• 9.375.076 stemmen

Planet Terror (2007)

Actie / Horror | 91 minuten / 105 minuten (internationale versie)

Genre: Actie / Horror

Speelduur: 91 minuten / 105 minuten (internationale versie)

Alternatieve titels: Grindhouse: Planet Terror / Grindhouse Presents: Robert Rodriguez's Planet Terror

Geregisseerd door: Robert Rodriguez

Met onder meer: Freddy Rodríguez, Rose McGowan en Josh Brolin

Releasedatum: 16 augustus 2007

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Planet Terror

"Humanity's last hope… rests on a high power machine gun!"

Het doktersechtpaar William en Dakota Block wordt tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten en een verdacht lege blik in hun ogen hebben. Onder de gewonden is Cherry Darling, een go-go danseres wier been van haar lichaam werd gescheurd tijdens een gewelddadige aanranding. El Wray, haar voormalige wederhelft, staat aan haar zijde en waakt over haar als een havik. Cherry is dan wel gehavend, ze is nog lang niet uitgedanst. Wanneer de gewonden transformeren in bloeddorstige psychopaten, leiden Cherry en El Wray een team van toevallige strijders de nacht in. Onvermijdelijk stormen ze af op het noodlot waarbij miljoenen mensen besmet zullen worden, talloze doden zullen vallen en een kleine groep overlevenden zich een weg moet vechten naar de laatste veilige plek in Planet Terror.

avatar van Xan21

Xan21

Death proof was leuk, maar deze vond ik als geheel beter geslaagd. Erg leuke gore effecten en originele insteek. Alleen beetje teveel filmgrain hoor;) en die trailer aan het begin was ook hilarisch.

avatar van Khd

Khd

Een stuk beter dan death proof, maar nog niet genoeg voor een goed cijfer. Een drie (***) voor de eerste helft, daarna zakt ie verder tot een b-niveau, a la the A-team.

Voor wie goor en ranzig vaste elementen zijn, zal deze film je niet teleurstellen.

avatar van james_cameron

Onderhoudende pulp, vol lekkere gore en grappige, dik aangezette dialogen. Inderdaad nogal veel filmgrain, soms zo veel dat het gaat irriteren. De cast is erg leuk, vooral Rose McGowan heb ik nog nooit eerder zo goed (en mooi) gezien, zelfs met slechts dat ene been. Een feest der herkenning voor fans van foute cinema.

avatar van rootical

rootical

Toch weet ik zelf vaak niet wat ik van QT en Rodriquez moet denken.

De ene keer zetten ze een superieure film neer en de andere keer is het echt erdoorheen bijten.

Wat stijl van film maken betreft moet je echt fan zijn van ze anders kun je zeker de Grindhouse films beter links laten liggen.

Planet Terror was vermakelijk, heb menig maal kunnen glimlachen om het uber geweld en het gespat van ingewanden en ledematen.

Wel begon het na een uur echt te flauw te worden en werd het "over the top" gehalte in de film te "over over over the top" en hebben ze na mijn mening teveel doorgedraafd.

Al met al krijgt Planet Terror toch een goede 3 van mij.

In tegenstelling tot Death Proof, die ik toch niet meer dan een twee zal geven.

Veeeeeeel te langdradige dialogen en enorm veel dode stukken in de film.. dankzij de super rol van "stuntman Mike" zal ik deze film niet helemaal afkraken anders had die van mij nog géén één gekregen.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Heerlijk vermakelijk. Niets meer en niets minder. Alles zat erin en vaak wat aangezet net als een jaren 70 B film. Maar dan stukken beter.

3,5 sterren

avatar van denoot

denoot

heerlijke film, op en top pulp, veel gore, leuke humor, my kind of movie

wel een voor een liefhebber van dit genre, ben je dat niet, dan ook niet kijken

wel leuk de poster, been met rifle zit links, in de film rechts, tarantino speel leuk bijrolletje, geweldig

voor mij 5* waard

avatar van The_Game

The_Game

Heel erg slecht, maar gelijk ook geniaal.

avatar van tomthumb

tomthumb

Had er eigenlijk meer van verwacht. Hoogtepunt vooralsnog de Machete-trailer. De zombies hebben twee nadelen: ze zijn niet lelijk genoeg en komen niet uit de grond. Retro-sausje toch niet helemaal gelukt, maar wel moddervette actiescènes en lekkere wapens.

avatar van Wouter

Big fun. Laten we hopen dat Rodriguez dit vaker gaat doen.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Wouter schreef:

Big fun. Laten we hopen dat Rodriguez dit vaker gaat doen.

Machete

avatar van Wouter

Gaat echt gebeuren?!

avatar van stuffie

stuffie

Het is een hele goede belachelijke film.

avatar van plofke

plofke

Ik heb van deze film GENOTEN ....!

Ik ben een grote QT fan maar moet ook bekenen dat PT beter is dan DP ...

Maar als we dan naar het totale plaatje kijken dus de films van QT tegenover de films van RR zetten blijft QT toch heer en meester, althans voor mij ....

avatar van Angel25

Angel25

Een verassend goeie film!!! Leuk acteer werk van iedereen eigenlijk wel. Erg veel splatter en soms iets te goor maar het past wel helemaal bij de film.

avatar van rayman

rayman

Hele goede film, ik vindt dit deel van Grindhouse (Robert Rodriguez) beter dan het andere deel van Grindhouse (Deathproof - Quentin Tarentino)

4,5 *

avatar van Salesboy

Salesboy

begint leuk en spannend, halverwege wordt het minder

avatar van Edotje

Edotje

Leuk film niet super, maar erg goede en mooie beelden.

lekker mokkels, niet normaal, pff

avatar van timmem

timmem

Lekkere overdreven film met een leuk verhaal en een leuke sfeer. Ik geef het 4.0*

Vond overigens de rol van Bruce Willis erg goed.

avatar van silverfaustx

silverfaustx

top gemaakte b film

avatar van Betamax

Betamax

Prachtige film echt een B-film.

Vond hem iets beter dan Death Proof.

Aktie was gewelldig. Verhaal redelijk.

Lekkere meiden!!

avatar van faun

faun

In mijn ogen de beste horror allertijden, echt wat een verhaal!!!

avatar van Leviathan

Leviathan

faun schreef:

In mijn ogen de beste horror allertijden, echt wat een verhaal!!!

Dan is dit de eerste keer dat je een film kijk in je leven? Dit is alles behalve horror

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Horror

105 minuten

Zijn ze hier dus niet met je eens levi

avatar van MrEd

MrEd

Heerlijke film van Rodriguez die naar mijn mening veel beter geslaagd is dan Death Proof van Tarantino. Lekker over de top, beetje ala From Dusk till Dawn.

avatar van Danny2379

Danny2379

Beetje te overdreven maar wel beter dan death proof.

3 .

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Wel redelijk, al vond ik Death Proof veel en veel leuker. Ik vind deze een beetje over de top en mis ik wat humor. Al met al wel vermakelijk en goed voor drie sterren.

avatar van demonski

demonski

Heerlijk geweldige pulp!!!!!!!!!!4,5 ster!

avatar van the analist

the analist

Voor de liefhebbers van dit genre.....SUPERFILM!!!

avatar van juliet

juliet

als iemand het over een B film heeft dan is het een slechte film dit is echt een C film KUN JE NA GAAN

avatar van TonyMontana

TonyMontana

juliet schreef:

misschien heb je het niet door ofzo, maar dit is een hommage aan de foute B-films uit de jaren '70...