• 9.474.549 stemmen

Met onder meer: Catherine Deneuve, Mathieu Amalric en Anne Consigny

Gesproken taal: Frans

Releasedatum: 11 december 2008

Plot Un Conte de Noël

"The dilemma. The reunion"

De familie Vuillard komt na jaren weer bij elkaar met de Kerstdagen. Het vroegste verleden van de familie blijkt echter getekend door tragedies, welke tot op heden nog enorme invloed hebben op het gedrag van de gezinsleden. Terwijl de gesprekken aan tafel langer worden, wordt de stemming grimmiger.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Abel, Junon's husband

Simon, Junon's nephew - the painter cousin

Paull, Elizabeth and Claude's son

avatar van Montorsi

Montorsi

Leuke film, vooral in zijn aparte uitwerking. Gebeurt eigenlijk ook niet zo gek veel als je achteraf terugdenkt, het zijn eerder de continue familiaire spanningen die het toch gewoon een interessante film maakt. Had echter toch wat minder langdradig gemogen. 3.5*

avatar van neo

neo

De film toont een disfunctioneel gezin en neemt daar helaas wel erg lang de tijd voor. Soms zitten er wat scherpe, leuke scenes in, maar mijn gedachtes begonnen toch behoorlijk af te dwalen. De muziek is enorm slim en zou deze zelfs fenomenaal willen noemen. Gregoire Hetzel dreigende akkoorden zijn subliem, even als zijn adapties van (klassieke) muziek. De whiskey muziek voor Henri werkt ook enorm komisch. Het geeft de film en de karakters identiteit, warmte en geeft de chaos uitstekend weer. Beste gedeelte is waarschijnlijk nog de redelijk doorlopende muziek die de introductie van alle karakters begeleidt.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Eerlijk gezegd ben ik in tweestrijd om deze film een beoordeling te geven. Ik zie evenveel positieve punten als negatieve. Positief: acteerwerk van echt iedereen, sfeer en apart maar heel mooi gebruik van muziek. Negatief: op een gegeven moment langdradig, soms een beetje teveel bijzondere effecten achter elkaar en vooral in het begin had ik een beetje een hak op de tak gevoel. Ik begrijp de mensen die deze film helemaal geweldig vinden en ik begrijp de mensen die de film niet zo goed vinden. En zelf zit ik er een beetje tussenin.