Genre: Actie / Horror
Speelduur: 91 minuten / 105 minuten (internationale versie)
Alternatieve titels: Grindhouse: Planet Terror / Grindhouse Presents: Robert Rodriguez's Planet Terror
Geregisseerd door: Robert Rodriguez
Met onder meer: Freddy Rodríguez, Rose McGowan en Josh Brolin
Releasedatum: 16 augustus 2007
Bekijk via Disney+
Bekijk via CANAL+
Plot Planet Terror
"Humanity's last hope… rests on a high power machine gun!"
Het doktersechtpaar William en Dakota Block wordt tijdens hun nachtdienst overspoeld met dorpelingen die onder de rottende zweren zitten en een verdacht lege blik in hun ogen hebben. Onder de gewonden is Cherry Darling, een go-go danseres wier been van haar lichaam werd gescheurd tijdens een gewelddadige aanranding. El Wray, haar voormalige wederhelft, staat aan haar zijde en waakt over haar als een havik. Cherry is dan wel gehavend, ze is nog lang niet uitgedanst. Wanneer de gewonden transformeren in bloeddorstige psychopaten, leiden Cherry en El Wray een team van toevallige strijders de nacht in. Onvermijdelijk stormen ze af op het noodlot waarbij miljoenen mensen besmet zullen worden, talloze doden zullen vallen en een kleine groep overlevenden zich een weg moet vechten naar de laatste veilige plek in Planet Terror.
Cherry Darling
Abby
Tony Block
Romey
Pastichio Rocker
Ik heb juist het idee dat QT's populariteit aan het afnemen is, en RR bezig is aan een opmars.
dutchtuga
Vind Jackie Brown allesbehalve pretentieus. Die eer gaat veel eerder naar een Sin City. De tijd zal wijzen of Tarantino nog in staat is een kwaliteitsfilm neer te zetten. Ik zie het hem iig eerder doen dan Rodriguez.
Pastichio Rocker
Inderdaad, want RR is echt een 'style over substance' regisseur.
ghostman
Ik zie hem ook geen cinematografisch meesterwerk maken als Sin City of zelf Planet Terror.
Tarantino neemt te veel hooi op zijn vork. Hij probeert een intellectueel uit te hangen. De overdreven “coole” dialogen waar hij bekent om staat verouderen met de dag. Hij geeft zelf aan dat het schrijven van dialogen zijn sterkste punt is. Echter die stellen helemaal niets voor in vergelijking met dialogen van bijv. Terrence Malick en Jean-Luc Godard. Of poëtische dialogen van Jean Cocteau of Robert Bresson
Visueel gezien zijn film van Tarantino erg pover en enige wat ik merk is dat zijn cinema snel verouderd.
En ik ben “dutchtuga” eens dat Jackie Brown een goede en complexe film is. Waarschijnlijk enige goede die Tarantino ooit heeft gemaakt.
Cinematografische meesterwerken: ja
Films met inhoud: nee
Dan liever de oude 'povere' stijl van Tarantino. Bij hem heb je tenminste nog enigszins het gevoel dat je naar een film met inhoud zit te kijken. Hij moet zich wel weer eens met een feature film gaan bezig houden.
dutchtuga
Cinematografische meesterwerken? Sin City en Planet Terror? Laat me niet lachen zeg.
ghostman
Kleuren (belichting), cinematografie, diepte, composities, visuele grapjes en montage zijn van buitencategorie. Al die technische hoogstandjes doen geen afbreuk aan ritme en sfeer. Alles lijkt in deze film te kloppen. Filmtechnisch gezien (het script buiten beschouwing genomen) is dit een meesterwerk.
ghostman
Films met inhoud? Wat probeert hij dan met zijn films te zeggen? Welk statement probeert hij dan in te nemen met zijn cinema?
Films van Tarantino zijn net zo pulp als films van Rodriguez.
Pastichio Rocker
Moet je per se een boodschap hebben om een film met inhoud te maken? Dacht 't niet.
Ramon K
Maar zijn Tarantino's dialogen wel goed in vergelijking met de dialogen van regisseurs als Teruo Ishii of Seijun Suzuki? Of de dialogen in tal van Amerikaanse 70's misdaadfilms? Dit is toch een vergelijking van niets xgogax.
Ik houd van het ritme in Tarantino's dialogen. Op 1 of andere manier ligt het lekker in het gehoor, dat gekeuvel om niets. Ik vind wel dat de dialogen in Death Proof stukken minder zijn en zelfs in Kill Bill kwam 't ooit te gekunsteld over.
GrayFox
Lekker over de top. Veel beter dan DeathProof (die zonder Kurt Russel helemaal waardeloos zou zijn).
