• 9.376.903 stemmen

Geregisseerd door: Roger Donaldson

Met onder meer: Jason Statham, Saffron Burrows en Stephen Campbell Moore

Releasedatum: 25 september 2008

Plot The Bank Job

"The true story of a heist gone wrong... in all the right ways."

In september 1971 groef een bende dieven een tunnel onder de Baker Street bank in Londen en ging er vandoor met drie miljoen pond aan juwelen en cash. Niemand werd ooit gearresteerd en de buit nooit teruggevonden. De hele zaak werd door de overheid in de doofpot gestopt en nu pas onthuld: een verhaal waarin blijkt dat de dieven niet de enige criminelen zijn en waar moord, een seksschandaal en de Koninklijke familie deel van uitmaakten.

avatar van MichaelMadsen

MichaelMadsen

Goeie flick, 8 uit 10.

avatar van edejong

edejong

Fijn filmpje, erg vermakelijk.

En 't is zeker even interessant om uit te zoeken in hoeverre het "based on true events" verhaal klopt

avatar van Brianna

Brianna

Leuke film, met Jason Statham ben je meestal wel verzekerd van een goeie film

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Aardige film, die wat rommelig begint, maar langzamerhand body begint te krijgen. Je wilt toch weten of ze het gaan redden ja of nee. Maar in het begin krijg je heel veel namen en dus ook personages en daarmee krijg je niet echt een binding, op 1 of andere manier. Maar zeker niet onaardig, daarom 3,5*.

Blood Duster schreef:

Hele goede film!!!!!!!!!!!! Niks origineels, maar ijzersterk neergezet door de uitblinkende cast.

4.0

Helemaal mee eens, heb me goed vermaakt met deze film. Geen keiharde bioscoop topper, maar wel lekker luchtige film.

avatar van MARCUS CORVUS

MARCUS CORVUS

Dit is entertainment. Inderdaad geen topfilm maar zeker de moeite waard als je van een beetje actie houdt. Het verhaal is ook aardig en zelfs uit de werkelijkheid gegrepen. Lekkere zondagfilm

avatar van Wouter

Prachtposter

avatar van jackske

jackske

heb hem al gezien is een hele goeie film

avatar van tevelenco

tevelenco

Leuke misdaadfilm met een lekker jaren 70 sfeertje.

Wel vond ik dat de film wat rommelig begon waardoor ik niet gelijk "IN" de film zat.

Maar gaandeweg werd de film steeds beter en spannender en was ik erg benieuwd hoe het ging aflopen met de overvallers.

Nee geen ECHTE topper deze film maar wel eentje die een dikke voldoende scoort.

avatar van john constantine

john constantine

Dit is echt een heerlijk film die me vermaakt heeft! Niet al te moeilijk verhaal, goeie spanning, leuke humor zo tussendoor, en een vleugje actie. Statham vond ik erg goed in deze, en de rest ook!

krijgt van mij een 5.0 omdat hij me vanaf het begint tot eind echt vermaakt heeft, en inderdaad dat jaren 70 sfeertje maakte het nog ieys leuker vond ik !!

avatar van -P-

-P-

Absoluut een top film, super spannend. Zeker een van Jason Statham beste films. In het begin vond ik hem wat slow op gang komen maar het wordt al beter.

avatar van Jisraw

Jisraw

Wat een ongelofelijk lelijke clichefilm. Ik heb al eens een film gezien (weet de naam niet meer, als iemand het weet post dan even) met precies hetzelfde concept wat betreft de 'roof' (echt bijna exact hetzelfde, leek net een remake daarop, wat dat betreft). Verder zat er voor mij weinig spanning in en de dialoog was betreurenswaardig te noemen. Ook de acteerprestatie was nou niet uitbundig, niet betreurenswaardig maar ook zeker niet goed te noemen. De film moest het toch hebben van het sfeertje, maar ook die was slecht uitgewerkt. Voor mij faalt deze film toch echt op originaliteit en is verder in geen enkel facet ECHT slecht of goed te noemen. Zelden zo'n laag cijfer gegeven voor een film die toch hoog staat aangeschreven.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Jisraw schreef:

De kritiek over remakes en hetzelfde concept, die je hier levert KAN je niet op deze film hebben. Wel bij de andere film die je gezien hebt. The Bank Job is een verfilming van een waargebeurde overval. Hoe kun je het dan over een soort remake van een andere film hebben

avatar van Coop

Coop

erg goede film.

