Genre: Drama / Misdaad
Met onder meer: Douglas Silva, Darlan Cunha en Rodrigo dos Santos
Gesproken taal: Portugees
Releasedatum: 30 oktober 2008
Plot Cidade dos Homens
"An unforgettable tale of friendship and survival in a city where the greatest challenge is growing up."
Laranjinha is een Braziliaanse jongen die in armoede opgroeit in Rio de Janeiro. Hij besluit op een dag op zoek te gaan naar de vader die hij nooit ontmoet heeft. Ondertussen heeft zijn beste vriend Acerola het moeilijk wanneer hij zelf op jonge leeftijd vader wordt en nu verantwoordelijkheid moet krijgen.
Acerola ´Ace´
Camila
Nefast ´Fasto´
Fiel
matthijs_013
De videotheekdata van 1 april 2008 klopt niet. Dat is de data van de televisieversie.
Gras01
Waardige opvolger van Cidade de Deus.
Het is geen opvolger van Cidade de Deus.
Apster
Een meesterwerk als City of God is moeilijk te evenaren, maar de makers slagen er toch in een hele aardige opvolger af te leveren. De dynamiek van eerstgenoemde film heeft plaats gemaakt voor een wat rustiger tempo in City of Men. De film is ook een stuk vriendelijker, zover je het leven in de sloppenwijken vriendelijk kan noemen uiteraard. Werd je bij de eerste film overspoeld door geweld, in deze film blijft het enigzins beperkt. De grote pluspunten zijn de warme, kleurrijke shots en het acteerspel van de kinderen die weer letterlijk van straat zijn geplukt.
De vergelijking met het veel betere Cidade de Deus kan deze film helaas niet doorstaan, maar dat wil niet zeggen dat er niets te genieten valt. De locatie blijft zeer bijzonder en het fraaie camerawerk weet er ook ditmaal weer iets sfeervols van te maken. Jammer dat het verhaaltje wat simplistisch is en de personages oppervlakkig blijven, waardoor je geen emotionele binding met de gebeurtenissen krijgt. Visueel dus de moeite waard maar inhoudelijk wat aan de saaie kant.
mikey
Rommelig vervolg op de Deus. De beelden zijn heel wat lelijker, onduidelijker vergeleken met het mooi gefotografeerde City of God. Daarnaast zijn de verhaallijntjes nogal (synchroon met de beelden) ook warrig.
White Trash
Wel een aardige film, de locaties waar het allemaal gefilmd is zien er goed uit. Is volgens mij echt in die wijken bij Rio gefilmd. Veder is het verhaal niet heel boeiend ofzo en duurd het net iets te lang allemaal.
Hankieh
oh, ik vond hem juist vrij kort....
Ik vond het een erg leuke film. Leuk om weer een film in de trant van city of god te zien, die ook nog eens goed uitpakt ook.
Want zoals iedereen weet zijn vervolgen (dit is natuurlijk niet echt een vervolg, maar het doet je toch zeker wel denken aan City of God, het begint al bij de titel) meestal niet goed.
Voor de rest vrij leuk, geen moment verveelt.
Maar hoe zit het nou? Is hier al een tv serie van geweest waar Douglas Silva ook in gespeeld heeft?
2nay
Ik heb deze film net gezien en ik had er meer van verwacht omdat er in de eerste deel meer actie in zat. Het is geen voor bij de collectie.
LuckySean7
deze film heeft zeker zn Charme heeft me prima vermaakt ik heb wel een zwak voor dit genre in de film gebeurd ook veel meer dan hierboven beschreven staat mijn kritiek op deze film en het is heel cliche is dat ik het einde te makkelijk vond daar bedoel ik mee dat het einde iets orgineler had gekund
en bijna vergeten belangrijk pluspunt vind ik de omgeving waar deze film is opgenomen ''prachtig'' sommige shots had ik het idee dat ik daar wel op vakantie wilde maar toen ik aan al dat geweld dacht wat in deze film vertoond word kwam ik daar toch maar op terug
Halcyon
Sterk vervolg op Cidade de Deus, al is de term "vervolg" misschien niet helemaal op z'n plaats. Het lijkt me beter om deze film gewoon naast de andere te zien.
Ik twijfel zelfs nog of ik hem niet beter vind dan Cidade de Deus. Wat ik alvast erg aantrekkelijk vond aan deze prent was de verbluffend mooie cinematografie. Alles werd geschoten met een grove korrel, met veel aandacht voor fleurige kleuren en soepele camerabewegingen die mooi aansluiten bij de Braziliaanse frivoliteit.
Het verhaal blijft zoals verwacht niet gespeend van de nodige dramatiek die dit soort films de moeite waard maakt. Het blijft schrijnend om te zien hoe, op bepaalde plaatsen in de wereld, mensen er amper in slagen uit de criminaliteit te blijven, ook al zijn hun bedoelingen nog zo goed. Dat aspect kwam in deze film bijzonder sterk naar voor. Verder is er veel aandacht voor de twee uitersten die van Rio zo'n fascinerende stad maken: de zon, de zee en het strand en daartegenover de smerige favelas waar elke dag opnieuw een strijd op overleven woedt.
