Genre: Misdaad / Thriller
Gesproken taal: Engels, Russisch, Turks, Oekraïens en Urdu
Releasedatum: 29 november 2007
Bekijk via CANAL+
Plot Eastern Promises
"Every sin leaves a mark."
Anna is een idealistische vrouw in wier armen een jong Russisch meisje sterft tijdens een bevalling. Anna weet niets van de vrouw en haar handtasje is het enige houvast dat ze heeft met betrekking tot de identiteit van de vrouw. Haar zoektocht leidt haar diep in de wereld van de Russische maffia in Londen en haar nieuwste lid: Nicolaï. Nicolaï is ingehuurd om vermoorde tegenstanders van de bende onherkenbaar te maken en het blijkt dat een dagboek in het handtasje van de Russische bewijzen bevat tegen Nicolaï’s baas.
Nikolai Luzhin
Ekrem
Azim
Soyka
Quentin
Met uitzondering van Scanners vond ik alles wat ik van Cronenberg zag over de psychologische kant gaan, alhoewel het wel bij Videodrome wel fysiek werd aangezet.
Mochizuki Rokuro
Dat klopt denk ik, vandaar kos'verbaasde reactie denk ik. Ik zie het ook niet zo die nieuwe weg, behalve dat de body horror achterwege blijft. Ben daarom niet zo enthousiast over nieuwe ontwikkeling. Geef mij dan maar zotes als eXistenZ
Fast Company gaat ook zeker niet over psyche trouwens, maar ik ga ervan uit dat je die dan niet kent, natuurlijk een buitenbeentje in Cronenbergs oeuvre. Net als M.Butterfly die je wel een psyche film zou kunnen noemen. Als is dat ook niet zo boeiend. Cronenberg is dus met name op dreef als-ie zijn "eigen ding" doet denk ik dan maar.
3din
Goede film met een voorspelbare verhaallijn.
De acteurs spelen het in de grouwe omgeving uitstekend.
Zeer zeker de moeite waard.
Vond de tattoo's zeer mooi gemaakt
Wat mij betreft is het gewoon 'Cronenberg goes 13-in-een-dozijn' ipv Cronenberg goed psyche of whatever.
neles24
goede film die miij toch wel heeft geboeid.Je moet wel van dit soort films houden..realistische maffia sfeer..inderdaad vooral die tattoos zijn erg gaaf
Respekked
Wat een wereldrol van Mortensen! Had niet verwacht dat ooit te kunnen zeggen, maar hij maakt de film hier! Na het meer dan slechte A History of Violence maakt Cronenberg hier een zeer degelijke, sfeervolle misdaadfilm die nooit had mogen eindigen als hij nu deed. Naomi Watts had zowiezo aan deze film echt nul toe te voegen.
Gelukkig is de rest van de film erg goed. Mooi contrast (visueel) tussen Londen en het Russische maffia wereldje. Ja dit kon me zeker bekoren.
Wat speelt Mortensen geweldig
likeahurricane
Geweldadige film, mooie spanning alleen jammer dat het wat mat afloopt. Het einde is minder spetterend dan verwacht. De spanning wordt enorm opgebouwd en het loopt in een sisser af
veroen
lekkere film, af en toe toch vrij voorspelbaar maar zeer sterk geacteerd door mortensen.
3,5 *
Kibabu
Sfeervol maar op een of andere manier stoorde ik me aan een aantal acteurs(Cassel, Watts, vader van Watts). Wat betreft die realistische geweldadige scene in het badhuis: zeer geweldadig maar ook weer onrealistisch dat onze vriend Mortensen aan het langste eind trekt en dat haalt de realiteit direct naar beneden. Misschien ben ik te kritisch maar dat ben ik normaal niet echt, wellicht te maken met (te) hoge verwachtingen mijnerzijds. Voor de sfeer 3 sterren.
zjandannybob
goeie film, zeer jammer van het slechte einde had meet in kunnen zitten!
balkanG
Goede mafia film en goed acteerwerk.
