• 9.373.540 stemmen

Death Sentence (2007)

Actie / Drama | 105 minuten / 111 minuten (unrated version)

Genre: Actie / Drama

Speelduur: 105 minuten / 111 minuten (unrated version)

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Kevin Bacon, Kelly Preston en Garrett Hedlund

Releasedatum: 18 oktober 2007

Plot Death Sentence

"Protect what's yours."

John Hume, een lokale ondernemer in Boston, leidt een vredig en liefdevol leven met zijn gezin. Dit vredige bestaan wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Als de daders, leden van een drugsbende, ook nog eens onder hun straf uitkomen, neemt hij het recht in eigen handen.

avatar van nightbreed

nightbreed

Lekker hersenloos vermaak.

De film begint erg klef en slecht, met van die homevideo's van het gezin om DUIDELIJK aan te tonen dat hij heeeeeeeeel veel van zijn vrouw en kinderen houdt en dat hij een echte gezinsman is.

Dat stukje hadden ze wat mij betreft wel mogen dumpen want het voegt helemaal niets toe aan de film.

Zoals de meeste aktiefilms (vooral dit soort) moet deze film het niet van de geloofwaardigheid hebben, je moet je verstand echt op 0 hebben als je naar deze film kijkt anders ga je je ergeren aan onlogische dingen.

Eigenlijk is dit Death Wish 18 , de opvolger van de Death Wish reeks met Charles Bronson, precies hetzelfde concept. Goede man is het slachtoffer van in en in slechte jonge mannen en het gaat opnemen tegen de boze mannen en de onrechtvaardigheid.

De geweldscenes zijn erg mooi in beeld gebracht en af en toe lekker expliciet, zoals je dat van een bloederige horrorfilm mag verwachten.

De film duurt 96 min. en geen 110 zoals op de hoes staat, maar het valt me op dat de speelduur op de DVD-hoesjes vaak niet kloppen. Dit valt niet te verklaren met de 24 frames per seconde in de bios en de 25 frames per seconde op DVD want dan zou de film op DVD nog altijd ruim 105 minuten moeten duren.

Anyway, dit is een lekkere wegkijker voor als je eens een keer geen zin hebt om tijdens een film te moeten denken.

avatar van tijn79

tijn79

Ik ben zeker geen Kevin Bacon fan, maar in deze waanzinnige film pakt ie je bij je strot vast!

Heerlijke film.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Hele spannende film. Ik heb de gehele tijd geboeid zitten kijken. Het verhaal is ongeloofwaardig. Maar desalniettemin is het een film vol spanning en waanzinnige actie.

De beelden in de film waren heel grauw en dat gaf de grimmige sfeer van de film goed weer. De schoten die afgevuurd werden vanaf de vuurwapens waren wel erg overdreven maar de effecten waren wel heel indrukwekkend. Mooi gemaakt.

Een verstand op nul film. Kevin Bacon zette een hele goede rol neer, hoe ongeloofwaardig ook. De scene bij de parkeergarage als hij net ontsnapt is aan de bende ... je ziet gewoon de adrenaline en de spanning. Heel mooi moment, goed weergegeven.

Tijd geleden dat ik zo'n goede actiefilm heb gezien. Aanrader !

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Aardige film, die je toch aardig op het puntje van je stoel weet te houden. Opzich is dat bij een film als deze één van de belangrijkste dingen, maar de film weet voor de rest dan ook niet te overtuigen en dat is jammer.

Kevin Bacon is een prima acteur en doet het goed, maar zo'n beetje elke acteur had deze rol kunnen spelen. Weinig dialoog bijvoorbeeld, waarin Bacon echt de kans krijgt om zich te onderscheiden en het flinterdunne plot is niks nieuws onder de zon. Dat - laatste - hoeft opzich geen probleem te zijn, maar regisseur Wan bakt er ook niet zoveel van. Daarnaast is het script gewoon slecht. Een paar scénes zijn gewoon ver onder de maat, slecht geschreven, maar ook slecht uitgevoerd. Het moment wanneer Bacon belt met die - enorm slecht spelende, ongeloofwaaridge - gangster en die vertelt dat zijn familie eraan gaat. Die politievrouw was al helemaal een drama. In die scéne thuis bij hem, maar al helemaal in het ziekenhuis, wanneer Bacon wakker wordt, nadat zijn vrouw is afgemaakt en zijn zoon in kritieke toestand ligt te creperen. Ja, begin direct maar te vloeken. Bacon's personage ligt halfdood in bed en zijn familie is net afgemaakt, maar een tikkeltje medeleven; ho maar. Ook de scéne daarna, wanneer Bacon bij het bed van zijn zoontje zit en hij ontsnapt. Dat stoere loopje, de slow-motion, de overdreven muziek. Allemaal net wat teveel van het goede.

