Genre: Actie / Drama
Speelduur: 105 minuten / 111 minuten (unrated version)
Geregisseerd door: James Wan
Met onder meer: Kevin Bacon, Kelly Preston en Garrett Hedlund
Releasedatum: 18 oktober 2007
Plot Death Sentence
"Protect what's yours."
John Hume, een lokale ondernemer in Boston, leidt een vredig en liefdevol leven met zijn gezin. Dit vredige bestaan wordt onderbroken wanneer zijn oudste zoon tijdens een overval op brute wijze wordt vermoord. Als de daders, leden van een drugsbende, ook nog eens onder hun straf uitkomen, neemt hij het recht in eigen handen.
Nick Hume
Joe Darley
Bodie
Heco
crack1
Mmm,een niet bijster origineel verhaal,voor 1 maal te bekijken is hij oke.
navulverpakking
Mmm,een niet bijster origineel verhaal,voor 1 maal te bekijken is hij oke.
Mee eens, prima voor één keer.
vinny70
Waw,in combinatie met mijn surround een vette film.Ik heb er van genoten,meschien flauw verhaal,maar voor wie van actie en spanning houdt,een echte topper.
Epitaph
Tegenvaller, had hier meer van verwacht. Als Bacon erachter komt dat de bende hem op het spoor is, zou hij toch als eerste zijn gezin in veiligheid moeten brengen, vooral vanwege z'n werk zou hij dat moeten weten. Waneer hij uit het ziekenhuis is ontsnapt, zit ie gewoon in zijn eigen schuurtje onbegrijpelijk dat de politie hem daar niet zoekt (bij zijn huis), daarom is het ook vreemd dat iemand die vlucht van de politie gewoon naar huis gaat..
Al met al niet hoger dan 2**
komerad
Middelmatige film. No brain actie als reactie op een portie drama om het allemaal goed te keuren. Geen verloren tijd maar geld zou ik er toch niet aan besteden.
SieRoX
Zeker een mooie en aangrijpende film om te zien.
Idd niet echt orgineel verhaal maar wel heel mooi verfilmd.
In mijn geval greep deze film me echt aan. Vooral richting het einde... Ik had echt niet verwacht dat zijn jongste kind en vrouw ook nog neer geschoten zouden worden
namingway24
Een geweldige revenge-film die tegen het einde alle regels aan zijn laars lapt en uiteindelijk niet eindigt zoals je verwacht. Het laat zien dat wraak nemen niet glorieus is zoals in andere genre-films zoals Death Wish wordt gesuggereerd; je moet altijd boeten voor je daden...
icebreaker89
Geweldige en vooral heel aangrijpende film. Met name de muziek is daar voor verantwoordelijk. Wel beetje raar dat de politie de hoofdpersoon niet oppakte, maar dat had meer met de vrouwelijke rechercheur te maken. Echt een gevoelsfilm dus
DragQueen
Een sterke en aangrijpende film in mijn ogen. bacon speelt zijn rol erg goed, en ik kon me aardig in hem verplaatsen. de prent doet mij denken aan bv. death wish. maar in deze zit wat meer diepgang, en is op het emotionele vlak beter uit gewerkt. ook vond ik het geweldig dat de film niet altijd zo voorspelbaar was, en niet de gebruikelijke cliches naliep. het enige minpunt voor mij, was dat de gebeurtenissen tegen het einde van de film een klein beetje onwaarschijnlijk werden. voor de rest prima kijkvoer, met een portie drama, en een hoop knalharde, en spannende actie momenten. leuke bijrol voor goodman trouwens. ik schenk de film 4 sterren.
Leno
Matige film met een verhaal vol fouten en weinig logica. waarom blijf je thuis na een doodsbedreiging en neem je genoegen met 1 politieauto? Ook vreemd dat hij steeds het gevecht aangaat en nog wint ook! Ondanks dat hij geen wapen heeft! Zwaargewond (beschoten) ontsnapt hij uit het ziekenhuis en begint meteen te vechten in een kroeg. Vervolgens gaat hij naar huis waar normaal de politie op hem zou wachten, maar neen. Zo gaat het maar door..