Mwah, nu overdrijf je toch wel. Soms zitten er leuke visuele vondsten in, maar het is het is toch niet veel meer dan slim effect bejag. Bij Sin CIty begon het kunstje na 15 minuten zelfs te irriteren...
ghostman
Ik vind deze film echt mooi. En ik overdrijf niet. Ik houd van HD-geschoten films, vooral als die er zo uit zien. Ik heb willekeurig screenshots genomen en elke screenshot ziet er werkelijk fenomenaal uit! Let vooral op de kleuren, diepte en composities...
ghostman
Mensen beweren dat hij goed is in schrijven van dialogen. Echter zijn dialogen slaan nergens op. Ik geef alleen aan dat er filmmakers zijn wiens dialogen veel beter zijn. Ik vergelijk niet, maar noem willekeurig paar namen.
Teruo Ishii ken ik niet.
dutchtuga
Ik heb die screenshots bekeken en bijzonder is het nergens. Jij die bv een Michael Mann zo geweldig vind zou wel beter moeten weten
Zulke screenshots kan ik ook uit een Wrong Turn ofzo uitpikken. Dertien in een dozijn.
idd juist op het gebied van kleur en diepte schiet HD te kort t.o.v. 35 mm. Bijzondere composities vind ik het ook niet. Neemt niet weg dat het een leuke look en lekker wegkijkt.
Rianneke_Dan
Wel een aardige film. Ik vond hem zoieso beter dan Death Proof, die vond ik enorm saai. Maar het idee van deze film stond mij meer aan, bijv de zombies en het gore etc. Vond het af en toe wel erg rommelig, en de stijl qua filmen lag niet echt in mijn straatje, maar uiteindelijk was het wel vermakelijk om naar te kijken. De hoofdrolspeler (die Mexicaan) was ook nog niet eens heel erg verkeerd!
Dus een aardige voldoende 3.5*
NightWish_NL
Plezierige slasher/ gore film die wat mij betreft een stuk sterker was dan Death Proof. Ik heb me zeer vermaakt met deze bizarre zombie film. De 70's style zat er knap in, al vond ik het "ruis" op het scherm een beetje flauw.
MrMitch
tjaa. je moet er van houwe.
Hou je van bloed? en vage dinge die in de werkelijkheid toch niet zullen gebeuren?
Kijk en geniet
darkness angel19
vond het een leuke film, deathproof vond ik waardeloos, en had gedacht dat dit ook een waardeloze film zou zijn, maar vond hem wel leuk.
GroovyDrummer
Klasse film. Enorm goor. Echt iets voor de liefhebbers.
Het camerawerk sprak me aan; weer terug in de 70's....
Death Proof vond ik beter maar deze bizarre bloederige zombie movie is zeker het kijken waard.....
Leuke over de top film, met lekker veel gore scenes en een aantal grappige vondsten. Gewoon lekker achterover zitten en genieten van alle onzin die in deze film voorbijkomt, dan zul je je best vermaken. Beter dan Death proof in ieder geval.
Vader81
Top film, heb enorm genoten !
Death proof vond ik al een topper ,maar deze doet het nog eens zo goed !
Toffe bloederige scenes, prachtig acteerwerk en een bloedmooie Rose McGowan !
Wat heb je meer nodig !
Ravenstein
Planet Terror zal voor meer dan duidelijk redenen altijd wel met Death Proof vergeleken worden, terwijl het toch twee erg verschillende films zijn. Ik maak ook de vergelijking en Death Proof moet het op alle vlakken afleggen tegen deze hier.
PT is een erorm leuke film die geen seconde verveelt en lekker over the top gaat. Ik heb er erg veel van genoten en na dat ik hem gisteren gehuurd heb, zal deze ooit nog in mijn collectie belanden. Een collectie waar Death Proof nooit deel van zal uitmaken.
Goto
Heerlijk filmpje van de heer Rodriquez weer en beter dan FDTD.
De visuele stijl is best leuk al had ik er op het eind wel een beetje genoeg van. Maar het zet zeker een geinig sfeertje neer. Qua belichting en shots doet de film het verder ook zeker niet slecht. De soundtrack is ook prima in orde, al is het nou niet meteen mijn muziek. Ook geinig dat Carpenter heeft meegwerkt aan een nummer.
Dit is dus entertainment! Een hoop maffe characters, idiote situaties en wat lekkere actie en gore. Heb me dan ook de volle 105 minuten prima vermaakt. Ik krijg eigenlijk ook wel zin om eens achter de oude grindhouse films te gaan.
Film had wat korter gemogen en Tarantino blijft een doorn in het oog maar ik heb genoten.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'