De film bleef me boeien.
Het einde was minder goed...
4 *
Madecineman (moderator films)
Ja, laat het maken van leuke kerstfilms maar over aan Dhr Cronenberg. Compleet met kindje geboren in barre omstandigheden, Anna in mariablauw verpleegstersuniform en mannen afkomstig uit het oosten. Tis iig weer eens iets heel anders dan Mickey en Pluto's grote kerstshow
Voor mij is dit toch wel het hoogtepunt van filmjaar 2007 tot nu toe. Die andere amerikaanse gangsterfilm steekt vergeleken bij deze toch wel een beetje braafjes af. Cronenburg die, zoals hij in A History of Violence al liet zien, een portie expliciet en explosief geweld niet uit de weg zal gaan. Ook in deze film is het zeer goed gedoseerd aanwezig en zijn sommige geweldsuitbarstingen van zeldzaam hoog niveau. De al veel geprezen saunascène is inderdaad een instant klassieker, erg grimmig en beangstigend stukje cinema. Maar ook de andere liquidaties in het circuit worden bijzonder... uhmm... plastisch in beeld gebracht.
Verder staat Mortensen in dit Russische maffia epos, letterlijk en figuurlijk, bijzonder goed zijn mannetje. Zijn fysieke uitstraling is dreigend en aanwezig, alsof de ogen zo vanachter de donkere zonnebril de zaal in priemen. Hij wordt daarbij goed terzijde gestaan door een lichtelijk overacterende Cassel, een charmante Watts en een prima variant van een soort russische Godfather. Maar nogmaals het is toch echt Mortensen die de show steelt.
Ben het overigens ook niet eens met diegene die vinden dat de film een slap (ja zelfs hollywoodesk einde zou hebben). Denk namelijk niet dat agent Nikolai braaf infiltreert in de bende om ze vervolgens uit te leveren, het leek mij vrij duidelijk met die laatste scène dat hij nu diegene is die de touwtjes in handen heeft. Dat de baby het geheel overleeft is nodig, zij is de belofte uit het oosten. En een goed verhaal kan niet vertelt worden zonder een sprankje hoop in de donkere nacht... Kijk maar naar het kerstverhaal.
4 stralende sterren voor deze Eastern Promises (met optie op een halfje meer).
decsss
Dit was niet Watts zoals in 21 Grams. Verhaal was op zich heel boeiend, maar er had meer uitgehaald kunnen worden vind ik. 3***
Matchostomos
Niet alleen staat hij vanaf dan bovenaan de ladder, hij geeft daarmee ook zijn oude identiteit helemaal op voor een valse identiteit, één waaraan hij hoogstwaarschijnlijk niet meer kan ontsnappen. Het benadrukt bovendien de ambivalente en beangstigende situatie waarin Nikolai voortaan zal leven. En op die manier lijkt het me dan ook onterecht om het einde te bestempelen als regelrecht hollywoodiaans.
Mr_White
- 2067 berichten
Ik zag het einde meer als het tragische verloop van Nikolai's leven. In de eindscène zien we hoe Anna haar leven weer oppakt en gelukkig verder leeft met haar nieuwe kindje, om vervolgens over te schakelen naar Nikolai die in zijn eentje aan tafel zit. Hij heeft alles moeten opgeven voor zijn werk, alles moeten inleveren om zover te komen en nu zit hij daar, zich af te vragen of het het allemaal wel waard was.
Crook
goede film, vet verhaal, top geacteerd.
hoewel de nadruk in de film toch wel wat meer ligt op de dialogen, gaan deze niet vervelen. De brute stukjes maken het goed. Vooral de scene op het eind in de douche maakt het de hele film waard kom te kijken.
