het begin is hilarisch leuk. 3,0 voor een lekker fout deel.

avatar van Waku

Waku

Pure cult.

Ik heb mij destijds uitstekend vermaakt met dit vervolg op Toxie...

Het is zo slecht geacteerd en de effecten zien er lachwekkend uit ( net als in deel 1) maar het is gewoon komisch.

Misstaat zeker niet in "de nacht van de wansmaak".

Zou deze dolgraag op dvd hebben.

wie o wie heeft hem?

Deel 1 heb ik nog op video.

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Toxic 1 was nog aardig, dit was echt een ramp.

De eerste minuten tot oma neergeknald wordt zijn dramatisch, dan volgen een paar aardige momenten, maar na het gevecht is het weer dráma.. wat een schijt muziek, irritant gejammer, domme plot creatie.

Ik heb echt zelden zoveel bagger dialogen moeten aanhoren. Dat gegrom naast de mietjes stem van Toxic Boy begon me inmiddels ook de keel uit te hangen. En dan hebben we het nog niet over de funniest home video special effects.

Wat een lange zit, ongelofelijk. Ik pas maar wat betreft deel 3 en 4. 0.5*

avatar van Reinbo

Deel 3 moet je idd. overslaan, deel 4 maakt het weer volledig goed.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

This is not the end

Wat een underrated deel zeg. Heb me echt weer geweldig vermaakt. Deze twee heren blijven me fascineren met hun walgelijke gevoel voor humor, al kan dit lang niet tippen aan deel 1: hét Troma pronkstuk natuurlijk!

Vooral jammer dat het de focus anders legt, niet meer de fijne afgemeten mix tussen gore en humor, maar een overweldigend aandeel aan de bekende slechte Troma humor. Deed me een beetje denken aan Terror Firmer, vooral dankzij de overvloed aan belachelijke verschijningen, kan pagina's vol schrijven over de debiele zooi die voorbij komt, heerlijk!

Het is wellicht het meest vreemde werkje die ik ooit heb gezien, wat een stortvloed aan complete willekeur, er valt geen touw aan vast te knopen, het kan niet debiel genoeg gemaakt worden. Wel jammer is dat hierdoor dus de focus (op de openingsscène na dan) niet meer op de gore komt te liggen, dat had de score nog hoger gemaakt. Al met al zwaar kunnen genieten, echt constant zitten grijnzen. Het kan haast niet fout voor mij, Melvin is een held

avatar van Reinbo

Nou, dan raad ik je van harte deel 4 aan.....

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Ligt al klaar, moet alleen deel 3 nog eens bestellen.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

Veel minder dan deel een.

De gevechten zijn behoorlijk lang.

Daarbij zit het verhaal vol met eigenlijk onnodige filler.

De nodige Debiele schurken zitten er wel in.

En dat is wat de film nog kijkbaar maakt.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Toch een erg leuk tweede deel. Heb regelmatig erg moeten lachen, vooral met het segment in Tokyo. Toxie in Japanse zakenman outfit inclusief toupet is gewoon hilarisch, net als die neus in de vorm van dat viskoekje, of die Japanse verslaggever Ja ik heb hier, net als van deel een, van genoten. De fun factor is enorm hoog en weet gelukkig nergens zó over de top te raken dat het vervelend wordt, zoals het geval is bij deel 4, dat teveel van het goede is. Nu nog het derde deel zien te vinden en mijn Toxic Avenger avontuur zit erop. Het is mij trouwens een raadsel waarom Reinbo dit beloont met de allerlaagste score. Ik snap dat hij valt voor de ultra debiele humor van deel 4, maar hier moet toch ook wel genoeg genietbaars in zitten?

avatar van Reinbo

Zal mogelijk met de teleurstelling te maken hebben dat het niet in de buurt komt van het niveau van 1. Zat volgens mij ook weinig gore in en het is allemaal veel te flauw en langdradig in mijn herinnering....

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Ik vond vooral deel 4 langdradig, maar dat kwam omdat de humor mij daar minder aanstond. Zal het omgekeerde het geval zijn bij jou. Toch zou ik je aanraden deze eens nog een keer te bekijken. Vooral in het begin is er toch voldoende gore en het stuk in Tokyo is gewoon hilarisch

avatar van dominion

dominion

After a long day of crime fighting, I like to play a little basketball.

Leuk.

Heb hem eindelijk eens gezien want hier keek ik heeel erg lang naar uit.

Het begint weer met erg bloederige moorden waar toxie weer eens een paar criminelen kapot slaat .

Het kostuum van Toxie blijf ik ook echt geweldig vinden en zijn blinde vriendin vind ik ook erg grappig.

Het is wel meer echt pure Humor dan de geniale mix van gore en Humor als deel 1 maar toch is dit wel een erg hilarisch en debiel filmpje.

Sommige dingen zijn wel erg stom en dan ook wel zo stom dat het echt super grappig is en de humor is erg droog.

Het gedeelte in Japan vond ik werkelijk geweldig.

Dit was weer een geweldig Troma werkje maar lang niet zo goed als het eerste deel maar toch wel erg leuk voor een keertje.

Als je niet zo van gore houdt maar meer van debiele Humor zal je dit wel een geweldig filmpje vinden .

En nu op naar deel 3 en dan heb ik ze eindelijk alle vier gezien.

3,5

avatar van jipt

jipt

Begin is erg leuk en grappig, de rest niet (op de vissenneus na), snel vergeten

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Jammer, vreselijk niet leuk 2e deel. Waar de uitwerking in het 1e deel regelmatig nogal briljant is, werkt het hier voor geen meter. Vreselijk slecht acteerwerk, ook al op zo'n niet leuke manier, domme personages, achterlijke humor (?) en de creativiteit die Herz en Kaufman voor het 1e deel wel uit hun mouw wisten te schudden, blijft hier totaal weg. Inspiratieloos en dom. Dikke onvoldoende.

avatar van FillumGek

FillumGek

Toch wel ondergewaardeerd. Natuurlijk, vergeleken met het hilarische eerste deel is het een stapje minder, maar ik kon me er nog steeds mee vermaken.

Intro is al erg leuk waarbij de nodige, volslagen belachelijke badguys door Toxie verpulverd worden. Een aantal moorden creatief, sommige smerig en een aantal weer cartoonesk. Jammer dat de film buiten deze paar toffe kills verder weinig bloed en smerigheid bevat.

Personages zijn weer hopeloos lachwekkend; soms erg grappig, maar net zo vaak zo onleuk dat het gênant is. De humor lijkt vaak regelrecht uit een tekenfilm te komen. Dat het geheel in Tokyo afspeelt is als Japan-fan een leuk gegeven, maar toch mis ik het sfeertje in Tromaville een beetje.

Geslaagd vervolg dus in mijn ogen en op naar het volgende deel.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Hij kan niet tippen aan het origineel, maar hij is wel weer erg leuk. Het is gewoon weer heerlijke, complete nonsens. Werkelijk alles word ingezet om Toxie te stoppen, wat voor erg leuke scenes zorgt, zoals een scene waarin een lilliputter door Toxie vervormd word tot een basketbal. Erg leuk bedacht en heerlijk fout.