• 9.378.059 stemmen

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers en Bill Duke

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 27 augustus 1987

Plot Predator

"Soon the hunt will begin."

Dutch en zijn commando's worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commando's zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.

Major Alan "Dutch" Schaefer

Anna Gonsalves

Blain Cooper

Mac Eliot

Jorge "Poncho" Ramirez

Major General Homer Phillips

Rick Hawkins

Predator / Helicopter Pilot

Hostage Executed by the Russian (onvermeld)

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ramon K schreef:

Maar wanneer? Voordat er ook maar iets geschoten werd? Er zou wel eens JCvD footage in kunnen zitten toch?

Wat ik uit de extra's op de DVD heb begrepen is dat er alleen het idee was om Van Damme te casten maar dat dat nooit is doorgegaan omdat de beste man inderdaad te klein was. Hij is nooit op de set geweest of heeft zelfs maar met een producer gesproken.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

orbit schreef:

T2 is het meest overhypte stuk drek wat er in cinemaland is uitgebracht! De wereld is nog bezig die schaamvlek van slechte actiefilms uit te wissen, triple X is nog beter

Predator is ver superieur boven dat kinderfilmpje!

Ik ben het hier wel een klein beetje mee eens, vind terminator een beetje overgewaardeerd.

Dit is met Total Recall de beste Arnie film.

Sci-fi-actie van de bovenste plank en met wat horor elementjes erin.

Eigenlijk is alles alweer zo'n beetje gezegd wat ik over deze film wou melden. 4,5*

avatar van Ajax&Filmfreak

Ajax&Filmfreak

Een van de beste aktiefilms van de tachtiger jaren(zo niet de beste).

Ik vind dit na Terminator 2 arnie's beste

avatar van film88888

film88888

Voor een film van 1987 is dit allemaal wel knap gedaan.

Arnie zat goed in zijn rol, en de film heeft ook coole beelden in het bos. De film heeft ook nog soms wel beetje suspence dat op het goede moment opduikte.

De actie was echt vet. De muziek door heel de film vond ik ook heel goed passen.

Ik ben echt aan het twijfelen tussen een 3,5 of een 4,0 Ik geraak er niet echt uit, maar ik hou het dan maar bij een kleine 4,0 sterren.

avatar van A.J

A.J

Goede film!Net zoals alien prachtige filmmonsters!3,5 sterren!

avatar van AGE-411

AGE-411

A.J schreef:

Goede film!Net zoals alien prachtige filmmonsters!3,5 sterren!

Waarom geen 5,0 ?

avatar van The Oceanic Six

Gister heb ik gouwe oude Predator van Schwarzenegger nog eens opgezet. Blijft heerlijk!

Veel geweld, veel stoere, boos kijkende negers, Arnie met slechte dialogen die dan zo grappig zijn (Gooo to thaa chopaaah) en op zich een prima vijand. Alleen is de Predator wat nep toen hij volledig in beeld was zonder het overcloaken. Alleen toen hij zn masker afdeed was hij weer creapy. Maar een prima actiefilm, 1 van de leukeren. Ik had 4* op MM staan, die blijven.

avatar van yugioh

yugioh

Dit is nog steeds mijn top 1 film. Geweldig geregisseerd door McTiernan, je kunt de sfeer bijna voelen. Alle personages incl. Arnie zijn gewoon iconen op zich en de actie in de jungle is perfect weergegeven. De predator is zowel met als zonder masker prachtig om te zien. Bijna twee uur vermaak van de bovenste plank, van mij krijgt hij 5.0 sterren.

avatar van Reinbo

Het leuke van deze film is dat hij dankzij de setting in de Jungle nauwelijks gedateerd raakt.

The Last

Klopt, maar de sfx zijn .

avatar van Reinbo

Vind ik niet. ik hou sowieso wel van die old school effecten. Wat mij betreft is 2001 ook nog onovertroffen. CGI is vaak veel te gelikt.

The Last

Ik ben ook niet bepaald een voorstander van CGI, vind de sfx in bijv. Blade Runner nog steeds erg mooi en die van The Running Man kunnen er ook prima mee door. Maar wat er hier wordt gebruikt bij dat beest is mij een raadsel (mislukte CGI?).

avatar van Reinbo

Bedoel je het beest zelf of zijn 'vision'.

