Predator (1987)
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers en Bill Duke
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 27 augustus 1987
Plot Predator
"Soon the hunt will begin."
Dutch en zijn commando's worden in de jungle gedumpt om leden van een expeditie te gaan zoeken. De missie slaagt, maar wat ze niet weten is dat een onzichtbare jager in de bossen schuilt die menselijke prooien ontvelt en aan de bomen hangt. Al snel wordt duidelijk dat ze met een buitenaards wezen te maken hebben, dat het leuk vindt voor de sport op mensen te jagen. Maar de commando's zullen zich niet zonder gevecht laten pakken.
Major Alan "Dutch" Schaefer
Jorge "Poncho" Ramirez
Major General Homer Phillips
Rick Hawkins
Predator / Helicopter Pilot
Hostage Executed by the Russian (onvermeld)
Twingoo
Ikke wel. Heb hem op dvd. Serieus ook hij is gouv?. tssss what's next?
Twingoo
Ik heb deze film tig keer gezien en is een van de weinige films die me niet vervelen. Een meesterwerk. Erg spannend... het ziet er tot de dag vandaag technisch gezien nog erg goed uit en helemaal niet ouderwets. Het verhaal is erg origineel... geen enkel saaie moment. Een echte mannenfilm. De enige minder leuke moment is die lach van de predator aan het eind.
Deze film verdient een dikke 4.
Je bedoeld in de trant van "wat een neppe lach". De predator imiteerd ook de stemmen die hij hoort in de film. Weet je wel, zoals "Anytime..." De lach van de predator op het einde is waarschijnlijk de geimiteerde lach van Billy de indiaan. Vind daarom het einde niet gek of nep ofzo. Het klopt gewoon.
russell
Spannende film voor die tijd, alles er op en eraan.
Mooie sets en veel schrikmomenten. Je zit echt in die film.
3,5.
heroic
Hele goede film.
De intro geeft je de indruk dat je weer in één van de vele shoot out films van Arnie terrecht komt maar niets is minder waar.
Er wordt wel in een scene geschoten (met veel explosies als gevolg) maar in deze film is de predator een echte ster.
De predator is hier heel stijlvol en geloofwaardig uitgebeeld, zeer sadistisch hoe hij die schedel uit ene z'n lichaam trekt.
Er zijn ook enkele regels in deze film die mij ook geboeid hielden.
1. Ben je gewapend dan ga je eraan.
2. De predator maakt trofeeen van de schedels van slachtoffers die moeilijk te vermoorden waren of eervol een gevecht aangingen.
3. De slachtoffers zonder eer worden van hun huid ontdaan en opgehangen in een boom (zeer goor)
Het acteerwerk was bijzonder goed, de teamleden gedragen zich zoals ze in de realiteit waarschijnlijk ook zouden doen. Ze vloeken, maken grappen en laten niet met zich sollen.
Dat schept een behoorlijk goed sfeertje en je zou het ook jammer vinden als ze moesten sterven, en dat hoort zo in deze film.
De sound is ook goed, de jungle geluiden en de geweer geluiden.
Ze maken wel een blunder met de predator op het einde: ze herhalen 2x de predator "roar".
En dat gelach op het einde was zo nep, maar wel beetje scary.
Mijn conclusie: een hele goede filmklassieker die alles heeft wat een goede film moet hebben: Arnie, een goede schurk, de locatie, de gore en de actie. 4.5*
Mr_White
- 2067 berichten
Domme actie maar wel goede domme actie, want de uitwerking is gewoon ijzersterk en met name de special effects zijn echt goed.
DragQueen
Deze film is voor mij een regelrechte klassieker. een van de betere films van arnold schwarzenegger. ik heb deze film dan ook talloze malen gezien. in het team van dutch zitten allemaal aparte individuen, die goed zijn uitgewerkt. het oogt echt als een club kameraden, die goed op elkaar zijn ingespeeld. en als ze door de broeierige jungle lopen / sluipen, bekruipt je echt een onderhuids gevoel. de sfeervolle muziek ondersteunt dit geweldig. dat er van alles niet klopt aan hun missie, zul je snel merken. je voelt als kijker de oplopende spanning in het team. verder zijn de sets mooi gemaakt. en vooral de predator is goed uitgewerkt hier, en helemaal op zijn plaats in deze jungle.( die overigens een enge sfeer uitademt ) deze film neemt je echt mee, en de actie scenes zijn dik in orde. schitterende actie-thriller, die mij voor altijd zal bijblijven. mede door jeugd-sentimentele waarde, en als liefhebber van arnold's films, geef ik deze film 4 sterren.
Minotaures
Goeie film, top acteerwerk van Arnold. Geweldig hoe die Predator denkt en is gemaakt. Werkelijk mijn favoriete filmbeest allertijde
!
3*, verhoogt naar 3,5*
luuk1988
Ik weet nog wel hoe ik hier samen met een vriend van mij een stuk of 8 jaar geleden naar keek man man wat een spannende film. En net als je denkt dat alles verloren is komt er toch nog een oplossing!
vette shit! 3.5!!!!!!
AGE-411
Dit zijn pas eens actiefilms...
Kenmerken van actiefilms:
SPIEREN
MINI GUNS
STOERE ELITESOLDATEN
VEEL DOOIE MENSEN
EXPLOSIES
EVENTUEEL EEN LELIJKE ALIEN
En deze film heeft alles wat er nodig is om een perfecte actiefilm te maken.
Mr. M
