The Kite Runner (2007)
Met onder meer: Shaun Toub, Saïd Taghmaoui en Khalid Abdalla
Gesproken taal: Urdu, Portugees, Russisch en Engels
Releasedatum: 10 januari 2008
Plot The Kite Runner
"There is a way to be good again."
Amir en Hassan zijn gevoed door dezelfde min en groeien samen op in de hoofdstad van Afghanistan. Bij de jaarlijkse vliegerwedstrijd in Kabul is Amir de vliegeraar, degene die het touw van de vlieger in handen heeft. Hassan is zijn hulpje, de vliegervanger. Wanneer er iets vreselijks gebeurt met Hassan verraadt hij zijn trouwe metgezel. Na de Russische inval vluchten Amir en zijn vader naar de Verenigde Staten. Amir bouwt er een nieuw bestaan op, maar hij slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem uiteindelijk terug naar Afghanistan.
Young Hassan
Rahim Kahn
Young Amir
Sohrab
MissyNador
Wat een prachtige film met een geweldig verhaal! Echt elke moment van de film zat ik met grote intresse te kijken. Echt een sterke film! en geweldige acteurs!
zwartwit
Mooie film, benadert het boek. Krijgt van mij 3,5 ster. Het eind was wel wat abrupt, vond ik. Ook een belangrijk deel uit het boek was weggelaten (dat het jongetje zelfmoord probeert te plegen bv. wat maar nauwelijks voorkomen wordt door Amir). Jammer.
candymancandyman
Nog niet gezien, wel veel over gehoord. Vrienden van me zijn in 2 weken 2 keer naar deze film geweest in de bios. Moet wel aangrijpend zijn. Ga hem zeker zien.
BandOfBrothers
Fantastische film, erg aangrijpend!
Heel goed verhaal en heel realistisch.
Super geacteerd en meer dan de moeite waard om te kijken!
Geeft maar weer aan hoe erg de situatie daar was, en eigenlijk nog steeds is.
4.5 sterren!
wimaroca
Redelijke film,zal best goed zijn,maar niet mijn genre,had moeite om de namen uit elkaar te houden,en eigenlijk best wel boos op dat cultuur!!
GregNeck
Pas geleden in de bioscoop gezien. Had hier zeer lage verwachtingen van, ook omdat ik het boek nooit heb gelezen. Normaal gesproken is dit ook totaal niet mijn genre. Maar toen ik de film eenmal had gezien, was ik blij dat mijn ouders me hadden meegesleurd naar de bios. Wat een prachtige film en wat een prachtig mooi verhaal ! Het boek ga ik zeer zeker lezen, want dat schijnt nog mooier te zijn. Het enige nadeel aan deze film is dat de Westerse kijk op de islam wordt bevestigd. Moslims worden als hele slechte mensen beschreven. Er waarschijnlijk ook echt een waarheid in al die slechte verhalen over ze, maar niet alle moslims zijn zo. Al krijg ik door dit soort films een negatieve kijk op de islam en ik begin steeds meer te denken dat alle moslims zo zijn, en de hele islam slecht is. Toch krijgt de film voor het prachtige, meeslepende verhaal van mij
5,0 sterren
Bandachoo
Na eerst het boek te hebben gelezen nu dan de film.
Het heeft mijn inbeeldingen behoorlijk kunnen evenaren. Ook de jochies presteren enorm goed. Juiste keus om de zelfmoordpoging en ziekenhuis scenes (zoals die in 't boek voorkomen) uit de film te halen. Het zou de film te langdradig maken. een dikke 4!
smeetsm
3,5 sterren. omdat, hoe afgezaagd ook; het boek veel beter is dan de film. Ik denk dat mensen die het boek NIET gelezen hebben, af en toe wellicht de draad kwijt zijn, maar toch een hele aardige film.
godvader
Ik vond het wel een mooie film, bleef met spanning de hele film kijken. De sfeer is goed neergezet, en er werd goed geacteerd.
grid8400
tja. Veel over gehoord, hoge verwachtingen gisteren dan eindelijk gekeken maar om eerlijk te zijn greep de film mij niet. Het is een mooie film.. mooi verhaal maar op 1 of andere manier pakte het mij dus niet.