The Last

Nou ja, beide. Zag er totaal niet uit.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Het pak van The predator vind ik er goed uitzien. Vooral in close up als hij ook zijn bek opend. Zijn speciale zicht (via zijn helm) wat o.a. warmte waarneemt ziet er opzich ook wel aardig uit.

Sorry ik kan het niet laten. Arnold weer even op zijn best.

Begin maar te kijken vanaf 3 minuut 30.

Arnold in topvorm

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Zeker een leuke, gewelddadige film. Schwarzenegger doet het (zeer) goed. De scènes waar je door de ogen van de predator heen kijkt zijn goed uitgewerkt. Kortom: een goeie film. Ik ben wel aan een herkijkbeurt toe. Hou het (voor nu) op drie en een halve ster.

Beste predator film.

avatar van MecG

MecG

Blijft een topfilm, want na zoveel jaar boeit hij mij nog steeds.

Weet nog dat ik als klein kind zwaar onder de indruk was van de film. Nu ben ik alleen nog onder de indruk van Painless.

Mooiste scene als ze het hele bos ommaaien en de predator slechts 1x geraakt hebben!!

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Ja of de scene in de helikopter,, was ook lachen!! De humor zit echt perfect verwerkt in deze spectaculaire en bloedstollende actiefilm.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Steekt met kop en schouders uit boven de zielloze meuk die in de jaren '80 als actiefilms doorgingen. Lekker realistisch in beeld gebracht zonder teveel opsmuk.

avatar van pieterstoel

pieterstoel

Swarzenegger..... Oldskool de beste!!

avatar van JaylaGrande

JaylaGrande

Leuke actiefilm uit de jaren 80 met mister action (Arnold) himself in de hoofdrol. De predator ziet er goed uit al vind ik het lachwekkend hoe hij eruit ziet als hij onzichtbaar is dat kunnen ze tegenwoordig toch een stuk beter (avp)

Actie films met arnie zijn wel vermakelijk maar missen standaard diepgang en intelligentie zo ook deze film . In tegenstelling tot Alien is deze film niet alleen leuk voor de diehard fan maar zit er nog een fatsoenlijk tempo in de film en zijn er genoeg goede scenes die de filmliefhebber van vandaag nog kunnen bekoren. En natuurlijk blijft het concept van de predator zeer goed bedacht

avatar van damianodebeste

damianodebeste

Goede film een goede schwarzenegger Normaal hou ik niet zo van actiefilms maar deze is echt geweldig een aantal leuke scenes bijv. dat ze dat hele kamp over hoop schieten en dat die neger gek wordt als die de predator ziet dat iedereen dan in de ronte loopt te schieten iedergeval uitstekende film Mooi gebruik gemaakt van de jungle ook.

avatar van AGE-411

AGE-411

damianodebeste schreef:

Je post slaat op niks! amper leesbaar.

Maar dat zijn de nawerkingen van de adrenaline na het zien van deze film. Normaal dus.

avatar van finalman

finalman

pieterstoel schreef:

Swarzenegger..... Oldskool de beste!!

m'n opa zegt steeds 'Schwarzegger'

avatar van kalehein

kalehein

Gewoom omdat het Arnold is.

Dikke Cult

avatar van newG

newG

kalehein schreef:

Gewoom omdat het Arnold is.

Dikke Cult

arnold is camp

de predator is CULT

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Ik vind die ene scene cool. Als die kale neger zich scheert en wanneer het scheermesje afbreekt en dan hoe ze elkaar aanstaren met Carl Weathers!! Echt priceless.

avatar van Zinema

Aardige actiefilm met Schwarzenegger. Niets hoogstaands maar wel memorabel en vermakelijk filmpje. Stond aan het begin van een uitmelkreeks (in combi met aliens). Goed.

avatar van zzzozzzo

zzzozzzo

Niet echt een actie-fan maar deze is toch wel een jaren 80 lichtpuntje, net herzien en vind 'm redelijk overeind blijven na 20 jaar

Een van Noldius' beste rollen (niet te veel lullen en dan wel met zwaar accent, gute choppah dus)

4,0