Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Frank Darabont
Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot The Mist
"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."
Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...
David Drayton
Jessup
Norm
Sally
Tup&Joep
Mooi in beeld gebracht, zowel de strijd tegen de wezens in de mist als tussen de mensen in de supermarkt.
En dat einde, het is een Stephen King verfilming dus dat kan je eigenlijk ook wel verwachten.
Rephlex
Ook die dingen mag je op het conto van Stephen King bijschrijven... de meester van de apple pie horror! (Ik probeer die benoeming al jaren in de mode te krijgen, dus voel je vrij om het voort te zeggen
Mja... dat er legio slechte King verfilmingen zijn is grotendeels debet aan de regisseurs, mijns inziens.
Kubrick's bewerking van The Shining was érg goed.
Darabont's verfiling van Shawshank Redemption viel bij mij ook goed in de smaak.
Hoewel ik mijn twijfels heb over het oevre van Bryan Singer, vond ik Apt Pupil ook zeer geslaagd.
Om Stephen King nou een literair genie te noemen, gaat mij zeker te ver... maar ik vind wel dat de beste man de nodige bewondering verdient.
Zeker gezien zijn opus magnum The Dark Tower, waarvan ik durf te beweren dat deze qua epische romans zelfs LotR overstijgt.
Ik houd mijn hart vast... deze gaat bewerkt worden door J. J. Abrams...
Rephlex
Begrijp overigens niet, dit gelezen hebbende, dat je de film vier sterren geeft...
the critic
Goh wat een simpel en ongefundeerd relaas!
Niks ongefundeerd aan toch?
Slecht acteerwerk, slechte special effects...kortom:slecht!
Dat zijn toch fundaties?
Maar jij mag em goed vinden hoor!
Akazuki
wat is er met die donkere man gebeurd die rechter die eerst naar buiten ging? daar hoor je ook niks meer van terug
Nou..wat zou daarmee gebeurd zijn
Hij werd natuurlijk gepakt door die 'monsters' buiten
hbarendrecht
Iedereen heeft natuurlijk gelijk in zijn commentaar, maar ik vond de film spannend, onderhoudend en qua psychologie goed uitgewerkt. Schat vantevoren maar eens in welke wendingen er in een karakter optreden in de broeierige situatie.
De dingen in de mist zullen mij een zorg zijn. Hoe reageren mensen op angst en elkaar. Dat wordt goed verfilmd.
Akazuki
Nou..wat zou daarmee gebeurd zijn
Hij werd natuurlijk gepakt door die 'monsters' buiten
Tja dat weet je natuurlijk niet he je zag die vrouw die in het begin voor hulp vroeg om haar zoontje te helpen later ook in die bus zitten
morrie
slechte effects, leuke intrigerende stukken in de supermarkt, totdat de "wezens" kwamen.
eind was een mokerslag.
Avitas Sibannac
Hoewel de film 2 uur duurt gaat het nergens vervelen. Voor deze toch wel lange speelduur komt 'The Mist' wel al zéér snel tervoorschijn. Het verhaal had dus gerust in ruim anderhalf uur kunnen worden vertelt. Voor mij geen minpunt eigenlijk.
Qua cinematografie wordt het nergens bijzonder en acteerwerk is ook niet om over naar huis te schrijven. Irritante personages zijn er ook en wel één in het bijzonder: de predikende vrouw.
Het meest sfeervolle moment van de film is aan het einde wanneer ze met z'n vieren weg rijden. Sterke scène voorzien van een knappe sound. Over het abrupte einde zijn veel meningen, voor mij was het goed.
Al deze opmerkingen en de cliché's neem ik er deze keer graag bij. Ik heb prima genoten van The Mist.
Onderhoudende, nieuwsgierigmakende film maar wel één die je maar 1 of maximum 2 keer kan kijken.
3,5 *
magaal
gave film al zeg ik het zelf !
ik vond de special effects zoals velen inderdaad iets minder, alhoewel het me niet stoorde. En jah, het einde...
k was wel ff stil bij het kijken van het einde.. :$
BoordAppel
Ik ben het met Stephen King eens: dit einde is beter dan dat van het boek. Wel knap van Darabont, wat hij verzonnen heeft is zo'n beetje het verschrikkelijkste wat mogelijk is. In een hopeloze situatie het vreselijkste denkbaar doen om voor je zoontje erger te voorkomen en dan tóch nog met een deus ex machina aan komen zetten, waardoor alles goed zou zijn gekomen, had je maar even gewacht. Gruwelijk. Het einde van het boek zou overigens op film ook niet werken, dubbel zo'n goede keuze van Darabont dus om het te veranderen.
Een film is natuurlijk meer dan het einde maar de rest zit ook erg goed in elkaar. Geen gezeik ook, vrijwel meteen komt de mist opzetten en begint de pret. Psychologisch klopt de film erg goed en dat maakt het ook erg spannend, niet in de minste plaats door het goede acteerwerk van Gay Harden, die een uiterst irritante godsdienstwaanzinnige neerzet. Ik vond haar altijd maar irritant als actrice maar hier is ze dus goed op haar plaats, perfecte casting. Minder was de CGI van de monsters (animatronics hadden beter gewerkt lijkt me) maar het kon ermee door omdat het niet de hoofdmoot is van de horror die deze film te bieden heeft. Wel erg tof was het enorme wezen op het eind (het leek wel een silt strider uit Morrowind), geeft goed de hopeloosheid van de situatie aan. Leuke gore ook zo af en toe.
Darabont voelt King altijd goed aan, toen ik de trailer zag riep dat al precies hetzelfde gevoel op als toen ik het boek las en bij het zien van de film is dat niet anders. Van mij mag hij nog wel wat meer King verhalen verfilmen. The Dark Tower ofzo, was die poster in het begin geen hint naar het volgende project?
Noodless
Ik sluit me ook aan bij het commentaar van Boordappel. Goede , sfeervolle horrorfilm met goed acteerwerk, leuke en mysterieuze wezens, spanning en een geweldig einde. 8/10
DisPater
Het einde is werkelijk geweldig! De kijker blijft geschokt met open mond achter..... fantastisch!!! De rest van de film...... net bovengemiddeld.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11922 berichten
Ik ben het geheel met je eens.
Ik niet...
Mijn favoriete mistfilm is en blijft nog altijd The Fog.
Mijn god, wat ben ik het hier niet mee eens!
Ik heb zelden een film gezien die (op psychologisch vlak) zo slecht in elkaar stak. De hoofdpersonen neemt tal van tegenstrijdige beslissingen (zonder dat er enige aanleiding is om van gedachte te veranderen) en ook de acties van de anderen raken kant nog wal (zoals het stapelen van het diervoer tegen de ruiten, maar slechts 25 bedekken. What's the point?
). Verder is het uitermate slecht geregiseerd: iedereen staat er constant bij als figuranten die bij een filmshoot mogen toekijken... En dat die godsdienst waanzinnige, zelden zo'n kanon aan clichematige onzinnige rotzooi moeten aanhoren....
Tonypulp
Mijn god, wat ben ik het hier niet mee eens!
Eindelijk eindelijk eindelijk, jij ziet het tenminste ook
Lad
Kom, kom. The Mist is op zijn minst zeer vermakelijk te noemen!
Nee, er is zelfs weinigs positiefs over te zeggen...
Tonypulp
Hoe kunnen 126 minuten vol met ongeinspireerde troep nou vermakelijk zijn?
Dat einde is de rede van een 1,5, die vond ik namelijk wle heel erg goed.
Verder is het de hele film door saai, gewoon nergens hangt er ook maar een beetje spanning (Wat je goed kunt creeren in zo'n situatie)
En dat domme gelovige gejank de heletijd, ik werd er serieus stront ziek van en wou eigenlijk stoppen met kijken, maar gelukkig heb ik het einde mee kunnen pakken!
Vond de special effects nou ook niet echt...goed.
Die tentakel bijvoorbeeld, erg slecht
Eind was op zich nog wel aardig, maar heb ik geen zin om de discussie over de onzinnigheid ervan weer aan te zwengelen. Ik vond enkel dat schot van die voet wel sterk....
Zoals?

