Genre: Misdaad / Komedie
Met onder meer: Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes
Releasedatum: 26 juni 2008
Bekijk via CANAL+
Plot In Bruges
"Shoot first. Sightsee later."
Twee huurmoordenaars krijgen na een serieus fout gelopen klus de opdracht in Brugge onder te duiken en daar te wachten op een telefoontje van hun chef. De ene maakt van de gelegenheid gebruik om wat kunst en cultuur op te snuiven, zijn kompaan vindt Brugge maar een achterlijk gat. Zijn wroeging over wat hij fout gedaan heeft lijkt hem naar een depressie te leiden, tot hij een meisje ontmoet dat zijn stuntelige avances lijkt te beantwoorden. Als na enkele dagen het telefoontje eindelijk arriveert, blijkt dat ze toch niet enkel voor de rustige omgeving naar Brugge zijn gestuurd.
- Trailer (YouTube)
Eirik
Overweight Man
Yuri
AHWA
Pff...alsof elke film met goede dialogen geinspireerd is door Tarantino. Tarantino is qua dialogen al door een heleboel mensen overtroffen.
Bombong
Natuurlijk is niet elke goede dialoog door Tarantino geinspireerd en natuurlijk heeft Tarantino ook een hoop zwakke dialogen. Maar gesprekken tussen zware jongens over de meest onbenullige zaken die vrijwel zonder overgang worden vervolgd door geweldsexplosies, dat kenden we vóór Tarantino eigenlijk alleen maar in de boeken van Elmore Leonard. In Bruges borduurt hier erg op voort.
Zonde van dat mooie Brugge
Als je zo alles naar 1 iemand terug gaat verwijzen, is niets meer origineel, en dat verdient deze film niet.
Bombong
Zonde van dat mooie Brugge
Voor alle duidelijkheid: ik vond het een uitstekende film die ik al twee keer heb bekeken
hollywood king
gezellige film om met de familie te kijken
Drs. DAJA
Zonde van dat mooie Brugge
Briljante film hoor, maar je kunt wel merken dat Tarantino een inspiratie was.
rene22
Slap begin, sterk einde.
Ik maak er liever van : slap begin, iets minder slap einde. Op het punt gestaan de film uit te zetten maar vanwege het vele commentaar wat hier altijd gegeven wordt op het uitzetten van een film en dan toch een cijfer te geven heeft mij doen besluiten dit niet te doen. Wat mij mateloos irriteerde waren de oeverloze discussies over niks. Het voegde niks toe. Eerste 10 minuten slap, daarna slaapverwekkend en laatste 10 minuten aardig. Verder lees ik toch nog nog wel veel positieve reacties. Gelukkig hebben we dan ook niet allemaal dezelfde smaak en valt over smaak NIET te twisten.
die hard
De spanning kwam in de 100ste minuut. Het mooiste van de film was Brugge zelf.
Piraat
Wat een score op de site van de "grote broer"!
Sterke film met een uitstekende cast.
De film bevat meerdere gernes en dat pakt prima uit.
notorious_kim
Deze film heb ik opgenomen, eigenlijk enkel en alleen omdat ik Brugge wel een gezellig stadje vind, en graag eens zou zien hoe ze dit in beeld hebben gezet. Groot was dan ook mijn teleurstelling wanneer je niet zoveel van de culturele waarde van Brugge te zien krijgt, er is een korte melding van het St-Jansziekenhuis, maar niet bij naam, en het belfort wordt mooi in beeld genomen, maar voor de rest is er maar weinig aandacht aan de enscenering gegeven.
Het verhaal op zich sprak me totaal niet aan, en kon me maar niet boeien. Vaak zelfs even weggedut! De hele film loopt het verhaaltje maar door. Alles is zo voorspelbaar dat het echt saai wordt.
De acteerprestaties op zich vind ik ook niet veel. Colin Farrel kon me weer niet overtuigen in zijn rol, de enige film waarin ik hem ooit goed vond ik Phone Booth. De andere cast was beter. Brendan Gleeson vind ik sowieso een schitterende man die diepe rollen als mentor zoals deze goed op zich kan nemen. Ralph Fiennes zag ik enkel nog maar in de Harry Potter films (Lord Voldemort) maar dit is natuurlijk iets heel anders, hij kwam ook wel goed over.
De inbeeldzetting vind ik niet veel speciaal, er is maar een shot waarvan ik denk: "yes, that's it."
Een filmpje die ik niet meer zal opzetten!
Ramie
Goede film!
Ik was vooral verrast door de humor! Ik had een veel serieuzere film verwacht. Vooral Colin Farrell is erg grappig (ja, echt!).
Wel moet ik zeggend dat ik het een vrij langdradige film vind; na een uur was ik het wel een beetje zat... Maar dat zal wel met mij, op dat moment, te maken hebben gehad.
Don MN
In Bruges
Ik denk met grote voorsprong de leukste komedie die ik ooit heb gezien. Zowel Farrell als Gleeson zijn hier in hun leukste rol, maar vooral Fiennes was weer ijzersterk als 'tuig-Engels'-pratende misdaadkoning. Gleeson die graag een beetje van de cultuur van Brugge wil proeven en Farrell die zich rot verveeld en op een andere manier de cultuur 'meemaakt'. Vooral door een vervelende maar ook ontzettend grappige etter te zijn. De droge en grove humor pakt in ieder geval goed uit, er zijn té veel leuke stukjes om op te noemen.