DragQueen
Prima sfeervolle thriller, met een boeiend en onderhoudend verhaal. hier en daar een beetje voorspelbaar, maar toch erg vermakelijk om te kijken. de cast is zeer goed te noemen. cassel en mortensen zijn sterk op dreef in hun rollen. vooral mortensen speelt goed, en ziet er ruig uit met zijn tattoo's. watts is een prima toevoeging in de film. verder wordt de film geleid door een heerlijk grauwe sfeer, en zijn de maffia praktijken op z'n russisch goed weergegeven. die scene in de sauna was wat mij betreft een van de hoogtepunten van de film. 4 verdiende sterren.
Riddick
Geweldige film! Heeft aan al mijn verwachtingen voldaan, en nog meer dan dat zelfs. Als eerste wil ik gelijk melden dat V.Mortensen hier een bijzondere rol neerzet. Zoals in de special Secrets and Stories (op de dvd) gezegd wordt hoe V.Mortensen zijn personage zelf gemaakt heeft, is in één woord 'fantastisch'. Hij is zelf naar Rusland gegaan en heeft daar verschillende mensen ontmoet en op die manier zijn eigen personage gecrieerd.
Verder vind ik dat de rest van de cast ook geweldig speelt. Het is grappig hoe ze allemaal mensen van verschillend afkomst gebruikt hebben. We krijgen, Engelse, Amerikaanse, Duitse en Rusische hoofd/bijrol spelers in de film te zien. Ze spelen allemaal Russche mensen. Daar crieerd D. Cronenberg een geloofwaardige zweer mee.
Verder vindt ik het verhaal heel mooi en ontroerend. De sweer van de film is geweldig!..
Dit is gewoon een fantastische film, die misschien van mij een Top-10 notering krijgt.
Ze spelen allemaal Russche mensen.
Madecineman (moderator films)
Jammer dat ze allemaal geen Russisch spreken.
Ze spreken af en toe toch Russisch. Vond het niet storend dat vermengen van 2 talen, gebeurt in het echt toch ook.
Bert1
Dikke 4 sterren voor de old-skool cinema van cronenberg, dit had ik niet verwacht na het teleurstellende A History of Violence.
Mortensen schittert maar Naomi Watts kon ik moeilijk serieus nemen.
Het verhaal bereikt zijn hoogtepunt in een stoombad waar een vechtscene plaatsvindt die tot de beste ooit behoort.
De kritiek op het einde is dwaas, voorspelbaar "happy" met een duister kantje, maar het voelt aan als het juiste einde.
Soms wel, soms niet. Het stoorde mij totaal niet. Vond de mix prima...
Soms wel, soms niet.
Artifact
Ach ik ken zoveel mensen die van alles door elkaar praten, doe ik ook wel eens
Ik vind het allemaal prima dat niemand zich er aan ergert etc. maar doe asjeblieft niet allemaal alsof het correct is.
En nu hou ik er over op, want ik vind het bijna nog irritanter dat mensen krampachtig proberen het te verdedigen dan de onzinnige scenes zelf.
Madecineman (moderator films)
Idat mensen krampachtig proberen het te verdedigen
Verdedigen? Het heeft me gewoon nergens gestoord in de film.
Bert1
.De Russen in deze film zouden NOOIT zomaar (en al helemaal niet in spannende en gewelddadige situaties waar je meteen reageert in de taal die als eerste in je opkomt) Engels met elkaar praten ipv Russisch.
.Nogmaals mijn lof voor de stoombad-scene.
Petero
Dat half/half taaltje heb ik het ook nooit zo op. Kies voor Russisch óf Engels..
Ik had inmiddels toch wel veel verwacht van deze film maar hij is hier lichtelijk overrated
Het begint goed met die 'rauwe' moord scenemaar dat rauwe komt eigenlijk alleen terug in momenten als bijvoorbeeld in de sauna. Wat wel meteen de beste scene is inderdaad. Jammer dus dat die sfeer er niet constant bleef.

Rauwe misdaadthriller 'Eastern Promises' vanavond te zien op televisie

Into the Wild