Genre: Misdaad / Thriller
Met onder meer: Jason Statham, Saffron Burrows en Stephen Campbell Moore
Releasedatum: 25 september 2008
Bekijk via Videoland
Plot The Bank Job
"The true story of a heist gone wrong... in all the right ways."
In september 1971 groef een bende dieven een tunnel onder de Baker Street bank in Londen en ging er vandoor met drie miljoen pond aan juwelen en cash. Niemand werd ooit gearresteerd en de buit nooit teruggevonden. De hele zaak werd door de overheid in de doofpot gestopt en nu pas onthuld: een verhaal waarin blijkt dat de dieven niet de enige criminelen zijn en waar moord, een seksschandaal en de Koninklijke familie deel van uitmaakten.
Terry Leather
Ingrid
Tim Everett
Miles Urquhart
Valii
Britse misdaadfilms vind ik sowieso tof, omdat er vaak een hele hippe sfeer in hangt. Deze is dan ook nog eens gebasseerd op een waargebeurd verhaal wat ook heel cool is. Film ontvouwt zich ver der prima, wel een beetje jammer dat je de twist op het eind aan ziet komen, maar misschien is dat wel omdat ik zo'n oplettende kijker ben. =P
Kirth
Gisteren deze film gekeken. Er is toch een verschil in Britse en Amerikaanse cinema hoor. Persoonlijk vind ik de Britse veel beter, en dat bewijst deze film nog maar eens. Leuk verhaal, soms wel verrassend spannend, en een leuke cast. Sommigen onder jullie geven deze film maar een halve ster vind ik overdreven, deze film verdient meer.
Uistekende misdaad film die van het begin tot het einde wist te boeien. Ook leuk om te zien dat Statham een normale rol kan spelen dan de overdreven actie held.
orbit
- 12092 berichten
Aardige film, maar nu ook weer niet zo héél bijzonder.. alles verloopt erg volgens de verwachtingen en de typische Britse misdaad elementen komen voorbij.
Mephisto_NL
Best een aardige film, maar heel bijzonder vond ik hem niet inderdaad. Het begin kreeg ik niet helemaal goed mee, maar wel goed genoeg om de rest te begrijpen. Het werd nergens écht spannend, maar bleef zeker boeien. Ik heb me zeker vermaakt, maar echt memorabel zal het niet zijn.
Yehudit
Tof filmpje, niet dat ik kan zeggen: "dit is één van de betere films die ik zag", maar hij was echt zeker niet onaardig. Ik zag 'm in de touringcar, toen ik terugkwam van wintersport en wat was ik dankbaar dat deze film erop kwam! Geen fucked up lelijke komedie met Jennifer Aniston oid, maar een film met vaart, leuk verhaal, coole personages en natuurlijk Jason Statham (want ik aanbidt de man sinds ik Snatch zag) !
T-5RRRR
Goede film met een goed verhaal , tis misschien niet extreem spannend , maar de waargebeurde verhalen zijn wat ze zijn.....als je het spannender zou maken , zou het waarschijnlijk niet meer kloppen met wat er echt gebeurd is.....
En tja Statham blijft gewoon tha man....goede acteur en ook transporteur
Justinw
Leuke film geen topper maar wel leuk.
statham acteert weer super, het verhaal is goed. Alleen mis ik wat spanning en het plot is ook wel leuk alleen zie je het aankomen
een 3.5
Shelley 77
Wat een film! Ik vond hem top! Zeer lekker verhaal en goed geacteerd. Iedereen moet deze film gezien hebben.
Noodless
Boeiende misdaadfilm met een interessant verhaal dat op geen enkel moment echt groots of overdreven wil uitpakken. En zo hoort het bij een film gebaseerd op ware feiten. Jason speelt weer goed, ook de andere rollen worden goed ingevuld. Ook voldoende spannend.
