• 9.378.652 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Kenneth Branagh en Bill Nighy

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 22 januari 2009

Plot Valkyrie

"Many saw evil. They dared to stop it."

Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.

Claus Schenk Graf von Stauffenberg

Erich Fellgiebel

Carl-Friedrich Goerdeler

avatar van markie1978

markie1978

IK vraag me wel eens af wat er gebeurt zou zijn als Hitler echt gedood werd door een aanslag. Dan was er geen verdeling tussen west en oost in Europa geweest. Het rode gevaar zou misschien sterker zijn geweest, en was Nederland misschien ook wel een communistisch land geworden, er is dan immers geen dreiging voor de russen van Amerika. Dus je weet nie wanneer je beter af bent. Mensen zeggen wel eens dat ze terug willen in de geschiedenis en dan Hitler om het leven brengen, maar of dat het dan beter zou worden????

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

markie1978 schreef:

En wat was er gebeurd als de nazi's hadden gewonnen?

Geen Koude Oorlog, Palestina-conflict, Al Qaida en 11 september.

Wel een facistische staat zoals in 1984, V For Vendetta en Equilebrium.

Er is hier een film over genaamd Fatherland, met Rutger Hauer in hoofdrol.

avatar van boozebelly

boozebelly

• 1908 stemmen

Al DeNiro schreef:

En wat was er gebeurd als de nazi's hadden gewonnen?

Geen Koude Oorlog, Palestina-conflict, Al Qaida en 11 september.

De wereld zou niet zo overbevolkt zijn als nu, wat het milieu ook weer ten goede komt. Overal ruimte en frisse lucht

Véél minder (of zelfs geen) oorlogen vanwege diverse geloofsovertuigingen.

De jeugd zou tegenwoordig een stuk gedisciplineerder zijn opgevoed (welliswaar gehersenspoeld maar toch...)

Maar deze voordelen wegen natuurlijk bij lange na niet op tegen de nadelen, die als het goed is wel bij iedereen bekend zijn.

Daarbij had ik wel eens willen zien of het nazi-regime zo lang stand had gehouden als ze gewonnen hadden. Mensen beschikken namelijk godzijdank over een afweermechanisme tegen onderdrukking.

avatar van BobdH

BobdH

Stephan schreef:

Als Magnolia-fan weet je dat je hier onzin uitkraamt.

Nee, dat weet ik niet. In Magnolia is hij erg goed gecast; zijn type acteur en houding is precies wat de rol, in al zijn arrogantie, nodig had. In Valkyrie is dat echter niet op zijn plaats. Cruise weet hier totaal niet te overtuigen.

Dan nog kan een acteur een paar keer overtuigen, mits gecast in de juiste rol, en verder gewoon slecht of middelmatig zijn. In Interview With The Vampire vond ik hem bijvoorbeeld ook erg goed.

Stephan

Ik vind hem eigenlijk altijd wel overtuigen. Dat arrogante helpt hem vaak in de juiste rollen (Collateral, the Firm, a Few Good Man, Eyes wide shut, Jerry Maguire) maar juist de kwetsbaarheid daarin zet hij vaak goed neer. (hoogmoed komt voor de val - type rollen)

In tegenstelling tot anderen vond ik hem in War of the Worlds ook overtuigen als jonge-vader-die-niet-weet-hoe-hij-met-kinderen-om-moet-gaan.

Helaas hebben een hoop mensen een vooroordeel over Tom vanwege zijn privé overtuiging. Als acteur staat dat voor mij los van zijn kwaliteiten. Net zo goed als dat ik Jon Voight ook een geweldige acteur vind, maar hem privé uit zou lachen.

Cruise is nog steeds één van de weinige acteurs die een film kan maken of breken. Hij is nog steeds de grootste op dat punt. Clooney, Hanks en Pitt komen nog niet in de buurt.

