• 9.378.137 stemmen

Met onder meer: Tom Cruise, Kenneth Branagh en Bill Nighy

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 22 januari 2009

Plot Valkyrie

"Many saw evil. They dared to stop it."

Claus von Stauffenberg (Tom Cruise) staat dichtbij Hitler en is een dienaar in diens Derde rijk. Maar Stauffenberg walgt van de misdaden van de nazi-regering. Hoe langer hij de gruwelijke misdaden meemaakt, des te meer hij inziet dat Hitler een enorm gevaar vormt. Hij besluit samen met enkele andere officieren Hitler om te brengen door een aanslag op hem te plegen.

Claus Schenk Graf von Stauffenberg

Erich Fellgiebel

Carl-Friedrich Goerdeler

avatar van Phoenix

Phoenix

Hmmnee, Singer probeert juist angstvallig zijpaadjes te vermijden en dendert in een rotvaart naar de anticlimax toe. Natuurlijk houdt Valkyrie bij de aanslag niet gelijk op, maar dat was ook de bedoeling van Von Stauffenberg niet.

Maar voor de rest vertelt Singer toch bijster weinig eigenlijk.

avatar van MyrecK

MyrecK

Zeker de moeite waard om te zien. Jammer dat Carice van Houten niet een grotere rol had. Fijn dat er een film is die ook eens de andere kant van het hele verhaal belicht. Het blijft echter wel echt Hollywood!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

een goede film met een goed verhaal. toch had ik wat moeite met Tom, wat het precies was weet ik niet. maar Tom in een engelstalige 2de wereldoorlogsfilm die zich in duitsland afspeeld met alleen maar duitsers in het verhaal? tja, heb ik wat moeite mee. zoals ik al meer las, te veel hollywood!

wel moet ik onze 2 nederlandse poppedopjes complimenteren met hun verschijning! Clarice mocht zoenen alsof het een lieve lust was, maar vergeet Halina Reijn niet die een geweldige typende en bellende Margarethe von Oven speelde en Clarice misschien wel voorbij speelde! als er voor hun geen mooie toekomst is weggelegd! en dat meen ik echt...!

geen slechte film, maar echt aangrijpend......? nee. hij was wel 2 keer spannend!

3.5

avatar van selientje

selientje

grappig dat een nederlandse actrice als carice van houten in een film speel t me ttom cruise

avatar van Findecano

Findecano

Net terug van Valkyrie in de bioscoop. Dat zijn 123 minuten die ik nooit meer terugzie! Een Nazi-film waarin alleen maar Engels gesproken wordt? Oh mijn hemel...

avatar van Quido

Quido

Oppervlakkige en rechtlijnige vertelling over één van de meest enerverende gebeurtenissen uit de geschiedenis. Valkyrie volgt het origineel vrij nauw, maar schuift de (ook al niet bijster veel) diepgang en achtergronden van die prent terzijde - waarschijnlijk ten gunste van Cruise. Deze kan dan haast ook niks fout doen door het vlakke karakter dat hij speelt. Van Houten speelt - ietwat geforceerd - diens mooie vrouw, die met wat pijnlijke blikken en trillende oogleden of lippen de vrouwelijke kijker identificatiemogelijkheden moet geven voor onvervalst melodrama op het eind. Reijn doet het wat dat betreft beter. In de paar scènes die ze heeft, weet ze haar karakter een relatief grote mate van menselijkheid mee te geven. En nu we toch bezig zijn: ook de rest van de Zwartboek-cast speelt degelijk (zijn de archetype Nazi's/oorlogsfiguren gevonden?). Valkyrie is een op de Hollywood leest gemaakte film, die aardig wegkijkt, maar absoluut nergens in uitblinkt.

Findecano schreef:

Stom argument. Dat had je kunnen weten he met alleen maar Engelstalige acteurs. Of had je verwacht dat ze allemaal even een spoedcursus Duits hadden gedaan?

avatar van Rudeo

Rudeo

Begint langzaam zonder veel spanning wat je toch niet verwacht van een hollywood thriller. 2e helft van de film gebeurt duidelijk het meest en toen kwam ik ook echt in de film. Maar eigenlijk het belangrijkste: voegt deze film iets toe aan het oorlog genre?

Voor mij was het veel herhaling en weinig orginaliteit kwa verhaal. Wel ligt de nadruk in de film vooral op de nazies die tegen hitlers regime waren en die invalshoek ben ik niet vaker tegengekomen in hollywood producties. Voor de rest is de film gewoon op niveau, maar was voor mij wat te standaard.

Rudeo schreef:

Uh, Schindler's List iemand?

avatar van Wouter

13 in een dozijn.

avatar van Macmanus

Macmanus

En is die echt zo klein?

avatar van gotti

Een flinke tegenvaller. Het moet toch gezegd worden dat het bij vlagen enorm storend is dat er Engels gesproken wordt. Dit wordt wel op een inventieve manier 'opgelost' aan het begin van de film, maar als dan even later grote nazi topstukken met een enorm Brits accent hun mond open trekken levert dit toch net wat te veel in met betrekking tot de geloofwaardigheid.

Daarbij viel me vooral op wat voor ontzettend overbodig personage Carice van Houten eigenlijk speelt, alhoewel ze hier zelf vrij weinig aan doen kan. Waar Van Houten erg dient in te spelen op de emotionele kant van Cruise is dit nergens terug te zien in wat voor scène dan ook. Van Houten hobbelt wat achter Cruise aan, de twee zoenen enkele keren en dan is Van Houten alweer weg, om toch nog even uit haar auto te rennen en haar geliefde(?) man nog even te zoenen. Dit enorm slappe gebaar vanuit Van Houten -want het is juist Cruise die achter háár aan dient te gaan om een krachtiger personage te worden- zorgt ervoor dat het me verder geen ene reet kon schelen wat er precies met haar zou gaan gebeuren.

