Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Douglas Silva, Darlan Cunha en Rodrigo dos Santos
Gesproken taal: Portugees
Releasedatum: 30 oktober 2008
Plot Cidade dos Homens
"An unforgettable tale of friendship and survival in a city where the greatest challenge is growing up."
Laranjinha is een Braziliaanse jongen die in armoede opgroeit in Rio de Janeiro. Hij besluit op een dag op zoek te gaan naar de vader die hij nooit ontmoet heeft. Ondertussen heeft zijn beste vriend Acerola het moeilijk wanneer hij zelf op jonge leeftijd vader wordt en nu verantwoordelijkheid moet krijgen.
Acerola ´Ace´
Cris
Camila
Nefast ´Fasto´
Fiel
Cidade de Deus kreeg een spin off met de TV serie Cidade dos Homens. Die TV-serie was zo'n succes in Brazilie dat er weer een film van Cidade dos Homens werd gemaakt en dat is deze film. Deels met acteurs uit Cidade de Deus al spelen ze wel andere rollen.
Het lijkt me dat deze film zich net als de TV serie minder richt op het geweld en de criminaliteit in de wijken en meer op de andere aspecten van het dagelijks leven daar.
Le Edzel
Zou deze erg graag willen zien.
Is deze gewoon via bol.com oid verkrijgbaar of?
thegoodfella
ik heb hem gisteren bekeken en het is geen film maar gewoon een vervolg van de eerste serie.net als de vorige serie zeer verslavend en vermakelijk.met daarachter ook een boodschap verstopt.iets minder dan city of god maar toch een dikke 4* waard naar mijn mening
Riddick
Vou sacar esta merda da internete logo agora
.. O Filme deve ser bom como caralho!!..
Nja, dat is het ongeveer
smith55
Uitstekende film als vervolg op de 4 seizoenen tellende tv-serie Cidade dos Homens.
In de film worden flashbacks gebruikt uit verschillende afleveringen van de tv-serie om het het verhaal te verduidelijken. Je hoeft de serie dus niet te zien om deze film te begrijpen.
Toch is het wel een voordeel als je de serie wel vooraf bekijkt, je ziet Laranjinha en Acerola dan echt opgroeien van 12/13 jarige kinderen tot de 18-jarige (bijna-)volwassenen in deze film.
jkoster
City of Men en City of Men 2?? Zijn dit twee verschillende films?
Graag uitleg.
Uier
- 2006 berichten
Sterke verfilming van de serie. Haalt de kwaliteit niet van City of God, maar zeker de moeite waard om mee te pikken, als Cidade de Deus je bevalt.
TonyMontana
is ie de moeite waard als losstaande film?? het is te zeggen, als je de serie 'Cidade dos Homens' niet hebt gezien...
Flavio
Ja hoor, ik had de serie niet gezien maar kon het prima volgen.
Ik dacht al, wat knap dat ze kinderen gevonden hebben die zoveel lijken op de acteurs maar dat waren dus flashbacks uit de serie...
jachoffie
Er is dus blijkbaar een serie City of men, van 4 seizoenen, 19 afleveringen. Ongeveer een 25 minuten per aflevering.
City of men, de eerste 2 seizoenen, 9 afleveringen.
City of men 2, seizoen 3 en 4, 10 afleveringen. Zie ook bij BOL en Wikipedia English
Maar er is dus ook nog een film, van blijkbaar 113 minuten.
Zijn deze drie 'delen' ergens te verkrijgen.
Seizoenen 3 en 4, (volgens mij dus uitgegeven als City of men 2) heb ik grotendeels gezien, en smaken naar meer.
Harco
thegoodfella
ik heb de serie gezien en vond deze heel erg goed.Ik ben nu zeer benieuw naar de film. weet iemand of deze al uit is in nederalnd en zo ja waar hij dan verkrijgbaar is?