Dat zegt in deze business echt wel iets over zijn kwaliteiten.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Deze wou ik graag zien.. De Tweede Wereldoorlog is echt een super onderwerp natuurlijk, altijd boeiend vind ik. Tom Cruise en Bill Nighy hadden hier erg goede rollen, en de scenes waren best indrukwekkend. Over het algemeen een mooie film. Binnenkort ook maar eens de oude versie van Diary of Anne Frank proberen.. Deze was in ieder geval goed en vermakelijk.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Langweilig und öde. Es gab keine Spannung, vielleicht weil einige sehr bekannte Amerikanische und Englische Leute die Deutsche Sprache kaum unter ihrem Knie hatten. Und ich konnte kaum glauben dass sie alles gemeint haben was sie machten wollten. Ik denke ich mach hier auch am besten Schluss!

avatar van Robbie H

Robbie H

Goeie film en erg leuk dat alle berichten die mensen plaatsen in het nederlands zijn dan is het teminsten voor iedereen te volgen.

Stephan

Herrgothimmelnochmal Rokuro. So geht unser Deckmantel doch hoch...

avatar van megaman

megaman

Beetje fout dat ze van die typisch Engelse acteurs in deze film hebben gestopt Heil Hitler...do you want a cup of tea?

avatar van RonMathijs

RonMathijs

Niet spannend genoeg en daarbij haat ik het als gewoon duitsers amerikaans praten want dat maakt de film zo nep!

ILDIB

Wat een onnut saaie film. En dat vreselijke nepengels met accent door niet duitse acteurs. iekh. Wederom een tom kijk mij eens interessant doen cruise film. Enkel 25 min zijn de moeite waard.

Stephan schreef:

In tegenstelling tot anderen vond ik hem in War of the Worlds ook overtuigen als jonge-vader-die-niet-weet-hoe-hij-met kinderen om-moet-gaan.

Dat zegt in deze business echt wel iets over zijn kwaliteiten.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik 100% lijnrecht tegenover je staat. Cruise heeft een hele goede manager gehad en daarmee is ie rijk geworden. Met dat geld heeft ie goede films gekocht en de hoofdrol gespeeld. En NOOIT maar dan ook NOOIT heeft ie kunnen overtuigen in die films. Tis gewoon een flapdrol met waardeloze kwaliteiten die zijn eigen films produceert. Goede films met waanzinnig slechte acteerprestaties. Cruise is goed in 2 films: Top gun en Jerry Maguire. Voor de rest is het protserigheid 1e klas. En in wotw was het abonimabel, de hopeloosheid waarmee ie een tormented vader wilde neerzetten. verschrikkelijk gewoon.

Stephan

Ik vind hem briljant. Eenzame hoogte. Geweldige uitstraling, overtuigend spel en perfecte kop.

Zo... nu jij weer...

Zo... nu jij weer...

Uitstraling heeft ie niet want hij heeft maar 1 look, half opkijken met een kijk mij eens glimlachje. O ja en als ie emotie moet spelen heeft ie zon wateroog.

Overtuigens spel, allesbehalve. Nooit geen oscar terwijl ie wel in grote films zat, dat zegt genoeg.

Endie kop, tsja., dat is persoonlijk, ik vind het niks.

Eenzaam slecht ja.

Betere acteurs die veel diversere rollen aankunnen:

Kevic spacey, kevin costner, sean connery, russel crowe, sean penn, ed norton.

