• 9.380.115 stemmen

Geregisseerd door: Frank Darabont

Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler

Releasedatum: 7 februari 2008

Plot The Mist

"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."

Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...

Martijnnn schreef:

Hoezo is dit einde zo negatief?

Ja ok er zijn wat slachtoffers gevallen en onze hoofdpersoon kan wel wat psychische hulp gebruiken .

Pardon?! Ik ken geen film waar het hoofdpersoon iets gruwelijkers meemaakt aan het einde.

Wat psychische hulp.....

maar het wonder leger kwam om alles goed te maken met hun ultrasonische mist opeet stofzuigers (zou een wonder zijn voor de economische markt) wat dus wil zeggen dat alles weer goed is, uitzichtloosheid was vele male erger geweest

Man, wat kan mij de rest van de wereld schelen.

Film Pegasus schreef:

Ja en nee. In Hollywood zijn 2 voor de handliggende eindes bij een boekverfilming. Ofwel volg je mooi het boek. Ofwel maak je er een typisch Hollywoodeinde aan waarbij iedereen gered wordt.

Beiden hier niet het geval, dus.

Wouter schreef:

Dat doet hij wel zichzelf aan.... nogal stom. Ik had er een groot 'eigen schuld, dikke bult' gevoel bij. Kon daarom wel lachen om het eind.

Reinbo schreef:

Dat doet hij wel zichzelf aan.... nogal stom.

Dat hij zelf koos maakt het inderdaad veel erger. Stom vind ik het niet; ik had misschien hetzelfde gedaan, als ik het lef had.

Overigens lees ik over op het internet dat Darabont een donkerder einde aan de film geschreven heeft
Toch benieuwd waar dat dan vandaan komt. Stephen King vond het geweldig, maar dacht dat hij er niet mee weg zou komen bij de studio's. Volgens mij las ik ook ergens dat Darabont in zijn contract liet zetten dat het einde niet veranderd mocht worden.

Reinbo schreef:

Kon daarom wel lachen om het eind.

avatar van Wouter

Overigens staat er op de special edition een zwartwitte versie van deze film, die de voorkeur heeft van de regisseur. Moet ik ook nog eens kijken.

avatar van Ramon K

Ramon K

Ken geen onbegrijpelijkere reactie. Wat een gebrek aan empathisch vermogen.

Pfff! Wat flauw zeg. Jij vindt de emoties in Braveheart ook cheesy terwijl andere mensen wel geraakt worden. Voor mij werkte dit einde van The Mist ook niet.

Ken geen onbegrijpelijkere reactie. Wat een gebrek aan empathisch vermogen.

Dus jij zit ook met tranen in je ogen bij het eind van Escape from NY?

Wat daar gebeurd is immers nog veel erger...

Reinbo schreef:

Dus jij zit ook met tranen in je ogen bij het eind van Escape from NY?

Wat daar gebeurd is immers nog veel erger...

Huh? How do you figure that...?

avatar van Reinbo

Ga jij me nou vertellen dat je niet snapt hoe EFNY eindigt? Toch wel een stuk erger dan een sukkel die z'n zoon doodknalt omdat hij niet even de tijd neemt iets beters te verzinnen.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Ken geen onbegrijpelijkere reactie. Wat een gebrek aan empathisch vermogen.

Haha, bij ons lach de halve bioscoop dubbel. Niet om het feit dat ze elkaar over hoop schieten natuurlijk, maar om Jane zijn indrukwekkende chewbacca imitatie en door het leger dat nog geen 10 seconden later komt opdagen.

Escape From New York is inderdaad een goed voorbeeld van een film met een veel duisterde einde.

Maar btw, je gebruikt wel spoiler tags Reinbo, maar dat heeft weinig zin als mensen deze film wel gezien hebben en EFNY niet

avatar van Reinbo

Aangepast en uitleg per pm naar Wouter.

Reinbo schreef:

Aan het einde van EFNY loopt de hoofdpersoon als winnaar weg.

