• 9.378.621 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers en Bill Duke

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 augustus 1987

Plot Predator

"Soon the hunt will begin."

Dutch en zijn commando's worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commando's zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.

Major Alan "Dutch" Schaefer

Anna Gonsalves

Blain Cooper

Mac Eliot

Jorge "Poncho" Ramirez

Major General Homer Phillips

Rick Hawkins

Predator / Helicopter Pilot

Hostage Executed by the Russian (onvermeld)

avatar van newG

newG

idd, hier worden de schedels enkel van het lijf gerukt en opgepoetst om aan de vest vast te hangen als trofee

horrorfilm, hoe kom je erbij...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Jungle, rare wezens, opeten..

Het enige wat klopt is jungle.

avatar van danijel

danijel

Top film

Arnold deed zijn werk goed evenals Carl Weathers, geweldige prestaties.

dik verdiende 4*

avatar van crack1

crack1

danijel schreef:

Top film

Arnold deed zijn werk goed evenals Carl Weathers, geweldige prestaties.

dik verdiende 4*

Vind ik ook,en spanning was aanwezig.

avatar van wwelover

wwelover

Vermakelijke actiefilm. Geen hoogstaand verhaal, acteerwerk of Special Effects. Maar de actie is gewoon leuk om naar te kijken, en op zich is Arnie ook wel aardig in deze film. Heb verder ook niks tegen hem, maar heb ook niet veel met hem. Maar ja het is natuurlijk altijd leuk om te zien dat ze hem zoveel mogelijk nietszeggende one-liners geven. En die zijn 9 van de 10 keer erg vermakelijk.

Het zal wel met de tijd te maken hebben, maar ik vond die 'Predator' er niet uit zien. En daar ergerde me ik ook wel een beetje aan. Maar ja verder was dat geen ramp. De muziek maakte het weer goed.

Leuk voor een keer dus, zag dat er ook een deel 2 was zonder Arnie, belachelijk natuurlijk dat ze dat doen..

avatar van sjochem

sjochem

GO RUN!! GET TO THE CHOPPA!!!!

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Hee jongens wat ik eigenlijk bedoelde is dat de hele bemanning werd opgegeten. En het lijkt langzamerhand wel op een horrorfilm of hebben jullie dan niet goed gekeken hoe die monsters er uit zagen.

Movie Jim schreef:

Volgens mij is het niet deze film hoor. Vergis je je.

Vascago

Ik vond er ook weinig thriller inzitten. Meer actie/SF/horror

AGE-411

- Er wordt niemand opgeheten.

- Bemanning ? Het is geen fucking boottrip ofzo!

- Monsters ?

Vascago

Volgens mij zit jij naar de verkeerde film te kijken. Ik zag toch echt buitenaardse wezens die mensen ophingen en hun ingewanden eruit lieten hangen enz.

Vascago schreef:

Ik zag 1 buitenaards wezen die gewoon wat ging jagen. Eten deed ie niet, en zeker geen mensen opeten.

(Ingewanden niet gezien, verkeerde film?)

Als je dat zag heb je de film niet goed begrepen.

Vascago

Opgehangen en gevilde mensen dan. En als je dat niet hebt gezien heb jij de film niet goed gezien.

Ik zie wel goed.

Maar je moet niet altijd kijken met je ogen, als je begrijpt wat ik bedoel

Vascago

Nee dat begrijp ik niet. Ik kan moeilijk met mijn neus of mond kijken.

Ik weet ook wel dat die buitenaardsen daar puur waren om te jagen, maar het zijn wel monsters en er zit genoeg suspense en ranzigheid in om van een sf-horror te spreken, met een dikke laag actie. Maar niet van een thriller.

Vascago schreef:

Nee dat begrijp ik niet. Ik kan moeilijk met mijn neus of mond kijken.

pfff

1 monster.

wat mensen die hun vel kwijt zijn. Als je dat erg vind vind je korperwelten ook afschuwelijk zeker? (art, my son! art!)

Vascago

Nee ik vind het niet eng of erg, maar het valt wel onder de noemer horror en niet thriller

avatar van K@i

K@i

Beste Alien Film ooit !

avatar van deTuinman

deTuinman

Predator 2 is idd eerder een horror-thriller.

avatar van Movie Jim

Movie Jim

K@i schreef:

Beste Alien Film ooit !

Oh ja nou die aliens waren niet echt zichtbaar. Alleen op het einde zie je ze wel even.

Movie Jim schreef:

Er is maar 1 Alien!

En dat ie niet goed zichtbaar was is normaal ze. Door zijn onzichtbaar schild.

avatar van K@i

K@i

Weet niet hoor maar volgens mij is tie gewoon constant zichtbaar vanaf het moment dat tie de strijd met Arnold en zijn budies begint

avatar van deTuinman

deTuinman

Klopt maar wel te weinig om een alienfilm te zijn.

avatar van steventje

steventje

wwelover schreef:

Het verhaal is gewoon subliem bedacht. De special effects zijn vele malen beter dan diegene die je nu ziet. Met al hun CGI van tegenwoordig lijkt het zo nep. Deze film is helemaal niet gedateerd.

De predator zag er goed uit, hoe kan je nu zeggen dat hij er niet goed uitzag? Wil je dan een CGI predator en acteurs die werken met een blue en green screen?

Dit is gewoon de beste mannelijke actie film ooit !

avatar van Jaxxx

Jaxxx

100% mee eens, want met de technologie van 20 jaar geleden, hebben ze qua special effects een prima prestatie afgeleverd.

deze film kan je vaak kijken zonder zat te worden

Arbil schreef:

deze film kan je vaak kijken zonder zat te worden

Drink jij maar eens 2 kratjes bier bij deze film dan

Drink jij maar eens 2 kratjes bier bij deze film dan

hahahahahahah

avatar van aerts007

aerts007

Top aktiefilm, gewoon kijken,met of zonder bier!

Schol !

Arbil

AAAHHHHh GHWUAAAAA get to the CHOPPAA!!!!!!!

ahhahaha ik lach me altijd kapot om arnold