Maar, de film kent ook een paar prima scénes, zoals die in de parkeergarage, het gaat allemaal in een lekker tempo en visueel is de film ook wel aardig in orde. De kleine rol van Goodman voegt niks toe en slaat eigenlijk helemaal nergens op. Buiten Bacon om, vond ik niemand eigenlijk goed acteren, met die - hoofd - badguy als dieptepunt. Voorspelbaar, ongeloofwaardig, cliché, maar wel aardig vermakelijk. Hier had met een goede regisseur veel meer ingezeten. Wan is wat mij betreft duidelijk een ééndagsvliegje.

avatar van Gorillaz

Gorillaz

Coole actiefilm. Het verhaal had beter uitgewerkt mogen worden en de personages hadden weinig diepgang.

Maar de actiescenes waren erg goed, en de effecten bij geweerschoten enzo ook! Alleen daarom al een film die prima is om te kijken!

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Herzien met wat vrienden.

Blijft een goede film, maar bepaalde scènes stonden mij nu toch wat tegen. De moraal en zeur scènes en ook de climax was nu toch ietsje minder.

Parkeergarage en 'huis' scène (climax) blijven het best, maar hoewel de actie scènes lekker hard zijn, valt deze bij herziening toch wat tegen.

3.5* (was 4*)

avatar van dragonlady1982

dragonlady1982

echt een superfilm

normaal ben ik niet weg van kevin bacon

maar deze film vond ik echt de moeite waard

avatar van metalfreack

metalfreack

deze film is een film waarbij je je verstand op 0 moet zetten, omdat je anders enkele dingen ziet dat gewoon niet klopt, maar voor de rest vond ik het een toffe film die wel wat spanning weergeeft.

avatar van Kelly_90

Kelly_90

Een van de beste films in mijn optiek.

Kevin speelt een pracht rol.

Het begint met drama maar word daarna fantastisch!

Ondanks sommige scene's dat je denkt dat Kevin superman geworden is vind ik het een knal film!

5 *!

avatar van gauke

gauke

HarmJanStegenga heeft gelijk: een film die je op het puntje van de stoel weet te houden. Zowel de plotwendingen als de gewelspiralen zijn niet altijd even logisch en ook wat te veel van het goede. Maar bij dit soort films kan me dat eigenlijk niet zo heel veel schelen. Het gaat wat meer om het effect. En voor heeft dat gewerkt.

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Toffe wraakfilm.

Weet alleen niet echt wat ik van de dramastukjes moet denken. Aan de ene kant hoort het er wel een beetje bij natuurlijk maar hier lijkt het niet echt iets toe te voegen. Vervelend wordt het niet maar er is gewoon wat teveel tijd aan besteed. Deze film moet het namelijk vooral van de actiescènes hebben.

Deze zijn lekker hard en vaak mooi in beeld gebracht. Vooral die scène in de parkeergarage (met die long-shot) is geweldig. Camerawerk is verder dik in orde alleen had de editing wat strakker gemogen. Soundtrack is dan weer flink lomp maar dat hoort er toch wel een beetje bij.

Zie dit toch liever dan een saw, 3.5*

avatar van stoffel75

stoffel75

Sterke wraakfilm, gedragen door een zeer overtuigende Bacon. Sterke actiescènes, niet overdreven veel geweld en een sensatiebelust maar toch geloofwaardig verhaal.

Leuke bijrol van Goodman.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Heel leuk wraakfilmpje met simpel verhaal maar toch erg spannend en ik wou dat deze nog een uurtje duurt.

avatar van Rulo

Rulo

Na herzien verhoogd naar 4*:)

avatar van Woutrr

Woutrr

onlogisch of niet, die 110 minuten vlogen voorbij!

