• 9.379.404 stemmen

Gesproken taal: Deens en Engels

Releasedatum: 24 april 2008

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Into the Wild

"Into the heart. Into the soul."

Christopher McCandless (Emile Hirsch) laat zijn leventje voor wat het is en vertrekt naar de wildernis van Alaska. Zijn kaart van het gebied gooit hij weg, en zijn voedselvoorraad lijkt bij lange na niet voldoende te zijn. Een verhaal over de aantrekkingskracht van de natuur en complexe relaties tussen een vader en zoon.

Christopher McCandless / Alexander Supertramp

Billie McCandless

Walt McCandless

Carine McCandless / Additional Narration (stemrol)

Wayne Westerberg

Ronald "Ron" Franz

avatar van missl

missl

ik vond het een mooie film, emile hersch is vanaf nu mijn nieuwe held. wat speelt hij goed! ook hele mooie beelden van het land en het enthousiasme die emile erin stopt sleept je echt mee. sommige mensen die hij tegenkomt vind ik niet echt noemerswaardig al stoorde het geen moment.

maar nu de maar: ik vind het wel heel veel geprevel over hoe het leven wel niet zou moeten zijn en wat de rest van de mensen allemaal wel niet verkeerd doen omdat zij wel gewoon een baan hebben. (oke dat zei hij niet maar zo vat ik het dan wel op)

al dat geprevel doet toch wel een beetje afbreuk aan de film maar eigenlijk issie zo mooi dat ik er bijna niet omheen kan om deze een hoog punt te geven.

avatar van FreddyK

FreddyK

Geweldige film. Het verhaal wordt zeer goed verteld, blijft elke minuut van de film boeien.

Krijg zelf ook de kriebels om zo'n reisje te maken..

avatar van Redlop

Redlop

Alleen al vanwege de prachtige beelden een aarader. Heerlijke reis door Amerika, meeslepend verhaal, sfeervolle gitaarmuziek, fantastisch acteerwerk.

Bijrollen van Catherine Keener en Hal Holbrook verdienen een prijs. Of hebben ze die ook gekregen? Whatever. 4,5*

avatar van MiekieMow

MiekieMow

Prachtige film! Voor mij drukt de film iets uit wat ik niet goed in woorden kan omschrijven. Het verlangen naar de waarheid en om niet te leven in een leugen. En ook werd me weer duidelijk via deze film hoe powerful de natuur is! En hoe prachtig! Pure waarheid!

avatar van Tolkienfan

Tolkienfan

Ik wilde toch even reageren. Heb blijkbaar toch iets losgemaakt haha.

Ik gaf duidelijk aan dat ik het een slaapverwekkende film vond en dat hij mij geen moment kon boeien. Dat geldt ook voor de acteerprestaties. Deze hebben de film voor mij niet op een hoger niveau gebracht. En ik vind dat ik dan best mag aangeven in mijn score voor de film dat ik het niets vond. Vandaar de 0,5. Daar blijf ik helemaal achter staan. voor mij is het 1 van de slechtste films van dit jaar tot nu toe.

Maar goed..iedereen zijn of haar eigen smaak..Gelukkig maar..

avatar van engelz

engelz

Heb hem gezien ! Erg goed!

avatar van Sander88

Sander88

Wat een saaie film! het boeide me voor geen meter. Zonde van mijn tijd dat ik deze afgekeken heb.

avatar van Smartass

Smartass

Kadafi schreef:

Het waren veelal mensen die vluchtten voor de maatschappij. Zij begrijpen elkaar meteen. Die hebben sneller een band met elkaar is het idee, en het zou zowaar kunnen. En dat meisje wou gewoon seks, maar kreeg ze niet, dus misschien dat ze daarom moest huilen.

