• 9.379.468 stemmen

Met onder meer: Colin Farrell, Brendan Gleeson en Ralph Fiennes

Releasedatum: 26 juni 2008

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot In Bruges

"Shoot first. Sightsee later."

Twee huurmoordenaars krijgen na een serieus fout gelopen klus de opdracht in Brugge onder te duiken en daar te wachten op een telefoontje van hun chef. De ene maakt van de gelegenheid gebruik om wat kunst en cultuur op te snuiven, zijn kompaan vindt Brugge maar een achterlijk gat. Zijn wroeging over wat hij fout gedaan heeft lijkt hem naar een depressie te leiden, tot hij een meisje ontmoet dat zijn stuntelige avances lijkt te beantwoorden. Als na enkele dagen het telefoontje eindelijk arriveert, blijkt dat ze toch niet enkel voor de rustige omgeving naar Brugge zijn gestuurd.

avatar van LuCos

LuCos

funland schreef:

GOD EEN HARRY POTTER STER DIE EEN FILM IN VLAANDEREN OPNEEMT EN NOG EENS VLAKBIJ WAAR IK WOON

wat ben ik zooooo trots

Twee Harry Potter sterren he! Mag je nog iets trotser zijn

Maar goed dat ter zijde. Ik vond het een goede film, met een leuke eigen verhaal, goeie acteerprestatie's en niet te vergeten het camerawerk was ook mooi!

Had eigenlijk meer komedie verwacht, hoewel ik het niet erg vind. Natuurlijk zitten er wel leuke(soms ontzettend leuke) grapjes bij, maar ga er niet van uit dat dit de hele film door gaat. Wat ik wel dacht toen ik "genre: komedie" las op de achterkant van de dvd-hoes.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Aardige film maar niet veel meer dan dat. De regisseur doet er alles aan om een beetje interessant te doen met zijn Quentin Tarantino-dialogen. Het resultaat is vele scenes met nietszeggende en stomme dialogen. Wat dan positief overblijft is de geweldige sfeer door de minimalistische muziek en de prachtige beelden van een opvallende omgeving, en de goede acteurs. Het verhaal is daarnaast ook wel aardig. In Bruges is daarnaast nogal pro-Brugge, gezien de vele dialogen en de mooie beelden van de stad. Ik twijfel er nogal aan of het gemeentebestuur van Brugge de filmcrew niet wat geld heeft toegestopt.

avatar van Fabke

Fabke

geen film naar mijn smaak.

niet spannend.

soms wat belachelijk.

avatar van Beitel

Beitel

Het neemt heel veel tijd om op gang te komen, wat gelukkig op het einde een boeiende film oplevert, maar niet iets dat bijzonder sterk overkwam. De hoofdrolspelers beginnen uiteindelijk te leven, met name Ralph Fiennes als slechterik werkt goed. Daarentegen komt Colin Farrell maar moeilijk uit de verf. Zeker de moeite waard, maar uiteindelijk niet sterk genoeg om ver boven de middenmoot uit te komen.

avatar van DeCol

DeCol

Een film die inderdaad langzaam op gang komt. Het verhaal was niet echt speciaal maar kon me toch wel bekoren op een of andere manier. Ook heb ik op sommige momenten hard moeten lachen terwijl er niet echt sprake van komedie is. Hij leek daarom hard op 3* af te stevenen maar dankzij het vette einde en de toch wel goede acteerprestaties van de drie heren toch 3.5*.

avatar van kapteyn

kapteyn

echt mooie film! moet je wel van deze humor houden...

heb vaak goed gelachen!

avatar van Jeroen1988

Jeroen1988

Vage film. 2,5 ster voor de mooie stad.

avatar van speedfreak

speedfreak

rare film en vooral nogal vaag en niet goed uitgewerkt. Er kon veel meer inzitten mocht het niet zo snel gaan en mocht het verhaal wat beter uitgewerkt zijn. Wel heel pro brugge, zoveel dat het me eigenlijk wel wat tegenstak. Wel eens leuk om zo bekende acteurs eens te zien acteren in een Belgische stad waar je het decor kent.

avatar van renske

renske

Ik had veel verwacht van deze film, maar ik vond hem nogal tegenvallen. Het ligt denk ik aan het onevenwichtige script. De ongeloofwaardigheden die iemand anders eerder al noemde, zoals dat bootje dat toevallig langskomt, de Canadezen in de trein, maar ook dat Ken nog leeft wanneer hij van de toren gesprongen is zijn de voor de hand liggende voorbeelden, maar als ik de tijd zou willen nemen, zouden er denk ik nog wel meer scenariogaten te vinden zijn. De scènes met de 'midget' voegen voor mij weinig toe en de avondscène met de drugs en prostituees maken de hoofdrolspelers niet erg sympathiek. Ik vind de film verder niet vreselijk grappig, ook niet echt dramatisch in de zin dat ik vreselijk met ze meeleef. Nog het meest met de rol van Brendan Gleeson, mooi hoofd heeft die man, die steeds doorleefder wordt naar het einde toe. Colin Farrell vind ik lachwekkend (slecht). Onbegrijpelijk dat hij een Golden Globe heeft gewonnen voor deze rol. Is dit het beste van het afgelopen jaar? Dan is het wel een heel mager jaar geweest. Schattig koppie, maar oninteressante acteur. Fiennes doet me telkens denken aan de misdaadfilm die mij eveneens tegenviel: Sexy Beast, de rol van Ben Kingsley. Ik geloof 'm niet. Tja, en de rol van Chloe vond ik ook niet interessant. Te liefig. Wie houd je over? Yuri, die vond ik wel leuk. Maar zijn 'alkoven'-lijntje werd dan weer zodanig uitgekauwd dat ook dat minder leuk werd. De montage vond ik regelmatig te langzaam, en daardoor werd de film soms pijnlijk om naar te kijken, gelijk al vanaf het begin.
Wat ik waardeer is tegelijk ook weer het lef van de makers om een misdaadfilm op zo'n ongebruikelijke plek, met zo'n ongebruikelijk tempo te laten plaatsvinden, met van die filosoferige pianomuziek. Het bereikte bij mij helaas niet dat ik 'm daardoor 'diep' ging vinden.
Wat een ongelooflijk lelijke filmposter trouwens hierboven. Ik vind die andere, met de drie hoofdfiguren en de zwaan, een stukkie mooier.

avatar van Tjussa

Tjussa

Leuk ontspannend filmpje met wat droge/zwarte humor er tussen door. Soms wat te lange dialogen die niet boeiend zijn, maar verder heb ik geboeid gekeken ondanks dat het een redelijke dun verhaal is. Ook leuk dat het in Brugge is(herkenbaar), plus de grappen over België. Lelijke poster wel hierboven, geeft de sfeef van de film totaal niet weer.

Ik zeg 3,5*

avatar van zonnemeisje

zonnemeisje

Wat een verfrissende film!

Huurmoordenaars die leven naar hun principes, de dialogen tussen de huurmoordenaars zelf, prachtig. Ik had wat meer humor verwacht maar uiteindelijk vind ik dat er genoeg humor zit in sommige scènes.

Echt een vermakelijke film.

avatar van Mads Smikkelsen

Mads Smikkelsen

Leuke film, leuke humor....echt een vrijdagavond, blik op oneindig verstand op nul film. Colin Farrell is leuk in deze film en Ralph Fiennes kan veel beter maar bij mij kan hij niet stuk.

avatar van john constantine

john constantine

Leuk filmpje, heerlijke dialogen tussen de huurmoordenaars, en leuke humor die de film pas echt tot zijn recht brengt.. Ik had me een hele andere film voorgesteld..

krijgt van mij een 4.0!!

avatar van Spetie

Vermakelijke film, die een leuke setting heeft gekozen met af en toe erg mooie plaatjes van Brugge.De sfeer is daardoor heel aardig en de film is in het begin gewoon erg leuk. Hilarische scène trouwens als Farrel ruzie krijgt met de dikke mensen die de toren willen beklimmen. Verder bevat de film ook leuke dialogen tussen vooral Farrell en Gleeson. Jammer is het echter dat de film halverwege wat inzakt. Het wordt soms iets minder scherp en de film zwakt richting het einde gewoon in kracht af. Desondanks heb ik me toch wel prima vermaakt met deze film, die een paar originele momenten bevat en mede daardoor ook toch zeker wel een voldoende verdient.

avatar van wendyvortex

wendyvortex

De film die slaagt waar A Fish Called Wanda en Grosse Point Blank falen. En dat terwijl ik eigenlijk bang was voor een Guy Ritchie-achtige film (zeg maar Lock, Stock....Tarantino een beetje ver-Engelst). Nee hoor gewoon een heel erg goede typisch Britse humor in een Belgische setting. Hele fijne film dit.

avatar van Riel

Riel

Vond hem toch erg leuk..Goede wegkijker.