Wat me echter het meest stoorde was dat de filmmakers diepgang wilde krijgen in het verhaal en karakters. Hiervoor wordt echter een blik clichés opengetrokken waar je U tegen zegt. Onnodig sentiment wordt hierbij niet gemeden, zoals dat blijkt dat Brendan het lievelingetje was. De muziek tijdens die overdreven scenes is ook afgrijselijk.
De climax is lekker lomp en Goodman heeft een geinig bijrolletje, maar het houdt niet over..
vamproy
grappig om tussendoor te kijken, maar ben beter gewend van Bacon.
Daarnaast klopt het verhaal inderdaad niet echt. Beetje te simpel allemaal.
Wel leuk om Goodman weer is in een ander rolletje te zien.
DVD-T
Aardige film.
Death Sentence is gewoon een standaard wraakfilm en is dus nergens echt origineel of vernieuwend.Dat het script geschreven is door de man achter Death Wish is meteen duidelijk want er zijn veel gelijkenissen tussen deze 2 films.De actiescènes zijn het beste gedeelte aan de film, helaas bewijst Wan dat hij met drama niet echt uit de voeten kan.Hij probeert het wel maar dit komt gewoon erg geforceerd over.Wan had het dan ook beter op een verstand op 0 actiefilm/wraakfilm kunnen houden.De laatste actiescène steekt qua niveau boven de rest van de film uit.Bacon is lekker op dreef, helaas verliest hij wel veel geloofwaardigheid als hij op de Taxi Driver tour gaat .film technisch is het ook nooit echt bijzonder.De editing is af en toe een rommeltje, en de belichting lijkt wel erg veel op die van Saw af en toe.
Dus een mislukte drama film met wél hele fraaie actie momenten.
fran0886
Idd een simpel dun verhaaltje maar daar moet deze film het voor mij niet van hebben. Ik vond kevin Bacon een meesterlijke rol neerzetten en vond hem een machtige emotie overbrengen. ik zat er goed in in deze film.Voor mij 4.5
wimnoot
Ik dacht dat ik de enige was die de link naar taxidriver zou maken, helaas! De link naar death wish ligt er wel erg dik boven op. Ook een beetje kill bill achtig. Alleen is het hier kill billy. Ik heb me best vermaakt, het was eigenlijk precies wat ik verwachte.
m1701
vond deze film eigenlijk best goed
begin duurde een beetje lang maar halverwege werd het echt goed.
vooral de achtervolging!!!
Verhaal was ook erg goed
Kevin Bacon deed het echt geweldig en overtuigend!
Aapje81
Grote meevaller. Kevin Bacon is erg overtuigend is deze rol en pakweg het eerste uur was erg sterk. Daarna loopt het dan toch allemaal een beetje uit de klauwen en wordt het wat onwaarschijnlijk. Maar het neemt niet weg dat ik tot het einde geboeid heb zitten kijken. Tuurlijk alles heb je al eens eerder gezien, maar het vakmanschap van de regisseur en het prima acteerwerk maken veel goed. Speciale vermelding waard is de leuke bijrol van John Goodman
leidsehoodie
Aardige film, die beter slecht had kunnen aflopen.
Verder typisch zo'n film waar je veel te veel moeite moet doen om een zinvolle post over te schrijven. Hap-slik-weg.
En toch een 3.5*
nachtraafje
Ik vind deze film echt een goede! Eerst dacht ik: Kevin Bacon?? Maar hij doet het echt geweldig in deze film!
Ook de muziek is perfect en ik vind het verhaal juist wel origineel!
Heb killbill of death wish dan ook niet gezien..
Een dikke 5*
orbit
- 12092 berichten
Vette actiefilm! Weinig om het lijf, maar met verve gespeelt door Bacon en houdt je op het puntje van je stoel.
Jonesy
Leuke film, Geen deathwish Wel stuk beter als al die vervolgen "op" Deathwish
Mangkon
Vrij aardige film waar je makkelijk doorheen komt. Het verveeld niet snel en de spanning is zo nu en dan goed voelbaar.