Hmm ja oke, dat snap ik dan opzich wel. Ik vond alleen die bijrollen totaal niet geloofwaardig overkomen. Jammer.

avatar van tarentino

tarentino

ik vond die opa juist heel geloofwaardig, ik zou zeggen dat die emoties die hij speelt echt zijn.

avatar van Faisal

Faisal

Veelste hoge waardering voor deze saaie film, er gebeurt niet veel, weinig boeiende scenes en hij is ook nog eens langdradig.

avatar van Artemis74

Artemis74

Geweldige en intense film.... heeft nog wel een paar dagen in mijn "systeem" gezeten.

avatar van A-neet

A-neet

prachtige, zeer trage film die mij van het begin tot het eind aangegrepen heeft. en nog steeds (een dag later, en het komt telkens weer terug)

ook de prachtige muziek van eddie vedder past perfect in het plaatje

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Met name de muziek kon me erg bekoren. Penn gebruikt de close-up-met-de-diepzinnige-voice-ocer te vaak als stijlmiddel, maar er bleef genoeg te genieten over om er zelf ook nog wat mee te stoeien: de reis, de ontmoetingen, het land (wat een fraai land is het toch) etc.

avatar van Simon1978

Simon1978

Nog maar een keer proberen

Is er nu echt niemand die de gehele film doordrongen Amerikaans vond? Ik bedoel, die b-kwaliteit? Slechte acteurs, (veel te amerikaans koppie), ongeloofwaardig, de film was te chique voor de cast.

Verder is het verhaal niet uitgediept en bleef ik me afvragen wat nu zijn doel was.

Ik kreeg na de eerste tien minuten al kriebels(onecht, amreikaans plastic) maar heb ondanks elke daaropvolgende minuut de film toch helemaal afgekeken, omdat hij nu eenmaal zo goed gewaardeerd werd hier.

Ik ben toch wel benieuwd of er medestanders zijn...

Simon1978 schreef:

Doordrongen Amerikaans = b-kwaliteit?

Slechte acteurs

Ze waren allemaal slecht volgens jou? Wat vond je er slecht aan dan?

veel te amerikaans koppie

Ik kan het mis hebben, maar volgens mij gaat deze film over een Amerikaanse jongen.

ongeloofwaardig

Je kunt twisten over de kwaliteit van de uitwerking van het verhaal , maar het verhaal is waargebeurd...

de film was te chique voor de cast.

Ik kreeg na de eerste tien minuten al kriebels(onecht, amreikaans plastic)

Je hebt echt een hekel aan Amerikaanse dingen he?

avatar van Clueless Dork

Clueless Dork

Geen Happy Meal voor Simon!

avatar van Celluloid Dreams

Celluloid Dreams

P.s. Dat de beelden mooi waren daar twist niemand over natuurlijk.

Nou, daar was ik eingelijk niet zo van onder de indruk. Die natuur is van zichzelf ook al mooi. Vond het niet echt speciaal in beeld gebracht.

avatar van tarentino

tarentino

Celluloid Dreams schreef:

Dus je was niet echt onder de indruk van de natuur die je mooi vind? Moet het dan mooier in beeld gebracht worden dan de natuur is ofzo?

avatar van Livefree70

Livefree70

Dit genre is doorgaans niet mijn "ding", maar deze hoe traag hij inderdaad ook wel was, bleef me toch op een of andere manier boeien. Imposante beelden van het (wilde) Alaska.

avatar van hoezoo

hoezoo

Geweldige film,ontroerend en met schitterend acteer en camerawerk ondersteund door prachtige muziek,kortom een klein meesterwerk!!

avatar van sjimbo

sjimbo

Simon1978 schreef:

Amerikaans? Hmm.. het speelt zich af door half Amerika, allicht dat dat het voor jou Amerikaans maakt. Verder geen misplaatste vlag gezien, of enig ander stukje stereotype Amerikaans patriotisme.. de hoofdpersoon sterft zelfs aan het eind, net wanneer hij z'n weg naar geluk heeft gevonden.. Ongeloofwaardig? Echt gebeurd, dus wat bedoel je? Ik begrijp dat je de idealen van de hoofdpersoon allicht niet zou onderschrijven.. maar die worden goed uitgewerkt door de flashbacks en scenes met z'n ouders/vertellingen van z'n zus.

Echt een geweldige film, zeker niet voor de actieliefhebber, maar wel voor degene die een film wil zien over iemand die z'n doel in het leven zoekt op spectaculaire en fascinerende wijze.

avatar van Apollinisch

Apollinisch

tarentino schreef:

Moet niet, maar het zou wel gewaardeerd worden. Voor mooie natuurbeelden kan ik ook wel terecht in mijn eigen achtertuin of in de bibliotheek waar een mooi National Geographic-boek ligt. Film onderscheidt zich van fotografie door beweging. En in beweging is veel variatie mogelijk.

