• 9.378.048 stemmen

Gesproken taal: Engels, Russisch, Turks, Oekraïens en Urdu

Releasedatum: 29 november 2007

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Eastern Promises

"Every sin leaves a mark."

Anna is een idealistische vrouw in wier armen een jong Russisch meisje sterft tijdens een bevalling. Anna weet niets van de vrouw en haar handtasje is het enige houvast dat ze heeft met betrekking tot de identiteit van de vrouw. Haar zoektocht leidt haar diep in de wereld van de Russische maffia in Londen en haar nieuwste lid: Nicolaï. Nicolaï is ingehuurd om vermoorde tegenstanders van de bende onherkenbaar te maken en het blijkt dat een dagboek in het handtasje van de Russische bewijzen bevat tegen Nicolaï’s baas.

avatar van Artifact

Artifact

Mochizuki Rokuro schreef:

Vincent Cassel is verschrikkelijk (maar ja, wanneer niet?).

Sur Mes Lèvres - La Haine - Irréversible. Zelfs in het matige Crimson Rivers is ie oke.

avatar van ghostman

ghostman

Artifact schreef:

Inderdaad in La Haine was hij geniaal. Ook in deze film vond ik hem goed (acteren).

Eerlijk gezegd waren de uitgesproken zinnen in het Russisch niet zo overtuigend. Vincent Cassel vond ik wat dat betreft veel slechter dan Viggo Mortensen. Maar ook Viggo Mortensen verstond ik niet altijd.

Ps: Russisch is mijn moedertaal.

avatar van starbright boy

xgogax, Je vond A History Violence erg goed, wat vind je buiten de Russische uitspraak van Mortensen en Cassel van deze film?

avatar van ghostman

ghostman

starbright boy schreef:

A History of Violence vind ik een beter film. De cinema van David Cronenberg staat niet echt bekend om zijn realisme. Omdat AHoV een verfilming (met dubbele bodems en thema's) is van een “graphic novel” past AHoV perfect in het straatje van Cronenberg. De karikaturale personages komen in AHoV tot leven. Het geweld / de acties zijn hard en realistisch. En dat is de kracht van Cronenbergs meesterwerk.

Volgens mij wilde Cronenberg Eastern Promises ook op deze manier doen. Maar hier komt zijn opzet niet geheel uit de verf. In plaats van dat de personages in Eastern Promises levensecht overkomen, blijven ze karikaturaal.

Echt een toffe film....

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

xgogax schreef:

Zeker geen Nicholas Ray / Elia Kazan / Samuel Fuller - liefhebber.

Hoezo? Zeker wel, maar als ik Ray, Kazan en Fuller heb hoef ik er toch niet nog eentje? Dan wil ik wel een regisseur die wel ambivalente films maakt over tweelingen, schrijvers in een drugsroes of mensen die opgewonden raken van auto-ongelukken en beenprotheses. Maar goed, ik laat de regisseur niet vallen, ik vind z'n recentere films gewoon minder interessant.

Artifact schreef:

Allemaal gezien en ben niet overtuigd. Zeker niet van Rivières Pourpres. La Haine is denk ik de enige die te doen is. En dan heb ik er nog zo'n 8 gezien. 't Is niet mijn acteur.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

Na het zeer goede A History of Violence is David Cronenberg terug. Hoewel ik absoluut geen liefhebber ben van zijn eerdere werk, bewonder ik toch bepaalde aspecten uit zijn films. Eastern Promises doet gelukkig niet terugdenken aan zijn eerdere werk.

De film zelf kon ik zeker waarderen. Van het relatief simpele verhaal tot en met het acteerwerk. Visueel is de film ook prima in orde. Hoewel ik vind dat de film niet teveel clichés bevat, mist de film toch iets waardoor het uniek zou moeten zijn.

Hopelijk is dit het 2e deel uit een mogelijke trilogie met Mortensen en Cronenberg. Ik zou daar in ieder geval meer naar uitkijken, dan naar een nieuwe Videodrome of Naked Lunch.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Wat een geweldige film is dit toch. Alhoewel het verhaal allemaal niet zoveel om handen heeft, ligt de sterkte voornamelijk bij de sfeer die de film oproept en de fenomenale rol van Viggo Mortensen. Ik zat eigenlijk aan 4 sterren te denken maar vanwege dat geweldige gevecht in de sauna toch maar een half sterretje erbij.

avatar van Redlop

Redlop

Cronenberg zoekt iets te geforceerd het bloederige op om zijn handtekening te kunnen zetten naar mijn idee.

Ik ben het eens met degene die Cassel teveel vond schmieren. Maar nog meer was ik teleurgesteld in het personage van Armin Mueller-Stahl. Ik zat te wachten op de ontmaskering van deze kennelijk bloedgevaarlijke bejaarde man. In daden niet in woorden. Helaas bleef hij eigenlijk gewoon een aardige restauranthouder.