Kortom, een film die een stuk evenwichtiger gebracht werd dan Cidade de Deus en mij qua beeldenpracht nog iets meer kon overtuigen, met dat enige minpuntje dat de personages hier net wat beter uitgewerkt hadden mogen worden.
wolverine77
City of God was echt toch wel een topfilm. Deze haalt het niet, maar dat wil niet zeggen dat deze niet niet goed is. Dat is ie wel degelijk. Goed verhaal wederom.
%%%%%%
Toch een stuk minder als het fenomenale City of God dat is ook geen schande.
Het verhaal is in City of Men makkelijker te volgen is een vrij simpel verhaaltje wat wat diepgang mist, daarom krijg je eigenlijk nooit aantrekking tot de hoofdrol spelers.
De locaties zijn mooi en de camarawerk is mooi vooral de scene In het begin met de zee is mooi
Verder is het een vrij boeiende film met goeie acteurs aleen de bijrollen worden bij vlagen wat matig vertolkt.
Al met al een goeie film die een stuk minder is als City of God maar dit is ook een goeie film over het moeilijke leven in Rio de Janeiro 3 sterren
s0062423
Ik ben het niet eens met de bovenstaande meningen, want ik vind deze zijn 'voorloper' ver overtreffen. Net als in City of God wordt hier zeer overtuigend de drukkende broeierige sfeer van Zuid-Amerika in beelden omgezet. De kleine straatjes, de schelle muziek, de zweterige bovenlijven, de snelle montage en de vele kleurenfilters dragen hier allemaal aan bij, waardoor het zelfs allemaal net iets beter wordt.
Maar ook hier is het verhaaltje net iets te rommelig. Aanvankelijk toch, later wordt het allemaal iets duidelijker en krijg je een aangrijpend maar bovenal zielroerend meeslepend verhaal voorgeschoteld. Wat hierbij zeer sterk is, is dat de ruzie tussen de twee vrienden langs beide kanten gemotiveerd is. Er is dus geen goed en slecht, het is allemaal een kwestie van perceptie. Hierdoor kan je je dus aan beide personages spiegelen, wat de emotionele rit enkel ten goede komt.
Voeg daarbij een paar visuele pareltjes (bvb; de motorrit met de verspringende achtergrond & de confrontatie tussen de twee vrienden met de steeds focusverleggende camera ), de solide acteerprestaties en de magnifieke setting en je hebt in een notendop mijn betoog voor deze score;
®Tc
Nooit de serie zelf gezien maar dit was ook wel te pruimen.
Maarja zoals het al aangekondigd was een dikke spin-off van Cidade de Deus. Weinig nieuws onder de zon, dezelfde kunstjes gebruikt enkel dan een niveautje lager.
Al blijven z'n Braziliaanse projecten wel smaken, het is misschien wel één van de mooiste landen om te gaan filmen. Veel bruisende locaties met heel wat mogelijkheden voor de regisseur. Zeker als men het harde straatleven wil schetsen.
****
Reinoir
degelijke film... stukke minder als city of god, maja dat was te verwachten, overigens echt alles is voorspelbaar, te vervelend
orbit
- 12092 berichten
Prima favela film, mooie relatie tussen die jongens en over de cyclus van verdwenen vaders en zonen die zoekende zijn. Minder dan Cidade De Deus, maar als complement eigenlijk wel mooi.
G to the J
Nja wel aardige film..
Het is wel allemaal enigzins voorspelbaar..
Hoe acerola af en toe wordt gedumpt door die andere is wel apart =p
Die vader van de andere gast ook niet de zoon van *********** onder ogen willen komen..
Tis allemaal wel netjes..
Queen-Bee
Ik had een hele zware, wrede film verwacht. Net als de Deus. Maar het is een ander soort film: meer een drama over vriendschap en liefde.
Ontroerend...
Donkerwoud
In de bijbehorende serie had ik het gevoel dat ze zoekende waren naar een juiste vorm, maar in deze film hebben ze die zeer zeker gevonden. Het krachtige drama uit de favela's wordt mooi gekoppeld aan de intense vriendschappelijke relatie tussen Laranjiha en Acerola. De losse eindjes die over waren gebleven - met name de ontbrekende vaders van de twee jongens - worden hier mooi bij elkaar gebracht. Ik kan bijna niet geloven dat hun verhaal nu waarschijnlijk echt klaar is. Stiekem hoop ik dan ook dat er nog een vervolg in de pijplijn zit. Bij veel mensen lees ik de kritiek dat het minder sterk is dan ''Cidade de Deus''. Dat klopt, maar ik denk dat je een groot deel van de impact mist als je de serie zelf nooit gezien hebt. De betrokkenheid met deze twee jongens wordt vergroot als je ook gezien hebt hoe hun leven in de favela in elkaar steekt. Het mooie aan serie en film is dat zij juist een warm en menselijk beeld schetsen van mensen aan de onderlaag van de samenleving, en hoe zij slachtoffer zijn van de geweldsspiraal. In die zin heeft dit zelfs een meerwaarde op die klassieker waarmee het allemaal ooit begon.
