Genre: Fantasy / Avontuur
Speelduur: 96 minuten / 107 minuten (unrated)
Alternatieve titel: De Spiderwick-Kronieken
Geregisseerd door: Mark Waters
Met onder meer: Freddie Highmore, David Strathairn en Mary-Louise Parker
Releasedatum: 12 maart 2008
Plot The Spiderwick Chronicles
"Their World Is Closer Than You Think"
De tweelingbroers Jared en Simon verhuizen samen met hun moeder en zus Mallory naar het oude landhuis van hun tante, Villa Spiderwick. Daar ontdekken de kinderen al snel een geheime bibliotheek, waar ze een mysterieus boek vinden. Ze maken ook kennis met een kobold die in het huis woont en die de kinderen het leven zuur maakt. Deze kobold waarschuwt de kinderen wel het boek dat ze gevonden hebben te verbranden, want anders zouden zij weleens in grote problemen kunnen komen. Zijn waarschuwing lijkt echter te laat te komen...
- Trailer (YouTube)
- The Spiderwick Chronicles (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Aunt Lucinda Spiderwick
Arthur Spiderwick
Hogsqueal (stemrol)
balosa
jammer de de (fantasie) characters niet dieper zijn uitgewerkt, het verhaal vind ik iets te dun en over het algemeen gebeurt er ook niet veel, mijns inziens had er toch wel meer ingezeten, wel een leuke film voor de kinderen
Timecop
Mooie fantasy/ adventure. Naar mijn mening beter als de chronicles of narnia. Deze was nooit irritant, narnia wel.
Carlos Olivera
Film die echt de moeite waard is. De vergelijkingen met Narnia hier bij de commentaren kan ik niet helemaal plaatsen omdat het toch twee redelijk verschillende stijlen zijn. De "Spiderwick Chronicles" hebben mij in ieder geval overtuigd; goed verhaal heerlijke special effects, en echt spannend. Wat mij betreft mogen er meer familiefilms als deze gemaakt worden!!
Precies wat ik denk!
Joän
Heb de film met de kids bekeken.
Het is een leuke en spannende fantasiefilm.
Een film met toch wel mooie special effects.
Als je een liefhebber bent van Harry Potter en Narnia, films die in de categorie fantasie / familie films thuis hoort, dat is deze ook een echte aanrader.
Deze film krijgt een dikke 4*
eduwatje
ik vond deze film helemaal geweldig.
ik was even bang dat het een tegenvaller zou worden, omdat dat bij meerdere films tegenwoordig zo is, maar het tegendeel is waar.
de film ligt inderdaad in de categorie van de harry potter en narnia, gezien de fantasie in de film.
ook van mij een verdiende 4*
GGG
Mooie film die een beetje een mix is tussen Labyrinth, Narnia en Gremlins! De moeite van het huren of zien in de bioscoop waard!
hkoster16
heb hem gezien. kan me niet vinden in dit soort films. was wel goed
maar niet mijn smaak. meer een kinderfilm. kan het niet volgen dat volwassen mensen zich aan dit soort films kunnen vergapen.
misschien ben ik te nuchter van aard. moest er om lachen. dat was wel de moeit waard.
Ruben. K.
Erg leuke film, ben zelf 24 maar kon hem toch zeker wel waarderen.
Inderdaad, veel scenes veraden het feit dat het hier een film voor oudere kinderen betreft maar des al niet te min kan een after-puber als ik hier wel van genieten.
Leuke special effects die de fim, zelfs voor mij, geloofwaardig maken.
flyer
Leuke film maar in vergelijking met de golden compas of the chronicles of narnia vind ik deze toch beduidend minder.
tal1b
net onder het gemiddelde, voor kinderen is deze leuk.
het geschreeuw is wat irritant, van de zus en moeder.. en die tweeling konden wat meer acteerlessen gebruiken.
special effects is wel grappig gedaan.
ken1976
verrassende film! ik had me al ingesteld op een kinderfilm maar ik moet zeggen dat de film reuze meeviel.
Je kan hem niet vergelijken met Narnia of the golden compass want hierin kan deze film echt niet tippen.
Maar de film kijkt lekker weg en de kinderen akteren best goed
De special effects zijn aardig.
kortom 3,5 sterren voor deze vermakkelijke film voor jong en oud!!
alegondatje
vermoeiend hoor al die negatieve recensies met verwijzingen naar andere films.
"het lijkt op die film maar dan slechter "
Sorry hoor maar ik wordt daar zo moe van....
M.I is elke film een op zich staand project die als zodaning moet worden gezien.
En natuurlijk is er altijd wel een element die in een andere film trerug te vinden is maar ja .....objectief zijn is niet makkelijk.
Ik vond het een mooie film met goede acteurs. Naast dat het een fantasie verhaal was had het ook een verwijzing naar real live en dat vond ik heel mooi om te zien.