Toch best een aardige grauwe thriller. Vooral vanwege Viggo Mortensen. Zou zelfs een vervolg waardig kunnen zijn. 'From Nikolai with love' zeg maar. 3,5*

Wat een hoog cijfer voor een dergelijke post. .

avatar van Redlop

Redlop

Ik heb nog ondanks diverse aanvaringen met aardige restauranthouders 10 vingers over om mee te typen. Daar heb ik wel 3,5* voor over

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Redlop schreef:

Dat vond ik nu juist misschien nog wel weer sterk. Het is zo'n rustige oude opa , maar ondertussen een gevaarlijke nietsontziende maffioso. Wel weer pretiig m weer eens in een film te zien.

Denk goed na, elke keer als je een aardige restauranthouder ziet...

avatar van Hankster

Hankster

Na de matige reviews ging ik er gister avond met lage verwachtingen heen. Maar ik heb mij ander-half uur best vermaakt. Mortensen speelde degelijk, Watts is altijd goed bezig, een paar heftige/goede scenes, een lekker sfeertje .. best een aardige film!

3,5*, maar dat daalt misschien nog wel na een 2e keer kijken, daar ik nu positief verrast was

avatar van vegeta172

vegeta172

Vooral de dagboekfragmenten met bijgaande voice-over zijn zéér indrukwekkend.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Weinig werk tot dusver van Cronenberg gezien, op het amateuristische The Fly na dan. Was dus wel benieuwd of hij wat gegroeid is.

En wat blijkt, Eastern Promises viel mij reuze mee. Minpunten beperken zich tot bepaalde fases waarin Cronenberg zich niet onderscheidt t.o.v. andere films. Na een vlot begin, moet het verhaal eerst op gang komen. Dit neemt allemaal veel te veel filmtijd in beslag, die niets bijzonders om het lijf heeft. De uiteindelijke probleemstelling, waardoor enkele hoofdrolspelers lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, wordt uitgebreid besproken met de kijker. Wat nu niet gelijk spanningverhogend is. Tel daarbij een te sentimenteel einde. Dat niet gelijk een meerwaarde betekent omdat de dramatische verhaallijn rondom Watts, die zelf wel aardig acteert niet zo boeiend is als de andere verhaallijn. Vond de dramatiek er in het begin te dik bovenop liggen. Iets wat ik helaas steeds vaker bespeur bij recente films in soortgelijke en andere genres. Een echte thriller zou de inhoud van een geheimzinnige brief niet te snel prijsgeven. Net zoals actiefilms niet eerst een half uur aan karakterontwikkeling zouden moeten doen, eer er iets op het scherm gebeurd.

Na zo `n twintig minuten wist de film mij toch te pakken. Ik absorbeerde in het dagelijkse leven van de 2 Russen. Vond Cassel, net als velen wel onderdoen voor Mortensen die de film op veel momenten echt draagt en elk moment waarin hij aanwezig is gelijk tot spannend of boeiend weet te promoveren. De film kent enkele heftige geweldscenes en enkele brute scenes die komisch gebracht worden, maar wellicht een dubbele nasmaak nalaten.

Verder telt deze film tot dusverre een van de meest memorabele filmmomenten van mijn afgelopen filmjaar. De al veelgeprezen scene in de sauna is komisch, spannend en nietsverhullend tegelijk. Geweld in al zijn eenvoud.

Een film die mij eerst niet pakte, maar te veel goede momenten kent in het middenstuk. Daarnaast is het verhaal lang wat saaiig, maar neemt het verhaal een onverwachte wending om helaas weer in mineur te eindigen.

Die ergernissen over slechte Russische accenten zijn langs mij heengegaan. Kan mij aan zulke kleine dingen gewoon niet ergeren.

Vreemd gevoel. Had de film best wel een 4* willen geven. Maar een tegenstrijdig gevoel wijst mij op de kleine irritaties die ik ondervond in het begin. Wel een film die blijft hangen, niet als indrukwekkend verhaal. Maar dankzij een paar fraaie scenes. Dikke 3,5* dus.

avatar van Bbolink

Bbolink

Ik geef een 2.5!

Hij kon mij niet echt boeien.

Ik vind alleen een bepaalde scene in een sauna erg gaaf gemaakt.

Vond American Gangster een betere film!

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Mij kon hij in principe wel boeien. Heb hem zonder moeite uit kunnen kijken en ik ben de hele film benieuwd geweest naar hoe het afliep.Die Sauna scene was inderdaad wel cool.

Voor mij dus 4*

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

Hierbij een link naar één van de meest heftige actiescenes ooit gezien in een film, ik blijf het een topper vinden hoor!