Iets is beter dan niets. De ruit helemaal onbedekt laten is helemaal een slecht idee.
Het is een godsdienstwaanzinnige, die hebben zelden een origineel repertoire. Het lijkt trouwens alsof veel mensen zich aan haar ergeren, maar dat lijkt me nu net de bedoeling.
Phoenix
Geweldig einde!
Erg veel zin deze te herkijken. Dat shot van die kolos in combinatie met die muziek die alleen maar als otherworldly bestempeld kan worden staat nog steeds stevig in mijn geheugen gegrift.
BoordAppel
Ik wacht even tot de twee disc DVD bij de 3 voor 25 actie komt te liggen, ik ben namelijk wel benieuwd naar de zwart/wit versie. Daar zullen de special effects wat beter tot zijn recht komen denk ik.
Zoals?
1. Het was toch zo gevaarlijk buiten, waarom dan ineens toch met 'n allen naar de apotheek....? (Was opeens maar 50 meter, en de vorige groep was op 100 meter pas gepakt? En de jongen bij de deur dan? die was nog geen 2 meter naar buiten.) Het groepsgedrag met het onderlinge wantrouwen was ook van nivo lagere school psychologie. En natuurlijk de actie op het eind, kwam totaal uit de lucht vallen. (die discussie is overigens al genoeg gevoerd.)En zo nog heel veel zaken die ik gelukkig weer vergeten ben. Ik heb me er in ieder geval de gehele film aan gestoord.
2. Dat hebben we gezien ja.... waarom stapelde ze eigenlijk niet gewoon door? Er waren nog zat andere zakken en spullen?
3. Dus je verdedigd de keuze voor een clichématige aanpak? En dat we ons aan haar ergeren helpt de film natuurlijk ook niet echt....
Twee woorden: Eli Sunday
Blijkbaar niet.
Net zo clichématig en bovendien ook een irritant kereltje. Net als in The Mist werkt dat erg goed. Het zijn twee personages die we irritant moeten vinden, dat is nu eenmaal de bedoeling.
Op je eerste punt hoef ik verder niet in te gaan want dat is inderdaad al genoeg besproken. Lijkt me duidelijk dat ik het er niet mee eens ben. Zeker wat betreft het einde niet, dat perfect uitgewerkt wordt.
Volgens mij lagen de schappen en de berging nog goed vol, daarbij sloeg het half werk nergens op..
Dat je de Eli net zo clichematig vindt maakt voor mij verder discussieren overbodig.(Vooruit, noem mij nog eens een film of 10 met het 'typejte Eli'.) Dat je het verschil tussen een irritant personage neerzetten en irriteren niet ziet....

Netflix gaat relatief veel grote filmtitels verwijderen

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Misery
Thriller, 1990