Genre: Avontuur / Drama
Met onder meer: Steven Strait, Camilla Belle en Omar Sharif
Releasedatum: 13 maart 2008
Bekijk via Videoland
Plot 10,000 BC
"The legend. The battle. The first hero."
D'Leh, een 21-jaar oude jongeman, leeft in een primitieve stam 10.000 jaren voor Christus. Zij overleven door het jagen op mammoeten die eens per jaar door hun gebied reizen. D'Leh heeft bepaald niet veel aanzien in de stam, maar droomt heimelijk van prinses Evolet die ver buiten zijn bereik is. Maar wanneer de jagers van de stam en de prinses gevangen worden, realiseert D'Leh zich dat het tijd voor hem is om in actie te komen, voordat zijn stam zal uitsterven.
D’Leh
One-Eye
Moha
Lu’Kibu
lillou
vond het een hele goede film, behalve het einde...
was weer clichéverhaal ... en ze leefden nog lang en gelukkig...
maar voor de rest goed verhaal, goede special effects...
Die Romantic
Film is nogal saai wat mij betreft! Bij sommige scenes shrok ik wakker en had ik er toch nog aandacht voor. Ma voor de rest heb ik meer gedagdroomd 1.5*
angerona
Echt een doodsaaie film. Ben 2x bijna in slaap gevallen.
Het einde maakte het nog een beetje draaglijk.
Wel veel knappe acteurs
Van mij 0.5
girl-89
hele mooie film!
echt heel gaaf gemaakt..
ook leuk dat al die jaartijden door elkaar waren..
ik hoorde dat er niet veel in de film werd gepraat, maar dat bleek heel erg mee te vallen..
*3,5
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Het grote mankement van deze film is het acteerwerk, dat erg dramatisch is. Voor de rest hoor ik een ieder over het verhaal klagen, maar is het verhaal nou zoveel slechter dan de gemiddelde Hollywood film (binnen dit genre)? Nee. De computer animaties (op de sabeltijger na) zien er goed uit, vooral de scenes met de mammoets.
Deze film kan je - mede door de acteerprestaties - niet beetpakken en een mooie film wordt het dan ook nooit. Emmerich moet het hebben van de computer animaties en daarin is hij wel geslaagd.
Een nipte 3 *.
skopje
geweldige film is dit. Er zitten wel foutjes qua tijd in(bv. egyptenaren in het jaar 10.000 voor christus) maar zie door het af en toe iets minder acteer werk heen. De specialeffects zijn super en beeld ook. De mensen die hier bij slapen zoals (sommige zeggen) zijn chronisch vermoeid.
Beeld is geweldig
Acteerwerk is matig
Verhaal is niet echt verrassend
Maar de acties zijn dus echt heel erg goed.
Martijnnn
Ik heb geen geweldige special effects gezien, alleen die masale scene op het einde was goed.
T.Bos
De moeite waard om in de bios te zien, vooral die majestueuze mammoeten. Goed verhaal, boeiend tot het eind. Goede acteerprestaties en de computerbeelden heel goed verwerkt met de live beelden. Doet de geschiedenis op een originele manier tot leven komen. Prachtige actiescènes. Wel voorspelbaar en te mak af en toe, dat klopt niet met die machtige ongetemde wildernis van 10.000 B.C. Daarom halfje eraf.
A*V
Ik vond het echt een van de slechtste films die ik sinds lange tijd gezien heb. Droevig verhaal en matig uitgewerkt. Ik vond het nog wel aardig hoe het in beeld werd gebracht hoe die piramides nou eigenlijk gemaakt werden. Maar die tijger die ergens nog iets belangrijks leek te hebben, sloeg echt nergens op. De opbouw was zeer matig. Plots komen er mensen die iedereen ontvoeren en er een quest gestart wordt om ze terug te halen. Te slecht voor woorden. Ik kreeg heel erg het gevoel dat het hier en daar een Lord of the Rings rip off was, alleen dan een hele matige.
2 **
Coop
Erg saai, ben bijna de cinema uitgelopen.
Dit kon zo een goede film worden, jammer...
pcvh1978
deze vandaag in de bios gezien.!!
En ik vond deze film zeer vermakelijk, en erg goed!
Mooie beelden etc!!
En in de bios is het natuurlijk allemaal wat heftiger en mooier als op tv! Maar zeker wel een bioscoop waardige film.
