• 9.373.069 stemmen

The Spiderwick Chronicles (2008)

Fantasy / Avontuur | 96 minuten / 107 minuten (unrated)

Genre: Fantasy / Avontuur

Speelduur: 96 minuten / 107 minuten (unrated)

Alternatieve titel: De Spiderwick-Kronieken

Geregisseerd door: Mark Waters

Met onder meer: Freddie Highmore, David Strathairn en Mary-Louise Parker

Releasedatum: 12 maart 2008

Plot The Spiderwick Chronicles

"Their World Is Closer Than You Think"

De tweelingbroers Jared en Simon verhuizen samen met hun moeder en zus Mallory naar het oude landhuis van hun tante, Villa Spiderwick. Daar ontdekken de kinderen al snel een geheime bibliotheek, waar ze een mysterieus boek vinden. Ze maken ook kennis met een kobold die in het huis woont en die de kinderen het leven zuur maakt. Deze kobold waarschuwt de kinderen wel het boek dat ze gevonden hebben te verbranden, want anders zouden zij weleens in grote problemen kunnen komen. Zijn waarschuwing lijkt echter te laat te komen...

Mallory Grace

Hogsqueal (stemrol)

avatar van Esteban

Esteban

Trailer : http://www.apple.com/trailers/paramount/thespiderwickchronicles/

Veelbelovend! 'k Heb een bemoedigend voorgevoel dat dit geen zoveelste 'Narnia' zal zijn, maar een deftige kindefilm met een donker kantje. En van alle upcoming kindacteurs moet Freddie Highmore wel één van de grootste zijn. Redenen genoeg om hier naar uit te kijken, imo.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Freddie Highmore en Mary-Louise Parker zijn geweldige acteurs, ik weet alleen niet of het verhaal wel ok is.

Trailer is ok, maar de muziek uit de Pirates 2 trailer maakt er meer van dan het eigenlijk is.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Kan interessant worden, of kan erg standaard en flauw worden. Een topper zal het waarschijnlijk wel niet zijn (als ik de trailer zo bekijk).

avatar van eepee

eepee

trailer ziet er veelbelovend uit, ben erg benieuwd naar deze film.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Weer een fantasyfilm die ik moet zien, mijn lijstje begint erg lang te worden. De trailer ziet er fantasievol uit, alhoewel de SE beter kunnen.

avatar van wiehoe

wiehoe

Ik ben erg benieuwd naar deze film. Ik hoop dat het een juweeltje wordt en niet de kant van narnia op gaat.

avatar van valerio2003

valerio2003

narnia is ook leuk!en deze lijkt me ook geweldig:)

avatar van BS

BS

idd goede trailer. nog even wachten ....

Ik hou van dit soort fantasiefilms.

De trailer zag er goed uit.

Heb ook al erg zin in ''The Waterhorse''.

Ben heel erg benieuwd!

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1943 stemmen

Lijkt me een leuk filmpje

avatar van SioM

SioM

weeral meer van hetzelfde... Veel geld tegenaan gooien voor veel special effect, wat dat verkoopt en de rest is bijzaak!

avatar van Blendingmad

Blendingmad

Lijkt me een leuk filmpje voor de zondagmiddag

avatar van theresia

theresia

Een zeer leuk, spannend, fantasievolle film. Ik heb hem samen met mijn dochter van 8 gekeken. Zal haar mening er ook even bijzetten: leuk!!! Ze vindt een figuurtje uit de film leuk (die vogeltjes eet;) ) Verhaal vond ze ook best spannend met al die enge monsters, maar gelukkig is alles goed gekomen.

Ik geloofde vroeger als kind al in deze dingentjes. nu hebben ze er ook nog een prachtige film van gemaakt. Ik vind het jammer dat ik nu niet meer kind ben, anders had ik er met nog hele andere ogen naar gekeken en was ik nu alang naar het park gegaan:P..

avatar van Draconian

Draconian

Vond het ook een goede film, en dat nog in Xvid kwaliteit. Dus in de bioscoop zal hij veel beter overkomen.

avatar van Legan

Legan

Een prima familiefilm die gelukkig niet zo kinderachtig is als Narnia. De special effects zijn prima en het acteren is, voor een familiefilm, ok. De film heeft echter één groot minpunt, naast het feit dat het jammer genoeg teveel een kinderfilm is.

Men heeft geprobeerd zoveel mogelijk in de film te proppen, dat dit ten koste gaat van vele dingen. Het verhaal is rommelig en gaat van de hak op de tak. Verder komen de personages erg stereotiep en ééndimensionaal over. Hetzelfde geldt ook bijvoorbeeld voor de dialogen. Door al deze dingen is de sfeer maar matigjes en leef je eigenlijk niet veel mee met de personages.