Ik geef om karakters, niet om vage zaken als de mensheid. Dit is drama, geen journalistiek.

avatar van Film Pegasus

Wouter schreef:

Beiden hier niet het geval, dus.

Nochtans een typisch Hollywoodeinde hier. Kwestie van smaak, maar dit onozele einde is ook niet meer dan een gezinsdrama en een Amerikaans leger dat alles kan oplossen. Als de het hoofdpersonage naar de apotheek gaat wemelt het van de beesten. Onderweg komen ze bij de auto slechts 1 groot beest tegen. En als de benzine op is gaan ze zonder eerst rond te kijken iedereen afknallen. Onbegrijpelijk! Leek me wel op een Amerikaanse campagne: 'Geef nooit de moed op, the US Army staat steeds voor u klaar en lost alle problemen op.'

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Miskleun².
Verhaal van Stephen King, regie van Darabont, had wel wat hoop gevestigd op deze film. Begin leek me ook dan zeer goed mee te vallen, de conflicten tussen David en zijn buurman, en de mist die dan optrekt. Maar dan... Wanneer er "iets" tegen de poort staat te duwen is best ook nog suspense vol, maar wanneer je iets later dan de vele computergeanimeerde tentakels ziet, JezusChristus.Pas op, ik verwijt de, in mijn ogen, slechte computeranimatie niet het verpesten van de film, maar eerder het wezen zelf. Hadden die reuzenvliegen nu eerst gekomen, dan had er een groter suspense/angst gevoel geweest zijn, omdat het iets 'aanvaardbaarder' is om in te komen.. Hiermee weet de film geen raad met zichzelf, veel te mak om een horrorfilm te zijn, veel te mak om een suspensethriller te zijn.

Blijkbaar nog veel discussie over het einde hier:
Ik vond het best nog een goed einde, maar ik leefde niet echt mee met Chewbacca. "t Zat er ook wel aan te komen vond ik. Toen hij de 4 kogels liet zien had ik wel al gedacht dat het op't einde hij zou zijn die het nog zou halen

Film Pegasus schreef:

Nochtans een typisch Hollywoodeinde hier.

Verre van. Het draait om de hoofdpersoon en die brengt het er allesbehalve goed vanaf

avatar van woudys

woudys

boek nooit gelezen film net zitten te bekijken.

mijn oordeel ..

voor een low budget film is het niet slecht in elkaar gezet echter mis ik het nodige wat deze tot een topper zou kunnen maken.

in het begin wordt er gesproken van een gigantische storm .. na de storm welgeteld 3 omgevallen bomen gezien (raar dat de kleine boompjes recht overeind bleven ??)
dit kan je opnieuw aanschouwen wanneer ze in de auto zitten op weg naar de supermarkt .. ook hier geen spoor van een superzware storm .. zelfs geen ondergelopen drassige gronden.

kwa karakters is de film een aanééngeraapt zooitje .. die godslatige vrouw kon me geen moment boeien .. zelfs niet wanneer ze de mensen oproept te gaan offeren aan het "Monster"

de effecten ja dat kan je verwachten voor het bedrag en tijd dat deze film in elkaar is gestamp , ga ik dus niks van zeggen.

het einde is verre van realistich .. hoezo zoveel kilometer rijden zonder ook maar aangevallen te worden door welk monster dan ook .. de mensen inclusief je zoontje vermoorden om er achter te komen dat eindelijk het leger heeft ingegrepen om het stadje te redden van de ondergang .. nee dit soort eindes hoeven niet van mij maar goed smaken verschillen uiteraard.

ik kan me in deze "Stephen King" niks inleven .. heeft als je zijn boeken leest ook geen drol met hem te maken .. zijn naam vernoemen op de dvd hoes is in mijn ogen pure misleiding om de film te laten verkopen maar doet bijzonder veel afbreuk aan een top schrijver.

Het verhaal mag dan lijken op het boek .. een film maken erover blijft toch een ander verhaal ..

Wouter schreef:

Toch was het hier een argument...

Dat leek het niet. Hooguit heel even.