maxcomthrilla
Je vraagt je toch af wat sommige mensen bezielt, om in een paradijselijk gelegen stad als Rio de Janeiro in de weer te zijn met hun geweren?! Men kampt duidelijk met teveel kapiteins op een schip in deze film, waarin men vecht om ''een heuvel'' in handen te houden. Echt raken of overdonderen kon het mij allemaal niet, te wijten aan het falen van de film om van sommige dingen echt een bepaalde dreiging uit te laten gaan. Wel heb ik veel plezier beleefd aan de kleurenpracht, de overgestileerde shots, de dynamische cameravoering en al de bedrijvigheid in de nabijheid van alle straten, nauwe stegen, trappen en het strand. 3*
Eh armoede? geen scholing? geen toekomst? dan maakt het weinig uit of het paradijselijk is of niet.
maxcomthrilla
Ik ken de achtergronden waarom ze het doen ook wel. Maar de zinloosheid van al dat wapengeweld, drong zich nogal aan mij op bij het kijken naar deze film. Ga lekker aan het strand liggen i.p.v. een beetje stoer lopen te doen met een wapen, denk ik dan.
RagnaToad
In elke maatschappij willen individuen iets betekenen. Voor sommigen is dat politieke macht, voor sommigen een aangename job waarbij ze veel vrienden kunnen maken, voor andere artistieke erkenning...
In de buurten als deze is er helemaal niets. Ze hebben geen toekomst, en dan komen de meest primitieve vormen van "iets willen betekenen" weer boven.
De wet van de sterkste geldt weer op een primitieve wijze.
FillumGek
Sterk 'vervolg', hoewel iets minder meeslepend dan 'Cidade de Deus'.
Weer wordt er een realistisch beeld geschetst van de armoede en criminaliteit in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Je moet er niet aan denken om daar op te groeien. Ieder dag vechtend voor je leven, geen geld, geen scholing en geen toekomst. De beelden zeggen veel van de verraderlijke sfeer die er hangt.
De film doet sterk denken aan 'Cidade de Deus'. Zelfs sommige acteurs zijn hetzelfde, maar nu in een andere rol. Het verhaal zit vol met geweld, seks, vriendschap, verraad en de dood. De relatie tussen de twee vrienden die beiden hun vaders zoeken is goed gedaan, zo ook de rivaliteit tussen de twee bendes. Ik kon me ook met beide kanten identificeren, want wat was nu goed en wat was slecht? Verder was de film visueel erg sterk, met kleuren die van het scherm afspatten.
magic32
Mooie film, duurde niet te lang naar mijn mening en wat ik lees over voorspelbaarheid vind ik niet helemaal terecht !!(dan is bijna elke film voorspelbaar)(ook elke fim is natuurlijk ook voorspelbaar)
draaf ik door?
Fran
- 1953 berichten
Ik vond het een indrukwekkende film. Door de manier van filmen leek het net alsof je er middenin stond. Het kleurgebruik was ook anders dan anders en vond ik ook goed overkomen. Alles bij elkaar gaf het echt een idee alsof ik er ook bij was.
Het geheel gaf me ook een goed beeld van hoe het er aan toe moet gaan in die sloppenwijken. Wat is het leven daar toch hard.
Het verhaal is ook heel erg spannend. Vol met vriendschap, geweld, liefde, verraad etc etc. Helaas vond ik dat alles toch een beetje op de vlakte werd gehouden op een of andere manier. Het had van mij wat meer de diepte in gemogen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de vriendschap tussen de twee jongens. De een is kwaad op de ander want door een stommiteit van de een is de ander nu in levensgevaar. Maar echt veel woorden delen ze er niet over. Er volgt een kleine confrontatie bij de vader thuis en daarna nog een keer op straat en dan is het weer goed. Je ziet niet echt hoe de jongens zich voelen over de ruzie en dergelijke. Dat miste ik een beetje bij meer onderwerpen in deze film.
Maar wow, wat is dit voor de rest een indringende film over het leven in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Ik vind deze film een absolute aanrader.
JDSsmetje
Een kruising van Última Parada 174, Tropa de Elite en wellicht ook Cidade de Deus, maar die heb ik nog niet gezien. Verder helemaal niet slecht, deze film! Mooi camerawerk, prachtige cinematografie en goede sfeer. Het lijkt wel exact dezelfde sfeer als in Ultima Parada 174. Jammer genoeg mist deze Cidade dos Homens een portie overtuiging en zijn de emoties bij de kijker ver zoek waardoor deze persoon wel eens kan wegdromen.
_Casper_
erg goeie film, begint een bheetje langzaam maar als ie eenmaal op gang is echt een topper
dikke 3.5*
maar haalt het niet bij deel 1