Deze onafgewerkte film zou veel beter zijn geweest als men het had opgesplitst in meerdere films.

6,0 uit 10 (3,0)

avatar van N811

N811

Gizzmann schreef:

nee, maar het is ook voor het harry potter publiek

avatar van Anjin

Anjin

theresia schreef:

Kan ze zeker goed engels,want die film is nog nergens ondertiteld..

avatar van martinovitch

martinovitch

Ik heb net de trailer gezien en ziet er echt mooi uit zowel het verhaal als de effecten deze ga ik zeker een keertje kijken in de bioscoop.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Deze film verdient toch beter dan die 3,18 sterren gemiddeld. Qua genre zijn er veel slechtere films dan deze. De animatie is goed en het verhaal is niet zo standaard als veel andere fantasy films.

avatar van knd_boy

knd_boy

Echt een goeie film met die monstertjes zalig !!!

avatar van dikkie76

dikkie76

Leuke familie film. Een verhaal vol fantasie en humor. Ik heb mij prima vermaakt.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

De reclame op TV deed me een beetje denken aan The NeverEnding story en ik weet ook niet of deze Film wel Leuk is maar een 0.5* Film lijkt het me in ieder geval niet.

avatar van Livefree70

Livefree70

Film die echt de moeite waard is. De vergelijkingen met Narnia hier bij de commentaren kan ik niet helemaal plaatsen omdat het toch twee redelijk verschillende stijlen zijn. De "Spiderwick Chronicles" hebben mij in ieder geval overtuigd; goed verhaal heerlijke special effects, en echt spannend. Wat mij betreft mogen er meer familiefilms als deze gemaakt worden!!

avatar van Judiith^

Judiith^

Prachtige film! Echt een aanrader.

avatar van T.Bos

T.Bos

Dacht: "Nee, niet weer zo'n kitscherige Narnia-Terabitha nepfilm! Die ga ik niet kijken." Toch een keer eraan moeten geloven met een groep vrienden. De film viel 120% mee. Geen standaard verhaal, niks gejat van andere films, verrassende wendingen, sterke acteerprestaties vooral van die whizzkid Freddy Highmore. Een perfecte score wordt alleen verpest met kleine dingetjes zoals het verplichte feel good einde, al is zelfs dat uit te houden.

avatar van soom

soom

Sfeervolle setting, Mallory is tof, en Freddie Highmore zet goede rollen neer. Deed me hier en daar denken aan Pan's Labyrinth qua creaties.

avatar van Seifer

Seifer

Ik vind het jammer dat het veel weg heeft van een kinderfilm. Fantasie films mogen van mij best wat meer thriller/horror inzitten. Nadat je de trailer ziet, weet je dat kinderen de hoofdrollen spelen, en dan is een goed eind een kwestie van tijd. Ik houdt trouwens meer van een open einde...

Maar des ondanks ziet de trailer er wel goed uit. Misschien valt het wel mee, en dat het dus niet zo kinderlijk is.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Complete rip-off van Harry Potter, Narnia en waarschijnlijk nog een hoop anderen. Niet slecht gedaan, maar het oogt allemaal erg saai en spannend wordt het nooit. Het verhaaltje is flinterdun, wat geen probleem hoeft te zijn, mits ondersteund door een sfeervolle setting. Maar dat mis ik hier toch een beetje.

Begin is prima, maar waar de hoofdpersonen doorgaans op avontuur gaan in dit soort verhalen en allerlei leuk vormgegeven karakters tegenkomen, gebeurt dat hier nauwelijks. Het uitstapje op de griffioen, die overigens rechtstreeks uit HP komt, duurt slechts 10 minuten! Over het suikerzoete einde is al genoeg gezegd.

Ongetwijfeld verplicht voer voor de fans (waar ik mezelf toch toe mag rekenen), want anders zou ik dit links laten liggen. 3***

avatar van scorepio

scorepio

Geslaagde verfilming van een sprookje.

Dankzij de goede "special effects " is de film voor jong en oud.

Een aanrader voor de gehele familie dus.

avatar van witboek

witboek

Een gezin dat verhuist is van NY naar het platteland wordt aangevallen door duistere fantasie beesten. Het huis waar ze wonen blijkt namelijk een krachtig boek te bevatten en zoalang de kring rond het huis is blijft het veilig. Je kan natuurlijk zeggen dat ze niet echt orgineel zijn, maar ik vond deze film wel aangenaam om te zien. De special effect waren zeer goed. Het verhaal was wel voorspelbaar.Het is niet echt een topper, maar je moet hem wel eens zien.