Genre: Horror / Mystery
Geregisseerd door: Frank Darabont
Met onder meer: Thomas Jane, Marcia Gay Harden en William Sadler
Releasedatum: 7 februari 2008
Plot The Mist
"Belief divides them, mystery surrounds them, but fear changes everything."
Nadat het kleine plaatsje Bridgton getroffen wordt door een hevige storm, verschijnt een mysterieuze mist. David Drayton (Thomas Jane) en diens zoontje worden, net zoals vele andere dorpelingen verrast door de mist terwijl ze inkopen doen. Al snel blijkt de mist een dekmantel, waarin de meest vreemde en gevaarlijke wezens zich verstopt hebben. Drayton vreest voor zijn leven en voor dat van zijn kind en probeert met alle macht te overleven...
David Drayton
Jessup
Norm
Sally
Kevin13
Werkelijk, meen je dit serieus ??
Shawshank Redemption is misschien wel de beste film ooit gemaakt (zie ook waardering op deze site)
Daarom juist. Shawshank staat op nummer 1 dus moet hij ook mijn verwachtingen kunnen waarmaken en bewijzen dat hij de nummer 1 is. Daarin heeft de film gefaald. Het is een doodgewoon gevangenis verhaal. Toen ik The Mist voor het eerst ging bekijken heb ik eerst is gecheckt op deze site wat voor een score hij had. Niet te laag, niet te hoog. Daarom heeft de film mijn verwachtingen meer dan waargemaakt.
Thom1994
Niet iedereen hoeft het met elkaar eens te zijn
En, dat met die mist. Het is wel toevallig dat hij iedereen doodschiet, en een paar seconden later alles weer normaal is
Thom1994
Nou, elke keer als jij een argument tegen geeft, zeg ik dit. Omdat het in mijn ogen gewoon zo ís!
Kevin13
Lol. Vind eens een nieuw tegenargument
Kevin13
Nou ik niet. Ik vind het einde geloofwaardig.
Tjurk
leuke film.
alleen die lelijke wezens zijn beetje jammer.
Filmkonyn
Nou ik niet. Ik vind het einde geloofwaardig.
Kevin en Thom... lekker volwassen discussie.... NOT. als iemand een mening heeft, hoef je het er niet mee eens te zijn, dat is juist het leuke aan een mening...
On: Boek vele malen beter dan de film... film viel tegen. Mist is leuk, beestjes waren leuk, rest is minder.... Einde is daarentegen wel weer leuk, maar ook een beetje ver gezocht. 3*
Thom1994
Ja, maar je mag je mening toch ook verdedigen door middel van discussiëren? Daar is deze site immers voor. ( En ik ben de discussie niet begonnen
Thom1994
Stem verlaagd naar 4*. Ik vind hem toch iets te slecht voor 4,5*. Blijft een topper.
Popeye Doyle
Ik vind dit echt een geweldige horror film die mijn interesse en enthousiasme de volle 126 minuten weet te trekken.
Goede en geloofwaardige cast, met een briljant einde waar ik toch wel even tijd voor nodig had om het te verwerken, kortom: ik was er niet goed van.
Als een film zo'n gevoel bij je kan losmaken dan is het de volle 5 sterren waard.
In de vorige berichten lees ik bij velen dat het realisme tegensteekt. Daar kan ik me wel in vinden, maar onthoud: het is een King verhaal.
5 ***** ( Top 10, nr. 8 )
flipsyde
Slechte film, weet totaal niet te boeien en wat een irritante domme personages. Een film als deze hoort toch spannend te zijn maar bij mij en medekijker werkte het eerder lachwekkend.
Thom1994
Ja, duidelijk niet die waarvan je een avatar hebt. Die ziet er ook eerder lachwekkend uit.
flipsyde
Bovenal het acteerwerk en de monstertjes. Maar ik kan niet echte specifieke dingen noemen omdat ik de film destijds in de bioscoop gezien heb, dus is alweer een tijdje geleden. Het is ook niet mijn favoriete genre moet ik erbij zeggen.
Kevin13
Bovenal het acteerwerk en de monstertjes.
Op één of andere manier is het duidelijk genoeg voor mij
Jasper84
Zeer onderhoudende horrorfilm. Ik weet dat ik het King-verhaal een paar jaar geleden las en het me erg bij is gebleven.
Erg fijn dat dit een horrorfilm is zonder schreeuwende tieners met psychopaat-die-aanzet-tot-zelfverminking, allez, je kent het wel (daarvan worden er te veel gemaakt de laatste tijd
) Gewoon weer ouderwetse monsters.
Is iemand trouwens ook opgevallen dat die filmposters waar die hoofdpersoon aan werkte iets met The Dark Tower te maken moet hebben... of is dat iets te vergezocht? (vraagje voor King fans).
BoordAppel
Klopt. Volgens mij is het zelfs de kaft van het laatste boek uit de Dark Tower serie, maar zeker weten doe ik dat niet.
DMF
Zie hier het fragment terug. Is inderdaad een duidelijke DT-connectie.
Mijn cover is wel anders, maar dat is de Nederlandse hardcover.
leandra6
volgens mij moet je wel fan zijn van King om deze film echt een topper te vinden. ik vond em alles behalve bevredigend, voor een horror. vond het jammer dat het verhaal meteen begon, zonder een soort van inleiding. verhaal opzich was best leuk bedacht, maar de uitvoering vond ik echt niks.
het einde? tja ik moest er smakelijk om lachen. dat zal wel aan mijn rare gevoel voor humor liggen.

Netflix gaat relatief veel grote filmtitels verwijderen

Isolatie: deze topfilms spelen zich voornamelijk af in één en dezelfde ruimte

Misery
Thriller, 1990