De ierse song bij ca. 1:26, is dat het origineel van November van Rowwen-heze?

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik kan me zo voorstellen dat een heleboel mensen danig teleurgesteld waren in deze film. Er werd namelijk in de marketing alles aan gedaan om te suggereren dat het om een olijke gangsterkomedie gaat, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Wat het dan wel is? Tsja, wie het weet mag het zeggen! De standaard cliches uit het misdaadgenre worden nu gebruikt als metaforische tour door het schone Brugge. Twee gangsters dalen neer in de Vlaamse stad en mijmeren over vergankelijkheid, schuld, zonde en nog meer zware thema's. En dan verschijnt er opeens een plotwending die hun zwaarmoedig gepieker omzet in iets wat tot handelen zou moeten leiden en komt een van de twee tot een moreel dilemma. Het probleem aan deze film is dat het de hele tijd op twee gedachten hinkt. We hebben de dromerige, bijna arthouse gelijkende trip door Brugge die zeker een aparte sfeer weergeeft, maar de film zit ook volgestouwd met cartoonesk geweld en de bekende absurde gangsterdialogen a la Pulp Fiction. Er lijkt gevoelsmatig iets niet helemaal te kloppen aan die vreemde combinatie. Niet dat de immens zwarte humor niet leuk is hoor, zo is de overvaller-met-losse-flodders een van de grappigste scenes die ik in tijden heb gezien. Colin Farrel is dan ook helemaal de vriendelijke klootzak die hij zo vaak met verve heeft gespeeld.

avatar van Piirre

Piirre

Ik was beginnen zien met redelijk lage verwachtingen, maar ben achteraf zéér tevreden met dit filmpje. Bij momenten geweldige dialogen (Tarantino's invloed?) , sterke acteurprestaties ...

... maar tegelijk moet ik toegeven dat de commentaren van een hoop mensen hier wel klopt: een aantal zinloze scenes die niets toevoegen tot het verhaal, een verhaal dat redelijk traag op gang komt, een paar gaten in het scenario...

Bij nader inzien verlaagd van 4* naar 3.5*

avatar van Frankeermachine

Frankeermachine

De vergelijking met de Nederlandse schilder Bosch. Die richtte zich eigenlijk op de zonde, het menselijke falen. De mensen in de schilderijen van Bosch waren kwaadaardig, dwaas en het ontbrak ze vaak aan enige moraal.

Halverwege de film staan Ray en Ken voor het schilderij 'Het laatste oordeel' waarbij ze het middenpaneel van de drieluik bespreken. Vanuit de hemel oordeelt Jezus wie er naar de hemel gaat en wie naar de hel. De aarde staat in brand en de resterende zondaars worden overmand door vreemde gedrochten.

Het einde vind ik daarom zo briljant. Het schilderij wordt op film vastgelegd.

avatar van missl

missl

Monty Phyton meets Tarantino en dat allemaal in Brugge. Het is vermakelijk maar de hele film lang die dialogen vond ik te veel van het goede. De stad wordt wel mooi gefilmd.

avatar van wibro

wibro

Deze film tijdens de Movie Meter Meeting vorig jaar juli in Utrecht voor de eerste keer gezien en vandaag maar weer eens opnieuw bekeken.

Prachtige film met uitstekend acteerwerk van alle hoofdrolspelers. Die Ralph Fiennes die klinkt toch wel veel beter met zijn platte Engels dan in die andere film "The Reader" waarin hij Engels sprak met een nep-duitsachtig accent. De acteur - actrice in dit geval - die mijn hart stal was Clemence Poésy in de rol van Chloé. De scène waarin zij met een duivels lachje haar visitekaartje over haar schouder naar Colin Farrell gooide zonder naar hem om te kijken vond ik om in te lijsten.

Ook de humor en zeker ook de soundtrack, de muziek van Burwell vond ik geweldig. Tja, en deze film is door de schitterende fotografie natuurlijk ook een mooi stukje reclame voor Brugge.