Zeker de moeite waard om te kijken.
Explosive
SPannende fantasiefilm! mooie specials. Goed verhaal. Zou hem niet met de kids gaan kijken! DIe maffe trol ziet er aardig uit!.
3.5* voor mij
RodneyS
Een stuk leuker dan ik bij voorbaat dacht. Leuk verhaaltje, spannend en ook mooie special effects.
Leuk filmpje om met wat jongere kids te kijken. Niet te jong, kan af en toe nog best eng zijn:P
sofripa
Ik dacht vooraf dat dit weer een lord of the kids zou zijn, echter viel dat reuze mee. Beter te pruimen dan Narnia of de eerste Potterfilm. Noteer mij maar voor 3,5*
Betamax
Mooie film.
De effecten waren fantastisch en het verhaal was spannend.
Alleen die twee jongens wekte wat irritatie bij mij op.
Norma
Tsja, ik ben beduidend minder enthousiast. Highmore doet het wederom leuk, al begint het er nu toch echt naar uit te zien dat zijn schattige kleine jongetjes-imago zijn beste tijd gehad heeft. Maar het verhaaltje an sich vond ik weinig boeiend en sommige fantasyfiguren ronduit irritant. (en een iets te duidelijke kopie uit enkele Potters) Ook het totaal ademt weinig sprookjesachtigs uit; een oud huis en een paar CGI trollen leveren nog geen magie op.
dulcinea
teigetje37
Leuke en spannende familie film, maar niet voor de al te jeugdigen kijkers.
De film heeft enige vergelijkingen met klassiekers zoals The Gremlins en Labyrinth zoals de goblins.
Mooie special effects en een leuk en spannend verhaal.
Heel amusante film.
Waardering: 4 sterren.
stammetje
Echt een hele leuke film. Heb hem nu net gekeken en de film heeft me van begin tot eind erg geboeit. Zit nu wel met een dubbel gevoel. Of de film duurde wat te kort (90 minuten) of ik ben nog veel nieuwsgieriger naar wat er nog meer te vertellen valt over deze wereld. Erg goed geacteerd en zeker 4,5 sterren.
michelbrs
Een erg leuke film, voor jonge kinderen op sommige punten iets te spannend naar mijn mening. Jammer vond ik dat de fantasiewereld niet vaker in beeld kwam, slechts één ritje erheen. Daarmee vond ik het ook jammer dat het verhaal bijna alleen maar in de buurt van het huis afspeelde. De fantasiefiguren hadden ook iets meer uitgewerkt mogen worden. Een vermakelijke film, voor mij 3.5*
Een weinig origineel verhaaltje, maar de uitvoering is eersteklas. Leuke cast, mooie decors en werkelijk verbluffende speciale effecten. Te intens (en bij vlagen zelfs eng) voor de jonge kinderen waarvoor hij bedoeld is, maar dat heeft weer als voordeel dat het materiaal niet zo suf aandoet als The Golden Compass en The Chronicles Of Narnia. Bij vlagen deed de film me zelfs meer denken aan een film als Gremlins. Het tempo ligt iets te hoog, waardoor de film weinig meer is dan een reeks climaxen, maar het is allemaal zo mooi gemaakt dat je dit ook wel weer door de vingers ziet. Binnen het genre in ieder geval dik boven het gemiddelde.
Angrod_Pallanén
Vermakelijk, maar naar mate hij vordert probeert de film te veel verhalen te vertellen waardoor de charme van de eerst helft een beetje verwatert. Jammer, maar de eerste helft en Mary-Louise maken een hoop goed.
3.0
Jan met de pet
Super familiefilm........genoten........toppie.........4,0
Spookje
Erg leuke film met goede effecten en behoorlijk veel spanning, ik heb genoten .....
Sommige scénes zijn voor de allerkleinsten nogal eng maar over het algemeen is het genieten voor de hele familie...
3,5 sterren
mnrk
Ik sluit me zoals veel andere mensen aan bij het feit dat het gewoon een leuke film is.
De special effects zijn goed gemaakt en er gebeurt genoeg tijdens de film.
Zeker een aanrader als je Narnia, Gremlins leuk vindt...
Vreemde
Leuke film.
Niet LOTR leuk, maar meer Harry potter leuk.....
Wel een paar flinke fouten in de film neem bijvoorbeeld de man die 80 jaar weg is en een dochter van 68 heeft...?????????????????
Leuke film een must see voor een fantasy fan
Sutherland
@ Vreemde: zijn dochter is 86 en niet 68.
Heerlijke fantasiefilm! Vond Freddie Highmore erg goed in zijn dubbelrol, de figuren die er in voor kwamen vond ik prima uitgewerkt en de film werkt duidelijk naar een climax toe.
Heb genoten van de film, alhoewel sommige stukken w.s. snel verteld moesten worden.

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan