Genre: Actie / Drama
Speelduur: 105 minuten / 111 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: James Wan
Met onder meer: Kevin Bacon, Kelly Preston en Garrett Hedlund
Releasedatum: 18 oktober 2007
Plot Death Sentence
"Protect what's yours."
John Hume, een lokale ondernemer in Boston, leidt een vredig en liefdevol leven met zijn gezin. Dit vredige bestaan wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Als de daders, leden van een drugsbende, ook nog eens onder hun straf uitkomen, neemt hij het recht in eigen handen.
Nick Hume
Joe Darley
Bodie
Heco
sinterklaas
Na Saw schoteld Wan ons een herlijke brute wraakfilm in de jaren 70 en 80 stijl voor. Het verhaal kennen we natuurlijk al maar toch blijven dit soort films erg leuk. Als je der maar lekkere harde elementen doorheen gooit en het grimmig en bikkelhard maakt en zich afspeeld in een groezelige achterbuurt. Natuurlijk altijd leuk als dit soort films heel onschuldig beginnen en laat zien wat voor gelukkige familie het is en dat we tenslotte te maken krijgen dat de zoon van Kevin Bacon word vermoord door een bende. En wat dan wel zo mooi is was dit: Bacon krijgt dan te horen dat de moordenaar er met een lichte straf vanaf komt, dus wat doet ie: hij zorgt ervoor dat de moordenaar op vrije voeten komt. En natuurlijk maar om een ding: om die moordenaar zelf gewoon te slopen. En ja, dat doet hij dus en de rest van de gang neemt wraak op Bacon en het word van kwaad tot erger en dan word ook nog de halve gezin uitgemoord. En dan slaan alle stoppen door.
En zo krijgen we aan het einde te maken met een partijtje stevige gore actie bij die scene in die kraakflat. En die scene deed me wel een beetje aan de game Max Payne denken. De Payback-scene zag er weer lekker intens uit en het bloed vloog alle kanten op. Zo hoord een wraakfilm te zijn.
Het verhaal is natuurlijk afgezaagt. Maar zoals gezegt: Dit soort films blijven gewoon leuk.
Xx_se7en_xX
Hele spannende film. Heel goed gefilmd ook, vooral bij die achtervolgingsscène bij die parkeergarage. Ik hou heel erg van dat soort filmtechnieken. Maakt het zeer realistisch. De donker-gefilmde stukken deden mij denken aan saw.
Wat ik wel een beetje raar vond, was dat ik mij af vroeg hoe hij die auto in die parkeergarage heeft kunnen laten rijden. Maar ja, dat is maar zo'n klein detail.
Verder vond ik het een beetje te ver gaan door te filmen dat zijn hele familie bijna allemaal werden vermoord. Het maakt het wel realistischer maar het maakt het er niet leuker op. En ik werd echt gewoon zo boos om die agent. Dat ie hem niet wou helpen.
En de acteerprestaties vond ik nog helemaal zo slecht niet. Vooral Bacon en Goodman springen er uit. Ik heb wel films gezien waar beter acteerde maar acteren in dit filmpje kan ie zeker.
Verder leuk om Tim Rose's versie (geloof ik) van Hey Joe te horen. Dat nummer van Andy Kubiszewski - A Message was ook fantastisch en In de trailer hoor je de soundtrack van 25 days later. Hele goeie muziek.
En was die chinees (of John's collega) niet James Wan zelf?
brielen
Ik vond het eerste uur een karaktergedreven actiefilm, maar in het tweede deel enkel nog: de afrekening. Gewoon goed.4.
schram101
Hij haalde in die scene de auto van de handrem.
.Verder vond ik het een beetje te ver gaan door te filmen dat zijn hele familie bijna allemaal werden vermoord. Het maakt het wel realistischer maar het maakt het er niet leuker op.
Ik denk dat dat ook de bedoeling is van deze scene. Ze willen je als kijken 'shockeren' en mee laten leven met het verdriet van Bacon en zo ook zijn wraak actie op die manier als terrecht over laten komen. En terrecht.
Xx_se7en_xX
Het einde deed me een beetje denken aan Taxi Driver.
Hele sterke schietscènes.
. Mooie Poster verder alleen doet me die wel erg denken aan een horrorfilm. Maar ja, dat hoort weer bij Wan zelf.
Roymovie
Goede film , goed opgebouwd van voor tot achter.
Wel wat overdreven maar het blijft een film , vermakelijk.
DjFrankie
Goede en snelle film, zeer aan te bevelen. Verrassende wending halverwege die de film nog meer glans geeft.
Donkerwoud
Zelfs een fantastische acteur als Kevin Bacon kan van dit matige wraak-epos niet zo heel veel meer maken dan het is. De grimmige toon doet lijken of het om een realistische film gaat, maar de ongeloofwaardige plotwendingen stapelen zich op. Bij een goede wraak-film moet er een zekere genoegdoening ontstaan in de wraak. Deze ontbreekt hier omdat het, zoals zovelen hiervoor OOK al gedaan hebben, om een moralistisch verhaal gaat over de zinloosheid van de wraak. En als de bendeleden waarop de wraak zich richt dan ook nog eens van een abominabel sneu type zijn, dan blijft er een wat lege film over die alleen overeind blijft door de aanwezigheid van Kevin Bacon.
Maphesta
The Brave One = Max Payne
Death Sentence = Kane & Lynch
Mensen die verstand hebben van games zouden me hierin gelijk moeten geven...
How yes
Als je graag films ziet waarin de 'Good Guy' het opneemt tegen het misdadige tuig dat hem onrecht heeft aangedaan ben je hier aan het juiste adres !
Dit is een mooi in beeld gebrachte wraak-thriller.
De plot rammelt langs alle kanten maar dat doet deze keer niet ter zake
Ik kan het niet helpen, maar ik heb nu eenmaal een zwak voor dit soort films, al uit de tijd dat Actiehelden 'Charles Bronson' en 'Chuck Norris' nog de dienst uitmaakten.
Dus je mag het mij niet kwalijk nemen als ik deze film een hogere score geef dan hij waarschijnlijk voor velen onder jullie slechts verdient
7,5/10.
Ondanks zijn vele tekortkomingen toch nog een goeie score om hierboven vernoemde redenen.
Ik kijk al uit naar James Wan's volgende film !
Filmsite: http://www.deathsentencemov...
Captain Pervert
Charles Bronson zonder Charles Bronson.
Death Sentence verenigt het beste uit het genre revengeflick tot een zeer degelijke film, die goed is gefilmd en sterk is geacteerd. De eerste 10 minuten zijn zéér cheesy: de homevideos, het maken van toekomstplannen, zelfs Chuck Norris zou zeggen: "jongens dit heb ik al 20 keer gedaan".
Iedereen is blij en happy, totdat ze op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats zijn. Maar de makers realiseren zich ook dat we dat allemaal al wel honderd keer gezien hebben dus skipt de film mooi rap naar het punt waarop alles in het honderd loopt, en vanaf daar is de film een lekkere achtbaanrit.
Zeer goed gefilmd en gespeeld, maar inhoudelijk kent het geen echte wendingen of verrassingen. Is dat heel erg? Nee. Bij deze film stel je je in op een knakker die zich gaat afreageren, en die krijg je ook.
yeyo
Kevin Bacon is een giechelend scoutsmeisje in vergelijking met Bronson en Norris.
noknoke
Goede film maar daar is dan ook alles mee gezegd.
Kevin Bacon kwam aardig op dreef als wraakachtig vadertje.
Deed het aardig goed.
PS: Kevin Bacon vergelijken met Bronson en Norris.
yeyo
PS: Kevin Bacon vergelijken met Bronson en Norris.
Deze film ligt toch perfect in de lijn van het soort vigilante films uit de jaren '80 waarin Chuck Norris en vooral Charles Bronson getypecast werden? Die vergelijking is hier overigens al meermaals gemaakt.
noknoke
Je bedoelde dus Bronson en Norris in vergelijking met de pesonage van Kevin Bacon in deze film.
Dat hij het recht in eigen handen neemt en de daders op zijn manier
met wraak achtervolgd.
ok.
N_SANE
Heerlijke film om gezien te hebben. Door de goede opbouw leer je de personages goed kennen. In de film zit een prima sfeer, het meeleven lukt aardig en de acties zijn hard. Jammer dat het verhaal aan vele kanten maar rammelt, maar dat hoefde de pret niet te drukken.
macrobody
Wat kan je hier nog over zeggen? Het kijkt lekker weg en je mag toch hopen dat dit soort ontgroeningen niet overwaaien naar de beschaafde wereld
Cybill.
Lekkere wraakfilm. Zopas naar the last house on the left gekeken en gaf me hetzelfde bevredigende gevoel. Onschuldige (jonge) mensen vermoorden of bruut toetakelen, zodat wij kijkers medelijden krijgen en alleen maar kunnen genieten hoe de slechteriken afgemaakt worden. Kevin Bacon zet hier een goeie, realistische rol neer. Film bevat ook harde scènes waardoor je nog liever door het scherm zou willen springen om de bendeleden dood te schieten. Donkere sfeer die de gevoelens van de personages weerspiegelt. Of hoe een brave vader onder de juiste omstandigheden kan veranderen in een wraakzuchtige killer. 4*
DeCol
Vermakelijk.
Death Sentence rammelt aan alle kanten en het verhaal is erg standaard, maar ondanks dit heb ik zeker genoten. De film begint vrij sterk. De moord op de jongen en het leed van de familie speelde best wel op mijn gevoel. De daarna volgende scenes, de eerste wraakactie en het parkinggebeuren waren lekker spannend. Vervolgens komen er tal van plotwendingen en is het soms echt te sentimenteel. Toch, de vaart blijft erin en het kijkt gewoon lekker weg. En wat zou een wraakfilm zijn zonder een lekkere rambo-wraakactie. Mooie schietscenes en ook het gore was goed. Tenslotte nog credits voor Kevin Bacon die erg overtuigend speelt.
Weertenaar
Dan prefereer ik toch liever The Punisher: 2.50 (2.60)
Dom vermaak zonder enige inhoud verder. Hoewel de prent best aardig van de grond komt en in een zeer kort tijdsbestek het gezin van Hume op eigenwijze manier wordt geïntroduceerd, zie je de prent vervolgens langzaam uit de handen van Wan wegglijden. Het overtuigt onvoldoende, de wraakacties pakken niet allemaal even goed uit en weet de prent eigenlijk nergens meer te verrassen. Men moet het dan ook voornamelijk van de verschillende actiescenes hebben, waarbij de memorabele scenes in de parkeergarage veruit het meest tot de verbeelding spreken. De cast is weinig indrukwekkend met een zouteloos optreden van onder andere Kelly Preston, Aisha Tyler en toch ook wel een beetje Kevin Bacon. Cinematografisch staat er een sterk geraamte; maar bovengemiddeld? Nee.
_Casper_
3.5 * gave film, kijkt lekker weg en duurt absoluut niet te lang
echt een aanrader
otherfool
Weinig geïnspireerde wraakfilm van James 'Saw' Wan, van wie ik verwacht had een stuk verder te gaan. Het is een beetje een by the numbers film geworden, niet echt slecht maar slechts gedurende één scene (de parkeergarage) echt de moeite waard. Bacon doet het best goed, maar de oversentimentele start en vooral het gedoe met Goodman is potsierlijk. Ook de rol van die detective (bekend van 24) was om te huilen zo slecht. Opmerkelijke muziekkeuze verder, die me ergens wel beviel.
2,5*.
killer13
toen ik de cover van de film voor het eerst zag moest ik hem gewoon zien. de cover ziet er uit als een over-the-top aktiefilm (waar ik dus dol op ben) met lekker veel bloed en geweld. toen ik em daarna zag was het niet echt waar ik op hoopte. het was zelfs beter, in plaats van een film waar de kogels je om de oren vliegen en bloed in liters over de vloer sijpelt kreeg ik een film met een choquerend medogenloos verhaal en sterke geloofwaardige acteerprestaties! een echte aanrader
Pipoo!
Had eerst 4 sterren gegeven. Na de tweede kijkbeurt een half puntje aftrek. Vind John Goodman voor deze rol toch een beetje een miscast.
Maar, verder geweldige film. Niet te veel nadenken en spannende actie.
Vond Kevin Bacon ook erg geloofwaardig. Netzoals Nick Hume verwacht je ook niet van Kevin Bacon dat hij dit soort acties onderneemt tegen misdadigers.
AddictedToMovies
Bagger. De film moet al meteen oppassen, wanneer ze beginnen met van die kleffe homevideo's, en dan kan je eigenlijk de hele film al raden. Ik vond Kevin Bacon niet echt overtuigen als de goede vader, en al helemaal niet als de bad ass aan het eind. De verandering die hij doormaakt is zowel ongeloofwaardig als oninteressant. Alles komt behoorlijk geforceerd over, vooral als ze er drama in probeerden te gieten. Zwaar overdreven en je kan het in een zekere zin dramatisch noemen, maar niet in de zin zoals het bedoelt is. Dit 'geforceerde' is ook grotendeels te danken aan het matige monteerwerk die er meer aan probeert te geven, maar juist averechts werkt. De muziekkeuze is ook zeer apart en past er echt niet bij. Het plot is gewoon allesbehalve interessant (en origineel), het gezinsleven liet me helemaal koud. Dan krijg je ook nog extra vervelende personages toegevoegd, zoals die detective, of die ontzettend slechte rol van John Goodman, die ik normaal wel zeer weet te waarderen. Dan houden we alleen nog de actie over. Wat moet ik daarover zeggen? Tja, daar werd ik ook niet blij van moet ik zeggen. Geen een keer op het puntje van mijn stoel gezeten, in zweet meegeleefd met Hume, of genoten van de afslachtingen oid. Ik vond het helemaal niets. James Wan is een overgewaardeerde drol (ik heb naast deze alleen Saw gezien moet ik bekennen, maar ik denk dat het wel veilig is om dit zo te stellen).
Near_Dark
@AddictedToMovies: Hmm, na zo'n filmpje ga je toch twee keer nadenken of je nickname wel zo'n goeie keuze was hè
Poppe
EENSCH!!
AddictedToMovies
Aangezien mijn naam niet AddictedToClicheHollywoodActionMovies is, denk ik dat ik die naam best kan houden.
Overigens, (enkele) anderen in het genre kan ik weer wel waarderen. Zo vond ik Taken bijvoorbeeld een geweldige film.
Yep, zo is dat !

We Own the Night
Misdaad / Drama, 2007

Unthinkable
Thriller / Drama, 2010
verlies van geliefdegebaseerd op boekrepaymentwraakmoordbendeschietpartijpolice officer killedziekenhuiswreedheidgeweldgerechtigheidgangstersemiautomatic pistol neo-noir