Wat mij betreft zit cruise in hetzelfde zwakke hoekj als keanu reeves en richard gere, acteren op looks en niet op kwaliteit.

ehs21

Ik vond het best een aardige film. Het gaat om een waargebeurd verhaal en ik heb niet het idee dat er erg veel 'hollywood' aan toegevoegd is. Nou moet ik ook zeggen dat ik niet superveel over de aanslag weet, wel eens een documentaire gezien op discovery maar de details daarvan kan ik me niet meer herinneren. Enige is dat ze wel een wat robuustere tafel hadden mogen nemen, want wat ik me nog wel herinner is dat die de grootste klap heeft opgevangen en dat het daarom fout ging. Hier zien we echter een soort Ikea tafel die misschien 2cm dik is. Ook de verandering van locatie (met ramen dus kon de luchtdruk ergens weg) zal meegespeeld hebben en had wellicht iets beter uitgelegd kunnen worden. Tenslotte vond ik die 1e aanslag die niet doorging een beetje raar. Wat als ze "ja ga toch maar door" gezegd hadden? Die kamer liep immers al leeg voordat Stauffenberg uberhauptde bom op scherp had kunnen zetten, en dan duurde het nog minimaal 5 min voor ie af zou gaan.

Verder mooie locaties, decors en kostuums en ook het acteerwerk is ruim voldoende. 4*

avatar van Freckles

Freckles

Dinsdag middag op Prime Action.

avatar van Melkor

Melkor

boozebelly schreef:

Haha as if. Eén woord: religie. Game set match

avatar van Chaos Industry

Chaos Industry

Goed acteerwerk.

Met een aantal bekende acteurs die allen stuk voor stuk goed presteerde na mijn mening.

Toch geef ik het drie sterren. Waarom?

Omdat het verhaal me niet erg bleef boeien. Een aantal keer heb ik gewoon om me heen lopen kijken op zoek naar de klok, 'Ow, nog zo lang'. En zodra dat gebeurd in een film, is er iets niet goed.

Misschien is het mijn type film niet, wat best zou kunnen gezien ik niet al te veel met historische gebeurtenissen omtrent de tweede wereldoorlog heb.

3,0 Sterren

avatar van GuyB

GuyB

Gefaald.

Nergens geloofwaardig of spannend. PT Anderson (regisseur Magnolia) is tot nu toe de enige die Cruise écht liet acteren.

avatar van van duijn

van duijn

De film zit bovendien ook vol met fouten.

ehs21

Dat zeg je nu al voor de 2e keer maar je geeft verder geen voorbeelden.

avatar van sofripa

sofripa

Ongeacht wat een ieder, in negatieve zin dan, roept. Dit is een prima biopic van von Stauffenberg. Cruise speelt voor zijn doen keurig ingehouden en met de nodige respect voor deze historische figuur.

Blijft uiteraard jammer dat Hitler niet dood was door de mislukte aanslag. Had een boel ellende bespaard. Net geen 4 sterren

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

van duijn schreef:

De film zit bovendien ook vol met fouten.

Bedoel je historische fouten of van die typische film-fouten?

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

kijkt geloofwaardig weg , hele spanningsfeer komt wel goed over.

avatar van Ed.B

Ed.B

Het is een bekend verhaal voor iedereen die zich een beetje in de tweede wereldoorlog verdiept heeft, of wel eens naar history/discovery channel kijkt. Daardoor word het nooit echt spannend, wat jammer is omdat de film goed in elkaar steekt.

avatar van maerk

maerk

Deed me niets.

Gewoon niet interessant. Mede doordat je de afloop al weet en de film heeft helemaal niets eigens of speciaals. Visueel soms wel aardig en de cast mag er zeker wezen, Tom Cruise levert de minst indrukwekkende prestatie. Duitsers die Engels praten, daar heb ik geen problemen mee, maar Hitler Engels laten praten is toch not done in mijn ogen.

2*.

avatar van Whunter

Whunter

Net kinderen die een toneelstuk opvoeren!

Gewoon een waardeloos piece of shit!

En jah het kan nog slechter in mijn ogen, dus toch nog 2 punten.

ehs21

Argumentatie kan ook slechter in mijn ogen, maar het scheelt niet veel.

avatar van harribo

harribo

De eerste 45 minuten vond ik wat slaapverwekkend.

Daarna werd het een stuk beter en het einde was ook erg goed.

Daarom 3,5. Geen topper maar redelijk goede film.