• 9.379.408 stemmen

Met onder meer: Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 26 juni 2008

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot In Bruges

"Shoot first. Sightsee later."

Twee huurmoordenaars krijgen na een serieus fout gelopen klus de opdracht in Brugge onder te duiken en daar te wachten op een telefoontje van hun chef. De ene maakt van de gelegenheid gebruik om wat kunst en cultuur op te snuiven, zijn kompaan vindt Brugge maar een achterlijk gat. Zijn wroeging over wat hij fout gedaan heeft lijkt hem naar een depressie te leiden, tot hij een meisje ontmoet dat zijn stuntelige avances lijkt te beantwoorden. Als na enkele dagen het telefoontje eindelijk arriveert, blijkt dat ze toch niet enkel voor de rustige omgeving naar Brugge zijn gestuurd.

avatar van ElBerto

ElBerto

Wat een saaie en belachelijke film met een lachwekkende verhaallijn die veel te lang uitgerokken wordt. 1.5*

avatar van ElBerto

ElBerto

En o ja, er staat vanboven dat het een komedie is. Ik heb echter nergens moeten lachen -.- Misschien één keer met die dikke Amerikanen, meer niet.

avatar van ForgottenSon

ForgottenSon

Dan zal het wel aan de rest hier liggen ja...

• 12092 berichten

Vermakelijk en op een leuke locatie geschoten, jammer dat het merendeel van de dialogen dan ook terugvalt op die locatie.. op een gegeven moment weet je nou wel dat ze In Brugge zitten, get on with it! Qua actie moet je de film alvast niet gaan kijken. Wel vanwege de acteurs en het ongekend geile Vlaamse blondje..

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

orbit schreef:

Zeker geen vrouw thuis zitten?

LEIDENAAR187 schreef:

Zeker geen vrouw thuis zitten?

Jawel, maar deze mocht er ook flink zijn!!

avatar van LEIDENAAR187

LEIDENAAR187

Hmmm zit ff te denken,kan me thekla reuten herinneren,maar die is niet zo bijzonder,uhhh...

Tijdje terug in de bios gezien dus ben t ff kwijt.

Als ik haar echt super vond had ik haar nooit vergeten,zoals ik had met dat vrouwtje in die laatste james bond...

avatar van Baggerman

Baggerman

orbit schreef:
Wel vanwege de acteurs en het ongekend geile Vlaamse blondje..

Is ze niet Française? Ze speelt toch ook in Harry Potter?

Anyhow, leuke film met ontzettend gave dialogen, zeker voor mensen zoals ik die lid zijn van de Bond voor het Vloeken! De film is apart dordaat deze zich afspeelt in Brugge, geeft het geheel extra sjeu.

Gaaf die scène met de dikke Amerikanen, maar het leukste vond ik de scène in de trein:

Policeman: [to Ray, who is trying to escape from Bruges on the train] Are you Irish?
Ray: Yea.
Policeman: What is your name?
Ray: Er-Derek Fer... ler.
Policeman: You eet the Canadian.
Ray: What?
Policeman: You eet the Canadian.
Ray: I eat the Canadian? I don't know what you're talking about.

Zeer vermakelijk!

avatar van Mr.niceguy

Mr.niceguy

aardige film. leuke humor, goed geacteerd. erg realistisch

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Een Amerikaanse film op Belgische bodem, het is weer eens wat anders... (aangezien de Amerikanen alleen maar Parijs, Amsterdam en Londen weten liggen in Europa) al is niet alleen de locatie speciaal, ik vond ook het verhaal verfrissend en origineel overkomen. Het is (gelukkig) niet weer de zoveelste doorsnee-maffiafilm met een hoop actie maar wel eentje die de tijd neemt om bepaalde zaken uit te leggen, er zitten dan af en toe ook wat langere dialogen in. Colin Farell was bijzonder grappig in deze misdaadfilm en ook Brendan Gleeson en Ralph Fiennes zetten hun rollen overtuigend neer. Opvallend was ook de dubbele gevoelens over Brugge die naar voren kwam; de ene maakte van Brugge een 'shithole' terwijl de andere het een sprookjesstad vond, dat maakte de situaties soms wel grappig. Al bij al een originele misdaadfilm dat soms wat cynisch uit de hoek kwam door het drama dat Ray begaan had bij zijn eerste opdracht..

avatar van timburton

timburton

Mr.niceguy schreef:

aardige film. leuke humor, goed geacteerd. erg realistisch

Uhm... Realistisch?

avatar van Artemis

Artemis

MNV2 schreef:

Een Amerikaanse film op Belgische bodem.