leuk genre!!
alleen jammer dat de oermensen er zo verzorgd uit zien.
witte tanden, mooie contouren, strak lichaam etc!!! en engels is natuurlijk de voertaal de 10.000 jaar geleden voluit gevoerd werd
haha
maar dat mocht de pret niet drukken!!
Johnlo
Een 2.0 voor de special effects..
Verhaallijn was zeer droevig..Kan iemand mij vertellen of ze destijds ook mascara gebruikten?
dragje
deze vandaag in de bios gezien.!!
En ik vond deze film zeer vermakelijk, en erg goed!
Mooie beelden etc!!
Hm, die 5* die je geeft is ook prehistorisch te noemen gezien het gemiddelde
L. luchtloper
Mooie film inderdaad met mooie opnames met spannende opnames waaronder de 'Grote Volgels' en de 'Speertand'.
De piramides van Gizeh 10.000 jaar voor Christus!?
De oudste piramide is de piramide van Saqqara, de beroemde trappiramide van koning Djoser en die is 8000 jaar geleden gebouwd.
christian
vandaar mijn twijfel en mijn 2,5
niet 8.000 maar bijna 5.000 jaar geleden.
Martijnnn
vandaar mijn twijfel en mijn 2,5
De film is 100% niet historisch, en dat wil het ook nergens zijn...
j_u_u_l
Een 2.0 voor de special effects..
Mascara en make-up is voor zover het bekend is door de egyptenaren voor het eerst gebruikt. Archeologische vondsten uit het oude Egypte hebben aangetoond dat de mensen in die tijd hun oogleden kleurden met Malachiet (een blauwgroene minerale stof) en een koollijntje om hun ogen. Dat deden ze omdat ze toen dachten dat ze daardoor oogziektes (zoals bijv. Trachoom dit is ‘n bindvliesontsteking van het oog) konden voorkomen.
Aangezien volgens de makers van deze film de egyptenaren er toentertijd al waren, hebben ze dus ook al mascara op!
joowoo1
ik vond de film mooi en boeiend. Volgens mijn idee gaat het helemaal niet over piramides bouwen, maar over de torenbouw van Babel.
christian
hmm dat ik ga eens uitzoeken. dat zou namelijk een hoop verklaren.
De vraag is dus uit welk jaar de toren van babel gemaakt zou zijn.
SouthParkFan
droevig slechte film
vaag verhaal, vage beesten, vage acteurs en vage poster. die tijger komt namelijk maar 30 sec. in beeld in totaal. totale onzin. mijn eerste stem was 2.5. daarna 2.0 maar nu verlaag ik hem toch naar 1.5 als ik er goed over nadenk. t'Is zonde van mijn geld geweest. in de bios had ik er beter aan gedaan gewoon naar huis te gaan.
red bull
ja jammer van die tijger (ze hadden er zoveel tijd ingestoken volgens hunzelf) had verwacht dat die nog een paar keer terug zou komen, maar nee hoor... jammer...
Charmbracelet
Goshh wat 'n drama... heb er geen woorden voor! Toen ze elkaar op 3-jarige leeftijd al eeuwige trouw beloofden dacht ik al echt oh pleeez
Deze film hoef ik echt noooit meer te zien.
EspenSGX
Goeie film! Wordt hier trouwens gesproken over Egyptenaren die de piramides laten bouwen, maar in een bepaalde scene in de film is een kaart te zien waarop een groot eiland voor de noord-oostelijke kust van Afrika te zien is. Er wordt ook gesproken over dat de almachtigen van een land kwamen dat door de zee werd verzwolgen. Zouden dan deze "Almatigen" dan wel eens niet van Atlantis afkomstig kunnen zijn?
EspenSGX
Ja en daarom heeft de hoofdpersoon een tolk
EspenSGX
De film is 100% niet historisch, en dat wil het ook nergens zijn...
Wordt het ook een beetje bui dat gezeik over historische correctheid. Emmerich zelf heeft al tig keer geroepen dat de film dat helemaal niet als bedoeling heeft.
sporthaas
droevig slechte film

Misschien volgende week weer verhogen? En week daarna weer een keer omlaag. Mosschien moet je alle 5 sterren af....

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video

Oorlog / Actie, 2005

Goal!
Drama / Sport, 2005

Drama / Misdaad, 2008
jagerinheemsfemale loverpyramidmammothsapient mountain villagestone agefighterprimitive time saber-toothed tigerprehistoric adventure