De beruchte sauna-scene

avatar van sju

sju

Interessant dat een halve Deen, een Fransman en een Pool prima overkomen (bij mij dan) als Russen. Mortensen werpt definitief zijn Aragorn-status van zich af. De film is ook geen conventionele misdaadfilm, het personage van Armin Mueller-Stahl is dan ook geen klassieke maffiosi-type. En Watts blijft een fantastische actrice, ook al speelt ze hier nog niet eens op haar hoogste niveau. Er lijkt niet zoveel te gebeuren in de verhaalontwikkelingen, maar dat dreigt eigenlijk bij aan de realiteit van de film. Het wordt meer alledaags i.p.v. de films met de meest uitbundige verhalen...

Originele film die een nieuwe weg in slaat, zeker in een filmperiode die alleen nog maar remakes en sequels schijnt te brengen... 4,5*

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Weer een bloederig gemaakte film van apart regisseur.

Deze kon me zeker boeien, alleen Cassel een beetje over the top.

Mortensen als stille ``gangster`` kon me zeer overtuigen.

Een film om nog maar eens te zien.

avatar van nairobi

nairobi

heb me zeer vermaakt met deze onvervalste gangster film. fantastische verhaallijn. het plot had ik overigens vrij snel door, maar dat neemt niet weg dat het goed gemaakt is.

avatar van HorrorFilms4Life

HorrorFilms4Life

Meer dan redelijke film. Hoewel hij me niet echt wist aan te grijpen was het verhaal best aardig. Hier en daar wat lekkere actie.

Overtuigend acteerwerk van Cassel (als vanouds) en Mortensen.

Watts acteerde voor mij een beetje onopvallend.

Ik vond het einde ronduit onbevredigend.

avatar van Shining™

Shining™

Wie o wie dacht tijdens de laatste scene ook even dat Nikolai de vader van Tatiana zou kunnen zijn?
Of wil ik nu te veel uit de film halen?

avatar van roho

roho

Wat een ophef over deze film. als je een fim met maffioso maakt moeten de personages meer uitgewerkt worden. de aardige restauranthouder had meer diepgang en spierballentaal mogen hebben in sommige scenes, ook dan kun je nog steeds aardig over blijven komen.En als je de kijker echt tevreden had willen stellen dan hadden er nog wat personages moeten sneuvelen op het eind.

te veel lof, een 2,5 voor de veschtscene in de sauna, verder slaapverwekkend.

avatar van baklap007

baklap007

Een nogal gezapig filmpje, het verhaal kon mijn aandacht niet echt vasthouden. 2*5

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Gister in Cinerama in Rotterdam gezien en ik was er erg van onder de indruk! Voordat ik de film zag had ik gehoord dat hij nogal bloederig was, en dat was ie ook soms wel, maar gelukkig viel het mee. Ingenieuze verhaallijn die mijn aandacht goed vasthield en knappe acteerprestaties van Viggo Mortensen, Naomi Watts en de rest. De Russische accenten op het Engels lagen er soms een beetje te dik bovenop, maar dat verpestte de film niet. Mooie plottwist van een duistere film.

4 sterren.

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Een duistere film, dat is wat ik even nodig had. Meneer Cronenberg heeft met deze Eastern Promises erg veel indruk op me gemaakt. Het verhaal vond ik een beetje standaard, aan de goedkope kant zeg maar, want echt onvoorspelbaar of origineel is het niet. Maar de uitwerking is o zo mooi gedaan. De film heeft van begin tot eind een duistere sfeer met een beetje overdekte kerstsfeer erbij. De cast is gwn perfect. Naomi doet wat ze altijd al doet, ze wordt 1 met haar personage. Viggo en Vincent waren ook goed, al bleven ze een beetje in de schaduw van Watts staan. Hoe dan ook, ondanks zijn goedkope en ietwat voorspelbare verhaal, heeft de regisseur een topfilm weten te maken. Boeiend van begin tot eind en in cinematografische zin vrijwel uitstekend. Een van de betere van dit najaar.

avatar van gotti

Na A History of Violence sloeg Cronenberg een geheel nieuwe weg in. Die van de psyche. Waar History voor mij nog niet overal lekker werkte, blijkt Easyern Promises dit op zo goed als alle vlakken te doen. Geweldige sfeerschepping, gortdroge humor, een van de intenste gevechtscenes die ik ooit zag, een geweldige cast (vooral Mortensen en Muhler Stahl zijn geweldig). Te veel om op te noemen. Heerlijk dubieus einde ook, alhoewel het net daarvoor iets te braafjes was helaas. Een kleine smet op een verder bijna perfecte film.

gotti schreef:

Huh?

avatar van gotti

Waar Cronenberg bij eerdere films het vooral om fysieke horror ging, gaat het later, maar vooral heel duidelijk bij zijn laatste twee meer om de psychologie van het karakter en de daden die hieruit voort vloeien. Niet een geheel nieuwe weg overigens. Hij deed het ook al wel eerder bij o.a. Crash en ExistenZ.