Dat is het juist op zo'n moment. Als je de rust er niet voor hebt doe je het niet.

Uitstel van executie? Waarom in hemelsnaam? Het zag er naar uit dat men er uiteindelijk toch aan zou gaan. Beter om je zoontje daarvoor te behoeden en het te doen in diens slaap

Van wie? En dan?

Nee, dat is een mooie manier. (Juist dan zou de overlevingsdrang oncontroleerbaar zijn, waarschijnlijk) Beter op een rustig moment, zodat jezelf ertoe kan zetten..

En daarbij ga je om wat voor omstandigheden dan ook niet je eigen kind doodschieten. (al bestaan er inderdaad helaas mensen in het echt die het wel doen) Maar dat geld zeker niet voor David bedoel ik, want zn zoontje is zijn alles. Als je zoontje voor je eigen ogen wordt opgevreten door een monster, dan is dat verschrikkelijk, maar wat nog erger is, is wanneer je het zelf doet. Nee niet je zoontje opvreten, maar hem van het leven beroven door bijvoorbeeld een kogel door zijn hoofd te jagen.

Dat rustigpunt blijft onzin. Hij geeft nog steeds te snel op. Ok, die vrouw was een argument. Prima. Ze kwamen die vrouw later weer tegen toch? Dat weet ik niet meer zeker. Als het zo is, dan geeft het al aan dat je het kan overleven in de mist. Maar ik vind het verder niet het belangrijkste. Hij gaat te snel. Dat is mijn grootste ergernis. Het punt is, ze hadden de aandacht niet getrokken van de monsters. Dat konden ze heus wel merken ja. Ze waren stil, dus ik denk dat ze om te beginnen onopgemerkt in de auto konden blijven. Dan wacht je op hulp. Zo lang mogenlijk. Niet de hoop opgeven. Gewoon wachten. Dat je zoontje slaapt en denken dit is mijn kans om iedereen neer te schieten, want dat zal uiteindelijk het beste zijn, is te belachelijk voor woorden. Wat ik al eerder zei. Het beeld wordt even 2 seconder zwart, vervolgens komt er in beeld te staan: 2,5 uur later ofzo. Ja dan heb ik er al meer vrede mee, maar niet op deze afgeraffelde manier. En hij knalt dan nog steeds zijn zoontje af. Nee daar zal ik nooit content mee zijn.

JacoBaco schreef:

Ook niet om hem te behoeden voor een gruwelijke dood. Ik kan het me heel goed voorstellen, hoe moeilijk het ook zou zijn

Juist daarom.

Nou nee. Ik weet wel waar ik voor zou kiezen.

Als het zo is, dan geeft het al aan dat je het kan overleven in de mist.

Achteraf.

Dan wacht je op hulp.

Van wie?!

Heel, heel erg lelijk. En nog ouderwets en ongeloofeaardig ook.

JacoBaco

Hulp van wie? Daar gaat het op de eerste plaats niet om niet om. Het gaat er vooral om dat ze het niet zo snel moeten opgeven.

Verder ben je dan net zo medogenloos als David. En wat ik al zei die vrouw is het belangrijkste niet.

Ouderwets en ongeloofwaardig.

In elk geval veel minder erg dan dit ongeloofwaardige einde.

Interessant. Interview met de regisseur:
Was there ever a point where it was hard to get the ending past the studio? You don't have just a downer ending, you have a downer ending and then a punch in the gut.

Just in case the movie didn't bum you out enough! No, it really wasn't, at least not with Dimension and with Bob Weinstein. He always knew what the movie was saying and always appreciated where the movie was coming from. Obviously enough to pay for the thing. That was a pleasure, but the real indicator here is the fact that I had other people wanting to fund the movie - indeed, one guy was offering me twice the budget that Bob offered... with the caveat that I change the ending. I remember asking the guy what he thought the ending should be and he said, 'I don't know... anything but this.' I said, 'That's not really a suggestion for an ending there, pal.' In any event, the ending that I had was the one that had ever felt true to me, that ever made sense to me. It was the only ending that I felt wasn't going to be a cop out. So I walked away from that and ended up making it for Bob Weinstein for half the money and had to accept that to get my version on screen I'd have to do it for less money and a lot less time, and in a way that became the pleasure of the challenge of making the movie for me. It is a low budget horror movie, and some of my favorite ones ever came from a place of reduced resources and very, very tight schedules. Some wonderful things have risen from that, so I thought 'What the hell, let's embrace the status of being a low budget horror movie.'[/spoier]

avatar van Lad

Lad

Thx!