Uhm ... Amerikaans?

avatar van MNV2

MNV2

• 1900 stemmen

Artemis schreef:

Uhm ... Amerikaans?

Ok, blijkbaar heb ik me vergist, het gaat hier inderdaad om een Engelse film met Ierse acteurs (buiten Ralph Fiennes dan).

avatar van Driello

Driello

Film met een mooie mix van humor, misdaad en wat drama. Werkt wat vervreemdend. Mooie sfeer en beelden. Maar die hoteleigenaresse die neen sstoer gaat doen......dat was even minder.

Langdradig & saai

moviemarloes

ik viel gewoon in slaap, komt niet vaak voor als ik een film kijk dus dat zegt wel wat!

avatar van ForgottenSon

ForgottenSon

Over jou?

moviemarloes

Half, over dat de film mij niet aansprak!

avatar van Phoenix

Phoenix

Echt een fantastische film!

Vooral een geweldig script. Het is een soort Griekse tragedie vol ironische terugkerende elementen (die terloopse opmerking dat een Amerikaan een hartaanval had gekregen op de kerktoren ) schuld en boete, maar dan eentje die bol staat van de typisch Britse kwinkslagen. Erg klassiek en melodramatisch gebracht allemaal (wel ontzettend stijlvol trouwens), maar door dialoog, ontknoping en spel toch ook weer erg origineel.

Schrijf er nog het innemende spel van de acteurs en de prachtige, dubbelzinnige rol die Brugge speelt met zijn krioelende kanalen en bruggen (en 'cobblestones' waar Gleeson lekker met zijn lichaam op smakt ), bij en ik kom netto op 4,5* uit. Superdebuut van deze McDonagh.

avatar van NIGHTWOLF_ONE

NIGHTWOLF_ONE

Aangename verrassing deze film met een mooie soundtrack en goede rolbezetting! Aanrader!

avatar van Respekked

Respekked

Dat ik ooit nog enthousiast kon worden van Colin Farell. Ik heb veel van de man niet gezien, maar aan de andere kant ook heel veel prutswerk wel. Maar eindelijk is hij een keer op zijn plaats. Misschien moet hij niet teveel proberen te acteren, maar gewoon een verwend Iers blaag zijn.. ik kon er in ieder geval van genieten.

Maar meer nog van 'Mad Eye Moody' Gleeson. De manier waarop hij rondloopt in Brugge met zijn boekje, en met de vriendelijkste bedoelingen in de toren toch wordt tegengewerkt als hij zijn kleingeld op wil maken, prachtig!
Maar het mooiste moment van de film is met Farrel en Gleeson in de kerk met het opgedroogde bloed van Jezus . Het geklapper met de stoel, het sloffen van Farrel, en dan hoe Gleeson eerst helemaal verwonderd is over het magische moment. Terwijl het Farrel niks interesseert en dan Gleeson's irritatie - Do you have to? .. Of course you don't have to. It's Jesus fuckin' blood isn't it. Of cousre you don't fuckin' have to.. Of Course you don't fuckin' HAfffe Tu .. En Farrel die dan wegloopt .

Verder leuke rol van Fiennes, hoewel af en toe wat over the top. Maar zijn entree zorgt ervoor dat de film weer een impuls aan humor krijgt, waar het allemaal wat dreigde in te zakken.