Het minpunt is de bij vlage hoge ongeloofwaardigheid die het verhaal (althans dit verhaal) met zich meebrengt plus het feit dat het naarmate de film vordert begint te nijgen naar een slap aftreksel van Taxi Driver. Welke qua verhaalopbouw, cast, karakterontwikkeling en cinematografie onovertrofbaar is.
Desalniettemin een leuke film die het aanzien waard is.
Chok dii,
Mangkon
Erg leuke film en ja niet altijd geloofwaardig.
Maar erg sterk neergezet.
Prima actie en drama.
paul83
Redelijk film maar ik stoorde mij regelmatig aan de clichés, ongeloofwaardigheden en acteerprestaties.
Bacon doet het nog wel aardig als zakenman maar verandert toch redelijk snel in "dirty harry". Geen memorabele rol maar ook niet echt slecht.
De politieagente was verschrikkelijk om te zien in de film. Deze vrouw kan echt helemaal niets goed doen wat betreft het acteren.
John Goodman vond ik niet overtuigen in de film en zijn zoon doet het ook dramatisch.
Het verhaal rammelt aan alle kanten....
1.Een zakenman die blijkbaar in zijn vorige leven dirty harry/rambo was.
2. Leuke politieagente: je vrouw en kind zijn vermoord maar dat is je eigen schuld.
3. Auto's die doormidden breken
4. Gat in je hoofd, kogel in je long en 2 hoog naar beneden vallen doet "dirty harry" helemaal niets! Hup het ziekenhuis uit.
Geen sterke film dus maar kijkt toch redelijk weg door de actie.
maerk
Op gebied van stijlvolle en strakke actie helemaal geslaagd.
Een erg vreemd geval. Death Sentence heeft een paar ijzersterke scènes die je helemaal naar het puntje van je stoel drijven. Maar helaas blijft het hier ook bij een paar scènes. De rest is gewoon 'wel goed' en sommige zijn erg stom. Die ijzersterke scènes zijn twee of drie actiescènes. Geweldige actie die superstrak in beeld is gebracht en lekker lang duren. Het minpunt is dat de film soms wat ongeloofwaardigheden, American happy sappy family momenten en gewoon een paar heel stomme momenten bevat. Heel dat gedoe van vader John Goodman en zijn zoon was te belachelijk voor woorden.
Visueel is Death Sentence bijzonder goed. Erg mooie camerastandpunten, leuk gebruik van kleurenfilters en fantastische bewegingen. Vooral de achtervolging die eindigde in de parkeergarage was fantastisch!
Ik ben dol op camerawerk enzo en hier was ik dus dik tevreden mee. De cast was wel redelijk. Bacon doet het wel okay en het was geinig om Goodman te zien...niet dat hij zo'n sterke rol neerzette maar toch. Death Sentence is voor mij dankzij de actie en het visuele aspect 3,5* waard.
Kirth
Deze film is gebaseerd op het gelijknamige book van Brian Garfield, en laat dit boek nu het vervolg is op het boek Deathwish van dezelfde auteur.....
Ik bekijk 'm deze avond, zal mijn mening over deze film posten.
Legan
Ik moet toegeven dat Death Sentence stukken beter is dan in eerste instantie gedacht. Onderhoudend, actierijk, aardig geacteerd en het bevat zelfs spanning. Minpunten zijn het gebrek aan diepgang, maar vooral de realisme. Te ongeloofwaardig en niet zo'n klein beetje ook. Ook de aanwezigheid van de personages van John Goodman & co sloeg nergens op en had als toegevoegde waarde uiteindelijk 0,0. Maar hoewel inhoudelijk zwak, toch prima vermaakt.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Felon

We Own the Night
Misdaad / Drama, 2007

Unthinkable
Thriller / Drama, 2010
verlies van geliefdegebaseerd op boekrepaymentwraakmoordbendeschietpartijpolice officer killedziekenhuiswreedheidgeweldgerechtigheidgangstersemiautomatic pistol neo-noir