Daar gaat het wél om. Hulp leek niet meer mogenlijk

Verder ben je dan net zo medogenloos als David.

Het is juist een daad van mededogen.

En wat ik al zei die vrouw is het belangrijkste niet.

Dan moet je het niet as argument noemen.

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

wat een eerste klas rotzooi is dit had er een hele andere verwachting van gehad vooral om dat het geregisseerd is door frank darabont

avatar van Stephan

Stephan

Mij raakte eigenlijk de scène vlak voor het einde me ook enorm, ondanks de niet perfecte CGI. Ik denk als je de grote tentakel-bug ziet lopen en het je niets doet, het einde ook koud op je dak komt vallen. Ik zag op het moment dat ik die joekel zag lopen per direct het totale zinloosheid van de situatie in. Ik denk dat de mensen in de auto op dat moment ook dachten, "dit is het einde van alles. Insects rule the world en wij worden binnen enkele minuten voer voor de maden die ze in ons stoppen".
Ik snap ook totaal dat je je eigen kind wil behoeden voor het meest afschuwelijke einde dat je je maar kunt voorstellen. Hier geldt heel sterk de uitdrukking: "It's not WHEN you go, but HOW you go". Wouter en ik hebben blijkbaar dat 'vader gevoel' dat je liever zelf met het trauma zit, dan dat je dat je kind toewenst.

Daar gaat het wél om. Hulp leek niet meer mogenlijk

Het is juist een daad van mededogen.

Dan moet je het niet as argument noemen.

Hulp leek niet meer mogenlijk. Je zegt het goed. Ook al is de situatie bijvoorbeeld voor 90% hopeloos, dan pak je nog steeds ieder klein prankeltje hoop en dan geef je het niet binnen 1 minuut op. Zijn drijfveer is simpelweg gewoon knullig te noemen.

Die vrouw gebruik ik nog steeds als argument. Maar iedereen kent het wel. Belangrijk, belangrijker en belangrijkst. De vrouw valt wel in de categorie belangrijk, maar ze is niet het belangrijkste argument.

Uiteindelijk ga je het niet zo snel opgeven en ga je vooral niet je eigen kind aan puin schieten. Zoals ik al zei. Het was overduidelijk dat ze niet de aandacht hadden getrokken van de monsters. Komen ze toch. Ja dat is het risico, maar je wilt het overleven of niet. David duidelijk niet. En waarom? Omdat ze inderdaad waarschijnlijk km's hadden gereden en geen 1 monster zijn tegengekomen.

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

Ik begrijp de redenering "hij hield zoveel van zijn zoon dat hij hem wou behouden van een gruwelijke dood." Anderzijds, een logischere reactie voor mij zou zijn "Hij hield zoveel van zijn zoon dat hij tot het allerlaatste zou doorgaan om te overleven." Daarbij vind ik het storende element dat David mee gaat naar de apotheek, en zijn zoontje alleen laat. Speel de held dan toch niet, als zijn liefde zo groot is...

Kinderachtig gezever.

Sterker nog, het is geen argument.

Ja dat is het risico, maar je wilt het overleven of niet.

Niet ten koste van alles, zoals Stephan aangaf.

JacoBaco

En trouwens Wouter.. Zijn zoontje wordt/is wakker voordat hij het doet. Dat maakt het einde dus eigenlijk nog slechter.

JacoBaco schreef:

Nee, dat maakt het nóg gruwelijker. Niets blijft hem bespaard.