Goed geacteerd en spannend ! aanrader !

avatar van Legan

Legan

Een aardige film die het natuurlijk van amusement moet hebben en met Statham in een rol die bij hem past. De film is redelijk vlot hoewel het in eerste instantie wel op gang moet komen. Verder blijft het natuurlijk een niemendalletje. Vermakelijke onzin.

avatar van vwtune

vwtune

Kijkt lekker weg deze flick

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Eindelijk weer eens een goede Engelse thriller met Jason Statham.

Spannend word hij nergens maar vermakelijk is hij zeer zeker.

Persoonlijk vond ik de film wel wat weg hebben van Lock, stock maar dan wel zonder de humor.

Het begin is misschien iets te traag, maar naar het einde toe word hij als maar beter.

avatar van joeri15

joeri15

-P- schreef:

ik deel jou mening maar ik wil er 1 ding aan toevoegen.. het is een goede film, maar crank is beter!

avatar van superbassie

superbassie

Goede film! Interessant verhaal en heerlijk ook dat jaren '70 sfeertje. Ik kijk ook liever naar een goede Engelse film dan een Amerikaanse: de taal, locaties en humor vind ik vaak beter. Verder speelt Statham weer top!

avatar van ken1976

ken1976

Te veel van verwacht en daarom viel deze film zo tegen!

Ik had meer een soort van Italian Job voorgesteld maar helaas deze komt er niet eens in de buurt.

Het verhaal is wat te rommelig en alles is te simpel gefilmd ( bijv dat ze een tunnel beginnen te graven en voor je het weet is het al een hele gang)

Jason statum is een redelijke akteur maar hij moet wel zijn rollen uitkiezen ! In Cellular vond ik hem echt top maar dat niveau haalt hij in deze film bij lange na niet.

Minpunten:

- het verhaal springt van de hak op de tak waardoor het heel rommelig is en soms even niet te volgen is.

- scenes worden niet uitgewerkt

- had voor mij persoonlijk toch wat meer betere aktie in kunnen zitten.

pluspunten:

- het jaren 70 sfeertje zit er goed in

Kortom ik kom niet hoger dan een onvoldoende daarom 2,5 sterren!!!

avatar van Nivo

Nivo

geen film voor een keiharde actiefan die beelden verwachten als van the italian job, het is een film waar het niet eens zozeer om de bankroof zelf gaat. maar vooral om de gevolgen die die roof heeft.

heerlijk rustige film. om op je gemak te kijken, vond het acteerwerk van saffron burrows wel enigszins beneden de maat, maar valt niet heel erg op

avatar van harryholster

harryholster

topper, dat zo iets daadwerkelijk gebeurd is, film is vanaf het begin spannend.

avatar van tal1b

tal1b

goeie film, toch, voor degenen die hm gezien hebben;

weer een opmerking over die cop die niet het trapje beneden gaat om te kijken wat er aan de hand is?? urgggh wel heel erg dom.

en alsof de metro blijft wachten totdat jason z'n praatje heeft afgemaakt, en vervolgens instapt en wegrijdt lol

voor de rest goeie film

avatar van Monkeygf

Monkeygf

erg goede film!

avatar van Quaest

Quaest

Jason Statham speelt weer top:)

Alleen de verhaal vond ik wat minder.

Het komt pas 31 juli in bioscoop.. en zoveel mensen al gestemd lol

avatar van Jisraw

Jisraw

Jeauhan schreef:

Dan maak ik me sterk dat het een remake is van een film die waargebeurd is. Ik moet echt weten welke B-film het is, maar dit is gewoon een kopie.

avatar van Jeauhan

Jeauhan

Jisraw schreef:

ik vind al zoekende op internet op baker street robbery 1971, of walkie-talkie robbery maar 1 film over deze bankoverval. en dat is deze

avatar van willemfilm

willemfilm

Bovengemiddeld goede film. Het is natuurlijk geen overval maar een ordinaire inbraak. Daarom geen flauwe bedreigingen en goedkoop heen en weer schieten. Het is meer een film met de spanning "hoe loopt het af" dan oeoeoeoe spannend/eng.

avatar van Spider1980

Spider1980

Liefhebbers van 'The Transporter' komen aan hun trekken met deze film!

avatar van BoDeWi

BoDeWi

Top Film, en ook nog gebasseerd op een echte gebeurtenis.... En ja Jason Statham, geweldige acteur. Maar vreemd dat ze niet werden opgepakt, maar gewoon mochten gaan. Toch een happy end. 4,5