Voorts heb je zaken als kadrering, belichting, mise-en-scène enzovoort. Into the Wild blinkt ook in mijn ogen in geen van de genoemde zaken uit. De film ziet er solide uit, maar voor baanbrekende cinematografie ben je hier aan het verkeerde adres.

Verder absoluut geen verkeerd filmpje hoor. Het verhaal is interessant - hoewel nooit diepgravend - en de personages zijn voorzien van genoeg menselijkheid om het geloofwaardig te houden. Groot minpunt vond ik de poëtische teksten. Moet dat de boel een beetje intellectueel maken ofzo?

avatar van Simon1978

Simon1978

sjimbo schreef:

Goed, ik zal het iets verduidelijken. Uiteraard draait het om een Amerikaanse jongen, en speelt het zich door half Amerika af.
Op zich heb ik niets tegen amerikaanse films. Maar ik maak altijd onderscheid in de keuze van de regisseur.
Je hebt B-amerikaans (Tom cruise, independance day, etc) en je hebt A-amerikaans, a-amerikaans bestaat uit American Beauty, Jack Nicholson, etc.
Meestal worden er in een b-categoriefilm acteurs uit de b-wereld gekozen. En uit de a-categorie, a-acteurs. De a-categorie bestaat uit kritische films, die je niet herkent als een amerikaanse film.
De b-categorie is een film die al een begin, midden en eind heeft, paar vaste ingredienten zoals papa die met zoon honkbalt, standaard grapjes van bijdehante kindertjes, en waarvoor dus alleen nog maar een verhaal hoeft worden te verzonnen die je zo in de vorm kunt gieten. Het is plastic, amerikaans, nep, gelukkig christelijke gezinnetjes, altijd verborgen (hypocriete) moralen.
b-films zijn voor Republikeinen.

Een A-film maakt geen gebruik van de vaste ingredienten, is nuchter, kritisch, mooi, gaat diep, en heeft dan ook echt acteurs uit de a-categorie nodig die niet amerikaans nep ogen.
Zoals de jongen uit deze film, en de hippies die ook niet overtuigend overkomen.

Ze hebben voor een A-categorie-film acteurs uit een b-categorie geplukt, en dat heeft voor mij de hele boel verpest. De cast. Met name de hoofdpersoon.(Nog wel meer, maar dat is ook logisch als de regisseur al die eerste enorme fout gemaakt heeft).

Ik geloof die jongen gewoon niet, zo'n jongen hoort in een standaard komedie thuis.

Het is een chemische reactie die onstaat, bij mij, en daarom (zo blijkt wel ) moeilijk onder woorden te brengen.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Laat me niet lachen

avatar van Spetie

Simon1978 schreef:

Wat een onzin . Dus Tom Cruise is B-Amerikaans en Jack Nicholson A-Amerikaans volgens jou. Alsof een bepaald type acteur dus alleen maar in diepgaande films speelt en de andere niet.

Geniet jij dus maar lekker van de films Magnolia (Cruise), volgens jou standaard een B-film zonder diepgang en Batman (Jack Nicholson) een verfijnde A-film met diepgang.

avatar van Verbal

Verbal

Nog maar een keer proberen

Ik ben toch wel benieuwd of er medestanders zijn...

P.s. Dat de beelden mooi waren daar twist niemand over natuurlijk.

Film loopt slecht af en is "natuurlijk" overgeromantiseerd, maar dat is tegelijk ook wel zijn kracht, immers veel mensen dromen wel eens van alles achterlaten, de wijde wereld in etc... Realiteit is echter vaak anders, zoals deze film liet zien, toch?

avatar van Wes18

Wes18

Als je een beetje bekend bent met de films van Emile Hirsch weet je dat hij, behalve The Girl Next Door geen comedies heeft gedaan. Emile Hirsch is een serieus acteur die het kan gaan maken als hij door blijft gaan zoals hij nu doet.

avatar van Celluloid Dreams

Celluloid Dreams

Waarom zou een acteur die comedy speelt niet serieus zijn?

avatar van Wes18

Wes18

Celluloid Dreams schreef:

Waarom zou een acteur die comedy speelt niet serieus zijn?

Ik doel niet op het spelen in comedies maar over hoe hij het acteren serieus neemt, in tegenstelling tot veel andere jonge acteurs.

avatar van predator 2

predator 2

een film waar bij je gaat na denken over the way of live .zeer mooie film.5 *****