Hoewel ik naar het einde toe bang was dat de serieuze wending verkeerd uit zou pakken, werd ik aangenaam verrast en wist het de film zelfs naar een hoger niveau te tillen. Als je twee huurmoordenaars wilt volgen die zichzelf niet al te serieus nemen en verwikkeld raken in allerlei maffe en originele situaties mag je deze niet missen.
In Bruges is een eigenaardige film. Het begin is heel naturel en toont gewoon 2 mannen die zich verschuilen in Brugge met enkele pittige conversaties en zwarte humor. Het duurt even voor het werkt, maar heeft toch enkele geweldige momenten. Dan komt er wat actie in het spel en schuilt er gevaar om niet te vervallen in slapstick. Zo zijn de scènes met die dwerg wat op het randje. Zwarte humor is wel leuk, maar absurde humor is weer iets anders. Scènes als het gesprek tussen Farrell en Fiennes in het hotel zijn dan weer om te gieren.
Qua setting is het zeer goed gekozen in Brugge. Weer eens iets anders en de sfeer is een grote troef in de film. Dat wordt goed uitgespeeld. Hopelijk heeft Amerika nu niet helemaal een beeld van België als middeleeuws landje.
Ik heb er van genoten en de humor is best wel leuk. Maar de film blijft niet echt de heel tijd recht.
IcU
Erg verassende film. De poster en dvd cover deden een soort snatch. of Lock,Stock verwachten, maar dat is totaal niet het geval. Mooie drama en enorm sterk spel van Farrell. Mooie muziek en setting. Zeker een aanrader.
Op de dvd hoed heeft hij een ijsje in zijn hand. Waarom?
Briljante dialogen:
Ken: Harry, let's face it. And I'm not being funny. I mean no disrespect, but you're a cunt. You're a cunt now, and you've always been a cunt. And the only thing that's going to change is that you're going to be an even bigger cunt. Maybe have some more cunt kids.
Harry: [furious] Leave my kids fucking out of it! What have they done? You fucking retract that bit about my cunt fucking kids!
Ken: I retract that bit about your cunt fucking kids.
Harry: Insult my fucking kids? That's going overboard, mate!
Ken: I retracted it, didn't I?
Harry: [about Ray] So he's having a really nice time?
Ken: Well, I'm having a really nice time. I'm not sure it's really his cup of tea.
Harry: [after a long pause] What?
Ken: You know, I'm not sure it's really his thing.
Harry: What do you mean it's not really his thing? What's that supposed to mean? It's not really his thing. What the fuck is that supposed to mean?
Ken: Nothing, Harry.
Harry: It's a fairytale town, isn't it? How's a fairytale town not somebody's fucking thing?
AardeWerk
Met Snatch en Lock, stock is mijns inziens ook niets mis. Maar In Bruges was voor mij een totale verrassing , deze heeft heel wat meer indruk op me gemaakt dan de Snatch en Lock, Stock. En deze mag dan ook zeker niet in mijn collectie van originele dvd's ontbreken. Even naar Bol.com dus. Een prachtige film ! (4*)
Art
Een Belgisch biertje
Dat is op de filmposter te zien. Op de hoes van de dvd staat ie wel degelijk met een ijsje. En waarom? Ik zou het niet weten
Respekked
Haha ok. Ik nam aan dat de poster en de hoes hetzelfde waren. Maar idd, hier ook geen idee.
David Brent
Wat een tegenvaller. Ik verwachtte een Guy Ritchie achtige misdaadkomedie. Wat dat misdaad betreft zat ik goed, maar een komedie werd het nooit écht. Daarbij was het verhaal niet alleen flinterdun, maar ook nog eens slecht.
filmsmurfje
In Bruges kon zeker gesmaakt worden; het scenario is wel OK. Brugge wordt als stad ook wel mooi in beeld gebracht; het brengt veel sfeer in de film. Jammer dat de verhaallijn met Chloé niet sterker uitgewerkt werd. Goed einde.
eduwatje
eerlijk gezegd, vond ik deze film helemaal niks.
ik zet echt niet gauw een film halverwege af, maar dit was te flauw en te saai voor woorden.
ForgottenSon
Stem dan ook niet, als je de film niet eens in z'n geheel gezien hebt.
horrorfreak23
Deze film was echt goed. Mijn verwachtingen waren niet hoog en later bleek dat ik deze film echt onderschat had. Zeer spannende en boeiende film!
Keek hem eerst omdat de film in mijn provincie gedraaid is en deze heeft me niet teleur gesteld.
*3.5
Larsbrouwers
sterke film, mijn verwachtingen werden geheel overtroffen!!! Geen vergelijk met Richie Tarantino maar het komt aardig in de buurt!! Meer van dit graag!!!
Verrassende sterke komedie waar ik regelmatig dubbel heb gelegen van het lachen. Vooral Colin Farrell vond ik geweldig spelen in deze film. Ik heb deze film altijd links laten liggen omdat ik er eigenlijk niets van verwachtte, maar dat was dus een vergissing want het is gewoon een prima film.
Seifer
Wauw ik had niet verwacht dat ik deze film zo goed zou vinden, Colin Farrell speelde gewoon uitstekend.

Netflix verwijdert eind deze maand een aantal goed beoordeelde titels

Netflix voegt 40+ titels toe aan het aanbod, dit zijn de vijf best beoordeelde

Prisoners
Thriller, 2013

Raging Bull
Biografie / Sport, 1980
drugsdealerhuurmoordenaartouristbruges, belgium kerkschulddoodcultfilmbruges belgiumtown squarevietnamesecanadian stereotype neo-noirkerstmis