Film heeft echter een minpuntje; Het contrast tussen de zeer komische- en de soms zeer geweldadige scenes vond ik soms te groot. De ene keer lig je in een deuk, nog geen minuut later ben je doodstil omdat er weer iemand ligt te creperen.

De vergelijking met Tarentino gaat voor mij echter niet op. In de films van Tarentino worden geen emoties getoond; dat is in deze film duidelijk wel het geval.

4,0* na herziening.

avatar van Pauluschhh

Pauluschhh

Ik vond het een erg slappe film met weinig vette scenes. Het einde is daarentegen wel heel sterk.

Deze film is naar mijn mening geen komedie te noemen

avatar van elbundy

elbundy

De scenes die indruk maken zijn op één hand te tellen maar de dialogen tussen de personages in de film zijn wel erg sterk. Het waren vaak de kleine dingetjes in de film waarom ik heb moeten lachen. Ik ben het wel eens met wibro zijn commentaar, contrast tussen misdaad en komedie is wel vrij groot. Even goed een aanrader. 3,5

avatar van joko16

joko16

erg gave film; aanrader!

avatar van Riddick

Riddick

Vind de film hier erg ondergewaardeerd. Mocht van mij zeker een top 250 notering krijgen. Maar ja, smaken verschillen.
Begrijp het commentaar hier niet helemaal. Dat het contrast tussen komedie en misdaad te groot is? Vond dat erg meevallen. Vind namelijk alles wat er plaats vind nog best geloofwaardig. Heb soortgelijke ervaringen gehad met mensen zoals 'Farrell' Het geen respect hebben voor wat dan ook, en het commentaar leveren op datgene. De omschakeling van komedie naar serieus klopt gewoon. Ik vind de balans daarom juist geweldig. Wat betreft het onrealistische dat Gleeson levend was na zijn val is bullshit. Vond het juist erg realistisch. Of heb je nooit gehoord van mensen die vrije vallen overleefd hebben? Op de site van het Guinness Book of Records kom je de vreemdste records tegen. De hoogste val overleefd zonder parachute. Op 26 januari 1972 overleefde Vesna Vulovic een val van 10160 meter. Dat is toch wel wat hoger of niet? Het acteer werk is erg goed! Muziek en beeld komt geweldig goed samen. Het einde is subliem!
Al met al een top film! Verhoog hem van 4,5 naar 5*

avatar van extremezz

extremezz

Pauluschhh schreef:

Deze film is naar mijn mening geen komedie te noemen

Als je ziet wat uwe smaak is dan kan ik jou wel begrijpen /

avatar van extremezz

extremezz

Ik dacht ik zal deze film maar eens zien dan heb ik die gewoon ook eens gezien ,maar deze film is dus echt wel goed en kan dus de hoge score op imdb goed begrijpen.Er zit wat drama in en een beetje humor,de acteurs spelen goed en je leeft lekker met hun mee.

Dus ik heb onverwachts zeeer goed genoten van deze film.

avatar van Jor123

Jor123

Een pracht van een film, een echte aanrader

prachtig einde

4.5

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Na herziening een dik punt erbij. Regie en scenario is echt van hoogstaand niveau en nu viel me eigenlijk ook pas op hoe briljant Farrell, Gleeson en Fiennes hun rollen neer zetten. Met name Farrell is hier uitzonderlijk goed want de helft van zijn hilarische zinnen worden nog extra hilarisch door de manier waarop hij het brengt:

Maybe if I was retarded, and grew up on a farm, Bruges might impress me. But I didn't, so it doesn't.

De klemtoon op dat laatste stukje is echt schitterend.

avatar van Bombong

Bombong

Heel goede combinatie van drama, humor en actie. Zoals hier al eerder opgemerkt doen de dialogen gekoppeld aan grof geweld denken aan Tarantino. Ik kan me alleen niet voorstellen dat Tarantino ooit Brugge als decor zou kiezen, maar dat werkt hier dus erg goed. Clémence Poésy had ik nog nooit eerder gezien maar was erg aangenaam om naar te kijken. Ik kan me wel voorstellen dat mensen niet houden van de rol die Colin Farrell hier neer zet maar ik heb me zelf geen moment aan hem geergerd.