• 9.377.559 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers en Bill Duke

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 augustus 1987

Plot Predator

"Soon the hunt will begin."

Dutch en zijn commando's worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commando's zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.

Major Alan "Dutch" Schaefer

Anna Gonsalves

Blain Cooper

Mac Eliot

Jorge "Poncho" Ramirez

Major General Homer Phillips

Rick Hawkins

Predator / Helicopter Pilot

Hostage Executed by the Russian (onvermeld)

AGE-411 schreef:

De alien is totaal geen slim beest.

Zien we genoeg in Aliens (waar er honderden recht naar de kogels lopen)

Dat was deel 2. In deel 1 is de alien toch wel erg intelligent.

Triest dat de alien zo verkracht werd in Alien vs Predator. Schandalig dat het nobele alien ras zo als kanonnenvoer diende voor de predators.

De aliens

The Oceanic Six schreef:

Dat was deel 2. In deel 1 is de alien toch wel erg intelligent.

De aliens

Ze werden al verkracht in deel 2.

In deel 1 was de alien een intelligent wezen en een nobele vechter.

AGE-411 schreef:

Ze werden al verkracht in deel 2.

In deel 1 was de alien een intelligent wezen en een nobele vechter.

Ja, in deel 2 werden ze inderdaad ook al aardig verkracht. Maar toen boden ze nog wel tegenstand. In A vs P werden de aliens echt met 1 schot steeds door die klote predators afgeschoten. Vond ik zielig

The Oceanic Six schreef:

Maar tegen kogeltjes zijn ze ook zwak.

En de lasers van de predator zijn behoorlijk sterk. Zie maar naar Blaine.

avatar van Karl van H.

Karl van H.

Wel zwak van die Predators hoor, schieten op die arme, onbewapende Alienetjes

Sportingerke schreef:
Niet echt mijn dada.

Even de minpunten, maar wel mooi in spoiler gezet

- Het monster (voor ik de film keek wist ik niet dat het een buitenaards wezen betrof; omdat het hier dus duidelijk wel van dattum is was de film imo meteen veel minder waard).

Al bovenstaande dingen zorgen ervoor dat ik deze film niet hoger kan waarderen dan de gemiddelde Seagal-film.

Deze film is al origineler dan alle Seagal films bij elkaar. Daarbij vraag ik me ook af of je onder welke steen je hebt geleefd de afgelopen 30 jaar, als je niet eens weet dat hier een alien in zit Ook door die spin-offs....

avatar van rep_robert

Hawkins: Billy. Billy! The other day, I was going down on my girlfriend, I said to her, "Jeez you got a big pussy. Jeez you got a big pussy." She said, "Why did you say that twice?" I said, "I didn't."

Nadat ik gisteren van een koude douche terug kwam uit de bios(Predators) had ik zwaar de behoefte om het origineel nog is terug te kijken. Ook al heb ik deze film al wel minstens 10x gezien in m'n leven.

Wat is deze film beter zeg, lekkere stoere kerels(geloofwaardig), prachtige setting, SPANNING, humor, goede muziek en een fantastische Arnie die er nog wat geweldige one-liners uit gooit. Ook het laatste kwartier is stoer hoe Arnie er per ongeluk achter komt hoe hij de Predator moet verslaan en al die vallen zet, legendarische scenes.

Blijft toch 1 van de betere Schwarzenegger films en wat mij betreft een tijdloze klassieker

Verhoging!

JacoBaco

1 van de leukste scènes uit deel 1 vind ik het moment wanneer Arnold modder op zn gezicht smeert. Ik heb dan altijd sterk het idee dat hij (stiekem) een spiegeltje heeft.

Predator 1 heeft zo'n beetje alles mee en ik zie de film als een soort eeuwige rots in de branding.

AGE-411

Een van mijn favoriete scènes is de GET TO THE CHOPPA! scène. Waar hij eerst een machinegeweer leegschiet op die boom, wat direct beantwoord wordt door een laserkogel die zijn geweer doet ontploffen in zijn handen waarna de beroemde one-liner volgt.

avatar van yeyo

yeyo

Ik vind het geniaal als het hele peleton zomaar wat in het wilde weg heel hun magazijn begint leeg te schieten. als 'wraak' voor Jesse Ventura.

Bottleneck

En het geluid ook van die lege machine-gun, nog steeds het bruutste wapen-geluid dat ik in een film heb gehoord.