Uier
- 2006 berichten
Vind je? Bij mij werkte het juist andersom. De film laat juist zien dat niet alle moslims barbaars, primitief en achtergesteld zijn, maar dat slechts een klein deel de rest onderdrukt. Zo werd dat perfect getoond tijdens die steniging. Men wil er niks mee te maken hebben, maar 'juicht' mee, gevoed door angst van de Taliban.
Ook de haat tegen het communisme is aanwezig. Iets wat niet vreemd is na de bezetting van het Russische leger in 1979. Mooie opmerking was ook dat de bezetting niet lang stand zal houden, daar het land niet tolerant is voor bezetters. Een dikke knipoog naar de huidige problematiek dus.
Afghanistan is een verscheurd land, vol angst. Een hel om te leven en dat wordt perfect weerspiegeld in The Kite Runner. In het begin is alles nog koek en ei, maar na de bezetting valt er niet meer te leven zonder angst. Iets wat vandaag de dag nog altijd speelt.
The Kite Runner is een aangrijpende en eerlijke film, met een betere eerste helft dan het vervolg, waardoor de film blijft steken op 3.5*
Henkebart
Mooie film die voor mij alles bevatte wat een film moet hebben.
lagaiske
Zeer mooie en aangrijpende film.
Lang geleden dat ik zo genoten heb van een film.
Zeer geloof waardig geacteerd!!!
Aanrader!!!!!!!!!!
Meezik1979
Aangrijpende maar ook een onevenwichtige film. Eerste helft geeft een schitterend en fascinerend tijdsbeeld, het tussenstuk in Amerika doet ook héél realistisch aan maar de andere helft ontaard in soapachtig onwerkelijkheid. Het terughalen van de jongen gaat wel héél erg makkelijk. Ondanks dit weet de film te roeren en door het eerste deel een absolute aanrader.
ankiepankie1
Vind het een schitterende film, maar geef hem een 4,5 in plaats van een 5, omdat mijns inziens niet alle feiten uit het boek even duidelijk zijn.
Bijvoorbeeld...voor iemand die het boek niet gelezen heeft, is het niet gelijk helemaal duidelijk dat de Assar (of hoe heet die vent), die Talibanman aan het eind, dezelfde is als de gewelddadige jongen uit hun kindertijd. Dit kan dus voor wat verwarring zorgen.
Verder prachtig gespeeld, ontroerend! Vind de acteurs erg goed, met name de vader van Amir, zó goed gespeeld!!
niethie
Denk dat ik deze film eerdaags ook eens even ga kijken, ben er wel benieuwt naar.
De film is weinig meer dan een schematisch uitgewerkte greatest hits van het boek, maar het sterke verhaal blijft overeind en het is allemaal met veel zorg en liefde in elkaar gezet. Ik mis veel ontroerende details uit het boek, maar toch is het indrukwekkend hoe veel er toch intact is gebleven bij het overzetten van woord naar beeld. Soms iets te gehaast qua tempo. Als je het boek niet kent is de film waarschijnlijk nog een stuk krachtiger, maar ja, zo blijft het.
matthijs_013
Nee hoor, dit was toch echt duidelijk uitgelegd. Ik heb de film gezien en het boek niet gelezen en toch was dit voor mij vrij snel bekend.
Ilhem_
Fantastische film, geweldig gespeeld.
Ik leefde helemaal in de film mee. Heb me helemaal niet verveeld, ik ga nu zeker het boek lezen!
Donkerwoud
Het is een verademing om nou eindelijk eens een film over Afghanistan te zien met een hoog budget en een grote kijkerstarget. En zonder dat het volgestopt moet worden met overbetaalde acteurs en actrices.
Op eerlijke wijze wordt er een beeld geschetst van hoe Afghanistan is verworden tot het dorre, troosteloze oord dat we zo vaak hebben gezien op de televisie. Vooral de vriendschap tussen het zoontje van de bediende en het zoontje van diens baas is zeer aandoenlijk. Hun verhouding is zeer ongelijk door de verschillende status en achtergrond, maar toch hebben ze de kinderlijke onschuld om zich daar niets van aan te trekken. Tot er iets dramatisch gebeurt dat alles verandert.
De scenes in Amerika zijn minder sterk, maar blijken uiteindelijk een essentieel onderdeel voor de verhaallijn als geheel. Daarna focust de film zich op een door geweld verscheurd Afghanistan, waarin we ook meteen de heftigste en meest pijnlijke scenes voorbij zien komen.