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

Vrij kromme maar toch vermakelijke film.

avatar van RuStY NaiL

RuStY NaiL

een lkkr wraakzuchtig filmpje.

zoete wraak daar hou ik wel van.

vermakelijke afslachting! 3*

avatar van bild

bild

Beter dan de doorsnede wraakfilms. Dit dankzij de goede sfeer en goed acterende kevin bacon.

avatar van yeyo

yeyo

Onbegrijpelijk dat dit wanproduct hier nog zo een hoge quotering krijgt.

Ik hou best wel van een wraakfilmpje (de 5 Death Wish films behoren tot m'n favoriete guilty pleasures), maar dit is echt gewoon te fout voor woorden. Van opbouw is er totaal geen sprake in Death Sentence, er wordt geen moment geprobeerd om aan te tonen hoe Bacon zijn personage langzamerhand verandert in een moordenaar. Nee, het vonnis van de moordenaar van zijn zoon is nog maar net uitgesproken, of hij zit al in z'n schuurtje wapens te zoeken.

Bovendien weet de film echt niet waar hij naartoe wil: op een gegeven moment lijkt het alsof Death Sentence een soort pleidooi tegen wraak is: door zijn zoon te wreken, verliest hij ook nog is zijn vrouw, bijna zijn andere zoon en bijna zijn eigen leven. Maar in plaats dat de film die tendens volhoudt, ontaardt het op het einde in compleet ongeloofwaardige Rambo toestanden. Totaal tegenstrijdig dus.

En die bende is ook te lachwekkend voor woorden: zwarten en blanken in één bende en hun stamcafé is uitgebaat door Mexicanen? Als Hollywood nu zelfs criminele bendes politically correct wil voorstellen, zijn we wel heel ver gekomen.

Ik zou deze film het minimum geven, maar die hilarisch foute rol van John Goodman verdient nog wel een 0,5* extra.

avatar van The Oceanic Six

Gister eens herkeken en hij viel me de 2e keer toch iets tegen vergeleken met de 1e kijkbeurt toen.

Death Sentence is vermakelijk, maar bevat wel veel gaten in het plot en onlogische zaken in de uitvoer. Ik bedoel, als je merkt dat je gezin zwaar in de problemen raakt door die bende, waarom stuur je ze niet meteen de stad uit naar familie 100 km verderop? Nee, ipv dat te doen zetten ze 1 lullige patrouillewagen voor de deur. En dit is maar 1 van de voorbeelden.

Maar goed, door het zwakke plot heengekeken is het wel een boeiende film. Het klassieke verhaal van de man die op wraak uit is nadat zijn gezin wat aangedaan is, dat hebben we vaker gezien. Death Sentence is dus verre van origineel maar kijkt wel lekker weg met het prima vertoonde geweld.

Kevin Bacon speelt op zich behoorlijk (al hadden ze beter iemand kunnen casten waarbij het nog wat realistisch had kunnen lijken dat hij zon moordmachine werd, want Bacon heeft een wat te braaf uiterlijk) en zeker later in de film moord hij er aardig op los. Enige aandacht van zijn karaktertransformatie is helaas nauwelijks getoond. Het lijkt me niet dat ieder mens zomaar van brave burger een emotieloze killer kan worden. Wel jammer dat de makers proberen er tevaak emotie in te stoppen zoals in het ziekenhuis. Die scene's vind ik toch niet erg gelukt. Verder zijn de karakters nogal stereotype uitgebeeld (de kille agente, de bende vol met booskijkende negers etc) maar goed, het stoorde me niet heel erg.

Ik geef de film een 0,5* minder dan de vorige keer, maar nog wel een 3,5* voor het behoorlijke vermaak.

avatar van horrorfreak23

horrorfreak23

Ik vind dit echt een prachtfilm. Normaal ben ik niet zo aan het genre Actie maar deze kon me echt wel bekoren!