Al van kleins af aan een favorietje van mij. Een actiefilm zoals een actiefilm hoort te zijn. Met een horror/sci-fi sausje. De actie is goed, de setting in de jungle is perfect, de spanning is goed, en Arnold Schwarzenegger in zijn hoogtijdagen, wat wil je nog meer wanneer je zin hebt in een ouderwetse actiefilm?
Voor mij persoonlijk hoort deze film absoluut in het rijtje met onder anderen de Die Hard en Terminator films.
4 sterren.
Minotaures
4 sterren.
Zekers
!
john kruger
Kan ik het alleen maar mee eens zijn. Prima acteerwerk, onheilspellend gebied waar het zich af speelt, plus -niet te vergeten- een prima muzikale ondersteuning! 4,5*
Leland Palmer
Dit zijn pas eens actiefilms...
Kenmerken van actiefilms:
SPIEREN
MINI GUNS
STOERE ELITESOLDATEN
VEEL DOOIE MENSEN
EXPLOSIES
EVENTUEEL EEN LELIJKE ALIEN
En deze film heeft alles wat er nodig is om een perfecte actiefilm te maken.
Die kenmerken zijn natuurlijk (lang) niet altijd relevant! Actiefilms als Heat, Face/Off en Under Siege bevatten bijv. geen spieren, mini guns en zeker geen eventuele alien! Maar toch zijn deze films zeker niet minder dan Predator vind ik! Dus die kenmerken zijn echt niet nodig om een goede actiefilm te maken.......
The Last
Erg spannende film en uitstekend geacteerd door Arnie. Alleen in mijn ogen een beetje over-the-top. Verder lekker spannend en niet voorspelbaar. Puur vermaak.
3,5 sterren
kaydegreef
Leuke film met veel actiescènes. Aanrader...
Xan21
Dat gelach door de predator aan het einde is mimiek, zoals hij ook andere woordjes en zinnetjes herhaalt. Yautja is het wezen dat we predator noemen. Deze film heb ik gezien toen hij uitkwam op video, ik denk dat ik net 7 of 8 was, behoorlijk slapeloze nachten gehad haha.
Leland Palmer
Net weer herzien! Blijft een van de betere actiefilms van Schwarzenegger en misschien wel in het genre zelf! Soms een beetje ongeloofwaardigheid maakt natuurlijk niks in deze heerlijke actiefilm! Schwarzenegger is acterend minder, maar als actieheld geweldig! De rol is prima voor hem neergelegd!
Op het einde mag je de film zelfs nog een aantal keer eng noemen! Ik vind zeker dat de film spannende momenten kent die niet voor kleine kinderen weggelegd zijn! Schwarzenegger haalt ook weer eens wat heerlijke one-liners uit de kast: Stick around! en de mooiste op het einde: You're one ugly motherfucker!
* * * *
hellblazer93
Zeer goede film. Knap gemaakt en niet voorspelbaar. Arnie acteert ook weer geweldig. Wel jammer dat de Predator te veel machinale trekken heeft. Verder heel mooi. 4.0*
Vandernagel
Memorabele film met vele leuke momenten. En gezien een datum van 20 jaar geleden... Super!
3,5 sterren
Demoniac
Eén van de allerbeste actiefilms films die ik ken. Vooral het eerste uur doet het hem voor mij. Die jungle (wat mij sowieso aanspreekt) en de mysterieuze Predator zorgen voor een grote spanningsopbouw. Toen ik hem jaren geleden voor het eerst zag vondt ik hem echt helemaal super. Maar nu nog steeds! De special effects zijn natuurlijk niet meer van deze tijd, maar dat stoort totaal niet in deze film. Precies goed zoals ze zijn.
steventje
Een van de betere actiefilms uit de jaren 80 en nog steeds up to date. Sublieme vertolking van Arnie die hier een rol neerzet die hij alleen kan vertolken.
Zo’n films maken ze vandaag de dag niet meer. In vorige comment las ik dat de special effects niet meer van deze tijd zijn. Ik vind ze juist wel van deze tijd.
In Predator heb je dit helemaal niet. De jungle is echt, de mannen zijn echt (geen modellen maar stoere binken), hun wapens klassiek en degelijk. Je bent als het ware deel van het team. Hun boobytraps zijn niet high tech maar klassiek wat het aspect mens-dier-natuur versterkt.
Een echte mannenfilm die je keer op keer kan bekijken zonder dat het verveelt.
Demoniac
...In vorige comment las ik dat de special effects niet meer van deze tijd zijn. Ik vind ze juist wel van deze tijd.
De huidige actiefilms zijn zo computergemaakt dat het opvalt en dat het niet meer “realistisch” lijkt maar eerder “te gemaakt”... ...Enige minpunt is misschien wanneer we door de ogen van de alien kijken maar het stoort niet.
De special effects waar ik op doelde waren de plasma schoten van de Predator en het laatste deel met die ontploffing
Dat je door de ogen van de Predator kijkt en de manier waarop de Predator in beeld komt vond ik juist mooi.
En inderdaad; de computer speelt tegenwoordig misschien wel een te grote rol.
Maar je hebt nog geen stem uitgebracht. Zo te horen kan de film ook wel een goede stem van jou verwachten.

Predator: Killer of Killers

Predators
2010

Predator 2
1990

Nieuwe 'Predator'-film op komst, regisseur al bekend
Iconische film 'Predator' met Arnold Schwarzenegger vanavond op TV

One Media deelt nieuwe trailer voor 'Prey' de vijfde film in de 'Predator'-franchise

'Predator'-makers slepen Disney+ voor de rechter

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991