The Kite Runner is een pareltje die de ''onwetende'' westerling meeneemt in een reis door de recente geschiedenis van Afghanistan. Sommige scenes balanceren gevaarlijk dicht tegen de valse sentimentaliteit aan, maar het blijft gelukkig beperkt tot een aantal noodzakelijke tearjerker-momenten. De enige echte kritiek die ik erop heb, is dat de rol van '' de slechterik'' in het verhaal marginaal uitgewerkt wordt. Het schijnt dat hij in het boek juist een van de interessantste personages is. Hier is hij er gewoon als een soort symbool van alles wat slecht is aan de Taliban.
cvanstraten
Mooie film.. prachtig verhaal..
Geen meesterwerk.. maar wel een mooie film..
Kijkt heerlijk weg, het verhaal sleept je mee..
Genre is drama verder weinig actie..
Ik had er wel een andere verwachting van..
Het boek is een hype.. Zelf voel ik niet zoveel behoefte om nu het boek te lezen..
Aanradertje..
gentenaar
Schitterende film, ijzersterk verhaal over vriendschap, levenswaarden en de gevolgen van een oorlog
Dikke aanrader, verdient 4,5 sterren !!
Melvin Udall
Indrukwekkend verhaal dat van begin tot eind blijft boeien.
Interessante personages en hun levens tegen de achtergrond van een oorlog en de gevolgen ervan.
Mooie beelden en muziek. Vooral de scenes met de vliegers zijn erg mooi in beeld gebracht.
missl
deze film moet ik echt nog zien, ik heb het boek gelezen en dat greep me al heel erg aan. het lijkt me leuk om nu de film te zien en om te kijken of het allemaal een beetje klopt hoe ik het me voorgesteld had tijdens het lezen.
dims
Zoveel goede berichten gehoord over deze film, heb hem aangeschaft en gekeken. Helaas, ik vond hem tegenvallen. Voor wat mij betreft had er meer spanning in gemogen, ik had het idee dat het hier en daar een beetje afgeraffeld werd , dreigde het even spannend te worden......dat bleef dus ook maar even. Jammer had er meer van verwacht. Ieder zijn mening.
Habiel
Ik mis gewoon de spanning in de film. Verhaal is mooi alleen ze konden het treuriger en vrolijker maken. Vind hem eerlijk gezegd niet sterk.
lottetje
maar ben je dan niet bang dat de nadruk dan gelegd wordt op de spanning van het verhaal. terwijl het juist denk ik gaat om de inhoud van het verhaal. als je begrijpt wat ik bedoel,
Arnie
Had al weinig zin het boek te lezen, maar na de film nog minder. Ondanks de interessante situering van het verhaal staat het bol van de cliches en loopt het toch in de grootste valkuil: een tranentrekker te worden. Voor mij is dat echt de doodsteek voor een goede film met een boeiend plot. Jammer, en het acteerwerk doet hier nog meer aan af. Daarnaast is het verhaal zo rechtlijnig dat ik de indruk krijg dat het wel een erg makkelijke verfilming is.
Toch nog 2,5 sterren voor wat aardige beelden. Heeft iemand een idee wat de film toevoegt aan het boek?
Fikret8
Ik heb dubbele gevoel aan deze film overgehouden. Het verhaallijn van de kinderen vond ik interessant om te volgen maar het verhaal van Amir als die ouder is was minder boeiend. Een nipte 4 sterren.
nachtvlinder
moeilijk dit samen te vatten, omdat er vele verschillende aspecten in gecombineerd worden. Goeie film dat zeker, leek zelfs autobiografisch (gedeeltelijk), goed geacteerd meestal. vaak erg realistisch, maar ook zoveel onrechtvaardigheid en geweld, ja het kan reëel zijn, maar of het daardoor interessant is om naar te kijken is een heel ander verhaal. Soms is het meer een goede documentaire over cultuur en geschiedenis van Afghanistan. Gelukkig koos de regisseur voor een hoopvol einde. (cliche's interesseren me niet als het maar echt is
) Zeeeer interessant om te kijken en goed gedaan, maar of het een blijver is ? Niet een film om even gezellig te kijken, er is al genoeg ellende.

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

The Railway Man
Drama / Biografie, 2013

Buddy
Drama / Komedie, 2003
jaren 70afghanistanhang gliding afghanistan war (2001-2021)talibancowardicebeste vriendincowardlinesskindoscar nominated