-kpj-
Goede film, maar wie dit goed vind moet vooral de serie zien! Deze is natuurlijk beter, maar de film is een goede aanvulling voor de serie. Echt een aanrader; erg leuk en geeft een goed beeld weer van hoe het er aan toe gaat in de favelas.
Hectometerpaal
Vou sacar esta merda da internete logo agora
.. O Filme deve ser bom como caralho!!..
Nja, dat is het ongeveer
Ja dat mag dus niet he? Huren en kopen daarintegen weer wel.....
Frankeermachine
De serie heb ik iig bij de mediamarkt gezien.
Raffael77
Mooi vervolg. Harde wereld die vaak vergeten wordt.
Flipman
Mensen, help mij AUB! Ik heb gisteren Cidade dos Homens 2 zien liggen, maar dat is dus gewoon deze film? Moet ik niet eerst de serie hebben gezien om het allemaal te volgen? En ja, Cidade de Deus heb ik wel gezien.
lanlan
Bovenin staat dat City of Men en City of Men 2 de alternatieve titels van deze film zijn. Neem dus aan dat het dezelfde film is.
Ik heb de serie ook niet gezien, maar vond de film toch goed. In City of God werd de nadruk voornamelijk gelegd op de gangs en het geweld, en in deze film wordt de nadruk meer gelegd op de gewone mensen die tussen deze gangs wonen en leven.
nowe
Krijgt overal de onvermijdelijke gelijkenis met "cidade de deus", maar is zoals ik hieronder ook al las eerder een film over twee vrienden die tussen het bendegeweld trachten een leven op te bouwen.
Baard
Ik zie dat deze film gewoon al te krijgen is bij bol. Maar er staat toch 'pas' 30 Oktober 2008 release in Nederland?
Friac
Een goede promotie voor de gelijknamige televisieserie, waarvan ik lang twijfelde om de dvd's ervan in huis te halen en waarbij ik nu toch over de streep lijk te zijn getrokken.
Dit 'vervolg' op Cidade de Deus - één van mijn lievelingsfilms van de prille 21ste eeuw - is zeker en vast de moeite om te bekijken. Het enige waar ik het wat moeilijk mee had, was het verhaal dat soms wel érg vluchtig is en op de oppervlakte blijft; tegelijkertijd voel je wel dat het diep gaat en dat je uitstekend kan volgen. Een kwestie van afwegen dus, en de sterke 'flow' van de film zorgt ervoor dat je de mindere kantjes aan de film (voor zover die er eigenlijk al echt zijn) al snel uit het oog verliest. Heerlijk om dat contrast te voelen tussen het zonnige, gezellige Brazilië (de heerlijke strandscène) en de smerigheid van de favelas, waar bendeoorlogen voor terreur binnen de hele buurt zorgen (dit gegeven vond ik in deze film overigens precies net wat sterker uitgewerkt dan in Cidade de Deus, waar je toch eerder op het niveau van de bendes bleef). De kleuren van de film in combinatie met de zwierige camerabewegingen zorgen ervoor dat het een genot is om de film te bekijken en een dergelijk verhaal (bendegeweld in achtergestelde buurten) heeft mij eigenlijk al altijd kunnen boeien. Het eindshot van de film, inclusief dialoog, vond ik overigens bijzonder sterk bedacht in al zijn eenvoud de straat oversteken als symbool voor een nieuw leven dat begint, maar alvorens dit te doen moet je eerst naar links kijken - richting de heuvels waar de bendes de plak zwaaien, een verleden van 18 jaren - om vervolgens naar rechts te kijken, naar een onbestemde toekomst.
qwatje
Prima film, niet helemaal te vergelijken met Cidade de Deus. Om de redenen zoals al een aantal hierboven reeds beschreven.
Ik vind dit iets meer een 'gewone' actie/misdaad film, daar waar ik Cidade de Deus toch echt drama vond.

Netflix neemt binnenkort afscheid van de horrorfilm 'The Watchers'

Cidade de Deus