Daarentegen is de rol van Halina Reijn -ook al is ie wat summier- vele malen interessanter. Op de ijkpunten in de film is namelijk dit personage wél aanwezig, waar Van Houten er niet is. En waar van Houten op een enorm passieve manier in dienst staat van het Cruis personage, doet Reijn dit op een veel actievere manier. Het kon me dan ook veel meer schelen -alhoewel ik de onbelangrijkheid hier natuurlijk ook wel van inzie- hoe het met haar af zou lopen.

Buiten dat is Valkyrie best een vakkundig gemaakte film, alhoewel het plot toch net niet genoeg weet te boeien, doordat je de verloop van het verhaal eigenlijk al weet. Jammer, want ik heb hard mijn best gedaan om de film wel goed te vinden, maar het mocht helaas niet baten.

avatar van el padrino

el padrino

bla bla bla altijd bij moviemeter. 4

avatar van gotti

Vooral veel bla bla bla bij el padrino...

avatar van Wouter

Macmanus schreef:

En is die echt zo klein?

Viel me nog mee.

Rudeo schreef:

Moet ik eigenlijk nog nodig zien, is dat een hollywood productie?

Ja.

avatar van Rudeo

Rudeo

dat is een erg snelle reactie

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Het Kan nog sneller hoor.

avatar van Hannibal

Hannibal

Die Halina toch, zo'n jurkje dragen met zulk slecht weer.

avatar van Jason28

Jason28

Beetje jammer dat dit mooie verhaal echt weer zo`n hollywood productie is. Nog erger dat die vervelende ras amerikaan Tom Cruise von Stauffenberg speelt. Ik ben bang dat deze film niet voor mij besteedt is ook al ben ik gek op WW2 films.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

ziet er een boeiende film uit, zal ik binnenkort eens moeten gaan kijken

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Echt een mooie film. Historisch verantwoord en lekker spannend. De acteurs zijn allemaal super.

avatar van ralfsjam

ralfsjam

voor die gene die van oorlogsfilms houden.... "The Boy in the Striped Pyjamas 2008"!

gaat ook over goede en foute duitsters, schuldgevoel etc. geen hollywood aanwezig...

avatar van lechim

lechim

de film boeit van begin tot eind en de spanning word goed opgebouwd met soms een heel klein grapje tussendoor.

krijgt van mij geen 5*, omdat die met duitse taal mooier was geweest

avatar van Statiegeld

Statiegeld

Draak van een film. Echt.

Totaal geen interessant verhaal, hoewel het uitgangspunt me best aansprak. Het lukt gewoon echt nergens. Daarnaast is het, zoals ik al eerder heb gehoord, allemaal erg oppervlakkig, alles gebeurde gewoon maar zonder enige diepgang of spanning. Het raakte me gewoon allemaal niet. Dit kan misschien verklaart worden door de rollen in deze film. Tom Cruise doet het best wel goed, de Nederlandse meisjes vallen ook nog wel op maar alle overige personages zijn zo gewoon zo saai en nietszeggend. Daarnaast kan ik me niet echt zo ergeren aan het Engels in een Duitse setting maar wel als de 'Duitsers' eruit zien als Britten die net van golfbaan komen lopen. Daarnaast ook niet een bepaald 'een lust voor het oog'. Alleen die scene dat de grammafoonplaat van boven werd gefilmd was een lichtpuntje.

Eigenlijk vond ik helemaal niks goed aan deze film maar het is wel vakkundig gemaakt, dat is eigenlijk het enige.

avatar van consilleri

consilleri

Hitler met een engels accent, tja

Voor de rest een vermakelijke film waar je geen moment op je horloge kijkt. Bovendien aardige SE.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Afgezien van het feit dat de gehele film in Engels gesproken wordt, en men dit even terzijde moet leggen; moet ik zeggen dat Valkyrie zeer geslaagd is! Cruise speeld de rol van Stauffenberg zeer overtuigend. Het verhaal wordt zeer kompakt en snel verfilmd, waaardoor het geheel alles behalve saai oogd.

Ik had eerder zo mijn twijfels over deze film daar de geschiedenis over Stauffenverg weliswaar heldhaftig is, maar voor verfilming, leek me dit dus helemaal niks. Had dus niet verwacht dat Valkyrie zo goed zou uitpakken.

Alle bombarie rondt Carice Van Houten is om niks, want mevrouw speeld dus letterlijk een nevenrolletje naast uncle Tom, en is eigenlijk niet noemenswaardig.

Al in al, een zeer geslaagde film, ondanks het feit dat het geheel in Engels gesproken is, en zo ietwat van de sfeer ontneemd.....

avatar van Nasir

Nasir

De film is heel vakkundig gemaakt en de spanning wordt goed opgebouwd. Dat er engels gesproken werd ipv duits stoorde ik me ook niet zo aan. Er zit weinig tot geen diepgang in de personages. De film hield m'n aandacht de volle twee uur daarentegen wel vast.

Ik geef'm een 3

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Ik heb gisteren de film gezien. Een heel erg goede film, beter dan de Duitse versie: Operation Valkyrie.

De details worden allemaal goed overgebracht en iedereen acteert gewoon goed en fantastisch. Het enige nadeel is dat de Duitsers Engels spreken. Vooral dat accent van Hitler in de film... jezus...

Een goede, spannende, mooie, bijzondere, superieure Tweede Wereldoorlogs film uit 2008-2009. Dat sommige mensen het nog steeds flikken om zulke goede oorlogsfilms te maken, deze wordt zeker weten een klassieker.

avatar van Thomas

Thomas

Redelijke film die duidelijk wordt gedragen door de kop van Tom Cruise..