avatar van Nomak

Nomak

Zeker geen slechte wraakfilm, op momenten zelfs erg goed. Maar het geheel valt toch een beetje tegen. Ik kan best geloven dat een brave huisvader wraak gaat nemen als zijn zoon op brute wijze door een bende vermoord wordt. Een vreemde bende trouwens, blank, zwart en Mexicaans door mekaar, echt multicultureel dus. Maar goed, wraak is misschien wel de eerste gedachte die in een mens opkomt, en zo dus ook bij Kevin Bacon die hier goed in zijn rol zit. Hij neemt het recht in eigen hand en maakt de dader af.
Daarna krijgt hij dan de hele bende achter zich aan, goed voor enkele leuke scènes in de parkeergarage, op zijn werk en thuis. Dan begint het helaas wel allemaal wat te ongeloofwaardig te worden. Er wordt op klaarlichte dag geschoten op straat, er vallen doden, Kevin Bacon's personage wordt opgezocht en bedreigd op zijn werk. Erg zware feiten allemaal en je hoeft als politie zijnde niet slim te zijn om door te hebben wat er aan de hand is. Maar de enige maatregel die men neemt is een politiewagen voor het huis neerzetten. Dat zal natuurlijk helpen tegen een superagressieve bende die uit is op wraak. Niet dus! In een mum van tijd zijn de agenten in die wagen dood, en de boeven in het huis. En zo raakt Kevin Bacon zwaar gewond in het ziekenhuis, zijn jongste zoon nog zwaarder gewond, en zijn vrouw dood. Onze held laat zich niet afstoppen en gaat rechtstreeks van het ziekenhuis achter de daders aan om iedereen te vermoorden. Leuke actie, maar teveel onzin. Ik had liever gezien dat er wat meer tijd overheen was gegaan.
Ergernis had ik bij die agente die in Kevin Bacon ook nog eens de hoofdschuldige zag voor dit alles, en op de koop toe de bende constant ophemelde alsof ze er respect voor had. Maar actie ondernemen, ho maar.... Is het dan zo moeilijk om je werk eens goed te doen en dat crapuul eens jarenlang achter de tralies te laten verdwijnen?
Billy de bendeleider was ook verre van overtuigend. Beetje vies kijken en stoer proberen te doen, maar voor de rest is het niet veel. Kevin Bacon en het goede verhaal met enkele goede scènes bezorgen Death Sentence een voldoende en maken deze film het kijken waard.

avatar van Hip-Hop Drunkie

Hip-Hop Drunkie

Een leuke actiefilm met veel wapens, maar op sommige momenten wel ongeloofwaardig , het lijkt wel of de hoofdpersonage maar niet dood kan gaan....

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Zeer sterke opener van een meer dan geslaagd 2be-filmavondje.

Ok, het verhaaltje is over the top, maar ik begrijp wel dat een dergelijk zinloos overlijden van een familielid iets in je kan doen knakken waardoor je rare dingen begint te denken en doen.

Dat de gangsters ondanks hun stoere imago eigenlijk maar prutsers zijn (ze schieten een gezin van drie mensen dood en twee blijken er nog te leven; ze slagen er niet in te 'winnen' van een zakenman) en dat de brave zakenman zich onrealistisch snel ontpopt tot een supervechtmachine moet je er maar bij nemen

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Zoals enkele al zeiden, erg realistisch is het niet allemaal. Maar dat kon toch de pret niet bederven, het is een harde actiefilm die heel de tijd boeiend blijft.

avatar van aburex

aburex

Goede wraakfilm die veel we heeft van Death Wish, met dit verschil dat Bacon het soms moelijk heeft met zijn daden. Voor de rest hersenloos vermaak

avatar van DonViseroo

DonViseroo

onrealistisch maar toch heel goed,
begrijp niet hoe de gangsters naast kevin bacon kunnen blijven schieten in de steegjes en zoals eerder al vermeld twee van de drie gezinsleden kunnen blijven leven, maar ach dat nemen we er graag bij

avatar van Laoslander

Laoslander

Goeie actie, goeie muziek, goeie drama en goed geacteerd!

avatar van bob de niro

bob de niro

Erg onwaarschijnlijk verhaal maar kijkt wel lekker weg!leuk rolletje van John Goodman met die borrelglazenbril van hem,erg grappig!3,5* en vooral omdat ik zo van wraakfilms hou!

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Goede wraakfilm en een fantastische rol van Kevin Bacon. Geweldig hoe hij op zijn eentje die film kan dragen. De ontpopping van brave huisvader tot medogenloze slachter is echt wel goed gedaan. De homevideos in het begin zijn zeker en vast een toevoeging aan het verhaal. Je kreeg zoveel sympathie voor hem dat je hoopte dat die pummels zo snel mogelijk hun verdiende loon krijgen.

Het begin vond ik echt wel ontroerend. Zijn gezin dat kwaad werd aangedaan, het rechtssysteem dat even met je gevoelens rammelt alsof er niets gebeurt is. Het deed me wel iets. Ook enkele leuke actiemomenten zoals op die parking. Lekker vlot en zeker het bekijken waard.