De film heeft me toch verrast in de positieve zin, ik had er duidelijk minder van verwacht. Maar het geheel zat goed in elkaar. 8/10
Mars4i
Geen absolute topper, maar wel zeer onderhoudende film met een origineel verhaal, helemaal omdat het op waar gebeurde feiten berust. Ook wordt er wel goed geacteerd
Je gaat wel nadenken wat er in Nederland allemaal in die kluisjes ligt
JeffreyV
Toffe film! Echt leuk om een keer gezien te hebben. Leuke, typisch Engelse humor ook. 3,5*
Semsoethot
Goede misdaadfilm met prima acteurs. Knap vind ik dat de jaren '70 attributen bijna overal in de film kloppen; ook het sfeertje is correct. De verhaallijnen zitten goed in elkaar en komen tot een sluitend geheel.
Mr_Remia
heel goede film, heb me geen moment verveeld bij deze britse misdaad.
steengoed verhaal en die 111 min kijk je zo weg,
DonOswaldo
- 1931 stemmen
leuk verhaal, leuk in beeld gezet, en jason maakt het ook altijd weer leuk..
heb genoten
rokkenjager
Komt een beetje moeizaam op gang maar veranderd al snel in een vermakelijke, boeiende film. Het kijkt allemaal bijzonder goed weg.
phaco
Erg goede film !!! Schitterend verhaal met een frappante afloop.4 sterren
erik1677
gewoon bijna 2 uur lang zitten genieten.
mayhemblik
Best wel okee, goed acteerwerk maar af en toe een beetje ongeloofwaardig.
Weet iemand misschien waar deze film een verfilming van is??
Ik doel hier op een film uit de jaren 70.
SnakeDoc
Erg leuke film! Heb er absoluut van kunnen genieten die 111 minuutjes!
gauke
Leuke, boeiende, goed geacteerde misdaadfilm. Is deze echt op ware gebeurtenissen gebaseerd? Dan waren de politiek en politie in Engeland wel een corrupte bende.
moviemarloes
Hartstikke leuke goed geacteerde film, heb er echt van genoten.
Martijnnn
Volgens mij is het voornamelijk losjes op de overval zelf gebaseerd. De rest is er bij verzonnen.
ehs21
Wel aardige film, niet echt bijzonder en redelijk voorspelbaar maar hij blijft toch wel boeien. Vraag me ook een beetje af in hoeverre dit echt gebeurd is, dat van het koninklijk huis lijkt mij wel verzonnen eigenlijk. Dat blijft altijd het probleem met op ware gebeurtenissen gebaseerde verhalen. 3*
MaxiJazz
ik moet zeggen.in de bios was de film middelmaat.Maar nu ik hem thuis heb voor 3 euro
Bovengemiddeld goed.Petje af voor dit verhaal!
Aapje81
Prima film, hoewel ik me heel moeilijk kan voorstellen dat dit echt is gebeurt. Maar goed de acteerprestaties waren uitstekend en de sfeer erg goed. Speciale vermelding voor de prachtige Saffron Burrows. Wat een vrouw! Heb van begin tot het einde geboeid zitten kijken en kan niet anders dan concluderen dat dit een van de betere misdaadfilms van de laatste jaren is.
booyo
Uitmuntende actiefilm! Sfeer is erg goed, Jason Statham is weer een koning, en de film boeit van begin tot eind. Heb ervan genoten.
scorepio
Deze pakte helemaal anders uit dan verwacht. Toch heb ik erg genoten. In plaats van een actiefilm , kreeg ik een nogal gecompliceerde thriller over een bankroof.
Prachtige decors , een leuk seventies sfeertje en een (deels) waar gebeurd verhaal maken van deze film een aanrader.

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Felon
Misdaad / Drama, 2008

Defiance
Drama / Oorlog, 2008
londen, engelandjaren 70ontrouwmetrocar dealerchantagevaultmannequinbahamasstripclubvrouwoffer fotografielondon undergroundgebaseerd op een waargebeurd verhaalextortioncorruptie bij de politiedouble crosswalkie talkiecultfilmrailway stationjackhammer political corruptionbank heistcabinet officerthe big score