Verder een aantal fraaie plaatjes van Brugge, een racistische dwerg, de belgenmop van Farrel en een zeer mooi geschoten einde zorgen ervoor dat 'In Bruges' mijn top 10 in komt.

dikke, dikke 4,5*

avatar van AHWA

AHWA

Nu word ik wel erg benieuwd!

avatar van Respekked

Respekked

Het zou me verbazen als je deze niet kan waarderen

avatar van Timtim

Timtim

nog nooit ben ik zo verrast door een film. Ik had deze film op dvd cadeau van iemand gekregen, maar ik had hem in eerste instantie een beetje links laten liggen. Gister gekeken en ik was echt onder de indruk. De mix van humor, drama, actie, mystiek en mooie achtergrond muziek zit zo goed in elkaar in deze film. Ik zou bijna zo ver willen gaan om het een klein meesterwerkje te noemen. Collin Farell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes staan echt verbluffend goed en komisch te acteren.

Het is echt jammer dat Martin McDonagh niet zo erg actief is als filmregisseur.

avatar van booyo

booyo

De film bevat een goed script, sterk acteerwerk, een mooie soundtrack, en een lekkere dikke laag zwarte (britse) humor. Dit allemaal gecombineerd vormt een recept dat mij goed ligt. Had er eerlijk gezegd niet echt hoge verwachtingen van, maar het heeft me zeer aangenaam verrast!

LEIDENAAR187 schreef:

Je heb verfijnde en platte smaak..

avatar van Dutchero

Dutchero

Aparte film met een curieuze mix van humor en drama.

De film maak sprongen van soms wat platte maar fijne komedie naar serieus drama. Het voelt soms wat vreemd, maar het is toch geslaagd. Ik heb vaak moeten lachen, maar ook het serieuze deel was overtuigend.

De setting, Brugge, en de sobere regie geven de film soms een mystiek sfeertje. De stad bij nacht was prachtig, maar ook de nevel en de nepsneeuw bij de filmopnames met die liliputters gaven de stad een extra dimensie.

De personages waren wel grappig, Farrell als Ier met grote bek, die ruzie zoekt en vindt met alles en iedereen om hem heen; geweldig. Volgens mij was dat kleine beetje over the top gedrag opzet van de makers, maar paste niet echt in de film. Ook waren sommige scenes ver over the top, zoals die drugs scene. Die was trouwens ook redelijk overbodig.

Al met al een film die blijft hangen door die aparte mix van humor en drama, gecombineerd met een mysterieus sfeertje gecreëerd door de setting, Brugge. Helaas schiet de film af en toe net over the top. 3.5 *

avatar van AHWA

AHWA

Prachtig script uiteraard. De Britten blijven onovertroffen in de humoristische dialogen. De Apatow-crew komt er dichtbij, maar qua grapdichtheid zijn de Britten hen nog altijd voor. Het begint al met de voice-over van Farrell. It's in Belgium

Gleeson speelt een dijk van een rol, wat heeft die vent toch een heerlijk rauwe stem. Vind hem al geweldig als Moody in de Potter-films, maar ook hier is hij steengoed. Leuk ook dat telefoongesprek en het gesprek op het terras. Hoogtepuntjes van de film toch wel.

Ook leuk om nog een Potter-actrice te zien in Chloe. Prachtige vrouw overigens en een leuk personage.

Ook Farrell speelt een heel degelijke rol, moest elke keer weer lachen als hij het over fucking Bruges heeft.

Film ziet er verder ook heel mooi uit. Sober gefilmd met hele rustige muziek erbij. Heb de film net een 4.0* gegeven, maar nu ik dit typ, komen er weer een heleboel leuke scenes bovendrijven, dus doe ik er lekker nog een halfje extra bij. Heerlijk zitten lachen, wel een sterk einde. Niet al te vrolijk maar wel sterk.

avatar van Bombong

Bombong

AHWA schreef:

De Britten blijven onovertroffen in de humoristische dialogen.

De dialogen in deze film zijn anders wel erg geinspireerd door Amerikanen: Quentin Tarantino, die op zijn beurt weer schatplichtig is aan schrijver Elmore Leonard.

Welnee, heeft niks met Tarantino te maken.