• 8.761.662 stemmen

Le Gendarme et les Gendarmettes (1982)

Komedie | 99 minuten

Releasedatum: 31 maart 1983

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Le Gendarme et les Gendarmettes

Er komen vier nieuwe gendarmes in Saint-Tropez! En wat voor gendarmes. Het blijken vier knappe vrouwen te zijn die stage komen doen. Ze verblijven in een klooster, maar dat is geen reden voor de mannelijke collega's om niks meer te ondernemen. Ze beginnen elkaar te beconcurreren om bij de dames in de gunst te komen. Maar dan worden de meisjes ontvoerd...

Ludovic Cruchot

Jérôme Gerber (Alphonse)

Gaston Tricard

Jules Berlicot

Schwester Clotilde

Christine Rocourt

avatar van clubsport

clubsport

flauwe onderbroekenlol ( ik kon even geen betere benaming ervoor vinden ) schijnt tegenwoordig zoveel mogelijk te moeten gaan over het zo grof en seksueel plat mogelijk maken van de grappen ( met als dieptepunten films als Girls trip en de hangover reeks ) .

Ook deze reeks heeft een flink aantal flauwe grappen maar de funes heeft nooit extremiteiten nodig gehad om toch grappig te zijn .

Dit is de 2e die ik van hem zie , ik heb ooit de andere ook wel eens bekeken maar dat is te lang geleden .

en al heb ik nooit echt moeten schateren zoals in de naked gun reeks , vermakelijk zijn ze toch wel .

Het bond achtige plotje eromheen is wel grappig maar verder niet hoogstaand natuurlijk .

avatar van yeyo

yeyo

Le Gendarme et les Gendarmettes heeft de kwalijke reputatie om een hele enge, seksistische en racistische film te zijn. Het hoeft geen betoog dat ik verwachtte dat dit mijn favoriete Gendarme film zou worden. Die belofte werd helaas niet ingelost, al ben ik wel minder streng voor de film dan vele anderen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik toch ook lichtjes ongemakkelijk werd van bepaalde momenten, m.n. hoe die groteske gendarmes aan het glunderen waren over het vrouwelijk schoon vond ik eigenlijk even akelig als Deliverance. Erna volgt dan nog eventjes een uitgebreide rimboefantasie van De Funes over 'Yo Macumba'. De toeschouwers in Cinema Palace gaven geen kik. De humor in deze Gendarme reeks is soms echt tenenkrullend, niet omdat het 'fout' of iets dergelijks zou zijn, maar wel omdat het zou oubollig en belegen is dat de hedendaagse kijker er ongemakkelijk van wordt. Een beetje het equivalent van een genant ouder familielid dat hoopt om eens lollig uit de hoek te komen. Als kind was ik altijd bang van 'soeur Clotilde' en dat is met de jaren nog niet veranderd. Wat een potsierlijke verschijning. Wat mij langs de andere kant wel erg bevalt aan deze reeks is hoe de Franse beleefdheidsregels in het belachelijke worden getrokken. Het spel van orders geven vs. gehoorzaam doen biedt mogelijkheden voor eeuwigdurende sketches - die op de koop toe nog niet eens zouden gaan vervelen, zolang we kunnen vertrouwen op de monsterlijke grimassen van De Funes en Galabru. Wat hadden die twee toch een totaal gebrek aan schroom om zichzelf lelijk te maken; daar kan Juliette Binoche nog wel wat van leren. Bovendien zien ze er allebei in behoorlijk slechte doen uit in deze film, alsof ze op elk moment zouden kunnen bezwijken. Decennialang camembert vreten en wijn zuipen eist natuurlijk zijn tol. Ik ben na al die jaren nog altijd niet overtuigd of ik De Funes nu onuitstaanbaar, dan wel geniaal vind. Toch nog maar een paar films bij Cinema Palace meepikken dus!

avatar van Boenga

Boenga

yeyo schreef:

De toeschouwers in Cinema Palace gaven geen kik.

Tuurlijk niet, het is De Funès-tentoonstelling in de Palace; allemaal fans van die kerel, en allicht velen die de films al eerder zagen.

Nee, uiteraard niet correct in deze #metoo-tijden, maar in se is het toch in de eerste plaats het personage Cruchot dat belachelijk wordt gemaakt.

Als je 'm nog niet zag: Rabbi Jacob vind ik een absolute aanrader. Niet politiek correct, maar imho bij momenten heerlijke humor.

avatar van K. V.

K. V.

Nog eens een Frans filmpje en het is deze geworden. Tja de film keek wel vlot weg, maar is toch een beetje gedateerd anno 2022. De film komt nu toch wel wat seksistisch en racistisch over. Ook de clue was wel wat simpel. Nu de film komt natuurlijk uit een andere tijdsperiode, dus zie ik het wel door de vingers.

Verder zaten de vertrouwde elementen er weer in.