Beste scene vind ik die twee mannetjes die in de hut rustig op een kaartje kijken terwijl net daarvoor dat halve kamp is weggeblazen, en dat ze pas schrikken als Arnie de deur omver beukt.

Het is allemaal misschien al 100x gezegd maar blijft leuk

JacoBaco

Grappig hoe iedereen zo zijn favo momenten heeft. Je kunt makkelijk 10 memorable momenten opnoemen. Dan heb je ook nog de scène dat Arnold een fakkel aansteekt en keihard begint te schreeuwen. Is dat om de aandacht van de Predator te krijgen of wordt hij gewoon door een 1 of ander beest in zijn grote teen gebeten?

avatar van yeyo

yeyo

Nog een vermakelijk detail dat me bij de vorige herziening opviel: in het begin van de film schopt één van helden (ben vergeten wie) zonder duidelijke reden een dier omver.

Bottleneck

Echt die film wordt almaar beter, krijg alweer zin om hem op te zetten. Waren al die dingen nou ooit bedoeld als semi-lollig of pakt dat gewoon zo uit? Je zou er zo een studie naar kunnen doen.

• 19752 berichten

Ik vind het ook wel een komisch zinnetje als Arnie een mes door zo'n soldaat spiest en dan zegt: "Stick around"

Haha Arnie komt altijd weg met die volslagen overbodige one-liners, schitterend gewoon.

AGE-411

Een andere toffe scène is waar Arnold het idee krijgt om die auto in hun kamp te rijden. Waar Blaine dan zegt 'WHAT THE FOCK?"

Dan volgt de BOEM, en breekt het helemaal los

JacoBaco

@yeyo: Dat doet Poncho en hij trapt dan een Gier naar het hiernamaals.
En grappig dat de Predator altijd erg boos wordt als iemand zegt dat ie lelijk is.

Een gier

zoiets kan ook maar alleen in Predator leuk zijn.

• 19752 berichten

Ik word ook boos als iemand zegt dat ik lelijk ben, hoef je geen Predator voor te zijn

JacoBaco

Ja ok, maar ik ben gewoon lelijk en dan accepteer ik het maar.

Ik krijg gigantisch zin deze film deze week te herzien als ik dit zo lees

En dan Commando erachter aan doen!

avatar van paul83

paul83

Bottleneck schreef:

Een gier

zoiets kan ook maar alleen in Predator leuk zijn.

Zie overigens niet snel gieren in het oerwoud, maar dit geheel terzijde.....

De gieren zitten aan de opgehangen karkassen te eten.

paul83 schreef:

Zie overigens niet snel gieren in het oerwoud, maar dit geheel terzijde.....

Dat leek mij ook al inderdaad, zal volgende keer eens letten op dat trap momentje.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Ik krijg gigantisch zin deze film deze week te herzien als ik dit zo lees

En dan Commando erachter aan doen!

En dan ook nog Terminator 2 erbij, die drie achter elkaar op het grote witte doek.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

paul83 schreef:

Zie overigens niet snel gieren in het oerwoud, maar dit geheel terzijde.....

Kalkoengieren komen daar wel voor, volgens mij is dat ook de soort die je in de film ziet.

De kalkoengier.

• 19752 berichten

Haha ik moet wel lachen bij deze film. We zitten 1 van de meest simpele rauwe en vermakelijke beuk en schiet-film helemaal door te analyseren. Met als hoogtepunt nu toch wel de kalkoengier

JacoBaco

Ik voel een 0,5* verhoging aankomen bij moviemafketel en anders was het minimaal heel even in hem opgekomen. En de kalkoengier zal vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

• 19752 berichten

Dat zou dan bijna de 1e 4,5 voor een niet-Drama film (afgezien van mijn voorliefde voor maffia-films dan) worden, maar het zou best kunnen ja.

Ik denk nog even ok? Als er nog een paar Kalkoen-gier-achtige zaken worden gepost geef ik dat extra halfje met alle liefde ja.

JacoBaco

Misschien helpt deze ode aan de handshake je over de streep.

YouTube - A Tribute to The Handshake in Predator...

De kalkoengier, fantastisch

Het is dus nog allemaal natuur-getrouw ook.

avatar van rep_robert

Ben zelf ook reuze nieuwsgierig. Toch vreemd dat hoe ouder ik wordt, hoe beter ik Arnold zijn geweldig slechte one-liners ga waarderen. Persoonlijk vond ik die grap in mn recensie/mening het leukst, en dat is niet eens een grap van onze held